Dodaj do ulubionych

Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n...

30.11.09, 19:00
Inea zaczyna szwankować, i to tak całkiem na serio. A szkoda. Słynęli z
bezawaryjności. NIE POLECAM PÓKI CO....
Obserwuj wątek
    • rozowy_kalosz Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... 30.11.09, 19:25
      No i co z tego ?

Jak zmienić operatora jeżeli blok okablowany jest np. tylko przez Aster ?
      • kolejorz_nie_ma_szans Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 30.11.09, 19:37
        Nie wszędzie. U mnie abe przejęła spółdzielnia i sama decyduje, kto będzie
        puszczał sygnał (niejeden operator). I jest coraz lepiej :)
        • acid.jazz Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 22:39
          Mam cyfrę z UPC i technicznie niestety to kompletna porażka. O ile podstawowe
          kanały mają jakiś bitrate i da się je oglądać, to pozostałe, jakieś 80% to
          dziadostwo, bitrate taki, że ogląda się jak na youtube. Upchali ponad 100
          kanałów w malutkim paśmie, pewnie nie polepszy się, dopóki nie zrezygnują z analogu.
      • trrapez Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 30.11.09, 19:37
        dokładnie tak.
        Co myślicie o Multimediach?
        • Gość: dh Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.lublin.mm.pl 30.11.09, 20:59
          Wszystko ładnie, pięknie, promocje bardzo tanie, tylko ociągają się z
          wprowadzeniem szybkiego internetu. Chwalą się nawet na stronach, ale w promocji
          nie mają. Szkoda. I chyba ich strata, bo np. u mnie w blokach mam z 5 (nie
          licząc bezprzewodowych) alternatywnych dostawców, więc umowa mi się kończy i mam
          wybór nawet do 20-24Mbps u innych.
        • maruda.r Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 07:52
          trrapez napisał:

> dokładnie tak.
          > Co myślicie o Multimediach?

Niska prędkość i kompletny burdel organizacyjny.

• stoova Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 30.11.09, 20:05
        Kończy mi się umowa. Zadzwoniłem na infolinię zapytać o warunki przedłużenia. Po
        uwadze, ze konkurencja ma o wiele lepsze warunki konsultant z Aster z
        rozbrajającą szczerością stwierdził, że na tym obiekcie jest tyko Aster. Będę
        miał możliwość to ucieknę od zdzierców.
        • Gość: peterman Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 12:43
          Dotyczy Aster !!! Wystarczy złożyć wypowiedzenie kończącej się umowy.
          Otrzymałem bonifikatę na kolejne 2 lata - 50%. Bez zmiany warunków.
          Trzeba walczyć do końca wtedy miękną.
      • Gość: zerocin Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.chello.pl 30.11.09, 20:15
        Trzeba przenieść się na Kabaty. Ja mam tu i UPC, i Aster, i Vectrę... Plus rzecz
        jasna dostawców po liniach telefonicznych. Żyć nie umierać po prostu!

:)
        • Gość: asdsafdsfasfasd Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.11.09, 21:22
          Gdzie tak masz? Ja mam tylko aster i spray.
      • business3 Ani UPC ani Vectra nie umie dojść na 1 Maja w Kato 30.11.09, 22:55
        Ani UPC ani Vectra nie umie dojść na 1 Maja w Katowicach!!!
        Obie firmy są dupiate!!!
      • Gość: awa Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: 91.198.177.* 01.12.09, 11:43
        i co z tego, przychodzi Pan z UPC, odcina Tój kabelek ASTER i
        podpina UPC. Ja tak mam.
      • jarro69 Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 12:41
        pal licho jeden blok, gorzej jak okablowane przez jedną firmę jest całe 70 tysięczne miasto, natiomiast w oddalonym o 30 km mieście o porównywalnej wielkości prym wiedzie inna firma, a teraz najciekawsze, istnieje nieformalne porozumienie pomiędzy kablówkami że nie będą sobie wchodzić w drogę i każda będzie dbała o swój kawałek tortu.
    • Gość: adas Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.220.106.72.umts.static.eranet.pl 30.11.09, 19:43
      jakos obrazu na vectra tv radom to dramat jest. sredni "brajt" mpeg2
      kolo 2000kbs/s jak ktos lubi lliczyc pixele i makrobloki
    • Gość: mkol Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.icpnet.pl 30.11.09, 21:15
      UPC ma praktycznie monopol w W-wie - stad takie ilosci abonentow Internetu i
      cyfrowki. Trzeba by raczej pokazac udzial odbiorcow cyfrowych w stosunku do
      analogowych
    • dungeon.master Spray wróć... 30.11.09, 21:22
      Vectra w Warszawie to jakaś porażka. Dezinformacja na infolinii,
      niekompetencja w BOK-u, błędy na stronie WWW. Najgorsze jest to, że nie ma
      instancji odwoławczej, nie ma się komu poskarżyć.
      • banderas77 Re: Spray wróć... 01.12.09, 01:36
        UPC na Śląsku i w Zagłebiu to taka sama porażka! Buta i pycha osób
        pracujacych w BOK przechodzi ludzike pojęcie! Skandal!!
        • Gość: były klient upc Re: Spray wróć... IP: *.kp.pl 01.12.09, 13:02
          zgadzam się, w UC mają taki bajzel, że zgubili modem który im
          zwróciłem przy zrywaniu umowy. NIe trafia do nich, że mam
          potwierdzenie zwrotu sprzętu. Od niedawna firma windykacyjna mi
          przysyła ponaglenia, że mam karę dla UPC zapłacić z tytułu
          niezwrócenia sprzętu.
      • Gość: m Re: Spray wróć... IP: 217.153.235.* 01.12.09, 09:03
        Zgadzam się, że Vectra w Warszawie to porażka. Natomiast nie zgadzam się z tym, że "Spray wróć". Technicznie w Sprayu było dużo gorzej (beznadziejne dekodery, brak EPG), a w BOKu pracują ci sami ludzie, więc i poziom obsługi jest jak dla mnie taki sam.
        Z tym, że w Sprayu nie było wielu możliwości zmian usług, a w Vectrze są i dlatego bardziej widać niekompetencję (w moim przypadku o wszystko co zamówiłem u handlowca musiałem się potem upominać w boku - zwiększenie prędkości ściągania, zwiększenie prędkości wysyłania, instalacja telefonu, taryfa nocna).
      • Gość: alladyn-solar-batt Re: Spray wróć... IP: 81.219.156.* 01.12.09, 21:53
        a na co konkretnie chciałbyś się skarżyć?
        • dungeon.master Re: Spray wróć... 01.12.09, 23:35
          > a na co konkretnie chciałbyś się skarżyć?

Konkretnie na dezinformację na infolinii:
          1. "To jeszcze państwo nie podpisali nowej umowy z Vectrą? Przecież wkrótce
          wyłączymy Państwu sygnał" (w BOK-u okazało się, że to nieprawda).
          2. "Zgłoszenie przyjąłem. Wkrótce skontaktuje się z państwem handlowiec i umówi
          się na podpisanie nowej umowy". Po tygodniu: "Proszę czekać, handlowiec się z
          państwem skontaktuje". Po kolejnym tygodniu: "Ależ skąd, żaden handlowiec się z
          państwem nie skontaktuje. Proszę przyjść do BOK-u" (i odczekać swoje w kolejce).

Na niekompetencję w BOK-u:
          1. "Nie mogę Panu zaoferować pakietu, który wybrał Pan sobie na naszej stronie"
          (bo na brudnych kartkach, które pokazuję klientom, nie ma takiej oferty).
          2. "Nie może pan rozmawiać z kierownikiem. Nie, i już".

Na błędy na stronie WWW:
          Strona "Zamów usługę".
          Wybierz województwo: mazowieckie
          Wpisz miasto: Warszawa
          No i to tyle, co można zrobić. Pola "Wpisz ulicę" i "Wybierz budynek" pozostają
          nieaktywne.
    • Gość: grom Vectra, internet i upload IP: *.spray.net.pl 30.11.09, 21:37
      Kto chce niech zerknie na oferowane transfery download/upload. Jak za ciemnych
      lat neostrady albo gorzej, np. 8Mb/384kb. Szkoda słów.
      • Gość: seven Re: Vectra, internet i upload IP: 87.205.149.* 01.12.09, 11:37
        A nieprawda teraz już jest 8M/1024 kb
        • Gość: *** Re: Vectra, internet i upload IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 12:12
          Gość portalu: seven napisał(a):

> A nieprawda teraz już jest 8M/1024 kb

seven dlaczego wprowadzasz czytelników w błąd czy tak ciężko jest
          podejrzeć stronę www.vectra.pl/osiem-mb,2,1,3.html upload
          jest prędkość wysyłania danych do sieci Internet do 384 kb/s
          prędkość wysyłania do sieci internet w usłudze Wysyłaj szybciej do
          512 kb/s za dodatkową opłatę podnoszą tylko do 512 a toje 1024 jest
          dopiero przy opcji prędkość pobierania danych z sieci Internet do 24
          Mb/s prędkość wysyłania danych do sieci Internet do 1024 kb/s.Twoje
          IP jest z netii.Jesteś zwykłym ćwokiem!

• lurk3r Re: Vectra, internet i upload 01.12.09, 16:35
            nie spiesz sie z wyzywaniem ;)
            tez mam 8/1Mb
            dlugo zwlekalem z przejsciem
            zadzwonila pani z Vectry z oferta i wyliczala mi jak to wszystko fajnie wiecej itp. itd.
            Skwitowałem to stwierdzeniem ze upluad jest 5x mniejszy 384Kb vs 1,5Mb i odpowiedz byla taka ze dostane 8/1
            Tego samego dnia juz mi zmienili parametry lacza.
            Z dekoderem wpadli jakis tydzien pozniej. Wszystko dziala bez zastrzezen i wreszcze jest epg ;).
            Brak stalego IP nie boli bo i tak mialem dyndns w sprayu(mimo stalego IP).
          • Gość: alladyn-solar-batt Re: Vectra, internet i upload IP: 81.219.156.* 01.12.09, 21:57
            Ćwokiem jest ten, kto sądzi, że istnieje przymus pisania postów na grupę
            dyskusyjną wyłącznie z tego łącza, na które się narzeka, czy o którym toczy się
            dysputy.....
    • Gość: Niezadowolony Aster - drogo i kiepsko IP: *.acn.waw.pl 30.11.09, 21:45
      Aster to chyba najdroższy operator z najgorszą ofertą. Jeśli mają konkurencję,
      to da się zbić cenę o 50% i oferta staje się jako tako znośna. Bez takich
      promocji - porażka kompletna.
      Internet w Aster to wolniutkie w porównaniu z konkurencją łącza i idiotyczne
      podziały prędkości na noc oraz dzień. Maksymalne prędkości to raptem 4 mbps i
      10 mbps (po północy 8 mbps i 20 mbps). Ceny z kosmosu.
      Telewizja cyfrowa - kolejna porażka w Aster. Po pierwsze, brak w ofercie
      cyfrowej wszystkich kanałów z oferty analogowej. Chcąc nie chcąc trzeba
      przełączać się pomiędzy dekoderem i tv. Po drugie, nieduży w porównaniu np. z
      UPC wybór kanałów przy wyższej cenie. Po trzecie, bajzel z dekoderami - stare
      Motorole, nowsze Kaony, większość kanałów w starym MPEG2, niektóre tylko w
      MPEG4. W dekoderach brak choćby funkcji układania własnej listy programów -
      tylko układ zaproponowany przez nadawcę, z kanałami premium na początku.
      Traktowanie klienta jak zło konieczne - jedyna metoda na nich, to straszenie
      rezygnacją z usług (jak ktoś może). Aster to porażka i coraz gorsze usługi
      przy rosnących cenach!
    • iron_giant Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 30.11.09, 22:13
      Czy Multimedia mają lepszczą ofertę od UPC Taniej?
      Mam telewizor CRT więc mi tam cyfrowy sygnał jeszcze niep otrzebny.
    • Gość: plusik Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: 83.2.24.* 30.11.09, 22:32
      W większości przypadków mamy dwa źródła dostępu do telewizji. Jedyny (czyli monopolista)dostawca w sieci osiedlowej lub nawet miejskiej. Lub zakupienie talerza i załatwianie zgody na jego zamocowanie. W dużych miastach istniejące sieci kablowe podzieliły strefy wpływów i mogą spokojnie doić abonentów nie dostarczając należytej usługi. Przykład Vectra serwuje pakiet cyfrowy w którym nie ma kanału lokalnego lecz jest kanał lokalnych wiadomości z Warszawy. Z całym szacunkiem g... mnie obchodzi korek na Marszałkowskiej chcę wiedzieć co wydarzyło się w moim mieście.Ale jeżeli centrum decyzyjne jest w Elblągu to czego można się spodziewać. Sam przekaz cyfrowy wcale nie jest rewelacyjny częste zamrożenia i pikselowanie oraz komunikaty o braku dostępu jest normą. W analogu najwyżej trochę poszumiało ale można było oglądać. Dopóki nie nastanie sytuacja jak w telefonii to nie ma na co liczyć. Wygra ten co ma więcej kasy na wykupienie rynku usług. Bo abonenci będą stali pod ścianą.
      • Gość: gość Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.aster.pl 30.11.09, 23:21
        Najlepiej kupić sobie talerz satelitarny a internet na przykład z
        Netii. Mają super ofertę!
        • maruda.r Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 07:51
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Najlepiej kupić sobie talerz satelitarny a internet na przykład z
          > Netii. Mają super ofertę!

Netia to tragedia. Za 2Mbps zażądali 190 zł, podczas gdy za 25Mbps w UPC płacę
          90 zł.

• Gość: zajac Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 09:34
        tylko ze Vectra, mój drogi, jako jedyny z operatorów nadaje chyba ponad 70 lokalnych kanałów.. wiec korka na marszałkowskiej oglądac nie musisz, nikt cie pod sciana nie stawia
        • Gość: plusik Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: 83.2.24.* 01.12.09, 16:08
          To dziwne w cyfrowym przekazie nie mogę dopatrzeć się wiadomości lokalnych (Białystok) więc za sponsoruję Ci przyjazd do siebie i powrót tylko ustaw na cyfrówce lokalne z mojego miasta. Chodzi mi jednoznacznie identyczne jak w analogu (tam jest). Bo wiadomości lokalne są właśnie nadawane z studia w Warszawie. A mając TVN Warszawa myślę że to jest wystarczające. Polemika jest wskazana gdy ma się pełną informację a nie kolorowe informatory nadawcy. Tam podane są kanały które w ogóle występują ale nie stanowią integralnej całości.
    • Gość: kid Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: 217.98.97.* 30.11.09, 23:32
      Na Kabatach najlepszy internet ma 2A
    • Gość: j23 Szkoda tylko, że za pozycją UPC nie idzie jakość IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 01.12.09, 07:46
      świadczonych usług. Nie działający mini przewodnik telewizji
      cyfrowej oraz przerwy w dostępie do internetu to problemy z którymi
      serwis UPC sobie nie radzi. A moje osiedle jest niestety okablowane
      tylko przez UPC...
    • Gość: andrzej Ja mam UPC a zakładam n IP: 194.196.236.* 01.12.09, 07:56
      Ja mam UPC a zakładam satelitę z N jak poczytałem o tragicznej jakości UPC małej ilości kanałów HD, zawieszających się dekoderach no za UPC płacisz o wiele więcej
    • Gość: klebus Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: 87.204.12.* 01.12.09, 07:57
      Ta liczba powinna byc podzielona na dwa, bo czy można nazwać
      telewizją cyfrową dekoder który ma tylko wyjscie EURO? A taki
      właśnie jest oferowany abonentom UPC z informacją że jest to dekoder
      cyfrowy! Oczywiście mają także dekodery z wyjściami HDMI ale wtedy
      abonament jest większy. Wyjście HDMI to jest chyba wyznacznik
      cyfrowej telewizji a nie to co ten dekoder potrafi zrobić np.
      wyświetlić EPG. Trzeba to zweryfikować i autor artykułu powinien
      bardziej rzetelnie go zredagować.
      Pozdrawiam
      • Gość: Robert Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.aster.pl 02.12.09, 11:49
        Ja u siebie mam i Aster i N i powiem ze musze chyba z aster
        zrezygnowac,bo jednak wiecej programów ma na pewno N ,a nie
        koniecznei usmiecha mi sie płacic tak wysokich rachunków.
    • Gość: aniszje Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 08:25
      Co do Vectry to samo dno.Lekceważenie klientów to normalka,szczególnie w
      Tychach gdzie od kilku lat nic się nie zmienia,a o cyfrowym sygnale można
      tylko sobie poczytać.Nic się nie dzieje i niema nadziei na poprawę .Traktują
      nas jak w Afryce, ale opłaty pobierają jak w Polsce
      • Gość: T Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.chello.pl 01.12.09, 08:51
        To ty gadasz na L szystko ladnie smiga od dobrych paru lat i niema zadnych klopotow
    • Gość: kazik Omijać Vectrę szerokim łukiem ... IP: 81.219.152.* 01.12.09, 09:30
      słyszałem, że za 60 zł miesięcznie dają łącze o przepustowości 512 kb/s
      • Gość: wester Re: Omijać Vectrę szerokim łukiem ... IP: 87.205.149.* 01.12.09, 11:41
        ooo to chyba handlowiec aster
        • Gość: kazik A nie zgadłeś, po prostu znajomy abonenta Vectry . IP: 81.219.152.* 01.12.09, 13:58
          Niewiarygodne a prawdziwe ...
      • lurk3r Re: Omijać Vectrę szerokim łukiem ... 01.12.09, 16:39
        a ja słyszałem ze w Klewkach ufo lądowało :P
        bujda na resorach ;)
    • rojberek Vectra na Śląsku to katastrofa 01.12.09, 11:02
      Droga i z beznadziejną jakością sygnału.
      Żałuję że nie ma u mnie UPC - przydałaby się podobny przepis jak ten o
      "ostatniej mili" dla operatorów telefonicznych, to od razu bym zamówił UPC bo
      Vectra działa jak TPSA - drogo i d**ą do klienta.
    • Gość: zenek Telewizja to przeżytek odkąd jest Internet. IP: 78.133.249.* 01.12.09, 11:45
      Przy tej ilości reklam i innych przerywników oglądanie telewizji jest po prostu męczące. Nie mam w ogóle telewizji od 2 lat i wcale nie tęsknię.
    • daflippi Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 12:08
      Miałem Vectre przez długi czas. Cały ten czas z nadzieją, że w krótce będzie
      lepiej. Po chyba dwóch latach rozstaliśmy się. Internet szybki, jeśli działał. A
      tak to co chwile awarie. Najgorsze na weekend - w piątek coś pada i do
      poniedziałku cisza. A to modem gubi sygnał, a to serwer DHCP nie odpowiada, a to
      ich gateway się zatyka. A w BOKu rozmowa zawsze na zasadzie:
      - no ale jak to nie działa? a ile światełek się na modemie świeci? no to widzi
      pan, czyli wszystko działa, może ma pan wirusa?
      taaa, ah1n1...
    • Gość: gość Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:30
      A gdzie jest w rankingu Telewizja Kablowa Koszalin (tkk.net.pl) ???
    • Gość: gościu Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:49
      A ja mam net i kablówkę w vectrze (Białystok) od 4 lat i nie narzekam, a wręcz
      mogę polecić. Transfery zadowalające, awaryjność w ciągu 4 lat - 1 raz (brak
      netu przez pół godziny)!!! Malkontentom dziekujemy
      • Gość: okulista Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.chello.pl 01.12.09, 14:02
        a ja widzę że masz neostradę a nie żadną vectrę
        • daflippi Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 01.12.09, 14:38
          No bo pewnie Vectra teraz do neo jest podpięta :).
        • Gość: ip prawde ci powie Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:01
          a ja mam internet od playa.. a tu tez neostrada w IP... ciekawe czemu?? hmmmm.. może to jakiś spisek masonów albi innych templariuszy?? Nie - zwyczajnie korzystam teraz z netu w pracy... Zaskakujące...
      • Gość: plusik Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: 83.2.24.* 01.12.09, 16:23
        Jasne lokalne wiadomości masz w przekazie cyfrowym (chodzi o Białostockie)obraz ostry jak rosyjska żyletka po tygodniu użytkowania.Piksele to standard w 1/3 kanałów poziom głośności tak jak w analogu co kanał to inny. Internet to robi szał w moim bloku już kto ma zakończony okres kontraktowy przechodzi do euro-netu. Tam jak dostajesz dynamiczne IP to jest Twoje na okres buszowania w necie. P obieralnie typu Rpid za free działają bez zastrzeżeń (zgodnie z limitem) właściciela. O szybkości nie wspominam bo Vectra to jak trampkarze w porównaniu z Jagą.
    • Gość: zadowolony Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.jmdi.pl 01.12.09, 18:09
      Najlepszy internet i tak jest na Tarchominie.
      ja za 64 Mb/s płacę 109 zł
      za tv cyfrową tylko 49 zł.

polecam swojego operatora JMDI
      • Gość: Tofik Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra IP: 77.255.81.* 01.12.09, 19:40
        UPC to totalna porażka,mieli przyjść na umówiony termin i podłączyć mi tv cyfrową i nieprzszli,50 zł za podłączenie dekodera?????(dwa kable) to jakieś nieporozumienie,dopóki niebędzie więcej firm z tv cyfrową to będzie kiepsko.
    • Gość: kris Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.leed.cable.ntl.com 01.12.09, 19:56
      Mieszkam w niedużej miejscowości na zachodzie polski (woj. Lubuskie) gdzie
      Vectra nadaje. Masakra! Ceny jakie mają są bardzo wysokie i przy tym jakość,
      obsługa klienta, jest tragiczna. Nie polecam! Niestety nie ma większego
      wyboru.Z niecierpliwością czekam na coś innego. UPC czy podobnie.
    • ritzy Aster - kiepski pod kazdym wzgledem 02.12.09, 00:06
      Nie bede powtarzal zarzutow przedstawionych powyzej. Podpisuje sie
      pod nimi obiema rekoma.

forum.gazeta.pl/forum/w,48,103729723,103739032,Aster_drogo_i_kiepsko.html

Aster - to komercjalne cwaniactwo polaczone z technologicznym
      niedolestwem.
    • Gość: hytry Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra n... IP: *.home.aster.pl 02.12.09, 17:19
      ok, a jezeli nie mam mozliwosci podlacenia do kablowki..co myslicie o
      swiatecznej promocji neo + tv? Czy telewizja obciąza łacze, czy to nie ma
      wpływu? czy działa bez problemów? - proszę o opinie.
    • qqrykk Re: Telewizja cyfrowa w kablówkach - UPC i Vectra 16.01.10, 17:41
      Kilka uwag od klienta Vectry. Do przemyślenia (kopiuję własny post z innego
      wątku, ku przestrodze innych)

Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5
      awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego
      konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego
      online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej
      kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług.

Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant
      wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia
      3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób
      podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za
      kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i
      nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać
      dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd.

Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") -
      straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która
      jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon
      znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda -
      wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była
      równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii
      "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go
      zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie
      się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę
      klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut.

W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki.
      Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD,
      właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie
      ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się
      nie można).

Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół
      miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię
      za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego -
      jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy"
      (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć
      absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani,
      tym bardziej, osobiście.

Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A
      tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybkiego
      netu :]

qq

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka