Dodaj do ulubionych

Transport do Polonezkoy

27.10.11, 11:38
Witam!
jestem studentką Erazmusa w Istanbule na pół roku i dowiedziałam się o istnieniu miejsca zwanego Polonezkoy - czy warto je odwiedzić przed wyjazdem? Jeśli tak, macie może jakieś wskazówki dotyczące przetransportowania się tam? Może ktoś regularnie kursuje tam w ciągu tygodnia i miałby wolne miejsce w aucie..?
Pozdrawiam!
Ada
Obserwuj wątek
    • ajlonka21 Re: Transport do Polonezkoy 27.10.11, 13:41
      Hej Ada,
      W Polonezkoy byłam 2 razy na piknikach. Szczególnie latem jest tam pięknie. Zbytnio nie ma co zwiedzać, restauracje przeważnie są drogie. Jedynie w weekend jest tłoczno. Z tego co mi wiadomo to studenci Erasmusa zabierali się z naszym księdzem Darkiem do Polonezkoy, który jeździ co sobotę by odprawić mszę w tamtejszym kościele.
      Pozdrawiam
      Ps. na jakim Uniwerku jesteś?? Też byłam na wymianie kiedyś w IST.
      • maladi06 Re: Transport do Polonezkoy 29.10.11, 11:50
        w takim razie chyba postaram się skontaktować z księdzemwink wiesz może, jak do niego dotrzeć? msze są w sobotę?!
        jestem na Marmarze, na edukacji muzycznejsmile
        • ajlonka21 Re: Transport do Polonezkoy 29.10.11, 14:03
          Msze są w niedziele o 11 w kościele na Taksimie w dolnej kaplicy. Bez problemu tam go spotkasz.
          pozdr.
          • maladi06 Re: Transport do Polonezkoy 29.10.11, 17:07
            Super! Może nawet już jutro się wybiorę. Dzięki wielkie za pomoc!
            • kazya Re: Transport do Polonezkoy 31.10.11, 20:52
              Cześć Ada,
              Jestem w Istambule od tygodnia, pewnie na dłuższy czas (rok, może dłużej), też chciałabym się wybrać do Polonezkoy. Mam transport, więc możemy zebrać jeszcze 2-3 osoby do kompletu i pojechać w jakiś weekend.

Kasia
              • maladi06 Re: Transport do Polonezkoy 01.11.11, 20:04
                świetnie! daj tylko znać, kiedy Ci pasuje! właściwie każdy weekend mam wolnysmile i zamówiłabym jedno miejsce dla znajomego, dobrze?
                • kazya Re: Transport do Polonezkoy 07.11.11, 20:52
                  hej, super. Odezwę się i umówimy się na jakiś termin. W tym tygodniu nie mogę, ale na pewno się wybierzemy.
                  Pozdrowienia
                  • kazya Re: Transport do Polonezkoy 18.11.11, 21:17
                    cześć, co powiecie na przyszłą sobotę ? mam tylko nadzieję, że będzie ładna pogoda smile
                    • maladi06 Re: Transport do Polonezkoy 21.11.11, 18:02
                      pogoda pewnie będzie rewelacyjna... Tylko, że w tą sobotę nie mogę, mam już plany na popołudnieuncertain dałoby się to przełożyć na niedzielę..?
                      • kazya Re: Transport do Polonezkoy 24.11.11, 23:33
                        pewnie, możemy jechać w niedzielę. Wybieram się do kościoła na 11:00, może tam się spotkamy i po mszy pojedziemy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka