Gość: sam IP: 10.40.41.* 05.03.02, 11:25 dla kilku studentow szukam tani nocleg gdzies w centrum lecz nie koniecznie. Paryz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iw. Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: *.pl.fellowes.com 18.03.02, 13:37 Niedaleko placu Republiki, 15 min. piechota od Luwru, okolo 60 zl za dobe za osobe, fajne miejsce. Jezeli jestescie zainteresowani napiszcie to podam dane - musze poszukac w domu. inka74@priv4.onet.pl Odpowiedz Link
waldek1955 Re: Tani nocleg w Paryzu? 19.03.02, 11:00 Czesc ! Bylismy w Paryzu cala rodzina w 1997 roku. To troche dawno, ale mysle, ze instytucje te dalej egzystuja. mam dwa adresy Polskich Misji Katolickich, ktore mialy dosyc tanie noclegi. Za dwie dorosle osoby i dziecko placilismy chyba 100 frankow za noc. Oczywiscie, maly pokoik, a spanie na materacach. Byl tez dostep do lazienki i kuchni. Bylismy tam 10 dni i bardzo milo wspominamy tam spedzony czas. Napisz do mnie to pdam Ci dane: waldek@powerup.com.au Serdecznie pozdrawiam, - Waldek. Odpowiedz Link
Gość: Mela Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: 195.216.121.* 21.03.02, 13:21 Jeżeli macie namioty, można spróbować noclegu na kempingu przy Lasku Bulońskim. Niedaleko jest supermarket, a do metra idzie się 10 minut piechotą (1 strefa). Odpowiedz Link
Gość: JB Camping IP: *.inetia.pl 06.05.02, 17:02 Polecam Paris Est. Co prawda ostatni raz byłem tam w 93, ale był dużo tańszy od Paris Ouest (ten przy Bois de Boulogne). Jedzie się tam czerwonym RERem na Boissy St. Leger. Stacja Joinville-le-Pont. Stamtąd jeździ autobus na camping. Numeru nie pamiętam. Odpowiedz Link
Gość: WALDEK Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: *.tnt13.bne1.da.uu.net 25.03.02, 23:45 Czesc ! Jak juz wspominalem to bylismy w Paryzu cala rodzina w 1997 roku. Z tego co wiem, to miejsce w ktorym nocowalismy juz nie istnieje, bo przeniesiono siostry zakonne w inne miejsce. Mam natomiast jeszcze dwa adresy, pod ktore dzwonilem bedac w Paryzu, ale bylo zbyt pozno, zeby cos zalatwic. Byl to okres wakacji ( sierpien ), a takze czas wizyty papieza i swiatowego zlotu mlodziezy katolickiej. Sila rzeczy te miejsca byly juz pozajmowane. DOM POLSKICH PALLOTYNOW " CENTRE DU DIALOGUE " 34, Chemin des Bois Briffaults 95160 MONTMORENCY tel: ( 1 ) 3989 3296 ( 1 ) 3428 2599 fax: ( 1 ) 3989 3296 Osrodek ten polozony jest 18 km od centrum, ale ma dobre polaczenie. Otwarty caly rok. Trzeba tylko znacznie wczesniej zarezerwowac miejsce. Jak dzwonilem w sierpniu to mieli zajete miejsca juz do listopada. DOM POLSKIEJ MISJI KATOLICKIEJ LA MAISON DA LA MISSION CATHOLIQUE POLONAISE 31, rue d'Hugny 77260 LA FERTE SOUS JOUARRE tel: ( 1 ) 6022 0376 ( 1 ) 6022 2270 fax: ( 1 ) 6022 0223 Osrodek prowadzony jest przez siostry Sercanki, 45 minut od Paryza przy drodze w kierunku Szampanii i Eurodysneylandu. Ma dobre polaczenie kolejka podmiejska. Serdecznie pozdrawiam, - Waldek. Odpowiedz Link
Gość: waldek Re: do Daniela Zygadlo IP: *.tnt13.bne1.da.uu.net 25.03.02, 23:48 Czesc ! Wracaja mi listy wyslane do Ciebie. Wyslalem na liste dyskusyjna adresy, ktore Cie interesuja. Serdecznie pozdrawiam, - Waldek. waldek@powerup.com.au Odpowiedz Link
Gość: maciek Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 16:54 sproboj w sieci hoteli Formula 1. jest to niemiecka siec, ale najwiecej hoteli ma we Francji. w samym Paryzu i okolicach ponad 40. od lebka wyjdzie was po okolo 40 zl. poszukaj ich strony www milego wypoczynku Odpowiedz Link
mikmik Tani nocleg w Paryzu? 15.04.02, 12:56 Formula1 to hotele należące do francuskiej sieci Accor podobnie jak Etap Hotel www.accor.com Formula 1 tansza deczko od EtapH ale w tym pierwszym lazienka wspolna na korytarzu :( Mam wlasnie rezerwacje w EtapHotel w Paris Aberville - chyba dobrze napisalem nie mam przy sobie kartki :) ( przy Metrze , 15 min od scislego centrum ) za 38 Euro pokój 2-osobowy/doba Odpowiedz Link
Gość: voyteke Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: *.univ-aix.fr 18.04.02, 16:00 w odp na inf o hotelu "formule 1" to jest to siec francuska,nie niemiecka! (nalezy do firmy Accor)jest to hotel klasy ekonomicznej,zadnych wygod,wszystko w plastikach.placi sie za pokoj- obecnie ok.23-25euro za noc.w pokoju moze spac do 3osob-jest jedno lozko i drugie nad nim waskie pietrowe.po wiecej inf.odezwijcie sie voyteke@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
mikmik Re: Tani nocleg w Paryzu? 09.05.02, 12:28 swój hotej po 3 dniach zmieniłem na zlokalizowany blisko moich paryskich znajomych w 18-tej dzielnicy: Hotel de Belfor, 35 EUR 2os/doba bez śniadania 40,Rue Marc Seguin, 75 018 Paris tel. 0146078105 0146071357 Metro: Marx Dormoy, inna linia Chapelle 8 min dalej, do Gare du Nord 15 min na pieszo. Skromny pokoik z łazienką ( prysznic, budet, WC ), tylko trzeba pytać o strone od ulicy bo maja też pokoje z oknem na b.mały wewnętrzny, zaciemniony zaułek. Odpowiedz Link
Gość: Piotr Re: Tani nocleg w Paryzu? IP: 2.4.STABLE* / 172.21.12.* 10.05.02, 18:00 jesli chcecie niedrogo to tylko w formule1, znam dwa: metro St Ouen linia 13 lub St Denis Basilique, to pierwsze ciut drozsze, ale klimatyzowane, jesli sa 3 osoby to wyjdzie wam za ok. 25-30 PLN za kazdego, polecam sniadanie, niedrogie i smaczne, nie w cenie noclegu, aby zlapac kontakt jest stronka: www.formule1.fr zdaje sie ale na pewno tez: www.accor.com bo to hotele tej sieci, pzdr! Odpowiedz Link
mikmik Re: Tani nocleg w Paryzu? 13.05.02, 10:45 Polecam również www.parishotels.com/ szczególnie przydatna jest opcja "OR SEARCH BY LOCATION :" pod oknem wyszukiwarki "QUICK SEARCH:" mozna określic dokłeadnie oczekiwana lokalizacje po np. stacji metra www.paris.org/Accueil/Foyers/ albo www.paris.org/Hotels/ www.lodging.com/ bardzo często sa tanie pokoje ( również w Paryżu ) Co kto woli, czyli dla każdego cos dobrego :) Powodzonka Odpowiedz Link