14.09.06, 15:57
Zgodnie z informacją uzyskaną dzisiaj z Urzędu Gminy i Miasta Radzymin do
wypełnienia obowiązku meldunku niezbędne są następujące dokumenty:
1. Dowód osobisty
2. Książeczka wojskowa w przypadku mężczyzny
3. Potwierdzenie wymeldowania z pobytu stałego
4. Akt notarialny
5. wypełniony druk "zgłoszenie pobytu stałego"
Tym samym chyba rozwiałem szereg wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • aishwariya Re: meldunek 14.09.06, 16:44
      dzięki Mad smile
      na Ciebie można liczyć!
    • marti_h Re: meldunek 14.09.06, 16:55
      Czyli jednak akt notarialny jest potrzebny.... no cóż jakis czas temu zostałam
      posądzona o brak wiedzy a jednak..... Ten się śmieje kto sie śmieje ostatni.
    • merzos Re: meldunek 15.09.06, 13:20
      A ja proponuję powiedzieć paniusi w urzędzie, żeby się doczytała trochę przepisów, bo akt to oni sobie mogą chcieć....
      • madfighter Re: meldunek 15.09.06, 13:23
        Wolałbym jednak coś konkretniejszego. Może podsuniesz jakiś argument by
        przyspieszyć tę istotną dla mieszkańców sprawę?
        • aishwariya Re: meldunek 15.09.06, 13:32
          Sąsiedzi, a dzis to już nie będę taka łagodna, bo coraz mniej mi się to
          wszystko podoba. jak narazie nad naszym współnym celem pracuja 3-4 OSOBY, na
          510 rodzin! co z resztą? ja rozumiem, że nie kazdy ma czas, ale do cholery kto
          go ma, czy Wy tylko potraficie krytykowac? może w końcu ktos poda jakies
          konkrety : wzory pism, metody działania. Czepiać się to kazdy umie.
          nie zapomnijcie jednak, że nie chodzi tu o walke miedzy nami, tylko cel jest
          inny.
          pogrążona w zgorzkniałym nastroju,
          Aishwariya.
        • merzos Re: meldunek 15.09.06, 14:34
          OK, potrzebne są:

. dowód osobisty
          . książeczka wojskowa
          . dokument potwierdzający tytuł prawny do lokalu <----
          . zaświadczenie o wymeldowaniu z poprzedniego miejsca pobytu stałego

Punkt 3 nie oznacza automatycznie konieczności posiadania aktu notarialnego.
          • madfighter Re: meldunek 15.09.06, 14:59
            Może i masz rację, ale nikt z nas nie ma dokumentu potwierdzającego tytułu
            prawnego do lokalu. Na razie każdy dysponuje umową przedwstępną, a nie umową
            sprzedaży. To chyba ma istotne znaczenie?
            • gargamel35 Re: meldunek 15.09.06, 15:17
              zdaje mi się , że do umowy sprzedaży potrzebny jest odbiór nadzoru budowlanego
              • madfighter Re: meldunek 15.09.06, 15:45
                Odbiór nadzoru budowlanego jest niezbędny. Ponadto z tego co się orientuję to
                zamiast aktu notarialnego wystarczy jakiś wypełniony druk z pieczątką
                developera. Czekam jednak na potwierdzenie tej ostatniej informacji.
                • sas101 Re: meldunek 15.09.06, 16:50

Potwierdzam. Dopóki osiedle nie zostanie odebrane przez nadzór budowlany nie
                  można sie zameldować, bo jest to traktowane jako obiekt w budowie. Dla odbioru
                  przez nadzór budowlany potrzebne sa m. in. protokoły odbiorów przyłączy. Byłem
                  na osiedlu w sobotę i zauwazyłem że stacja trafo nie jest jak na razie zasilona
                  więc to juz dyskfalifikuje odbiór osiedla przez UNB.
                  • gargamel35 Re: meldunek 15.09.06, 17:13
                    a teraz podrzucę wam następną kwestię

zdaje mi sie --jeżeli trwa budowa , gmina nie jest zobowiązana do zrobienia
                    drogi , a jest to w kwesti dewelopera .
                    • sas101 Re: meldunek 15.09.06, 18:53
                      Developer nie ma obowiązku budowy drogi gminnej. jeśli to zrobi to jest
                      wyłącznie jego dobra wola.
                  • merzos Re: meldunek 15.09.06, 18:01
                    > Potwierdzam. Dopóki osiedle nie zostanie odebrane przez nadzór budowlany nie
                    > można sie zameldować, bo jest to traktowane jako obiekt w budowie.

tzn. to było dla mnie tak oczywiste, że po prostu o tym nie pisałem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka