Dodaj do ulubionych

Kiedy kolęda?

28.12.06, 15:28
Czy są gdzieś w internecie wywieszone terminy odwiedzin duszpasterskich W
Jabłonnie?
Obserwuj wątek
    • kwitkows Re: Kiedy kolęda? 30.12.06, 21:35
      W Internecie nie, ale w kosciele tak.
      • anita2006 Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 08:48
        nie do końca jest to prawda, ponieważ na tablicy ogłoszeń przy kościele nie ma
        ulic nowych osiedli, nie ma nawet słowa o osiedlu np rajska jabłoń czy bukowy
        dworek
    • laoche1 Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 10:17
      Ale gościu zabłysnąłeś - gdybym miał możliwość sprawdzić to w kościele, to nie
      pytałbym tu na forum, czy gdzieś w sieci jest takie info. Wracam do Jablonny w
      piatek, stąd jeśli jest wcześniej wolałbym wiedzieć.
      • kwitkows Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 19:18
        Zabłysnąłem? Chyba źle mnie zrozumiałeś - odpowiedziałem na Twoje pytanie: w sieci nie ma takich informacji. Już szukałem, więc oszczędziłem Ci czasu... O ile dobrze pamiętam, że mieszkasz w mojej okolicy, to nie masz się co spieszyć...

Do anity: w tym roku nie patrzyłem na tablicę ogłoszeń, ale rok temu informacje wywieszone były na 2 tygodnie do przodu, wiec nie wszystkie ulice są na raz. Dodatkowo u nas na osiedlu informacja o kolendzie była wywieszona jakiś tydzień wcześniej na drzwiach klatek schodowych.
      • sibeliuss Re: Kiedy kolęda? 11.01.07, 22:36
        Czy mieszkaniec Jabłonny musi uczęszczać na msze do miejscowego kościoła?
    • sibeliuss Re: Kiedy kolęda? 11.01.07, 22:37
      Szykujecie koperty?
      Może kiedyś ten prymityny zwyczaj zniknie.
      • lejla44 I po kolędzie. 16.01.07, 19:33
        Nie uwierzycie, ale odwiedził nas ksiądz, który przy poświęceniu wody do
        kropidła korzystał z kartki. Ubawiło to nas. Koperta jak zwykle ...
        • sibeliuss Re: I po kolędzie. 16.01.07, 19:37
          lejla44 napisał:

> Nie uwierzycie, ale odwiedził nas ksiądz, który przy poświęceniu wody do
          > kropidła korzystał z kartki. Ubawiło to nas. Koperta jak zwykle ...

Być może przed siusianiem też czyta, które guziki odpiąćsmile
          ps. czy parafia w Jabłonnie ma jakieś inwestycje, czy też zbiera się na
          schabowego dla księży?
    • laoche1 Re: Kiedy kolęda? 17.01.07, 09:06
      A u nas chyba przeszła - czy jakos tak - coś sąsiad mówił. W kościele nie było
      wywieszonych terminów. Jakos mnie te wszystkie przyjemności ominęły smile Nawet
      sie człowiek nie obejrzał a już z jajca świecić trzeba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka