Dodaj do ulubionych

przegląd prasy...

14.10.07, 15:16
wczoraj o siedemnastej Rzeczpospolita donosiła:
"Funkcjonariusze ABW rozbili narkotykową grupę spod Legionowa"

jestem lokalnym patryjotom więc rzuciłem się na ten tytuł jak pies
na kosci. szybko się jednak okazało, ze jak w starej piosence "to
nie ta ulica, to nie ten dom, to nie ta dziewczyna co kocham jom".
czyli nie to Legionowo ktorego się spodziewałem. na szczęscie.
ale okazało się tez, ze nie jestesmy jedyni we Wszechswiecie.

www2.rp.pl/artykul/2,62149.html
Obserwuj wątek
    • postrach_szefowej Re: przegląd prasy... 14.10.07, 15:52
      W TYM Legionowie minionej nocy, huligani zniszczyli/zapaskudzili mój
      domofon i zostawili szklanki po piwie na mojej ulicy. I tak co
      tydzień:-(
      • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 14.10.07, 15:58
        ...no ale jednak w ramach rekompensaty cos zostawili. chocby
        szklanki. nie badzmy drobiazgowi.
        • joanna-z-buw Re: przegląd prasy... 15.10.07, 13:05
          www.eioba.pl/a75765/kilka_porad_dla_dziewczyn
          I przy okazji polecam Wam cały serwis.

• guayazyl1 Re: przegląd prasy... 15.10.07, 14:31
            z jednym jołanno to ja bym polemizował. o z tym: "Majtki powinna
            nosić w zimie i w lecie każda kobieta".
            czasem zdaza sie, ze kobieta ma jekies ukryte walory. a tak...przez
            te majtki to ich nawet nie widac.
            :)
            • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 15.10.07, 15:13
              jesli Wasz sąsiad nagle przestanie jezdzic samochodem to moze sie
              okazac, ze jest alimenciarzem. czyli nie placi kobicie alimentow.
              jaki jest jednak związek miedzy nieplaceniem, a zabieraniem prawa
              jazdy to ja nie wiem.
              www2.rp.pl/artykul/61829.html
            • joanna-z-buw Re: przegląd prasy... 16.10.07, 12:16
              Jeśli któregoś dnia tu do nas przyjedziesz to obiecuję zastanowić
              się nad rezygnacją z majtek (przynajmniej częściową). Tak dla innych
              mężczyzn mam je zdejmować ? :)
              Stringów nie lubię. Wpijają się :)
              • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 16.10.07, 14:49
                a co to znaczy jołanno, ze rezygnacja będzie tylko częsciowa? no bo
                wtedy i moje wrazenia będą niepełne.

w kazdym razie juz biegnę do Ciebie...z piosenką:
                www.dailymotion.com/video/x36w2o_serebro-dyshi-breathe-with-me
                • joanna-z-buw Re: przegląd prasy... 17.10.07, 15:25
                  Karpik fajny :)
      • tussipect1880 Re: przegląd prasy... 16.10.07, 15:02
        Faktycznie, domofon wyglądał obrzydliwie...
        • postrach_szefowej Re: przegląd prasy... 16.10.07, 16:12
          Skąd wiesz?
          Tyś go zapaskudził?
          • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 17.10.07, 14:47
            Pijany i nagi Francuz wszedł na dzwonnicę bazyliki św. Piotra

Watykan, Rzym (PAP) - Pijany i nagi Francuz wszedł w środę nad ranem
            na dzwonnicę bazyliki świętego Piotra w Rzymie i uruchomił dzwon -
            poinformowała włoska agencja ANSA.
            Wejście na dzwonnicę - Arco delle Campane - jest pilnie strzeżone
            przez watykańską straż. Nie wiadomo, w jaki sposób mężczyzna zdołał
            przedrzeć się niezauważony przez funkcjonariuszy.

no i co? i siem nic nie stało. a jak u Olki ktuś domofon obrzygał to
            całe Legionowo juz wie. i potempia.
            • joanna-z-buw Re: przegląd prasy... 17.10.07, 15:22
              Syrop, proszę Cię. Obiad jem.
              • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 17.10.07, 15:37
                nagi Francuz Cię zniesmacza?
                • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 18.10.07, 15:17
                  wpadł mi w ręce taki jeden filmik:
                  pl.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0
                  myslę sobie, a co go będę w ręcach trzymał. nie znam się na tym.
                  moze to dobre. moze to złe. niech tam go inni ocenią. i wziąłem go
                  wkleiłem na to forum.
                  • teborsuk Re: przegląd prasy... 18.10.07, 15:28
                    guayazyl1 napisał:
                    > wpadł mi w ręce taki jeden filmik:
                    > pl.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0
                    > myslę sobie, a co go będę w ręcach trzymał. nie znam się na tym.
                    > moze to dobre. moze to złe. niech tam go inni ocenią. i wziąłem go
                    > wkleiłem na to forum.
                    ---------
                    już dzisiaj wycinano to dzieło i z cafe i legionowskiego forum;
                    ale możesz posłuchać też " jak ja was " bo pewnie nie wpadło
                    ci w ucho;
                    • guayazyl1 Re: przegląd prasy... 18.10.07, 16:08
                      bede dzis jołanno hojny dla Ciebie. jeszcze raz Серебро w roli
                      głownej. sporo tam w choreografii Majkela Dzeksona ale dziewczyny
                      swiezutkie:
                      www.dailymotion.com/video/x389ra_serebro-song-no-1-in-russian_music
                      • joanna-z-buw Re: przegląd prasy... 19.10.07, 10:39
                        Nie chce wyjść na niewdzieczną, ale kiedy dostanę coś z facetami ? :-
                        )
                        I gdzie karpik ? :)
                        • guayazyl1 mniej kradną ... 19.11.07, 16:26
                          jak przeczytalem w money.pl rekordowo spadla kradziez
                          samochodow. moze to zmniejszone zapotrzebowanie na auta wynika z
                          tego, ze nasze drogi są zakorkowane na ament. o czym przypomina nam
                          co i rusz zuziknatropie :)

moto.money.pl/go/338__Rekordowy_spadek_kradziezy_samochodow__14__0__5__686221215.html
                          • guayazyl1 Obywatelu patrz w gorę ... 22.11.07, 15:09
                            ...bo moze się okazac, ze własnie przelatuje hipopotam.

Ciekawostki PAP, msu /00:24
                            Izrael wysłał do Soczi cztery hipopotamiczki
                            Cztery izraelskie młode hipopotamice wyleciały z Tel Awiwu na stałe
                            do rosyjskiego Soczi - poinformowali przedstawiciele największego w
                            Izraelu parku safari Ramat Gan Safari - pisze agencja RIA Nowosti.

jak się bardzo chce to mozna i bez skrzydeł :)
                            • w.iwo Re: Obywatelu patrz w gorę ... 23.11.07, 10:21
                              współczuje Postrachu... ale według CSI to można by takie dowody zeskrobać i dać
                              do badania, a potem jak ten przystojniak z kolorowego filmu, łagodnie spojrzeć w
                              dół, uśmiech Mona Lisy naciągnąć na twarz i ukarać złoczyńców...
                              ładna bajka co ?
                              też ją lubię...

ps. a pułapki na nagich wymiotujących facetów ? gdzie twa wyobraźnia kobieto...
                              trza być kreatywnym...
                              • guayazyl1 Re: Obywatelu patrz w gorę ... 23.11.07, 15:27
                                ???????????????

moze ja dzis wolniej myslę?..a moze Pani poetka wątki pomyliła?..sam
                                nie wiem. w kazdem razie niewiele zrozumiałem. moze to i lepiej.
                                • guayazyl1 lekarze znowu chleją ... 26.11.07, 15:59
                                  wiadomosci.onet.pl/1646473,11,item.html
                                  nie wiem z jakiego powodu się człowiek znieczulił. praca mu obrzydła
                                  czy jak...
                                  • guayazyl1 łuczyc się czy ?.. 30.11.07, 15:30
                                    pewno stracę tym swoim dzisiejszym wpisem sporo w oczach niektorych
                                    rodzicow. bo to proszę Panstwa wbijają oni dzieciaczynom od
                                    malenkosci zeby się łuczyc, łuczyc i jeszcze raz łuczyc. a tymczasem:

tnij.org/aiia
                                    • guayazyl1 same nieszczęscia ... 03.12.07, 20:59
                                      wystarczylo, ze zmienila się koalicja rządząca i masz ci...same
                                      nieszczęscia:
                                      tnij.org/ait2
                                      • guayazyl1 robie sie co raz glupszy... 10.12.07, 14:40
                                        ...i piernikowaty. bo co raz mniej rozumiem z tego swiata.
                                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4731313.html
                                        • guayazyl1 ze sportu zdziebko... 12.12.07, 15:18
                                          w przyszlym roku we Frankfurcie nad Menem odbedzie sie impreza
                                          pingpongowa Top 12. zmagac sie tam beda najlepsi Europejczycy.
                                          podam kilka nazwisk uczestnikow. zgadnijcie jakie kraje reprezentuja
                                          Li Qian, Li Jiao, Liu Jia, Wu Jiaduo. jak ktos poda, ze Chiny to
                                          jest w mylnym błędzie. Chiny jeszcze nie zaliczaja sie do Europy.
                                          • guayazyl1 ale szopka ... 28.12.07, 16:02
                                            w kieleckim kościele p.w. św. Franciszka z Asyżu po raz drugi
                                            stanęła szopka inspirowana twórczością Tolkiena. Aniołami są w niej
                                            elfy, m.in. Arwena, a pasterzami - hobbici. Świat zła symbolizują
                                            upiory Nazgule, piekłem jest Mordor. W szopce stoi również
                                            czarodziej Gandalf.

i kumu to panie potrzebne?..sie pytam.
                                            • guayazyl1 dochtorzy alarmują... 01.01.08, 21:51
                                              pare lat temu jak chłop wyjechał za granice do roboty to przywiozł
                                              troche grosza i co najwyzej pare numerow "Plejboja". a tera?..
                                              www.polskatimes.pl/2,15140.htm
                                              • guayazyl1 Doda nie pojechała. dlaczego?.. 02.01.08, 14:44
                                                i o co sie rozeszło? o te pare pif...przepraszam piw. i o butelke
                                                wudki...przepraszam wódki.
                                                wiadomosci.onet.pl/1666065,11,1,1,item.html
                                                • mike56 praworządność 03.01.08, 17:05
                                                  www.dziennik.pl/wydarzenia/article102107/Tusk_nie_ma_pozwolenia_na_ognisko_na_plazy.html
                                                  • guayazyl1 Re: praworządność 03.01.08, 18:28
                                                    cos w tym jest. gaszcz bzdurnych przepisow hamuje, a co najmniej
                                                    spowalnia Polakow. wiem jak latwo gdzie indziej wyrobic dowod
                                                    osobisty, prawo jazdy, zalozyc firme, uzyskac kredyt, prowadzic
                                                    biznes...
                                                  • guayazyl1 jak tak dalej pojdzie... 05.01.08, 21:34
                                                    ...to nie bedzie...panie...w czym wybierac. i do czego tu wracac?
                                                    sie pytam.
                                                    www.polskatimes.pl/2,13479.htm
                                                  • guayazyl1 kronika towarzyska... 09.01.08, 14:52
                                                    no to drogo zapłacisz pan...panie Palikot...za swiety spokoj. "byłe"
                                                    mają doskonałą pamiec:
                                                    tnij.org/anfu
                                                  • guayazyl1 LITERaci 11.01.08, 15:17
                                                    u nas się mowi:
                                                    pij...pij...to nie będziesz mogl. a inni piją i mogą.
                                                    wpadla mi w ręce lista największych ochlapusow sposrod amerykanskich
                                                    literatow. kogoz tam nie ma. same znakomite nazwiska.
                                                    tnij.org/anp7
                                                    i teraz juz wiecie skąd sie wzięla nazwa szklanki "literatka".
                                                  • guayazyl1 "czetyre tankisty i sobaka" again 16.01.08, 15:23
                                                    no przeciez bracia K&K ostrzegali. ale Narut chciał byc mądrzejszy i
                                                    wybrał nie tak jak trzeba. i tera ma. komuna (tfu) wrociła. na razie
                                                    w poniedziałki i wtorki w TVP2. ale kto ją...cholerę...wie co będzie
                                                    dalej :)
                                                    www.telemagazyn.pl/program/3449860365.html
                                                  • guayazyl1 no to po ptakach... 17.01.08, 17:00
                                                    ...panowie i panie piraci:
                                                    www.polskatimes.pl/1714,17661.htm
                                                  • guayazyl1 z daleka... 07.02.08, 15:57
                                                    Turkmenistan, Aszchabad (PAP/Reuters) - Prezydent Turkmenistanu
                                                    Kurbankuły Berdymuchammedow zbeształ głównego meteorologa kraju za
                                                    błędną prognozę pogody, gdy ostry mróz ściął cały kraj - podały we
                                                    wtorek miejscowe media.
                                                    Turkmenistan boryka się z najsroższą zimą od 40 lat; część Morza
                                                    Kaspijskiego jest skuta lodem, a pustynie pokryła gruba warstwa
                                                    śniegu.
                                                    Meteorolog poinformował w ubiegłym miesiącu na posiedzeniu rządu, że
                                                    fala zimna zmniejszy się pod koniec stycznia. Jednak mróz w
                                                    Turkmenistanie nie ustępuje, powodując negatywne skutki w gospodarce.

czytam sobie nasze Legionowskie fora i tak mysle, ze mozna by bylo
                                                    zwalic to na Psychomaszyne.
                                                  • guayazyl1 jak sie kto nie brzydzi cyrilicy niech czyta. 09.02.08, 14:46
                                                    ja tam sie nie brzydze:
                                                    gazeta.ru/politics/2008/02/07_a_2627803.shtml
                                                  • guayazyl1 sie czlowiek zakocha to potem ma... 10.02.08, 16:34
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4914851.html
                                                  • guayazyl1 ale sie spieszyli... 29.03.08, 14:06
                                                    wiadomosci.onet.pl/1719333,69,item.html
                                                    a jak u nas karetka sie spozni dwie godziny to juz wielkie olaboga.
                                                  • guayazyl1 nie przesadziła?.. 14.04.08, 15:32
                                                    w sobote na inauguracji nowej opery w Oslo pojawiła sie kanclerz
                                                    Niemiec Angela Merkel. jej dekolt wzbudzał zainteresowanie:
                                                    grafik.rp.pl/grafika2/131363.jpg
                                                    (zdjecie AFP)
                                                  • guayazyl1 a na dzialkach nic sie nie dzieje ... 21.04.08, 15:53
                                                    mam tu:
                                                    www.tvn24.pl/0,1546880,wiadomosc.html
                                                    wiadomosc z Poddebia. to niedaleko Serocka czyli wlasciwie jakby u
                                                    nasz. dwaj dzialkowcy pobili sie. poszlo o to, ze jeden wkurzyl
                                                    drugiego swoim zapalem do porzadkow.
                                                    dlatego ja psze panstwa...wyrywny w tych sprawach nie jestem. nie
                                                    wiadomo na kogo sie natrafi.
                                                  • guayazyl1 koń jaki jest, każdy widzi ... 24.04.08, 17:01
                                                    na temat zdrowia Pana Prezydenta jego rzecznik Michał Kaminski
                                                    powiedział tak:
                                                    "Ja gołym okiem widzę jak pracuje prezydent, tak chory człowiek by
                                                    nie pracował".
                                                    gołym okiem to widac zupełnie cos innego panie rzeczniku, a tu macie
                                                    cały artykuł:
                                                    wiadomosci.onet.pl/1735513,11,1,1,item.html
                                                  • guayazyl1 moga do nas zapukac ... 12.05.08, 19:14
                                                    ...i poprosic zebysmy im pokazali. a my?
                                                    pokazemy im gest Kozakiewicza. o co chodzi? macie tutej:
                                                    www.polskatimes.pl/2,35427.htm
                                                  • guayazyl1 a to ci ...banknocik 15.05.08, 16:58
                                                    gdyby tak miec pięcset milionow dolarow...co?
                                                    no i co bysta z tym majątkiem zrobili?

ale za pięcset milionow dolarow zimbabwenskich to mozna sobie kupic
                                                    ledwie dwa bochenki chleba. i nawet nie wiem czy razowego na
                                                    zakwasie, o ktorym juz drugi dzien dyskusja idzie na Forum
                                                    Legionowo:)
                                                    www.rp.pl/artykul/134655.html
                                                  • guayazyl1 parlament uchwalił zmianę ortografii 16.05.08, 16:59
                                                    na szczęscie nie u nas tylko w Portugalii.
                                                    się okazuje, ze u nich litery "k" nie ma. dziwny narod prawda? jak
                                                    moze w alfabecie brakowac tak waznej litery. u nas bez jednego słowa
                                                    na "k" zycia sobie nie wyobrazam.
                                                    www.rp.pl/artykul/135116.html
                                                  • guayazyl1 sam tytuł tylko... 16.05.08, 17:18
                                                    ...z Dziennika Wschodniego:
                                                    "Komunie sprzyjają zatruciom pokarmowym"
                                                    czyli
                                                    Obywatelu! Komunia albo zdrowie! Wybor jak zwykle nalezy do ciebie!

a tu macie dowod ze nie zmyslam:
                                                    url.ceplus.pl/b0c
                                                  • guayazyl1 swietny pomysl... 23.05.08, 16:26
                                                    wpadł do głowy pewnemu małzenstwu z Zabrza:
                                                    www.rp.pl/artykul/138259.html
                                                    szkoda, ze to tak daleko od Legionowa. ale pomysl chyba nie jest
                                                    opatentowany wiec czemu by nie u nas?..
                                                  • guayazyl1 organ nieuzywany zanika?.. 29.05.08, 16:32
                                                    bujda na resorach albo inaczej pic na wode-fotomontaz, o czym pisze
                                                    Zycie Warszawy. wiec jak ktos malo uzywa ktoregos ze swoich organow
                                                    moze spac spokojnie. przyjdzie czas i organ pokaze co potrafi:
                                                    www.zw.com.pl/artykul/254067.html
                                                  • guayazyl1 biznes na przedszkolakach... 31.05.08, 18:20
                                                    jak napisalem jakis czas temu, ze z przedszkolami w Legionowie jest
                                                    krucho to mnie skrytykowano, ze gadam glupstwa. teraz czytam, ze
                                                    mamuski sa odsylane z kwitkiem bo w miejskich przedszkolach brak
                                                    miejsc. czyli wyszlo na moje:)
                                                    w zwiazku z tym artykul z gazety Polska.
                                                    www.polskatimes.pl/16,38448.htm
                                                  • guayazyl1 miodzio informacja... 11.06.08, 16:58
                                                    Rzeczpospolita napisala, ze po oscypku i bryndzy nasz miod wrzosowy
                                                    jest trzecim produktem zarejestrowanym przez Komisje Europejską.
                                                    www.rp.pl/artykul/147112.html
                                                  • guayazyl1 wszedzie ten seks... 16.06.08, 19:16
                                                    w czasie lekcji bełchatowskie gimnazjalistki z rumiencami na twarzy
                                                    oglądały pewną ksiązeczke. ksiązeczke wydało Gdanskie Wydawnictwo
                                                    Oswiatowe a nie jakas tam PinkPress. co wiec było w srodeczku? ano
                                                    rebusy matematyczne. ano na przykład takie:
                                                    url.ceplus.pl/a40
                                                    co to za figura sie pytam? trojkąt odpowiadam.
                                                    bylo jeszcze na przyklad z geometri o stosunku odcinkow. na rysunku
                                                    spod poscieli wystawaly dwa kikuty.

moze taka matematyka bylaby latwiejsza w zrozumieniu?
                                                  • guayazyl1 sam tytul tylko... 18.06.08, 17:14
                                                    "Zniknął metalowy płot z krakowskiego Rynku Głównego"

no i co wam wpadlo do glowy w pierwszym odruchu? no...no?..
                                                    a co moze wpasc? ze buchneli.
                                                    nie tym razem.

zapraszam do zwiedzania:
                                                    www.rp.pl/artykul/150386.html
                                                  • guayazyl1 nima wody... 30.06.08, 15:51
                                                    ...w Wisle.
                                                    to znaczy jeszcze troche jest. ale nie na tyle zeby mogl plywac
                                                    tramwaj wodny do Serocka. zanosi sie, ze tegoroczny poziom wody w
                                                    rzece bedzie rekordowo niski.

co pisza w Zyciu Warszawy?
                                                    "Sytuacja może się pogarszać – mówi Jerzy Zieliński z Regionalnego
                                                    Zarządu Gospodarki Wodnej, który opiekuje się rzeką w Warszawie.
                                                    Według niego, w to lato może zostać pobity rekord najniższego
                                                    poziomu wody na warszawskim odcinku królowej polskich rzek. W piątek
                                                    wskaźnik w Porcie Czerniakowskim wskazywał 94 cm. Do rekordu z 1992
                                                    r. – 68 cm – brakuje jeszcze 26 cm".
                                                  • guayazyl1 kuku na muniu... 03.07.08, 16:16
                                                    CBOS zrobil sondaz jakich chorob obawiaja się Polacy. dwadziescia
                                                    dziewięc procent podalo, ze lęk wywoluja choroby psychiczne.
                                                    trzydziesci jeden procent juz się niepokoi o swoje zdrowie
                                                    psychiczne.
                                                    dlaczego?
                                                    "Z badań CBOS wynika, że zdecydowana większość ankietowanych (72
                                                    procent) uważa, że warunki życia w Polsce są szkodliwe dla zdrowia
                                                    psychicznego ludzi i zwiększają zagrożenie chorobami psychicznymi.
                                                    Według badań CBOS za czynniki najbardziej zagrażające zdrowiu
                                                    psychicznemu respondenci uznają: bezrobocie (62 procent), kryzys
                                                    rodziny (53 procent), nadużywanie alkoholu i narkotyków (46
                                                    procent), biedę (37 procent), a także niepewność jutra (24 procent),
                                                    nadmierne tempo życia (20 procent) i złe stosunki między ludźmi (17
                                                    procent)".

jak ogladam w telewizorze gadajacych politykow, to mam wrazenie, ze
                                                    sami wariaci.
                                                  • w.iwo Re: kuku na muniu... 04.07.08, 01:57
                                                    a podają ile procent już choruje ?
                                                    ;o)
                                                  • guayazyl1 cenne znalezisko... 04.07.08, 19:40
                                                    W trakcie ćwiczeń policyjni pirotechnicy przypadkowo wysadzili w
                                                    powietrze fragment germańskiego cmentarza. Po eksplozji ich oczom
                                                    ukazało się kilka roztrzaskanych popielnic z pierwszego wieku naszej
                                                    ery.

gdzie to sie wydarzylo?
                                                    na poligonie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie.

"Na podstawie tego, co znaleźliśmy dotychczas, można już teraz
                                                    śmiało stwierdzić, że na terenie policyjnego poligonu w Legionowie
                                                    znajdują się groby ludów kultury przeworskiej. Do tej pory
                                                    znaleźliśmy ponad 120 fragmentów popielnic, w których znajdowały się
                                                    prochy spalonych, oraz innych elementów naczyń - mówi "Dziennikowi"
                                                    Wawrzyniec Orliński, archeolog z legionowskiego muzeum
                                                    historycznego.

Archeolodzy są świadomi wartości znaleziska, mimo iż na razie nie
                                                    potrafią dokładnie ocenić jego wieku. - Zazwyczaj w takich grobach
                                                    można znaleźć bardzo wiele przedmiotów składanych wraz z prochami
                                                    zmarłych, takich jak uzbrojenie czy biżuteria. Pod tym względem może
                                                    to być bardzo cenne odkrycie - mówi Orliński".
                                                  • guayazyl1 w Ustce w okolicach dworca... 10.10.08, 19:49
                                                    oto jakiego haniebnego czynu dopuscil sie małolat:

Słupsk: 16-latek zgwałcił 24-letnią kobietę

Gimnazjlista z Ustki przyznał się do popełnienia gwałtu na 24-
                                                    letniej kobiecie. Chłopak jeszcze dziś stanie przed sądem, który
                                                    zdecyduje czy będzie odpowiadał jak osoba dorosła.
                                                    Do zdarzenia doszło w minioną sobotę w okolicach dworca kolejowego w
                                                    Ustce. Rzecznik słupskiej policji nadkomisarz Jacek Bujarski
                                                    podkreśla, że sprawcę udało się zatrzymać dzięki dokładnemu opisaniu
                                                    napastnika przez ofiarę. 16-latek przyznał się, nie podał jednak
                                                    motywów swojego czynu - dodał nadkomisarz Bujarski.

zgwałcił bez podania motywow. i ma problem nadkomisarz.
                                                  • guayazyl1 ten koń...ten koń... 07.10.09, 22:40
                                                    dzień się kończy, pomyślałem sobie Guayazylu synu małpy, zerknij do
                                                    Gazety, zobacz czem zyje Naród.
                                                    przeleciałem rubrykę Wiadomości. zlustrowałem rubrykę Gospodarka.
                                                    zatrzymałem się na Sport.
                                                    a tam jak byk stał nagłówek "Czarny koń Majewskiego".
                                                    nie miałem odwagi czytać dalej, a obrzydliwy nie jestem.
                                                  • guayazyl1 wojna idzie... 08.10.09, 17:14
                                                    sam słyszałem wczora z wieczora z czcigodnych ustów marszałka
                                                    Komorowskiego.
                                                    dokładnie to on powiedział tak:
                                                    "Wojna jest faktem. Wytoczone zostały najcięższe działa ze strony
                                                    naszych przeciwników politycznych. Jest takie stare łacińskie
                                                    powiedzenia: si vis pacem, para bellum, chcesz mieć pokoju, szykuj
                                                    się do wojny – więc się szykujemy. Chcemy być przygotowani na
                                                    odparcie ataków ze strony Prawa i Sprawiedliwości. Chcemy się nie
                                                    tylko bronić, ale także atakować tam, gdzie opozycja popełnia
                                                    poważne polityczne grzechy".

nie wiem jak jest teraz.
                                                    pamiętam, ze zawsze jak mowili o wojnie to ze sklepów znikały cukier
                                                    i sól.
                                                    oraz mąka.
                                                    tudzież świece i zapałki.
    • ravravravrav Re: przegląd prasy... 09.10.09, 14:35
      ok
      • guayazyl1 doktor Lubicz znieczulony... 09.10.09, 16:52
        "W czwartek po południu w podwarszawskim Żabieńcu seat zderzył się z
        fordem. Ranna została kierująca fordem kobieta. Na szczęście doznała
        niewielkich obrażeń. Kierowca seata - sprawca wypadku uciekł.
        Policjanci po pościgu ujęli sprawcę w Górze Kalwarii. Okazał się nim
        być znany aktor telewizyjny (chocby z telenoweli "Klan"). 55-letni
        Tomasz S. miał w wydychanym powietrzu 2,5 promila alkoholu.
        Za spowodowanie wypadku Tomasz S. stanie wkrótce przed sądem
        grodzkim."

ja bym go puscił.
        w koncu ma spore zasługi.
        moze nie takie jak Polanski ale u Wajdy zagrał.
        a kobieta pewno sama mu sie podstawiła.
        • guayazyl1 Re: doktor Lubicz znieczulony... 09.10.09, 19:45
          nie chcialbym pognebiac tego pana ale obejrzyjcie
          filmik sprzed dwoch lat.
          • guayazyl1 o czym szumią klozetowe muszle?.. 10.10.09, 16:50
            upadł kolejny mit, a fakty są porazające.
            niech więc mowią fakty i babcia klozetowa:

-Nie ma znaczenia: bezdomny czy elegant. Jak źle wychowany, to wody
            po sobie nie spuści. Przodują w tym kobiety. Zauważyłam też, że
            panie rzadziej myją ręce
            . Czasem widać, że urzędniczka, ubrana i
            w ogóle, w lustrze się przejrzy, ale kranu już nie odkręci - z
            katowickimi "babciami klozetowymi" rozmawia Anna Malinowska.

w tej sytuacji wieczny dylemat całowac kobietę w rękę czy nie
            całowac, mają panowie zdaje się z głowy.
            • guayazyl1 najnowoczesniejszy w Polsce 11.10.09, 17:00
              Polska Agencja Prasowa:
              Nowy zakład karny oddano do użytku w poniedziałek 5 października w
              Opolu Lubelskim.
              W trzech pawilonach zostanie osadzonych 623 przestępców. Budowa
              zakładu kosztowała 65 milionów złotych. W obiekcie jest sala
              sportowa z pelnowymiarowym boiskiem,boisko do piłki
              plażowej, a nawet cela miłości. Tego w polskim systemie
              penitencjarnymjeszcze nie było.

chlopcy muszom nabrac krzepy i tęzyzny fizycznej. jak za parę lat
              wyjdom na ulice to co bendom robic?
              to co umiom najlepiej.
              • w.iwo Re: najnowoczesniejszy w Polsce 11.10.09, 19:21
                a w Legionowie nie ma celi miłości... skandal...
                • guayazyl1 Re: najnowoczesniejszy w Polsce 15.10.09, 22:40
                  a niektorzy to
                  takie rzeczy w pracy robiom.
          • guayazyl1 Re: doktor Lubicz znieczulony... 16.10.09, 18:36
            w dzisiejszej Gazecie mozna przeczytac ze...

"Śledczy zarzucili Tomaszowi S. popełnienie dwóch wykroczeń:
            spowodowania kolizji i ucieczki z miejsca zdarzenia. Za to policja
            już wymierzyła mu 2,5 tys. zł grzywny. Najważniejszy zarzut dotyczy
            jednak kierowania samochodem pod wpływem alkoholu. Aktor przyznał
            się do wszystkiego i dobrowolnie poddał się karze. Aby uniknąć
            więzienia obrońca Tomasza S. zaproponował prokuratorowi, że
            oskarżony zapłaci wysoką karę finansową. Jak się dowiedziała
            Gazeta.pl chodzi o sumę rzędu 10 tys. zł. Propozycja jest już
            uzgodniona z prokuratorem, ale nie ma na razie mocy prawnej. - O
            ostatecznej karze zadecyduje sąd - wyjaśnia asp. Maciej Piotrowski
            (oficer prasowy KPP w Piasecznie)".

to sie nazywa chyba relatywizm.
            czterdziestoparoletni facet bzyka trzynastolatke. grozi mu wiezienie
            ale gawiedz krzyczy, ze na wiezienie sie nie zgadza bo to przeciez
            znany rezyser, geniusz kina. i wysyła listy po prosbie do roznych
            waznych osob tego swiata.
            tu znowu znany aktor po pijaku spowodował kolizje i uciekł z miejsca
            zdarzenia. ale moze sie wykupic. da dziesiec tysiecy (trzy czy tam
            piec dni zdjeciowych) i dalej bedzie opowiadał frazesy w serialowym
            tasiemcu.

a zwykły Kowalski juz by kiblował. jak nic.
            • mike56 Re: doktor Lubicz znieczulony... 16.10.09, 21:26

guayazyl1 napisał:
              znany aktor po pijaku spowodował kolizje i uciekł z miejsca
              zdarzenia. ale moze sie wykupic. da dziesiec tysiecy (trzy czy tam
              piec dni zdjeciowych) i dalej bedzie opowiadał frazesy w serialowym
              tasiemcu.
              a zwykły Kowalski juz by kiblował. jak nic.
              ----
              hojność tego pana jest porażająca; z tego co pamiętam, jego dniówka
              zdjęciowa tylko z Klanu to 8 tys. zł; poprzez analogie znane z
              annałów polskiego wymiaru sprawiedliwości zapewne wykpi się byle
              czym;

• guayazyl1 a nas kto będzie podglądał? 17.10.09, 17:57
                Zycie Warszawy informuje, ze:

Marta Śmigała, operatorka monitoringu, wygrała konkurs na
                najlepszego operatora monitoringu w Warszawie-Wilanowie.

[img]https://grafik.rp.pl/grafika_zw/411534,193604,3.jpg[/img]
                Na ile monitorów patrzy pani codziennie w swojej pracy?

Marta Śmigała: Na trzy. Zdarzają się sytuacje, że widzę na nich
                różne przestępstwa czy wykroczenia. Wówczas od razu reaguję.
                Informacje o łamaniu porządku publicznego przekazywane są z naszego
                centrum bezpośrednio do oficera dyżurnego policji.

Coś ciekawego ostatnio pani wypatrzyła na swoich monitorach?

Widziałam m.in dewastację przystanku autobusowego w Wilanowie czy
                też bójkę na pętli autobusowej. Zaraz po przekazaniu informacji
                policji sprawcy zostali przez nią zatrzymani.

jak zapowiadany legionowski monitoring miejski będzie pod czujnym
                okiem tak sympatycznej pani, to wstyd rzucic papierek.
                • guayazyl1 rekiny przez szybę 29.10.09, 20:22
                  gdzie znajduje się najwiekszy w Polsce zbiornik ze sloną wodą?
                  w Warszawie. w polowie listopada w stolecznym ogrodzie zoologicznym
                  będzie otwarty kompleks z hipopotamiarium i rekinarium. w ogromnym
                  akwarium zamieszkają płaszczki, żarłacze i tawrosz.

"Rekiny od widzów będzie oddzielała jedna olbrzymia szyba, która
                  była jednym z głównych elementów konstrukcyjnych i aranżacyjnych
                  tego budynku. Szyba ma 10 metrów i jest wykonana ze szkła
                  organicznego akrylu o grubości około 14 cm. Została odlana na
                  specjalne zamówienie w Niemczech. Jest to olbrzymia szyba, jedyna w
                  Polsce, która pozwala oglądać ryby w tak dużym zbiorniku, jak nasz,
                  bez żadnych łączeń, ramek i wypustów".

[img]https://d.polskatimes.pl/k/r/1/72/a9/4ae6ad76a7862_k2.jpg[/img]

peesik: wszedłem na internetową stronę Warszawskiego Ogrodu
                  Zoologicznego. jest bardzo uboga i mocno nieaktualna. o ostatniej
                  inwestycji ani słowa. wstyd!
                  • w.iwo Re: rekiny przez szybę 30.10.09, 00:00
                    następne spotkanie zrobimy w maskach z rekinami ;)

------------------------------------------------------
                    • guayazyl1 klapło mi... 05.11.09, 18:43
                      widzieliscie kobietę z brodą?
                      a kobietę bez biustu?
                      nie widzialem chociaz mialem sporo okazji zeby rzecz ogarnąc
                      organoleptycznie.
                      otoz taka kobieta pojawiła się parę dni temu na billboardach
                      sławiących uroki lubelszczyzny.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/rh/gb/1bet/4clkEFXRbD6LHXeOjX.jpg
                      [/img]

po co ona w tej wannie? nikt oprocz agencji reklamowej tego nie wie.
                      pewne jest za to, ze ostateczny szlif dał fotoszop w zmowie z Kurią
                      Lubelską.

hasło promujące region brzmi:
                      wyłącz napięcie. włącz zasilanie.
                      spojrzałem na modelkę i faktycznie...napięcie mi klapło.
                      • guayazyl1 Teatrzyk Kołudzka Gęś ma zaszczyt przedstawic... 06.11.09, 17:18
                        mają Amerykanie swoje indyki, a co my - poza flagowym orłem
                        bielikiem - mozemy zaoferowac ludzkosci z branzy ornitologicznej?
                        wrobelka Elemelka? kaczkę dziwaczkę? szpaka Marcelego? trochę to
                        niepowazne. ale szykują się zmiany:

"Gęś kołudzka ma być dla Polaków niczym indyk dla Amerykanów. - Oni
                        jedzą go w Święto Dziękczynienia, my będziemy jeść gęsi w Święto
                        Niepodległości - ogłasza kujawsko-pomorski marszałek i zapowiada
                        ogólnopolską promocję".

dzikie indyki podobno uratowały pierwszych amerykanskich osadnikow
                        od smierci głodowej. od tamtego wydarzenia indycze udko jedzone w
                        ostatni czwartek listopada nabrało symbolicznego wymiaru. a czym
                        wsławiła sie gęs kołudzka?

[img]https://bi.gazeta.pl/im/9/7226/z7226859N.jpg[/img]

jesli to tylko akcja promowania polskiej sztuki kulinarnej to
                        wszystko jest okej. ale jesli znow mamy przeszczepiac na nasz grunt
                        cos obcego? smieszne by było.
                        • guayazyl1 baby studiują... 17.11.09, 15:50
                          "Dziennik Gazeta Prawna": Po zniesieniu poboru do wojska studiuje
                          coraz mniej mężczyzn. Uczelniom grozi bankructwo.
                          Polki zdominowały uczelnie. W tej chwili studiuje aż 70 proc.
                          młodych kobiet i tylko 55 proc. mężczyzn - wynika z najnowszej
                          Diagnozy Społecznej. Autorzy raportu alarmują, że w najbliższych
                          latach te różnice będą jeszcze większe.

Dlaczego? Bo została zniesiona obowiązkowa służba wojskowa, a to
                          właśnie ucieczka przed wojskiem była dla wielu mężczyzn powodem
                          podejmowania studiów.

my nie musim. my mamy wiedze i inteligencje od urodzenia. niech sie
                          szkolom te co majom braki.
                          • guayazyl1 w temacie alkoholowym 20.11.09, 16:09
                            ja dzisiEj z takim pytaniem do Panstwa.
                            czy ktos z Was zapada na serduszko? nie?
                            aaaaa...to jest podejrzenie, ze widuje się Was często w charakterze
                            zwłok. czyli lubicie wypic.
                            no bo slyszeli Panstwo zeby jakis pijaczek chorowal na serce? nigdy
                            w zyciu. raczej wątroba, nereczki, cos ze swiadomoscią...

"Naukowcy po przebadaniu 15 tys. Hiszpanów dowiedli, że im więcej
                            mężczyźni piją alkoholu, tym mniejsze jest ryzyko, że wystąpią u
                            nich choroby serca. Dla osób, które średnio dziennie piją do jednej
                            miarki wódki - 25 ml - ryzyko zachorowań spada o ponad jedną
                            trzecią. A te, które wypijają od 75 ml do 250 ml o połowę.
                            Skuteczność "alkoholowej terapii" nie ma związku z tym, w jakiej
                            formie pije się alkohol - piwa, wina, czy wódki. Jednak mieszanie
                            różnych trunków wzmacniało ten efekt".

uwaga! efekt występuje tylko u MEZCZYZN.
                            i tu- my chlopy - mamy alibi jak się naukowo usprawiedliwic przed
                            domowym aniolem strozem, zarazą czy jak tam nazwac osobistą malzonkę.
                            • w.iwo Re: w temacie alkoholowym 20.11.09, 20:36
                              a już się zrywałam po małe ciemne ;(
                              • guayazyl1 obce jak wlasne 22.11.09, 18:32
                                własnie dowiedziałem się, ze w szpitalu w Trzebnicy przyszyto rękę
                                męzczyznie, ktory tej reki nie miał od dwudziestu kilku lat bo ją
                                stracił w wypadku. ręka pochodziła od zmarłego dawcy.
                                był to pierwszy w Polsce, a trzeci na swiecie udany taki zabieg.
                                i zaraz pomyslałem sobie jak ten pacjent patrzy na nową rękę. czy
                                zastanawia sie kim był dawca. czy zaakceptuje tę rękę czy tez
                                pozostanie mu ona obca. taki ot problem dotykający psychiki biorcy.

przy całym szacunku dla idei transplantacji pozwoliłem sobie
                                zazartowac i wyobraziłem sobie inny przypadek kiedy to facet traci
                                bardzo wazny męski organ, a lekarze przyszywają mu nowy model i inny
                                kaliber.
                                czy nie ekscytujące byłoby wiedziec jaką ten organ miał historię?

medycyna robi ogromne postępy. pękają kolejne bariery. przesuwają
                                się kolejne granice.
                                w wyborczej napisali, ze:
                                "Anthony'emu Atali, szefowi Instytutu Medycyny Regeneracyjnej przy
                                Uniwersytecie Wake Forest w Północnej Karolinie (USA), udało się
                                wyhodować zastępcze prącia, które w niczym nie ustępują oryginałom.
                                Ba! Wykazują nawet lepszą sprawność. Na razie jednak służą tylko
                                królikom, ale - przyznajmy - te miłe zwierzęta znakomicie nadają się
                                do testów sprawności tego miłosnego organu".

a więc w warunkach laboratoryjnych wyhodowano zupełnie nową, bardzo
                                skomplikowaną tkankę.
                                za parę lat problem "małego" przestanie więc istniec.
                                i tym optymistycznym akcentem zegnam.
                                dobranoc Panstwu.
                                • guayazyl1 a dziad wiedzial, nie powiedzial... 21.12.09, 21:08
                                  przeczytalem we gazecie, ze IPN umorzyl wlasnie sledztwo o zbrodnie wojenne w stosunku do Adolfa Hitlera, Heinricha Himmlera i Ericha von dem Bacha. powodem umorzenia jest smierc sprawcow.

sledztwo toczylo sie od roku dwa tysiace pierwszego. czy wtedy IPN nie wiedzial tego, o czym wie nawet dziecko po podstawowce?
                                  • guayazyl1 pierwsi o piersiach... 06.01.10, 09:40
                                    ...napisali w tym roku zdaje sie dziennikarze Superowego Ekspresu.
                                    tak narzekamy na snieg , a tu pacz Pan:

"Sensacyjna wiadomość dla pań, które mają piersiątka niewielkich rozmiarów! Okazuje się, że wystarczy garść śniegu, którego przecież teraz nie brakuje, by powiększyć piersi.

Już po kilku minutach najpierw powolnego, a potem coraz szybszego masażu biust będzie wydawał się jędrniejszy. A po kilku tego rodzaju zabiegach - powiększy się nawet o rozmiar! Tę szokującą metodę poleca dr Wiesław Niesłuchowski, ortopeda specjalizujący się m.in. w leczeniu zimnem".

a mózgi panów dziennikarzy? od czego rosnom?
                                    • guayazyl1 ach...jaki piękny lansik... 08.01.10, 10:01
                                      Z okazji dwusetnych urodzin Fryderyka Chopina, każdy warszawiak urodzony w 2010 roku dostanie od miasta pamiątkowe śpiochy.
                                      Pierwsze ubranko uroczyście wręczyła prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz. Przyjęli je w imieiniu syna szczęśliwi rodzice Tomka, który przyszedł na świat w Nowy Rok, 20 minut po północy.

[img]https://grafik.rp.pl/grafika_zw/436151,218091,3.jpg[/img]

Miasto ma przygotowanych ponad 20 tysięcy śpiochów. Prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz zapewnia, że ubranek wystarczy dla każdego stołecznego noworodka. Jeśli urodzi się ich więcej, miasto zamówi więcej śpiochów. Koszt całej akcji to nieco ponad 250 tys. zł.
                                      --------------
                                      ja bym jeszcze dorzucił urzędnikom po cymbałkach.
                                      • w.iwo Re: ach...jaki piękny lansik... 09.01.10, 19:13
                                        czym odśnieżasz swój samochód ? - zapytał internauta:

- swoim meżem
                                        - samom sobom, tak się rzucam i rzucam aż śnieg zniknie.
                                        - Tylko siłom i godnościom osobistom!
                                        - Eeeeee, tam! Amatorszczyzna! Ja używam miotacza płomieni.
                                        Feuerwerfer. Dziadek ma ich jeszcze sporo od 1945 r. , jak Niemce z
                                        Polski uciekały!
                                        - Facetom łatwiej
                                        • guayazyl1 oldskulowo na kolei... 25.01.10, 10:48
                                          "Od poniedziałku w barwach Kolei Mazowieckich będzie kursował pociąg
                                          EN-71 sprowadzony z Chorwacji. To zaskakujący comeback: skład został
                                          wyprodukowany w 1965 roku dla Jugosławii w zakładach Pafawag we
                                          Wrocławiu. Pociąg będzie jeździł m.in. na trasie z Warszawy do
                                          Ciechanowa. W ciągu najbliższych tygodni na trasę wyjadą cztery
                                          kolejne podobne składy – mówi rzecznik Kolei Mazowieckich Marcjusz
                                          Włodarczyk. 12 składów EN-71 zostało wyeksportowanych do Jugosławii
                                          w latach 1965-1966, a 14 kolejnych w latach 1974-1975. W Jugosławii
                                          były nazywane „gomułkami”, od nazwiska Władysława Gomułki".
                                          --------------------
                                          ciekawe czy w wagonach bedą wisiały portrety marszałka Broz Tito?
                                          • w.iwo Re: oldskulowo na kolei... 25.01.10, 13:59
                                            i zapach kozi ;)
                                            • guayazyl1 my wierim no prowierjajem... 28.01.10, 09:52
                                              ...czyli wierzymy wam ale sprawdzamy was.

"Gimnazjaliści z parafii św. Jadwigi w Gryfowie Śląskim, którzy chcą
                                              przystąpić do bierzmowania, muszą odciskiem linii papilarnych
                                              potwierdzić uczestnictwo we mszy. Czytnik zainstalował wikary
                                              parafii, ksiądz Grzegorz, ponoć na wniosek rodziców.
                                              Czytnik linii papilarnych zainstalowany w kościele zastępuje listę
                                              obecności. Rejestruje on odciski palców gimnazjalistów przed mszą i
                                              po jej zakończeniu.
                                              Tak innowatorski pomysł podsunęli ponoć sami rodzice dzieci, chcąc
                                              zdyscyplinowania młodzieży i sprawdzenia ich udziału we mszach.
                                              Nieoficjalnie wiadomo, że rodzice tylko trojga ze 120 gimnazjalistów
                                              nie zgodzili się na pobieranie odcisków palców w kościele".
                                              --------------
                                              uwazam , ze to niezbyt szczesliwy pomysl i ze nie upowszechni sie we
                                              wszystkich parafiach. są inne sposoby dyscyplinowania.
    • mike56 tory tramwajowe bez trakcji elektrycznej 29.01.10, 08:24
      jestem pod wrażeniem kolejnego sukcesu
      www.tvnwarszawa.pl/-1,1640496,0,,most_polnocny_bez_gwarancji,wiadomosc.html
      • guayazyl1 Re: tory tramwajowe bez trakcji elektrycznej 29.01.10, 10:09
        z cytowanego artykułu wynika, ze projektowaniem mostow w Polsce
        zajmuja się urzędnicy. az tak zle to chyba nie jest.
        kolejnosc jest taka, ze najpierw robi się sam most, potem
        nawierzchnię i tory, a na koniec dopiero trakcję elektryczna. obsuwy
        więc nie powinno byc.
        na moj chłopski rozum wyglada to na probę narzucenia inwestorowi
        podwykonawcow. jest tez okazja zeby wymigac się od zobowiazan
        gwarancyjnych.

przy okazji konkursu na nazwę dla mostu, zapytam dlaczego niektorzy
        chca nam obrzydzic Jana Pawła II? po co ta JanaPawłomania? czy kazdy
        nowy most w Polsce, kazda nowa ulica, plac, skwer, dworzec
        autobusowy musi nosic jego imię?
        • guayazyl1 zapraszamy do reklamy... 02.02.10, 11:16
          w jednej z łodzkich gazet znalazłem oryginalną reklamę.
          oto jej fragment:
          http://www.superfakty.pl/images/stories/Wiadomosci/Kraj/8/erotik-
          reklama.jpg[/img]

mam pytanko. czego dotyczy reklama? butow? rodzaju viagry? czegos
          innego?
          • guayazyl1 Re: zapraszamy do reklamy... 04.02.10, 13:55
            sie Panstwo nie popisało.
            reklama dotyczyła nowego osiedla - Osiedla Pionierow
            • guayazyl1 nie ma jak pompa... 04.02.10, 14:14
              "Idea wybudowania gigantycznego pomnika Ofiar Katynia w
              podkieleckich Chęcinach nabiera realnego kształtu. Wczoraj z
              projektem zapoznała się Rada Miejska. Do głosowania nad przekazaniem
              pod budowę terenu co prawda jeszcze nie doszło, ale zarówno radni,
              jak mieszkańcy Chęcin pomysłowi sprzyjają.
              Projekt monumentu, który zrodził się w Krakowie, przypomina nieco
              słynną chińską terakotową armię - 21 857 betonowych cokołów, na
              których staną nieco większe od człowieka figury. Każda opatrzona
              tabliczką z imieniem, nazwiskiem, stopniem wojskowym ofiary
              sowieckiej zbrodni.
              Zmieniła się koncepcja wykonania figur. Zamiana planowanego żeliwa,
              z którego miały zostać wykonane figury, na konglomerat mineralny HT
              pozwoli obniżyć koszt każdej rzeźby z pierwotnych 15-20 tysięcy
              złotych do 5-6 tysięcy."

http://dziennikpolski24.pl/files/articles/large/b5159eb356212cc12c72e
              07519fbe246_1264824121.jpg[/img]
              ------------------------
              zara...zara...21 857 sztuk x 6 000, PLN to daje 131 142 000 złotych
              za same tylko figury. a gdzie reszta?

- i kto panie za to płaci?
              - pan płaci, ja płacę, my wszyscy płacimy. społeczenstwo płaci.
              (fragment dialogu z "Rejsu")

a moze ja nie jezdem prawdziwym Polakiem?
              • mike56 Re: nie ma jak pompa... 04.02.10, 20:50
                guayazyl1 napisał: "Idea wybudowania gigantycznego pomnika Ofiar
                Katynia w podkieleckich Chęcinach nabiera realnego kształtu.
                Wczoraj z projektem zapoznała się Rada Miejska. Do głosowania nad
                przekazaniem pod budowę terenu co prawda jeszcze nie doszło, ale
                zarówno radni, jak mieszkańcy Chęcin pomysłowi sprzyjają. Projekt
                monumentu, który zrodził się w Krakowie, przypomina nieco słynną
                chińską terakotową armię - 21 857 betonowych cokołów, na których
                staną nieco większe od człowieka figury. Każda opatrzona tabliczką z
                imieniem, nazwiskiem, stopniem wojskowym ofiary sowieckiej zbrodni.
                Zmieniła się koncepcja wykonania figur. Zamiana planowanego żeliwa,
                z którego miały zostać wykonane figury, na konglomerat mineralny HT
                pozwoli obniżyć koszt każdej rzeźby z pierwotnych 15-20 tysięcy
                złotych do 5-6 tysięcy."
                zaara...zara...21 857 sztuk x 6 000, PLN to daje 131 142 000 złotych
                za same tylko figury. a gdzie reszta? i kto panie za to płaci? pan
                płaci, ja płacę, my wszyscy płacimy. społeczenstwo płaci.(fragment
                dialogu z "Rejsu")
                a moze ja nie jezdem prawdziwym Polakiem?
                -
                a masz takie dylematy dotyczące łożenie kasy na utrzymanie byłych
                obozów koncentracyjnych jak Auschwitz Birkenau ii.?
                • w.iwo Re: nie ma jak pompa... 04.02.10, 21:52
                  projekt hmmm zamaszysty... cóż panie, sztuka... sztuka która idzie w parze z
                  polityką nie liczy się z cenami...

inną rzeczą może być sama popularność pomnika i promocja miasta... niewiele osób
                  kieruje się pamięcią, szczerą troską o zachowanie tych strasznych czasów dla
                  przyszłych pokoleń... chociaż, może przesadzam - cóż wychowanie na reklamach
                  daje o sobie znać ;)
                  • w.iwo Re: nie ma jak pompa... 04.02.10, 21:53
                    a nasza żaba do tego to pikuś proszę Pana...

ps.ten seks na górze nie kojarzył się dobrze, ot co
                • guayazyl1 Re: nie ma jak pompa... 04.02.10, 21:52
                  nie mam dylematow. muzeum Auschwitz-Birkenau jak wiekszosc muzeow w
                  Polsce krzysta z dotacji panstwa. utrzymuje sie tez z przychodow
                  wlasnych.
                  ja podkreslam gigantyzm tego przedsiewziecia.
                  czy potrzebny? niech kazdy sobie odpowie.
                  • mike56 Re: nie ma jak pompa... 05.02.10, 00:19
                    guayazyl1 napisał: nie mam dylematow. muzeum Auschwitz-Birkenau jak
                    wiekszosc muzeow w Polsce krzysta z dotacji panstwa. utrzymuje sie
                    tez z przychodow wlasnych. ja podkreslam gigantyzm tego
                    przedsiewziecia. czy potrzebny? niech kazdy sobie odpowie.
                    -
                    pole pamięci największego mordu Polaków, też stałoby się muzeum
                    utrzymywanym z dotacji państwowych (naszych) i dochodów pochodzących
                    z opłat odwiedzających to miejsce; nie widzę przewagi miejsc kaźni
                    Żydów i innych nacji w licznych miejscach na terenie Polski, nad
                    symbolicznym miejscem upamiętniającym zamordowanych w Katyniu;
                    • guayazyl1 Re: nie ma jak pompa... 05.02.10, 09:53
                      wykonany z pietyzmem Polski Cmentarz Wojskowy w Katyniu najpełniej i
                      najpiekniej upamietnia pomordowanych tam Polakow.

piszesz, ze projektowany pomnik byłby symbolicznym miejscem
                      upamietniajacym zamordowanych.
                      a co to jest symbol? symbol to krotki ale wyrazisty znak umowny.
                      czy trzydziesci hektarow ziemi i dwadziescia dwa tysiace figur to
                      symbol?
                      nie ma co wazyc ludzkiego zycia. szacunek nalezy sie tak jednemu
                      poległemu jak dziesiatkom tysiecy. czasami jednak to politycy
                      decyduja za nas jak ten szacunek mamy wyrazic.

peesik: na marginesie. według badan CEBOS-u Oswiecim w swiadomosci
                      37% Polakow to miejsce meczenstwa narodu polskiego, dopiero dla 17%
                      jest to miejsce zagłady Zydow.
                      i jeszcze jedno. historycy szacuja, ze w obozie zgineło 75 000
                      Polakow, miedzy innymi zgineło tez 300 000 Zydow z Polski. nie
                      zapominaj, ze byli to nasi obywatele.

pozdrawiam
                      • mike56 Re: nie ma jak pompa... 06.02.10, 15:42
                        guayazyl1 napisał:
                        wykonany z pietyzmem Polski Cmentarz Wojskowy w Katyniu najpełniej i
                        najpiekniej upamietnia pomordowanych tam Polakow.

-
                        Tyle tylko, że dojazd tam nie jest specjalnie wygodny, chociażby ze
                        względu na odległość, paszport, wizy czy środki komunikacji.
                        ---
                        piszesz, ze projektowany pomnik byłby symbolicznym miejscem
                        upamietniajacym zamordowanych. a co to jest symbol? symbol to krotki
                        ale wyrazisty znak umowny. czy trzydziesci hektarow ziemi i
                        dwadziescia dwa tysiace figur to symbol?

-
                        Jak najbardziej – przecież napisałem o polu pamięci, a że planowana
                        lokalizacja jest inna niż faktyczny rejon kaźni, więc miejsce to
                        będzie jedynie symbolicznym (umownym). 30 ha to rzeczywiście
                        sporo, ale bez przesady – zapis 500x600 m nie robi już takiego
                        wrażenia. Czy to za dużo?
                        ---
                        nie ma co wazyc ludzkiego zycia. szacunek nalezy sie tak jednemu
                        poległemu jak dziesiatkom tysiecy. czasami jednak to politycy
                        decyduja za nas jak ten szacunek mamy wyrazic.

-
                        Ja ważę ludzkie życie? Nie odwracaj kota ogonem. To już bardziej ty
                        szacujesz jego wartość nie godząc się na przewidywane nakłady
                        związane z muzeum i tym samym dokonywanie wyboru jakie miejsca
                        martyrologii są potrzebne a które nie. Mnie właśnie nie odpowiada
                        sytuacja polegająca na wyrażaniu niechęci do tego pomysłu ze wyglądu
                        na jego koszt. Jakoś wszyscy akceptujemy utrzymywanie podobnych
                        miejsc zagłady czy upamiętniających poległych w walkach niezależnie
                        od tego kogo dotyczą (także agresorów).
                        ---
                        peesik: na marginesie. według badan CEBOS-u Oswiecim w
                        swiadomosci
                        37% Polakow to miejsce meczenstwa narodu polskiego, dopiero dla 17%
                        jest to miejsce zagłady Zydow.
                        i jeszcze jedno. historycy szacuja, ze w obozie zgineło 75 000
                        Polakow, miedzy innymi zgineło tez 300 000 Zydow z Polski. nie
                        zapominaj, ze byli to nasi obywatele.

-
                        Nie wiem po co ten tekst i w jaki sposób przytoczone fakty miałyby
                        przemawiać za odstąpieniem od budowy muzeum ofiar katyńskich na
                        ziemi polskiej. Wprost przeciwnie – nieznajomość historii przez
                        wielu, przemawia za tym pomysłem.

Pozdrawiam
                        • w.iwo Re: nie ma jak pompa... 06.02.10, 17:19
                          rzecz idzie o koszty i wymiary tego symbolu...
                          • guayazyl1 Re: nie ma jak pompa... 07.02.10, 02:26
                            szanownych forumowiczow zachęcam do tego aby zanim napiszą dlugie
                            wywody przeczytali dyskusję od poczatku i trzymali się tematu.

jestem sceptyczny wobec kazdej przesady, nawet jesli cel jest zacny.
                            czy pole mierzymy w metrach, centymetrach, szkolną linijką czy tasmą
                            geodezyjna jest bez znaczenia bo wynik jest ten sam.
                            jak dla mnie projekt pomnika to przyklad gigantyzmu i tyle. poleglym
                            nalezy się spokoj. przyozdabianie kraju kolejnymi pomnikami to dla
                            mnie gorzkie trwanie w przeszlosci albo polityczne tance.

ze swojej strony zamykam ten temat.
                            • mike56 Re: nie ma jak pompa... 07.02.10, 11:11
                              reasumując i ja pozostanę przy swojej ocenie; a nawiasem mówiąc
                              obfite nieuprawnione połajanki, pouczenia, drwiny czy oceny z sufitu
                              są irytujące i warto w przyszłości zastąpić je faktami z
                              obiektywnymi wnioskami;
                              pzdr
                              • guayazyl1 Obywatelu! Nie podskakuj! 11.02.10, 13:26
                                "Łodzianin Marcin Kryska przyłapał strażników miejskich na
                                nieprawidłowym parkowaniu. Zrobił im zdjęcia i opublikował je w
                                internecie. Dzień później sytuacja się powtórzyła. - Ale tym razem,
                                gdy zacząłem fotografować, zakuli mnie w kajdanki i oskarżyli o
                                znieważenie - opowiada".

[img]https://bi.gazeta.pl/im/5/7529/z7529855X.jpg[/img]

cięzkie zycie mają paparazzi...
                                • w.iwo Re: Obywatelu! Nie poddawaj się 11.02.10, 18:08
                                  oj, jak dobrze że Waćpan piszesz znowu... już myślałam że zmieniasz styl i
                                  rezygnujesz z obfitych nieuprawnionych połajanek, pouczeń, drwin czy ocen z
                                  sufitu... może to i niemoralne, ale jakże ciekawe ;)

prawdę mówiąc, to miejsce jest dokładnie do tego przeznaczone.. bo komu można
                                  się zwierzyć z wątpliwości obywatelskich ? swojej babie ?
                                  • w.iwo Re: jak odśnieżamy dachy 12.02.10, 21:17
                                    jak
                                    odśnieżamy dachy ?

widziałam kilka osób podobnie podchodzących do spacerów po dachu... ciężko tylko
                                    prowadzić samochód i fotografować ;) ale daję słowo, w Legionowie też tak śmigają...
                                    • guayazyl1 Renatka znów zadziwia yntelektem 14.02.10, 09:39
                                      taka informacja
                                      sie ukazała w Polsacie
                                      --------------
                                      może tej...jak ona sie nazywa...chemii nie było?
                                      • guayazyl1 zima ciągle na topie 15.02.10, 11:09
                                        Ostra zima mocno wpływa na nasza gospodarkę - pisze
                                        dziennik "Polska". Dla niektórych firm oznacza spore szkody, ale są
                                        i takie, które na mrozach zarabiają.

"Oblężenie przeżywają składy opału w całym kraju - szybko wyprzedaje
                                        się węgiel, brykiet i ekogroszek. "Polska" pisze, że składy dobrze
                                        zarabiają, a jednocześnie mają trudności ze zdobyciem towaru.
                                        Kopalnie sprzedają węgiel po bardzo wysokich cenach. W styczniu tona
                                        brykietu podrożała o 15 złotych do 640 złotych, w lutym ma podrożeć
                                        o kolejne 30 złotych."
                                        -----------------
                                        niech no przyjdzie lato to dostaną w dupę.
                                        i kto mówi, że nie ma sprawiedliwości?
                                        • guayazyl1 nasi mają zawsze pod gorkę 15.02.10, 13:47
                                          przed igrzyskami sportowi dziennikarze podkręcali atmosferę
                                          rozpływając się nad kunsztem naszych sportowcow i glosno licząc
                                          medale. miało byc ich wyjątkowo duzo. bo to i Małysz parę razy
                                          skoczy i Sikora parę razy pobiegnie, takoz i Justyna Kowalczyk ma
                                          kilka szans.
                                          w trakcie imprezy wielu z dziennikarzy przyznało, ze ich zapowiedzi
                                          mogły byc troszkę na wyrost. jak to wyjasnic czytelnikom?

ano tak:
                                          "Odebrano mi szansę dobrego przygotowania się do biegu. Zamiast
                                          odbyć trening oficjalny poszedłem na kontrole dopingową. Nie
                                          strzelałem, nie mogłem przetestować nart. To na pewno miało wpływ na
                                          mój wynik., A jeszcze dwukrotnie podbrano mi w Vancouver tyle krwi,
                                          że przed startem mogłem tylko leżeć i odpoczywać, żeby nie zemdleć
                                          na trasie."
                                          to bylo o biatloniscie Sikorze.

"Być może Adam Małysz pokonałby Simona Ammanna w walce o złoto,
                                          gdyby nie to, że nie wyspał się przed konkursem. - O 4. nad ranem
                                          zadzwonił telefon Stefankowi Huli. Nie mogłem już zasnąć i chyba
                                          przez godzinę gapiłem się w sufit."
                                          tak komentowano skok Malysza.

a Justyna?
                                          "Organizatorzy przyznali jej numer startowy 33. To źle wróży.
                                          ------------------
                                          za to kochamy sport, ze jest nieprzewidywalny i czasem faworyt musi
                                          przełknąć gorycz porazki. my kibice rozumiemy to doskonale.
                                          po co te naciągane komentarze?
                                          • guayazyl1 a co w lubuskiem? 21.02.10, 09:28
                                            "Lubuska policja ustaliła, że napaści na kobiety w Leśniowie Wielkim
                                            i Krośnie Odrzańskim nie było. Oba zgłoszenia z 12 lutego br.
                                            okazały się fałszywe. Policja podała, że kobiety nawet same się
                                            okaleczyły.
                                            Motywu ich działania policja nie podaje. O ewentualnych zarzutach
                                            wobec 22- i 40-latki zadecyduje prokurator.
                                            -----------------
                                            znaczy zgwałciły sie same?..
                                            a samogwałt karany nie jest?..

• w.iwo Re: a co w lubuskiem? 21.02.10, 14:41
                                              usłyszałam te wieści rano i mną wstrząsnęły... o ile filmy typu piła 9 lub
                                              teksańska masakra przygotowują widza na zrozumienie pobudek zboczeńców, to ni
                                              diabła nie mogę pojąć motywów postępowania panienek...
                                              żeby się porżnąć nożem po udach ?
                                              no Panie kochany, Bozia to ma lokatorów...

w porównaniu z tym to te nasze biedne agresywne nastolatki legionowskie to
                                              całkiem wporzo są :)
                                              • guayazyl1 kałasznikow? tak na wszelki wypadek... 22.02.10, 10:38
                                                "Szanowni Państwo!
                                                Kancelaria Windykacyjna OMEGA INKASSO Sp. z o.o. świadczy swoje
                                                usługi Klientom, którzy liczą na zdecydowane i skuteczne
                                                działanie wobec dłużnika. Koncentrujemy się przede wszystkim na
                                                polubownym dochodzeniu roszczeń w drodze bezpośrednich negocjacji."
                                                -------------
                                                to fragment ze strony internetowej rzeczonej kancelarii. na zdjęciu
                                                panowie z windykacji.
                                                [img]https://omegainkasso.home.pl/img/mainfoto3.jpg[/img]

nie wyglądają mi na takich co lubią negocjowac.
                                                • w.iwo Re: dzień kota 22.02.10, 13:27
                                                  "17 lutego kociarze w całym świecie obchodzą dzień swojego pupila - Międzynarodowy Dzień Kota.
                                                  czytaj dalej
                                                  Jarosław Kaczyński nie ukrywa, że jest miłośnikiem tych zwierząt. - Bura kotka, Lulek, Imka, Filip, Filipina, Zuzia, Buś... - wymienia imiona wszystkich swoich dotychczasowych kocich podopiecznych." - jak podaje interia

tak mi przyszło do głowy... to co się stało z tymi kotami ?

-
                                                  • w.iwo Re: 5D 23.02.10, 19:44
                                                    Piszą proszę szanownego Państwa, że istnieje już kino 4D... puszczają wiaterek,
                                                    cudne zapachy i smrodki, pryskają wodą... co więcej podają również informację,
                                                    że są kina 5D... głębia obrazu ponoć jest niesamowita, tak że wychodzi do ciebie...

a pod tą informacją, pierwszy użytkownik pisze:
                                                    - chciałbym sobie oglądnąć takiego pornolka w 5D ;)

no a ja czekam na więcej interaktywności w Cafe ;)))
                                                  • guayazyl1 Re: 5D 24.02.10, 10:56
                                                    w.iwo napisała:
                                                    - chciałbym sobie oglądnąć takiego pornolka w 5D
                                                    -----------------------
                                                    ach te finezyjnie zajeżdżające podpachy.
                                                    sam mniód
                                                  • guayazyl1 Obywatelko! sprawiłaś sobie My New Pink Button? 24.02.10, 11:39
                                                    zjadłem śledzia com go miał jeszcze od Popielca i...
                                                    (budowanie napięcia jest cechą mistrzów. cóz więc było dalej?)
                                                    i...zajrzałem do gazet delektując się ich zawartością.
                                                    pośród wstrząsających artykułów o korkach na Białołęce, o kradziezy
                                                    trzydziestoletniej Skody oraz o tym, ze nowojorscy raperzy masowo
                                                    kupują nasze kozuchy, znalazłem coś takiego:

"Nie od wczoraj wiadomo, że depilacja miejsc intymnych nie wystarcza
                                                    kobietom, aby poczuć się seksownie i być seksy. Czasami panie
                                                    decydowały się nawet na zabieg rekonstrukcji błony dziewiczej. Teraz
                                                    nadeszła era fluidów do miejsc intymnych. Po kremie wybielającym
                                                    odbyt, Amerykanki zakochały się w kremie koloryzującym wargi…
                                                    sromowe.

My New Pink Button (Mój Nowy Różowy Guziczek) sprawia, że
                                                    brązowiejące z wiekiem wargi sromowe, mogą odzyskać młodzieńczy i
                                                    zdrowy wygląd. Wystarczy raz na 2 – 3 dni posmarować miejsca intymne
                                                    kremem, aby przywrócić im „naturalny” rumiany wygląd. Kosmetyk
                                                    dostępny jest w czterech odcieniach różu o nazwach nawiązujących do
                                                    wielkich gwiazd ekranu: Marilyn, Ginger, Audrey oraz Bestie. Zakup
                                                    tego różu to wydatek rzędu 30 dolarów i wystarcza na 20 aplikacji."

[img]https://ecx.images-amazon.com/images/I/414i6n1C0iL._SL250_.jpg
                                                    [/img]

przeczytałem rzecz na powrót, a potem raz jeszcze bo wydawało mi
                                                    się, ze padłem ofiarą jakiegos złudzenia optycznego. kartka jednak
                                                    była biała, a druk na niej wyrazny, nawet z pogrubioną miejscami
                                                    czcionką.

jak już kiedys pisałem, w przyrodzie nie ma rzeczy niemożliwych. są
                                                    tylko trudne do wyobrażenia.

peesik: czy u nas takie rzeczy się przyjmą? przeciętny Polak kocha
                                                    się wyłącznie po ciemku. przeciętny Polak ostatni raz widział swoją
                                                    połowkę na golasa zaraz po slubie. na co więc przecietnej Polce
                                                    fluid przywracający wargom sromowym młodzienczy i rumiany wygląd?
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu nie zazdrość ;) 24.02.10, 14:15
                                                    z lekkim rumieńcem przeczytałam owe relacje i pierwsze to co mi na myśl przyszło
                                                    to że ludzie za dużo kasy mają i we łbach im się przewraca... jakby chleba
                                                    brakowało nic by tak głupiego nie miało miejsca...
                                                    sztuka sztuką proszę Szanownego Pana, ale toć gwałt na naturze jest... jeszcze
                                                    chwila a zamiast wielkanocne pisanki malować będą w naturze pod pierzyną ;)
                                                  • guayazyl1 Re: Obywatelu nie zazdrość ;) 26.02.10, 09:59
                                                    na kazde dziwactwo znajdą sie nabywcy niezaleznie od ceny.
                                                    gdyby ten produkt wesprzec zgrabnym marketingiem i wmowic paniom, ze
                                                    faceci o niczym innym nie myslą tylko o ich rumianych wargach
                                                    sromowych, to rzecz by znikała jak zwieze bułeczki.
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu nie zazdrość ;) 26.02.10, 17:03
                                                    spróbuj mi wmówić ;) będę Twoją myszą doświadczalną

[img]https://www.vetmozga.com/grafika/odwazna-mysz.gif[/img]
                                                  • guayazyl1 Re: Obywatelu nie zazdrość ;) 27.02.10, 15:39
                                                    no ładnie...
                                                    pozdrawiam myszko Twoją dziurkę.

• guayazyl1 Obywatelu! komórkę zdeponuj u konduktora! 01.03.10, 23:20
                                                    najpierw fragment z pierwszej gazety (Wyborcza):
                                                    "Dwóch obywateli Niemiec w podeszłym wieku zaatakowało Polkę
                                                    w pociągu relacji Lublin - Bydgoszcz. Niemcy uznali, że kobieta za
                                                    głośno rozmawia przez telefon. "

o tym samym wydarzeniu pisze tez inna gazeta (SE):
                                                    "Pasażerowie pociągów strzeżcie się Holendrów! 36-latka z Łodzi
                                                    cudem uszła z życiem po tym, jak próbowała ją udusić para staruszków
                                                    z Holandii. Obcokrajowcom przeszkadzało, że Polka zbyt głośno
                                                    rozmawia przez telefon."
                                                    --------------------
                                                    jeszcze parę gazet i przez jedną trajkotkę wywołamy wojnę połowie
                                                    Europy.
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu! uważaj bo utną 02.03.10, 12:07
                                                    dyskujsja
                                                    ;)

masz przykład merytorycznej dyskusji na ten temat...
                                                    bywały kiedyś wieści ze świata, gdzie zdenerwowana kobieta coś obcinała
                                                    mężowi... taką informację można by na lodówce powiesić albo przy klatkach
                                                    schodowych ;)

[img]https://www.obrazky.pl/obrazky/nie-sikaj-bo-126-OBRAZKY.PL.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 Re: Obywatelu! uważaj bo utną 02.03.10, 12:20
                                                    przepraszam... dlaczego na lodowce?
                                                    facetom zdarza sie sikać do umywalki.
                                                    o tych co sikają do lodowki nie słyszałem.
                                                  • guayazyl1 a co w zaciszu gabinetów? 05.03.10, 09:18
                                                    w jednej z gazet krakowskich takie coś:

"Zakopiańska policja poszukuje 50-letniego mężczyzny podejrzewanego
                                                    o przestępstwa seksualne.

Jedną z kobiet miał wyleczyć z choroby za pomocą stosunku, za który
                                                    zainkasował ponad tysiąc złotych.Poszukiwany mężczyzna przedstawiał
                                                    się jako Zdzisław Myszkowski (nie wiadomo, czy to jego prawdziwe
                                                    nazwisko). Z zeznań oszukanych kobiet wynika, że 50-latek podawał
                                                    się za znanego onkologa prowadzącego prywatną klinikę w Genewie.
                                                    Jedna z jego ofiar - młoda kobieta z Zakopanego - opowiedziała
                                                    funkcjonariuszom, w jaki sposób fałszywy medyk wyleczył ją z
                                                    rzekomej choroby jajników. - Mężczyzna wmówił jej, że jest tak
                                                    ciężko chora, iż ratuje ją tylko kosztowna operacja. On natomiast
                                                    zna alternatywny sposób wyleczenia jej - poprzez specjalny stosunek.
                                                    Za "uzdrowienie" przez zbliżenie wziął od dziewczyny 1,3 tys. zł -
                                                    opowiada Kazimierz Pietruch z zakopiańskiej policji".
                                                    ----------------------
                                                    no i o co ten krzyk droga pani? o co!?
                                                    że nie pomogło?
                                                    kazdy wie, ze lekarstwo nie pomoze od razu.
                                                    trzeba było zażyc jeszcze raz i jeszcze i jeszcze...
                                                    a moze - droga pani - warto się podleczyc tak ogólnie? ze
                                                    szczegolnym uwzględnieniem główki?
                                                  • guayazyl1 parowki do kasacji 12.03.10, 15:36
                                                    "Amerykańcy pediatrzy twierdzą, że hot-dogi stanowią poważne
                                                    zagrożenie dla życia dzieci. Lekarze postulują zmianę kształtu
                                                    parówek, a przynajmniej umieszczenie na opakowaniach odpowiednich
                                                    ostrzeżeń.
                                                    W USA co roku odnotowywanych jest około 70 przypadków smiertelnego
                                                    zadlawienia przez dzieci, a kilkanaście tysięcy dzieci trafia z tego
                                                    powodu na pogotowie. Najbardziej niebezpieczne są produkty w
                                                    kształcie walca lub zaokrąglone. Co piąty przypadek śmiertelnego
                                                    zadławienia powodują hot-dogi. Na liście "groźnych" produktów są
                                                    także cukierki oraz winogrona".
                                                    ----------------
                                                    skasowac parowki, zmienic ksztalt winogron, nakazac kurom robic
                                                    bezpieczniejsze jajka no i zmniejszyc bulki kajzerki bo szczeki
                                                    mozna zwichnąc.
                                                  • w.iwo Re: parowki do kasacji 12.03.10, 16:33
                                                    coś droga ta męska prostututka ;)
                                                    no właściwie jak powinno się nazywać męski odpowiednik dawcy miłości za szmal ?
                                                    prostytut ?

-
                                                  • guayazyl1 miesiączka a zdrowy rozsadek 15.03.10, 12:49
                                                    Aula Uniwersytetu Warszawskiego, kilkaset osób słucha dyskusji "Czy
                                                    Maryja była feministką". Katolickie działaczki kontra liberalne
                                                    feministki. Stawiają problem: "Dlaczego właściwie kobieta nie
                                                    mogłaby zostać papieżem?".
                                                    - Z powodów fizjologicznych - mówi nagle jedna z panelistek,
                                                    lekarka, działaczka prawicowych ruchów pro-life Hanna Wujkowska. I
                                                    opowiada, że z biologicznego punktu widzenia kobiety nie nadają się
                                                    do pełnienia tej funkcji. - Tuż przed miesiączką dochodzi do
                                                    swoistego obrzęku mózgu. Kobiety są tak przepełnione płynami
                                                    fizjologicznymi, że ciężko im zachować zdrowy rozsądek. A co dopiero
                                                    zarządzać czymś tak ogromnym, jak Kościół katolicki.
                                                    Na sali wybucha wrzawa. Wujkowska przekonuje jednak cierpliwie, że
                                                    mężczyźni nie mają chwiejności hormonalnej. A kobiety stabilność
                                                    zyskują dopiero w czasie menopauzy: - To fakty biologiczne, każdy,
                                                    kto jest lekarzem, to wie. Badając pacjentki, wiem, w jaki sposób
                                                    kobiety podejmują nieracjonalne decyzje przed miesiączką.
                                                    ------------------
                                                    moze poglądy pani Wujkowskiej są osobliwe ale jak obserwuję kobiety
                                                    to wydaje mi się, ze częsc z nich ma miesiączkę permanentnie.
                                                  • w.iwo Re: miesiączka a zdrowy rozsadek 15.03.10, 13:26
                                                    Panie Szanowny, życia Panu nie szkoda ? tak się narażać tą wypowiedzią ?

[img]https://www.gif.elserw.com/gify/14286.jpg[/img]
                                                  • postrach_szefowej Re: miesiączka a zdrowy rozsadek 15.03.10, 15:13
                                                    Typowy komentarz faceta, któremu argumentów zabrakło.
                                                  • guayazyl1 Re: miesiączka a zdrowy rozsadek 15.03.10, 18:49
                                                    zeby miec argumenty w tej sprawie, trzeba byc lekarzem. ja nim nie
                                                    jestem więc nie dyskutuję z lekarz Wujkowską tylko przyjmuje na
                                                    wiare to co powiedziala(choc napisalem, ze jej poglad moze byc
                                                    osobliwy).
                                                    jak ktos się nie zgadza niech dyskutuje.
                                                    jest więc na sali lekarz?

pozdrawiam koalicję obu Pan.
                                                  • guayazyl1 i zeby nie trzymac Panstwa w niepewnosci to... 16.03.10, 10:33
                                                    Leonardo da Vinci wielkim człowiekiem był.
                                                    nie dosc, ze malarz, architekt, filozof, muzyk, poeta,odkrywca,
                                                    matematyk, mechanik, anatom, wynalazca, geolog to jeszcze wieszcz
                                                    czyli przepowiadacz przyszłosci.

"Watykańska badaczka Sabrina Sforza Galitzia, na którą powołuje się
                                                    brytyjski dziennik "Times" twierdzi, że w swoim słynnym
                                                    malowidle "Ostatnia wieczerza" malarz zkodowal informacje o koncu
                                                    swiata.
                                                    Pani Sabina zbadała przestrzeń tak zwanej lunety, czyli elementu
                                                    sklepienia kolebkowego znajdującego się nad oknem w środkowej części
                                                    malowidła. Badaczka przekonuje, że w miejscu tym ukryta jest
                                                    matematyczno-astrologiczna zagadka, którą, jak twierdzi, udało się
                                                    jej rozszyfrować.

Zdaniem badaczki, przepowiednia mówi, że nasz świat zginie w wyniku
                                                    wielkiego potopu. Ma on się rozpocząć w pierwszy dzień wiosny, czyli
                                                    21 marca 4006 roku i zakończyć 1 listopada w dniu Wszystkich
                                                    Świętych."
                                                    -----------------
                                                    mamy wiec jeszcze troche czasu zeby wypełnic PIT-y i zjesc cos
                                                    słodkiego.
                                                    [img]https://m.onet.pl/_m/ab97d33d5044268ea28b3f3cd6b6a0fd,4,30.jpg
                                                    [/img]
                                                  • guayazyl1 ze specjalnom dedykacjom... 17.03.10, 09:53
                                                    ...dla grupy forumowiczow, ktorzy wieczorami lubieją się szlajać po
                                                    legionowskich knajpach.

"Policjanci zatrzymali w Krakowie ochroniarza z nocnego klubu, który
                                                    maczetą odciął dłoń jednemu z klientów. Rannego przetransportowano
                                                    śmigłowcem do szpitala w Trzebnicy pod Wrocławiem. Po wielogodzinnej
                                                    operacji lekarzom udało się przyszyć dłoń - dowiedziała się "Gazeta
                                                    Wyborcza".
                                                    Nie wiadomo, dlaczego 33-letni ochroniarz zaatakował klienta klubu.
                                                    Za spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu może mu grozić do 10
                                                    lat więzienia."
                                                    -----------------
                                                    nie zawsze takie historie kończą się happy endem.
                                                  • postrach_szefowej Re: ze specjalnom dedykacjom... 17.03.10, 12:38
                                                    Z informacji podawanych w TV wynika, że ofiara szturmowała burdel, a
                                                    nie knajpę. My, bywalcy legionowskich knajp, nawet nie wiemy gdzie
                                                    znajdują się owe "różowe" przybytki. Chociaż miłośnicy legonowskiej
                                                    historii na pewno wiedzą, że "za Niemca" burdello mieściło się w Rynku
                                                    na piętrze. A na dole sklep "nur fur ...".
                                                  • guayazyl1 Re: ze specjalnom dedykacjom... 18.03.10, 09:27
                                                    postrach_szefowej napisała:
                                                    Z informacji podawanych w TV wynika, że ofiara szturmowała burdel, a
                                                    nie knajpę.
                                                    -----------------------
                                                    sprawiedliwiej było więc odciąć mu ptaszka zamiast dłoni.

• mike56 nie wszystko złoto co się świeci 18.03.10, 22:46
                                                    www.bibula.com/?p=19304
                                                  • guayazyl1 Re: nie wszystko złoto co się świeci 19.03.10, 10:16
                                                    ja tam Panie nigdy nie mialem zaufania do takich instytucji.
                                                    a te ich miliardy czy biliony sa dla mnie bardziej wirtualne niz
                                                    realne.
                                                    tak samo jak zyski i spadki na gieldzie.
                                                  • w.iwo Re: ptaszki i zakonnice 19.03.10, 14:09
                                                    czego to się człowiek nie dowie z tego internetu... o ptaszkach, o zakonnicach
                                                    buntujących się bunt przeciwko polskim
                                                    hostiom... jednak to co mnie zmroziło to
                                                    artykuł
                                                    o traktowaniu zwierząt

cobyście temu ucięli ?
                                                  • guayazyl1 Obywatelu! pieprz póki możesz! 20.03.10, 09:42
                                                    wbrew pozorom tresc notatki nie zdemoralizuje najmlodszych
                                                    czytelnikow. o co chodzi? otóz o to:

"Radni Nowego Jorku przygotowali ustawę zakazującą używania soli w
                                                    restauracjach.Nowa ustawa przewiduje zakaz przyprawiania solą potraw
                                                    serwowanych w barach i restauracjach. Ze stołów mają również zniknąć
                                                    solniczki. Wszystko dla tego, że według Felixa Ortiza, autora
                                                    projektu ustawy i osoby lobbującej za wprowadzeniem całkowitego
                                                    zakazu używania soli, powoduje ona nadciśnienie, choroby nerek i
                                                    poważne choroby układu krążenia. W efekcie, firmy ubezpieczeniowe,
                                                    lobbujące za wprowadzeniem zakazu, wydają ogromne sumy na leczenie
                                                    pacjentów z podobnymi dolegliwościami. Tak więc, jak zwykle,
                                                    wszystko dzieje się "dla dobra narodu".
                                                    -------------------
                                                    nie zapalimy sobie w pubie, nie posolimy w restauracji tylko patrzec
                                                    jak troskliwi politycy stwierdzą, ze zwykly pieprz ze względu na
                                                    ostry smak może byc przyczyną wstrząsu i niepożądanej reakcji
                                                    organizmu, nalezy więc z niego zrezygnowac.
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu! pieprz póki możesz! 20.03.10, 13:29
                                                    Guayazyl I na prezydenta !!!
                                                  • guayazyl1 taaaakie nogi... 22.03.10, 11:39
                                                    popularny photoshop obchodzil wlasnie dwudzieste urodziny. ale to
                                                    zdjęcie wykonano bez poprawek.

[img]https://e.pardon.pl/pa636/dfb75c210016efdf4ba3d753[/img]

9 maja w wielkiej defiladzie na Placu Czerwonym w Moskwie wezmą
                                                    udział amerykanscy, francuscy, brytyjscy prawdopodobnie tez polscy
                                                    żołnierze. Rosjanie juz cwiczą.

czy ktorys z szanownych panow podejmie się zrobic pare takich krokow
                                                    na trzezwo?
                                                  • w.iwo Re: taaaakie nogi... 22.03.10, 17:51
                                                    ja mogę ;) jestem dziś wkurzona
                                                    czasem mam ochotę odpocząć i nabrać sił... odpocząć od ludzi i netu... wchodzę
                                                    wtedy do Cafe i wiem, że niezmiennie spotkam Cię mój Panie to przy gazecie, albo
                                                    w kapciach ze straszną wieścią i fajką w zębach ;)
                                                    ale będziesz i to niezmiernie pokrzepiające...
                                                    czy kiedyś dziękowałam Ci za to ?
                                                  • guayazyl1 Re: taaaakie nogi... 22.03.10, 20:41
                                                    znaczy, ze jestem facetem przewidywalnym jak kon dorozkarski, ktory
                                                    zawsze zatrzymuje sie w tych samych miejscach.
                                                    moze to byc wada ale i zaleta.

Twoje słowa sa bardzo miłe. szczegolnie, ze dzis mam urodzinki.
                                                  • guayazyl1 Dzien Windy 23.03.10, 12:17
                                                    ludzkosc nie ustaje w pomyslach jakby nam codzienne życie urozmaicic.
                                                    osmego stycznia swietujemy wiec Dzien Sprzątania Biurka, 5.03 Dzien
                                                    Tesciowej, 2.04 Dzien Nalesnika, 20.05 Dzien Sąsiada, 2.09 Dzien
                                                    Dużego Rozmiaru, 29.11 Dzien Bez Kupowania.
                                                    jednym z glupszych swiąt jest obchodzony wlasnie dzisiaj Dzien Windy.

a Dzien Świra?
                                                    jak czytam te pomysly to zdaje mi sie, że obchodzimy go każdego dnia.

• w.iwo Re: Dzien jak dzień 23.03.10, 17:09
                                                    dzień dużego rozmiaru ? znaczy, chodzi o tuszę ?
                                                    a czy dziś nie ma dnia ojca ?
                                                  • guayazyl1 co je żołnierz?.. 25.03.10, 10:32
                                                    żołnierz je obroncą ojczyzny.

"Armia pierwszy raz wyprzedaje zapasy swojego jedzenia. Tylko w
                                                    Warszawie przygotowała 455 ton żywności. Są to produkty
                                                    pełnowartościowe, ale wojsko uznało je za zbędne – mówi Małgorzata
                                                    Golińska, rzeczniczka Agencji Mienia Wojskowego, prowadzącej
                                                    wyprzedaż. Ze względu na nowe przepisy (w momencie przejścia armii
                                                    na zawodowstwo zmieniły się zasady żywienia) armia nie potrzebuje
                                                    już setek ton bojowego wiktu i chętnie podzieli się nim z cywilami.
                                                    Nie będzie też go magazynować, bo większość produktów trzeba spożyć
                                                    do końca tego roku.

Jak wojskowe przysmaki oceniają sami żołnierze?
                                                    – Czasami naprawdę trudno to jeść. Najgorsze są salceson saperski i
                                                    słonina konserwowa. Trafiają się puszki ze zwierzęcą sierścią – mówi
                                                    anonimowo jeden z żołnierzy warszawskiego garnizonu."
                                                    -------------------
                                                  • guayazyl1 najlepszy jest sposób klasyczny 29.03.10, 18:12
                                                    ci poprawni ekologicznie, wylewają łzy nad podwyzszoną zawartością
                                                    CO2 w atmosferze ziemskiej. tymczasem:

"Naukowcy z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego wybiórczo zbadali
                                                    poziom dwutlenku węgla w salach lekcyjnych kilku pomorskich szkół.
                                                    Wyniki trzy razy przekroczyły normę. Nic w tym dziwnego skoro w
                                                    pomieszczeniu, które nie jest wietrzone, oddycha równocześnie 30
                                                    osób. Na wysoką zawartość CO2 w powietrzu wrażliwe są zwłaszcza małe
                                                    dzieci.
                                                    - Mogą u nich wystąpić bóle głowy, zawroty, nudności i wymioty.
                                                    Dzieci źle się czują, są rozdrażnione, bardziej płaczliwe i
                                                    niespokojne - mówi pomorski lekarz wojewódzki Jerzy Karpiński.
                                                    Problem prawdopodobnie dotyczy całej Polski, ale nikt tego nie bada.
                                                    - Nie ma obligatoryjnych badań zawartość dwutlenku węgla w
                                                    pomieszczeniach szkolnych - mówi szef pomorskiego Sanepidu Andrzej
                                                    Jagodziński. - Ale jego nadmiaru możemy pozbyć się w sposób
                                                    klasyczny, mianowicie częstym wietrzeniem sal, gdzie odbywają się
                                                    zajęcia - dodaje".
                                                    --------------------
                                                    Obywatelu!
                                                    kisić można tylko kapustę albo ogóry!
                                                    roztwórz okno!
                                                  • guayazyl1 i wiadomo...dzien święty święcic. 30.03.10, 10:37
                                                    a nie jakieś tam rajtuzy na sznurku.

[img]https://images42.fotosik.pl/101/eeca534dc35f21b6med.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 bez superniani ani...ani... 31.03.10, 14:03
                                                    "W Krakowie jesienią rusza Szkoła Coachów Rodzicielskich (parent
                                                    coaching). Zamierza przygotowywać trenerów, którzy będą pracować z
                                                    rodzicami i ich dziećmi w wieku 0 – 5 lat. Wyedukowani trenerzy będą
                                                    uczyć, jak być wspierającym rodzicem".
                                                    ---------------------
                                                    czyli zapłacimy kasę, a wytrenowany pan "koucz" nauczy nas miłosci
                                                    do własnego potomstwa. powie, ze dziecku nalezy pospiewac, utulic,
                                                    pobujac, obetrzec łezkę, zagadac do niego jak gaworzy, dac
                                                    chusteczkę do wysmarkania się, byc czułym.
                                                    no ludzie...
                                                    czy takich rzeczy trzeba uczyc? a gdzie instynkt rodzicielski?
                                                    przeciez zwykła kwoka zagarnia kurczaki pod skrzydła w razie draki.
                                                    zwykła Burkowa (zona Burka) lize łapy szczeniakom jak się nabiegają.
                                                    zwykła kaczka pilnuje zeby kaczaki nie pogubiły się w szuwarach.
                                                    a człowiek? pan stworzonego swiata? nie wie o tym? uczyc go trzeba?
                                                    ręce i spodnie opadają.

[img]https://bi.gazeta.pl/im/1/7681/z7681031X.jpg[/img]
                                                  • w.iwo Re: bez superniani ani...ani... 31.03.10, 18:06
                                                    oj niektórych trzeba uczyć...
                                                    słowo ;)
                                                    zresztą, teraz kiedy odchodzimy od rodzin wielopokoleniwych i babcia jak na
                                                    receptę, nie ma komu przekazywać wiedzę...
                                                    jedni się rodzą z instynktem a drudzy uczą przez całe życie...
                                                  • guayazyl1 Re: bez superniani ani...ani... 01.04.10, 09:38
                                                    moze jest jak piszesz.
                                                    moze to nic złego.
                                                    ja podejrzewam, ze sporo ludzi majacych kase pomysli tak: po co mam
                                                    mitrezyc czas z dzieckiem, skoro moge załatwic sobie "fachowca od
                                                    wychowu". tak jak doradce finansowego.
                                                    miłosci nie zastąpi zaden "koucz".

to ciekawe, ze wspołczesny człowiek nie umie sobie poradzic z
                                                    wieloma procesami emocjonalnymi. ze potrzeba mu doradcow. psychologa
                                                    domagają sie rodzice, policjanci, zołnierze, sportowcy...
                                                  • guayazyl1 a na kolei po staremu 07.04.10, 09:43
                                                    "Ilu pasażerów podróżuje Kolejami Mazowieckimi? Które linie są
                                                    oblegane, a które świecą pustkami?

Na jakie godziny przesunąć wyludnione pociągi? Koleje Mazowieckie
                                                    chcą to sprawdzić, więc zleciły Zielonemu Mazowszu za 326 tys. zł
                                                    wielkie liczenie podróżnych. W zadanie będzie zaangażowanych 40
                                                    ankieterów. Wyniki mają znaleźć odzwierciedlenie w nowym rozkładzie
                                                    jazdy, który wejdzie w życie w połowie grudnia".
                                                    ----------------
                                                    a nie taniej spytac o to pana konduktora?
                                                    jezdzi codziennie, a jak dostanie pare złotych premii to powie
                                                    wszystko jak na spowiedzi.

pociagi brudne, wagony stare, perony obsmarkane i jeszcze do
                                                    kompletu Derekcja, ktora zadaje takie trudne pytania.
                                                  • guayazyl1 cios w biurokrację 09.04.10, 10:18
                                                    "Adam Szejnfeld z PO, wiceszef Sejmowej Komisji "Przyjazne Państwo"
                                                    chce zlikwidować obowiązek stosowania pieczątek - informuje portal
                                                    Tvp.info. Poseł zapowiada, że jeżeli rząd się tym nie zajmie, to sam
                                                    napisze stosowną ustawę.
                                                    Adam Szjenfeld uważa, że pieczątki są niepotrzebne i tylko
                                                    komplikują życie Polakom, więc należy je zlikwidować. - Pewnemu
                                                    stowarzyszeniu prowadzącemu świetlicę dla niepełnosprawnych
                                                    odmówiono dotacji z powodu niewidocznej pieczątki na kserokopii
                                                    umowy najmu lokalu. Stowarzyszenie straciło szansę na 300 tysięcy
                                                    złotych i popadło w problemy finansowe - mówi".
                                                    ---------------------
                                                    przypomniałem sobie, ze spędzilem parę lat w innym kraju i tam nigdy
                                                    nie walono mi stemplem po rachunkach, fakturach, dokumentach.
                                                    pieczątkę przyłozył mi raz notariusz kiedym wracał do kraju i parę
                                                    razy na poczcie do listu poleconego.
                                                    wyobrazacie sobie naszego urzędnika bez sterty pieczątek? cóz on
                                                    będzie tam robił? jak nisko upadnie jego ranga? przeciez przybijanie
                                                    pieczątki to ceremonia arcywazna, dla niektorych równa wręczeniu
                                                    Oscara.

no jak to tak?
                                                  • guayazyl1 eeeeee...nic ciekawego 09.04.10, 12:45
                                                    "Po niedzielnej Manifie organizacje feministyczne idą za ciosem. W
                                                    kwietniu zapraszają na pierwsze oficjalne Dni Cipki!
                                                    Program 9-11.04(wyjatki):
                                                    performens grupy 'Teraz Poliż'
                                                    warsztaty dla dziewczynek
                                                    interaktywna instalacja "a ty jak na nią mówisz?"
                                                    film "Monologi waginy"
                                                    cipkowe gadżety, ubrania, smakołyki i drinki oraz niespodzianki!
                                                    warsztaty waginalne z Alicją Długołęcką

[img]https://bi.gazeta.pl/im/5/7643/z7643085X,Transparent--Mam-cipke--
                                                    na-XI-Manifie.jpg[/img]

jak facet zauwaza ten element kobiecego ciała to jest seksistą.
                                                    kobieta natomiast nazywa się feministką.
                                                  • w.iwo Re: eeeeee...nic ciekawego 09.04.10, 15:47
                                                    nudzą się baby... i mówię to ja też baba... może do feministki mi daleko,
                                                    ale takie obnażanie się intelektualne jest dla mnie niesmaczne... to że posiadam
                                                    narząd rodny, nie jest dla mnie szczególnym powodem do słowotwórstwa ulicznego...
                                                    wapno jestem, dla mnie pewne intymne nazewnictwa powinny zostać pod spódnicą a
                                                    nie na tablicach ;)
                                                  • guayazyl1 zauroczeni Majkelem?.. 20.04.10, 10:07
                                                    okazuje się, że każde miasto moze miec kłopoty z pomnikiem. każde
                                                    miasto moze miec swoją żabę. nie tylko Legionowo. w Stalowej Woli
                                                    odsłonięto własnie pomnik Naczelnika. niektorzy mają wątpliwosci czy
                                                    to napewno on.

"Osłonięcie pomnika Kościuszko wywołało poruszenie wśród
                                                    mieszkańców. Po odsłonięciu pomnika oczom przybyłych ukazała się
                                                    postać Naczelnika cała z brązu. Czy na pewno jest to Kościuszko ?

Odsłonięcie pomnika nie odbyło się jednak bez krytycznych
                                                    podszeptów. Złośliwi sugerują, że twarz Kościuszki przypomina
                                                    Michaela Jacksona, tylko jest bardziej „czarna”. Wiele krytycznych
                                                    uwag zostało skierowanych pod adresem tułowia Naczelnika. Zamiast
                                                    tradycyjnego stroju Kościuszko ubrany jest w... mundur amerykański.
                                                    Poza tym zarzucane jest również organizatorom, że wykorzystali oni
                                                    odlew tułowia z pomnika już istniejącego zamiast zrealizować
                                                    oryginalny pomysł projektanta. Cokół, na którym stoi upstrzony jest
                                                    tablicami z nazwami firm sponsorującymi przedsięwzięcie, więc i taka
                                                    kryptoreklama wywołała oburzenie wśród Stalowowolan".

no i jeszcze fotka bo wierzyc na słowo nie ma co:

[img]https://www.stalowemiasto.pl/galeria/obrazy/pom5.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 a co tam...panie...w Radomiu? 23.04.10, 12:50
                                                    zmroził mnie tytuł z lokalnej gazety:

"Zaginął wulgarny kontroler biletów. Ta historia staje się naprawdę
                                                    dziwna".

a może ludzie wzięli sprawy w swoje ręce?
                                                    że tak powiem.
                                                  • guayazyl1 rośnie zaufanie społeczeństwa do policji... 24.04.10, 10:47
                                                    21-latek zgłosił się na policję i poinformował, że padł ofiarą
                                                    oszustwa. Jak wyjaśnił, zamówił kilogram marihuany, a zamiast tego
                                                    dostał paczkę z pociętym papierem.
                                                    Mężczyzna powiedział funkcjonariuszom, że chcąc kupić kilogram
                                                    marihuany umówił się z czterema mężczyznami nad jeziorem. Przekazał
                                                    im 15 tysięcy złotych i w zamian za to otrzymał kilogramową paczkę,
                                                    która - jak zorientował się po powrocie do domu - zamiast narkotyków
                                                    zawierała kilogram papieru.
                                                    Policjanci w ciągu kolejnych dni zatrzymali czterech oszustów w
                                                    wieku od 18 do 25 lat. Wszystkim grozi nawet do ośmiu lat więzienia.
                                                    Funkcjonariusze odzyskali też część straconych przez pokrzywdzonego
                                                    pieniędzy. 21-latek uniknął odpowiedzialności karnej, ponieważ w
                                                    polskim prawie zamiar popełnienia przestępstwa nie jest karalny.
                                                    -----------------
                                                    jestem zbudowany postawą młodego człowieka i jego wiarą w
                                                    praworządność.
                                                  • guayazyl1 wiosna pelnom gembom...wiec co na dzialce?.. 26.04.10, 16:50
                                                    Policjanci z Tarnowa zatrzymali trzech braci, którzy jesienia
                                                    ukradli samochód, a następnie zakopali go na swojej działce. Rabusie
                                                    wpadli, gdy na wiosnę postanowili odkopać auto i sprzedać je na
                                                    części.

Rabusie nie mieli pomysłu co zrobić z łupem, postanowili więc go
                                                    zakopać. Przez tydzień z mozołem kopali dół w przydomowym sadzie, w
                                                    którym w końcu umieścili samochód.
                                                    Na wiosnę, gdy bracia zostali bez gotówki, przypomnieli sobie o
                                                    zakopanym pojeździe. Kolejny tydzień zabrało im wydobywanie go na
                                                    powierzchnię. Potem pocięli auto na mniejsze kawałki i spieniężyli w
                                                    punkcie skupu złomu.
                                                    ---------------------
                                                    ja bym im odliczył te dwa tygodnie od kary.
                                                    robotne chłopaki.
                                                  • guayazyl1 wiosna pełnom gembom...wiec szumi w głowach... 26.04.10, 22:33
                                                    Choć ks. Jerzy Popiełuszko skończył służbę wojskową w stopniu
                                                    starszego szeregowego, wkrótce może stać się oficerem. Posłowie PiS
                                                    zgłosili projekt ustawy, który umożliwia awansowanie
                                                    kapelana „Solidarności”. Uważają, że jest to sposób na uhonorowanie
                                                    go w związku ze zbliżającą się beatyfikacją – dowiedział się portal
                                                    tvp.info.
                                                    --------------------
                                                    w tym roku mamy okrągłą szescsetną rocznicę bitwy pod Grunwaldem.
                                                    może by paru poległym zaciężnym rycerzom dac jakies nominacje?
                                                    a może lepiej zając się tymi żyjącymi?
                                                  • w.iwo Re: wiosna pełnom gembom...wiec szumi w głowach.. 27.04.10, 11:00
                                                    na fali som ;)
                                                    patriotycznej nostalgii
                                                    [img]https://hanula1950.blox.pl/resource/tarcza.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 u nasz dziury ale inni majom jeszcze gorzej 10.05.10, 21:28
                                                    Policjanci z Puław złapali złodziei, którzy ukradli betonowe płyty z
                                                    drogi wojewódzkiej w miejscowości Łęka. Okazali się nimi 23-letni
                                                    Mateusz W. mieszkaniec gm. Dęblin, oraz jego dobry kolega 25-letni
                                                    Dariusz K., mieszkaniec Warszawy.
                                                    Pod koniec marca oszuści wynajęli w Puławach koparkę. Zleceniobiorca
                                                    zdemontował fragment drogi pod miastem, bowiem oszuści poinformowali
                                                    go, że są jej nowymi właścicielami. Dwoma samochodami ciężarowymi z
                                                    Łęki ukradli i wywieźli ponad 60 sztuk betonowych płyt.
                                                    – Policjanci przy pomocy monitoringu wizyjnego ustalili kierunek
                                                    odjazdu ciężarówek, którymi z Łęki wywiezione zostały skradzione
                                                    betonowe płyty – relacjonuje Marcin Koper, rzecznik puławskiej
                                                    policji.

Mundurowi ustalili, że skradzione płyty z drogi pod Puławami
                                                    znajdują się w Mińsku Mazowieckim.
                                                    Kradziony towar od oszustów kupił niczego nie świadomy miejscowy
                                                    przedsiębiorca, a potem dalej je sprzedał. Przyznał, że nie miał
                                                    pojęcia o tym, że płyty, które kupił pochodzą z przestępstwa.
                                                    Sprzedający stwarzali wrażenie wiarygodnych, posiadali stosowne do
                                                    handlu dokumenty.

http://www.mmpulawy.pl/sites/default/files/imagecache/big_image/www.m
                                                    mpulawy.pl/186/images/droga_-_p.g_-_00_039_0.jpg[/img]

---------------------
                                                    słyszałem, ze juz rozkradli całom Polske. a tu masz pan...jest
                                                    jeszcze parę rzeczy.
                                                  • guayazyl1 Biegaczka będzie się ścigać z koniem. 14.05.10, 08:36
                                                    Szwedzka biegaczka narciarska Charlotte Kalla zmierzy się w biegu
                                                    pokazowym z najszybszym szwedzkim kłusakiem i rekordzistą świata.
                                                    Znawcy sportu i bukmacherzy uważają, że szanse są bardzo wyrównane.
                                                    22-letnia Kalla jest obecnie najlepszą szwedzką biegaczką
                                                    narciarską. W zimowych igrzyskach w Vancouver zdobyła dwa medale -
                                                    złoty w sztafecie sprinterskiej i srebrny na dystansie 10 kilometrów
                                                    stylem dowolnym.
                                                    --------------------
                                                    pomyslałem sobie, ze mój mocno trunkowy sąsiad - pan Andrzej -
                                                    mógłby stanąc w szranki z wielbłądem.
                                                    i nie byłby bez szans.
                                                  • w.iwo Re: Biegaczka będzie się ścigać z koniem. 14.05.10, 17:22
                                                    iha ;)
                                                  • guayazyl1 też o kuniu ale u nasz... 16.05.10, 11:18
                                                    "Trzej bracia oraz ich matka zostali oskarżeni o znęcanie się nad 37-
                                                    letnią kobietą, którą zmuszali m. in. do ciągnięcia pługu. Proces
                                                    przeciwko rodzinie rozpoczął się wczoraj przed Sądem Rejonowym w
                                                    Limanowej w woj. małopolskim. Dla dobra pokrzywdzonej przebieg
                                                    rozprawy toczy się z wyłączeniem jawności".
                                                    ---------------------
                                                    może kuń zaniemógł?
                                                  • guayazyl1 nie kazdy usłyszy 18.05.10, 08:55
                                                    Lou Reed zagra koncert dla czworonożnej publiczności. Muzyk wraz z
                                                    wieloletnią partnerką, Laurie Anderson, wystąpi 5 czerwca w ramach
                                                    Vivid Live Festival w Sydney.
                                                    Artyści nie będą jednak zabawiać ludzkiej publiczności, bowiem ta,
                                                    ma zbyt słabo rozwinięte uszy i najprawdopodobniej niewiele usłyszy.
                                                    Reed i Anderson zagrają na specjalnych gwizdkach dla psów, które
                                                    wydzielają dźwięki o częstotliwościach będących poza zasięgiem
                                                    ludzkiego ucha. Koncert dla zwierząt potrwa 20 minut.
                                                    ----------------------
                                                    mnie by ciekawiła reakcja muzykow na owacje. tez będące poza
                                                    zasięgiem ludzkiego ucha.
                                                  • guayazyl1 Re: nie kazdy usłyszy 20.05.10, 20:57
                                                    Metropolita krakowski prosi o pomoc dla tych, którzy najbardziej
                                                    ucierpieli w powodzi. Zdecydował też, że na wieży Srebrnych Dzwonów
                                                    wystawione będą relikwie św. Stanisława, które mają chronić Kraków i
                                                    Polskę przez klęską.
                                                    -------------------------
                                                    w kwestii wiary nie mam za wiele do powiedzenia ale moze nalezało
                                                    fatygowac sw.Stanisława jak zaczeło padac bo teraz to...
                                                  • guayazyl1 a jak woda obeschnie to... 21.05.10, 09:30
                                                    Miesiąc po pogrzebie Lecha i Marii Kaczyńskich władze "S" organizują
                                                    pielgrzymkę na Wawel. Przyjedzie kilka tysięcy działaczy, zaproszony
                                                    został Jarosław Kaczyński.
                                                    W najbliższy wtorek o godzinie 16 pod Wawel przyjedzie kilka tysięcy
                                                    związkowców, spodziewane są setki pocztów sztandarowych.
                                                    -------------
                                                    Sniadek dmucha w balonik.
                                                  • guayazyl1 zagrozenie jest wszędzie czyli... 22.05.10, 09:20
                                                    ...jeden glos o powodzi.

Kaszczorek koło Torunia w Kujawskopomorskiem. To tu, kiedy nadejdzie
                                                    fala powodziowa ma być najgorzej. Urocza miejscowość położona nad
                                                    Wisłą, na terenach zalewowych w dużej części ma zostać zalana.
                                                    Dotyczy to szczególnie nowego osiedla domków jednorodzinnych.
                                                    Osiedla, które w ogóle nie powinno tu stanąć.

Pan Jacek mieszka w Kaszczorku od sześciu lat.
                                                    - Wszyscy wiedzieli, bo to jest w planie zagospodarowania
                                                    przestrzennego napisane - mówi. - I mimo wszystko Pan się
                                                    zdecydował, dlaczego - dopytuje reporterka? - Tu jest pięknie. To
                                                    jest ryzyko, to jest życie. A zagrożenie jest wszędzie - dodaje.
                                                    -----------------
                                                    no to będziesz miał pan teraz Wenecję za oknem.
                                                  • guayazyl1 będzie taniej 24.05.10, 09:04
                                                    PKN Orlen obniża od piątku hurtową cenę oleju grzewczego Ekoterm
                                                    Plus o 58 zł na tysiąc litrów - poinformował płocki koncern.
                                                    -----------------
                                                    bardzo krzepiąca informacja w przededniu lata.
                                                  • w.iwo Re: drugi głos o powodzi 25.05.10, 09:34
                                                    tańsze tereny zalewowe to i się budują... ludzie zadziwiająco rzadko patrzą na
                                                    plany, nie widzą autostrad, rzek, kiedy mogą trochę pieniądza zaoszczędzić...
                                                    spotkałam się ze zdaniem, że przez głupotę i oszczędność innych teraz my
                                                    będziemy wszyscy za to płacić - i czasami trudno z tym dyskutować, nawet jak się
                                                    patrzy na tragedię innych

może na jakiś czas urzędy zwrócą uwagę na zakaz budowy na tych terenach ? gdzieś
                                                    czytałam że po trzecim zalaniu domu (w innym kraju) nie są wydawane pozwolenia
                                                    na budowę...
                                                  • guayazyl1 Re: drugi głos o powodzi 25.05.10, 11:15
                                                    powódź z 1997 roku nazwana była powodzią tysiąclecia więc tej
                                                    tegorocznej miało statystycznie nie byc.
                                                    i patrz Pani jaka ta natura złośliwa.
                                                  • guayazyl1 jakiś tam lekarz od dzieci 25.05.10, 11:26
                                                    z biografii Milli Jovovich na Filmweb wyczytalem, ze Milla
                                                    Jovovich jest córką radzieckiej aktorki Galiny Loginowej i pediatry.

znaczy ojciec nieznany?
                                                  • guayazyl1 takiego wała jak Polska cała... 26.05.10, 09:00
                                                    ...bysmy mieli gdyby nie bobry.

"Nieszczelność wałów przeciwpowodziowych na Lubelszczyźnie to w
                                                    dużej mierze efekt wzmożonej aktywności bobrów w pobliżu Wisły. Tak
                                                    przynajmniej uważa część ekspertów, którzy uczestniczyli wczoraj w
                                                    posiedzeniu Wojewódzkiego Zespołu Zarządzania Kryzysowego. Służby
                                                    ochrony środowiska zezwoliły właśnie na odstrzał tych zwierząt w
                                                    miejscach, gdzie istnieje poważne zagrożenie przerwania wałów".

ja bym jeszcze odstrzelił pare bobrow pierdzibąkow co sie usadowiły
                                                    na ciepłych posadkach w gminach i ministerstwach, tych urzednikow co
                                                    tworzą nieprecyzyjne przepisy, tych lokalnych politykow co dbają
                                                    wyłącznie o swoj wizerunek i tych szczebla centralnego, ktorzy są
                                                    widoczni tylko w okresie wyborow. ich jednak trudno rozliczyc, a
                                                    taki bobr da sie złapac...
                                                  • w.iwo Re: odstrzeliwanie 27.05.10, 08:58
                                                    namawiasz Waćpan do przemocy ?
                                                    to może nie w czasie wyborów, a nóż jakaś niezrównoważona dziatwa Cię słucha, albo rozdygotany moherowy, zapalczywy fan jednej z partii, wielbiciel Rydzyka lub Tuska amator ?
                                                    i po dokonaniu mordu bez legitymacji myśliwego wskaże Cię jako namawiającego do przestępstwa ? hę
                                                    ;))))

w mojej rodzinie bywały ciężkie dni i chwile grozy, kiedy to ktoś nieopatrznie wdepnął w drażliwy temat kościoła oraz polityki... ciotki szykowały widelce pod stołem, młodzież patrzyła spode łba, a chopy zgrzytały zębami ;) kiedy już niektórych na tym świecie nie ma, sama się boję czasem, czy ciotka nie odwiedzi mnie w snach i spróbuje nakierować na poprawność polityczną... z drugiej zaś strony, doktor Glinka wszystkie problemy wyciągnie i zostanie po nas marność nad marnościami oraz garstka popiołu...

[img]https://tylkomrok.pl/wp-content/uploads/2010/05/68b51d8d000b2cd74bf322eb.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 Re: odstrzeliwanie 27.05.10, 10:07
                                                    na Duzym Forum napisalem, ze nie moze byc tak, ze kazda ulewa
                                                    wywoluje u nas strach przed katastrofą. zwalenie calej winy na bobry
                                                    to kpina i odwracanie uwagi od wlasnej indolencji.
                                                    jak zwykle po tragedii z wielkim animuszem przystepuje sie do prac
                                                    naprawczych, roztacza wizje, wylicza koszty, przedstawia opinie
                                                    fachowcow.
                                                    szkoda ze ten zapal mija, a rzetelne opracowania w praktyce
                                                    zastepuje sie prowizorką.

solidarnosc polskiego spoleczenstwa podczas tragicznych wydarzen
                                                    jest znana. nie mozna jednak liczyc na samych wolontariuszy.
                                                    trzeba zeby to spoleczenstwo bylo wlasciwie zorganizowane na
                                                    poziomie lokalnym i centralnym. zeby odpowiednie sluzby reagowaly we
                                                    wlasciwym czasie i we wlasciwy sposob. w wielu miejscach tak nie
                                                    bylo.

teraz sie zachlystujemy walami przeciwpowodziowymi. ponoc gdyby byly
                                                    wszedzie to powodzi by nie bylo. nawet monstrualny wal moze zostac
                                                    przerwany jesli skieruje sie do niego wode z calej zlewni.
                                                    potrzebnych jest wiecej zbiornikow retencyjnych i poldery zalewowe,
                                                    konieczne jest zalesianie terenow w poblizu rzek (lasy pochlaniaja
                                                    10 razy wiecej wody niz pola) i wlasciwe przepisy o zabudowie
                                                    terenow zalewowych. jesli sie to zrobi nikt nie bedzie szukal
                                                    winnych wsrod bobrow.
                                                  • guayazyl1 może herbatki? 30.05.10, 14:18
                                                    [img]https://sklepzielarski.totu.pl/g/843/500/8430004779.jpg[/img]

to co tam panie w srodku oprocz skrzypu, bratków i pokrzywy?
                                                    paznokcie?
                                                  • guayazyl1 Obywatelu! głosuj na takich... 01.06.10, 12:33
                                                    ...nie bedziesz potem załował!
                                                    --------------------
                                                    załozona przez komika partia „Besti Flokkurinn” (Najlepsza Partia)
                                                    podczas wyborow samorzadowych uzyskała w Reykiaviku 36,7% głosów i 6
                                                    mandatów - stając się w 15-osobowej Radzie Miasta najsilniejszą
                                                    frakcją.
                                                    przywódca partii, Jón Gnarr szczerze mówi, że po wyborach nie
                                                    dotrzyma żadnej z obietnic wyborczych.
                                                  • guayazyl1 Obywatele zaniepokojeni to rzecznik zapytowywuje. 04.06.10, 21:06
                                                    Igranie z chmurami na polskim niebie? - to pytanie zadaje publicznie
                                                    rzecznik Jasnej Góry ojciec Stanisław Tomoń. Swoje przemyślenia na
                                                    temat ewentualnych przyczyn powodzi w Polsce opublikował na
                                                    jasnogórskiej stronie internetowej.
                                                    - Z wielu rejonów Polski, a zwłaszcza z miejsc na terenach
                                                    dotkniętych w ostatnim okresie ulewnymi deszczami i burzami,
                                                    otrzymujemy od licznych osób niepokojące sygnały. Według tych -
                                                    pokrywających się ze sobą informacji - wszystkie one mówią o
                                                    pojawianiu się co pewien czas samolotów pozostawiających za sobą
                                                    dziwne smugi na niebie. Według naocznych świadków samoloty te
                                                    widoczne były w tych rejonach polskiej przestrzeni powietrznej, w
                                                    których - wkrótce po ich przelocie - powstawały niespodziewanie
                                                    potężne chmury deszczowe i niebawem występowały nadzwyczaj obfite
                                                    opady - pisze na stronie internetowej biura prasowego Jasnej Góry o.
                                                    Stanisław Tomoń.
                                                    Paulin domaga się od " kompetentnych służb państwowych" odpowiedzi:
                                                    czyje to są samoloty i do kogo one należą? Kto za taki stan rzeczy
                                                    ponosi odpowiedzialność? I jak to w ogóle możliwe, by ktoś latał w
                                                    polskiej przestrzeni powietrznej i rozpowszechniał jakiekolwiek
                                                    środki bez powszechnego i publicznego informowania o tym wszystkich
                                                    mieszkańców na danym obszarze?
                                                    ---------------------
                                                    jak nic bobry.
                                                    a samoloty napewno ruskie.
                                                  • guayazyl1 nieustająco w temacie powodzi 09.06.10, 23:54
                                                    "Cztery osoby podejrzane o demontowanie wałów przeciwpowodziowych
                                                    wpadły w ręce wrocławskiej policji. Udało się odzyskać metalowe
                                                    elementy konstrukcyjne do budowy zabezpieczeń.
                                                    Trzej panowie, w wieku od 25 do 31 lat, zdążyli rozebrać 36
                                                    elementów wału. Okazało się, że jeden z nich jest poszukiwany przez
                                                    sąd - "zapomniał" stawić się na odsiadkę w więzieniu. Wszyscy
                                                    trafili do aresztu.
                                                    Natomiast we wtorek rano na wrocławskim Rakowcu w ręce policji wpadł
                                                    46-latek, który ukradł spory kawał geowłókniny użytej do
                                                    uszczelnienia wału w okolicach śluzy na ul. Starodworskiej.

http://www.widuchowa.republika.pl/przyroda_widuchowa/fauna_more/bobr_
                                                    pliki/bobr4.jpg[/img]

no wreszcie jakieś konkrety.
                                                    zgrai bobrów nie liczę.
                                                  • guayazyl1 nie o powodzi ale z wodą w tle 11.06.10, 14:04
                                                    Dwoje turystów - Polka i Węgier - zginęli w wypadku podczas spływu w
                                                    Czarnogórze - poinformowały miejscowe władze. 61-letnia Polka i 64-
                                                    letni Węgier ponieśli śmierć w czwartek, gdy ich kajaki wywróciły
                                                    się na skałach podczas spływu rzeką Tara.
                                                    ----------------
                                                    jakieś przysłowie mnie się...
                                                  • guayazyl1 poczta leci w trąbę 12.06.10, 08:22

Poczta Polska chce zmienić logo. Trąbka zamiast na niebieskim tle ma
                                                    być na czerwonym. Trzeba będzie przerobić 4,5 tys. samochodów, ponad
                                                    8 tys. placówek i 50 tys. skrzynek. Zmienią się również druki,
                                                    wizytówki, papier firmowy, a także ubrania kilkudziesięciu tysięcy
                                                    listonoszy i pracowników okienek. Wszystko to będzie kosztować
                                                    pocztę grube miliony złotych.
                                                    -----------------
                                                    parę dni temu listonosz wrzucił do mojej skrzynki reklamowe pisemko
                                                    klanu aptekarzy. w środku mozna było poczytać o tym, że każdy umrze
                                                    na jakąś chorobę, a jeśli jej aktualnie nie ma, to tylko kwestia
                                                    czasu zanim ją posiądzie.
                                                    na końcu była krzyżówka. krzyżówki mają to do siebie, że trzeba
                                                    wstawić odpowiednie litery w puste pola. moja krzyżówka była już
                                                    rozwiązana. widać któryś z pracowników kolportujących gazetkę nie
                                                    wierzył w moje możliwośći.

ja bym jednak zaczął reformować naszą pocztę zwalniając parę trąb.
                                                    kolory to mały pikuś.
                                                  • guayazyl1 o kolejach można bez końca 14.06.10, 09:44
                                                    Polka z amerykańskim paszportem miała wracać pociągiem PKP Intercity
                                                    z Nocy Kultury w Lublinie do Ustki. Bilet kupiła wcześniej, a na
                                                    stację przyszła pół godziny przed odjazdem. Ale okazało się, że nie
                                                    było dla niej miejsca. PKP Intercity podstawiło za krótki pociąg
                                                    (sześć wagonów) i nie wszyscy pasażerowie wsiedli, a na peronie była
                                                    nawet bójka o miejsca. Polscy pasażerowi przeszli nad tym faktem do
                                                    porządku dziennego, pani z amerykańskim paszportem interweniowała.
                                                    PKP Intercity tłumaczyło się, że skład nie mógł być dłuższy.Powodem
                                                    były "względy techniczne" czyli zbyt krótkie perony.
                                                    Sprawdziliśmy: - Żaden peron na trasie Lublin-Warszawa nie jest za
                                                    krótki - mówi Małgorzata Kwiatkowska, rzecznik lubelskiego oddziału
                                                    spółki PKP Polskie Linie Kolejowe, która administruje torami i
                                                    peronami.
                                                    -----------------
                                                    a gdyby pociągi krążyły sobie między stacjami bez zatrzymywania i
                                                    bez pasażerów?
                                                    przynajmniej byśmy wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi.
                                                  • guayazyl1 jak widzi kobietę firma EIZO 18.06.10, 09:19
                                                    Firma EIZO - producent monitorów i sprzętu medycznego - opublikowała
                                                    kalendarz z nietypowymi aktami: modelki rozebrane są aż do kości.

[img]https://www.digitalweddingforum.com/blog/wp-
                                                    content/uploads/2010/06/10.jpg[/img]

styczeń całkiem niczegowaty
                                                  • guayazyl1 wydawnictwa na czasie 18.06.10, 20:32
                                                    [img]https://www.bialykruk.pl/a/Prawy-i-Sprawiedliwy_3D_400.jpg[/img]
                                                    się uwinęli z białym krukiem jeszcze przed wyborami.
                                                  • guayazyl1 raport z pewnego miejsca 22.06.10, 23:06
                                                    "– Drzwi wejściowe nam nawet wyrwali z zawiasów. I kradną wszystko,
                                                    co nie jest na stałe przytwierdzone do ściany.
                                                    A najwięcej szczotek z WC. Czy są jakieś specjalne? Nie, to zwykłe
                                                    tzw. jeżyki. Nie wiem, do czego taka ilość jeżyków może się komuś
                                                    przydać – dziwi się Okoński.
                                                    Pracownicy mogą długo jeszcze wyliczać, co ginie: rolki papieru
                                                    toaletowego, kostki zapachowe do ubikacji, suszarki do rąk, lustro
                                                    wyjęto ze ściany. Ostatnio zginęła nawet gruszka od betoniarki,
                                                    złodzieje przerzucili ją przez płot".

z drobnych rzeczy o ktorych wyczytałem można dorzucić ciastka
                                                    naszpikowane gwoździami i podrzucone na wybieg kopytnych, smakołyki
                                                    z żyletkami, opakowania z popcornem u niedźwiedzi brunatnych,
                                                    torebki z cukierkami u szympansów. jak zrobiono sekcję padniętemu
                                                    krokodylowi, to znaleziono w jego przełyku smoczek dziecięcy.
                                                    bo rzecz proszę Państwa ma miejsce w warszawskim ogrodzie
                                                    zoologicznym.
                                                    i ja już nie wiem kto jest dzika świnia i małpa.
                                                  • w.iwo Re: jak widzi kobietę firma EIZO 06.07.10, 11:38
                                                    cudo, cellulitu nie widać ;)
                                                  • w.iwo Re: wstrętne media 09.09.10, 21:29
                                                    wszystko przez te wstrętne media ;)
                                                    cudowne sa czasem wnioski wyciągane z bieżących wydarzeń
                                                    lepiej milczeć bo to serial brazylijski jest...
                            • zaq1975 Re: nie ma jak pompa... 05.07.10, 21:59
                              nie chciało mi się czytać całego wątku ale uważam że gigantyzm rzeczywiście nie
                              jest w modzie. Teraz modne są raczej małe rzeczy : komórki mała, biusty małe(ja
                              nie podążam za modą), skutery małe nie mówiąc już o mózgach małych w ogromnych
                              głowach polityków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka