Chcę wyemigrować do Australii, czy według was mam szansę znalezienia szybko pracy w zawodzie? Jestem inżynierem-biotechnologiem (chyba tak to najtrafniej nazywa się), skończyłam Master in Molecular Bioengineering. Na liście SOL jest "Biomedical Engineering", ale nie wiem, czy moje wykształcenie podchodzi pod coś takiego..... Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego, poza płaceniem biurom migracyjnym za "ocenę" mojej osoby? Tudzież czekanie na rozpatrzenie migracji zawodowej przez rząd Australii.
Albo, jak Wam się wydaje, jakie mam szanse znalezienia pracodawcy jeśli pojadę na wizie turystycznej...? czy ktoś z Was zna kogoś, tudzież sam kiedyś, migrował w taki sposób: z wizy turystycznej udało mu się zostać na stałe?
Zastanawiam się, czy ewentualnie nie jechać też do NZ na holiday work&travel na rok i w międzyczasie szukać po Australii /ew.NZ/ pracy.
W 2009 dane mi było popodróżować turystycznie przez 3 m-ce po Australii i bardzo, bardzo chcę tam wrócić

Oczywiście z angielskim nie ma problemu, mam zdany egzamin na wymagany poziom itd. Proszę poradźcie mi coś, wszelkie wskazówki i rady mile widziane.