laoche1 28.12.06, 15:28 Czy są gdzieś w internecie wywieszone terminy odwiedzin duszpasterskich W Jabłonnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita2006 Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 08:48 nie do końca jest to prawda, ponieważ na tablicy ogłoszeń przy kościele nie ma ulic nowych osiedli, nie ma nawet słowa o osiedlu np rajska jabłoń czy bukowy dworek Odpowiedz Link
laoche1 Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 10:17 Ale gościu zabłysnąłeś - gdybym miał możliwość sprawdzić to w kościele, to nie pytałbym tu na forum, czy gdzieś w sieci jest takie info. Wracam do Jablonny w piatek, stąd jeśli jest wcześniej wolałbym wiedzieć. Odpowiedz Link
kwitkows Re: Kiedy kolęda? 02.01.07, 19:18 Zabłysnąłem? Chyba źle mnie zrozumiałeś - odpowiedziałem na Twoje pytanie: w sieci nie ma takich informacji. Już szukałem, więc oszczędziłem Ci czasu... O ile dobrze pamiętam, że mieszkasz w mojej okolicy, to nie masz się co spieszyć... Do anity: w tym roku nie patrzyłem na tablicę ogłoszeń, ale rok temu informacje wywieszone były na 2 tygodnie do przodu, wiec nie wszystkie ulice są na raz. Dodatkowo u nas na osiedlu informacja o kolendzie była wywieszona jakiś tydzień wcześniej na drzwiach klatek schodowych. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kiedy kolęda? 11.01.07, 22:36 Czy mieszkaniec Jabłonny musi uczęszczać na msze do miejscowego kościoła? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kiedy kolęda? 11.01.07, 22:37 Szykujecie koperty? Może kiedyś ten prymityny zwyczaj zniknie. Odpowiedz Link
lejla44 I po kolędzie. 16.01.07, 19:33 Nie uwierzycie, ale odwiedził nas ksiądz, który przy poświęceniu wody do kropidła korzystał z kartki. Ubawiło to nas. Koperta jak zwykle ... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: I po kolędzie. 16.01.07, 19:37 lejla44 napisał: > Nie uwierzycie, ale odwiedził nas ksiądz, który przy poświęceniu wody do > kropidła korzystał z kartki. Ubawiło to nas. Koperta jak zwykle ... Być może przed siusianiem też czyta, które guziki odpiąć ps. czy parafia w Jabłonnie ma jakieś inwestycje, czy też zbiera się na schabowego dla księży? Odpowiedz Link
laoche1 Re: Kiedy kolęda? 17.01.07, 09:06 A u nas chyba przeszła - czy jakos tak - coś sąsiad mówił. W kościele nie było wywieszonych terminów. Jakos mnie te wszystkie przyjemności ominęły Nawet sie człowiek nie obejrzał a już z jajca świecić trzeba. Odpowiedz Link