Dodaj do ulubionych

Madagaskar

15.06.03, 23:17
Poszukuję 1-2 osób chętnych do udziału w wyprawie na Madagaskar. Preferowani
mężczyźni ze znajomością francuskiego. Wyjazd planowany jest na ok. miesiąc,
między 10 sierpnia a 10 września. Koszt całkowity 2 - 2.5 tys USD.
Pozdrawiam.

Milagro
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Madagaskar IP: 195.136.36.* 17.06.03, 09:08
      Brzmi jak ogłoszenie o pracę - powodzenia w poszukiwaniu odpowiednich osób.
    • Gość: k.s Re: Madagaskar IP: 213.76.134.* 20.06.03, 12:32
      Bardzo wysokie koszty.Jak to bylo kalkulowane?Ja planuje wyjazd kwiecien-
      maj,ale za okolo 1500-1700 $
      Prosze o relacje i wiadomosci z pierwszej reki po powrocie.Bardzo sie przydadzą
      POzdr.
      • milagro Re: Madagaskar 20.06.03, 19:11
        Nie jestem pewien, czy uda Ci się zrealizować tę podróż w podanym przedziale kosztów. Moja kalkulacja zakłada
        przelot do Antananarivy liniami Air France (ok. 1000 USD) oraz około 30 USD wydatki na każdy dzień pobytu. Do tego
        myslę o wypożyczeniu samochodu ( przynajmniej na częsć trasy), a może nawet o jakims przelocie. Pamiętaj, że
        Madagaskar jest wyspą o bardzo słabo rozwiniętej komunikacji publicznej, za wyjątkiem własnie przelotów na liniach
        wewnętrznych (Air Madagascar). Gdyby ta podróż okazala się być tanszą, przyjąlbym to jako milą niespodziankę.
        Chętnie podzielę się z Tobą spostrzeżeniami jesli podasz mi swoj e-mailowy adres.
        Serdecznie pozdrawiam.

Milagro
        • krafla Re: Madagaskar 23.06.03, 13:58
          troche przesadzasz z brakiem komunikacji. Bylam na Madagaskarze w 2001 roku.
          Rzeczywiscie sa miejsca, w ktore nie jezdzi nic. Ale jest ich niewiele. Do
          wiekszosci miejsc dojedziesz lokalnym transportem, ktory jak to w Afryce, jest
          wolny, psuje sie, nie posiada zadnego rozkladu etc. ale jezdzi. Latac tez
          mozna, ale z biletami sa klopoty tzn. loty wewnetrzen sa bardzo oblozone, jest
          ich malo i po prostu trzeba bookowac z wyprzedzeniem.

Co do kosztow - nie sadze aby duzo sie zmienilo, ale dotarcie na Madagaskar za
          mniej niz USD 1000 jest praktycznie niemozliwe. Jesli udalo Ci sie znalezc Air
          France za 1000 to masz duzo szczescia, dwa lata temu bilet kosztowal USD 1500.
          Ja lecialam przez Mauritius za jakies USD 1200. Potem, w zwiazku z zawieszeniem
          wiekszosci lotow, zrobilo sie jeszcze drozej. A koszty na miejscu - nie sa
          najnizsze. W miejscach tzw. turystycznych jak np. Ifaty, Nosy Be etc.
          zakwaterowanie jest dosyc drogie tzn. ok. 20 USD w gore. W wiekszosci miejsc
          mozna jednak znalezc nocleg za ok. 10 USD. Bilety na miejscowy transport od 5
          USD w gore.
          Chetnie podziele sie doswiadczeniami i informacjami. Moj adres
          ania_paulina@hotmail.com
          Pozdrawiam
          Paulina
    • Gość: mike Re: Madagaskar IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.06.03, 10:40
      zerknij na www.flugo.com.pl
      może chłopaki robia coś w tym czasie.
      • milagro Re: Madagaskar 21.06.03, 22:04
        Dziękuję za wskazanie strony. Chociaż nie organizują Madagaskaru w dogodnym
        dla mnie terminie, znalazłem tam kilka ciekawych ofert.
        Pozdrawiam.

Milagro
    • Gość: k.s Re: Madagaskar IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 19:43
      Podaje adres i ponawiam prosbe o relacje po powrocie
      krzys691@wp.pl
      Pozdrawiam i zycze udanego pobytu
      K.S

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka