Dodaj do ulubionych

Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer...

17.12.09, 16:18
O całej sprawie poinformował serwis Pokazywarka.

Chyba nie tyle serwis pokazywarka, co człowiek, który spłodził tę stronę.
Obserwuj wątek
    • arvena5 Polazywarka nie jest żadnym serwisem!. 17.12.09, 16:24
      "Pokazywarka zastanawiała się jeszcze" buhaha... Poziom tego artykułu jest
      żenujący. "Pokazywarka" nie jest żadnym serwisem internetowym z własną
      redakcją tylko miejscem gdzie można wrzucić swój tekst aby następnie go
      zaprezentować np. na Wykopie. To tak jakby wspaniali redaktorzy gazety
      znaleźli informacje w mejlu i napisali "Serwis E-MAIL podał informację, że.."
      :) albo "komunikator Gadu-Gadu zastanawiał się nad.." :)
    • Gość: kdu Kolejna kobyła zamulająca komputer IP: *.limes.com.pl 17.12.09, 16:28
      nie dziekuję
      • Gość: nimrood Re: Kolejna kobyła zamulająca komputer IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 18:22
        polecam Kadu pod Windows lub Linuxa. Rewelacja.
        • Gość: Mario Jaki linux, skąd ty się urwał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:38
          Tutaj piszą normalni ludzie, co mają Windows a nie jakiegś linuxa.
          Tych linuxiarzy pełno na forach, a w życiu nie spotkałem nikogo, kto
          by to miał na swoim kompie. Pewnie jest 5 ludzie, co mają Linuxa i
          robia tłum na forach :-)
          • Gość: as Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? IP: 83.238.95.* 17.12.09, 20:48
            idioto, napisał że pod windowsa
            • Gość: lukass Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:13
              Dla niektórych wystarczy, że pojawi się słowo linux i już otwiera im się
              możliwość krytyki, nawet bezmyślnej. I uderzają w linuxa za darmo, nawet M$ nie
              musi im za to płacić :D :D :D
              • Gość: nimrood Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 23:33
                link do strony Kadu
                • hugow Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? 26.12.09, 15:11
                  jeśli wierzyć komunikatowi ze strony Kadu, to nie jest on na
                  Windowsa:
                  Notka o wydaniu Kadu 0.6.5
                  Po około ośmiu miesiącach pracy pojawiła się nowa wersja Kadu
                  oznaczona numerem 0.6.5. Kadu to komunikator internetowy będący
                  klientem protokołu Gadu-Gadu dla systemów Linux, BSD oraz Mac.
          • paastj Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? 17.12.09, 23:59
            Jeżeli wyznacznikiem normalności ma być posiadanie windowsa, to ja wole być nienormalny :P

A tak na serio to nie "linuxa" tylko "linuksa".

PS. mało widziałeś.
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jaki linux, skąd ty się urwał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:23
              niestety - od roku czasu można już pisać i takie potworki jak 'linuxa'....
    • Gość: z pokazywarka IP: *.chello.pl 17.12.09, 16:29
      Masz racje. To Krzysztof Pokazywarka.
    • kogo-witam-kogo-goszcze rozwiązanie takie albo siakie 17.12.09, 16:31
      Rozwiązaniem jest aktualizacja do najnowszej wersji Gadu-Gadu 10, lub przesiadka na starsze wersje komunikatora.

Szkoda, że takich błyskotliwych rad brakuje w innych newsach. Niech Pani Joanna doradza kierowcom - Wszystkich zaskoczył śnieg w połowie grudnia. Zaleca się założenie opon zimowych lub letnich.

PS. Przed "lub" nie stawia się przecinka.
    • Gość: Alien Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? IP: 78.133.245.* 17.12.09, 16:44
      Moim zdaniem jedynym rozsądnym komunikatorem w tej chwili jest Skype.
      • wodny Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? 17.12.09, 17:22
        Rozsądnym to niekoniecznie. Nie wiadomo, co w kodzie piszczy. Lepiej chyba na
        Jabbera się przestawić.
        • ready4freddy Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? 17.12.09, 17:41
          tzn. dokladnie rozumiesz kod tego Jabbera i wiesz, co w nim piszczy? :)
          • wodny Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? 18.12.09, 03:01
            Nie w tym rzecz.

Trudniej ukryć spisek, gdy kod przegląda spora rzesza ludzi o różnych osobowościach.
      • Gość: tik Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 21:57
        Tak zgadza się, ale też Skype w starszym wydaniu i oryginalne, a nie żadne
        onetowskie.

> Moim zdaniem jedynym rozsądnym komunikatorem w tej chwili jest Skype.
        • Gość: lukass Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:14
          a moim zdaniem pidgin - tlen, gg, skype, jabber - wszystkie komunikatory w jednym.
          • Gość: aa Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? IP: 95.108.36.* 17.12.09, 23:58
            wcale nie, w żadnym multikomunikatozre nie ma skypa
      • Gość: zbyszek 123123 Re: Ktoś jeszcze korzysta z tego syfu ? IP: *.chello.pl 03.01.10, 19:55
        Ja uzywałem bety gg10 ale stwierdziłem ze jest to totalny NIEWYPAŁ
        skoro zjada litery przy wysyłaniu
        pozdrawiam
    • Gość: fabon Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: 170.252.72.* 17.12.09, 16:52
      zainstalujcie se AQQ i zero problemow z komunikacja do sieci gg, tlen plus mozna ze swoje nr gg rozmawiac jak w gg.
    • maruda.r Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... 17.12.09, 16:53

"Podobnie dzieje się w przypadku innych popularnych programów komputerowych
      (jak np. edytory tekstu, pakiety biurowe) - producenci wprowadzają nowe
      funkcje, systemy, wymagają one aktualizacji. Tak też dzieje się z
      komunikatorem Gadu-Gadu. Stare wersje komunikatora nie rozumieją wysokich
      numerów" mówi Pełnomocnik Zarządu GG Network S.A.

Siłą GG było do tej pory duża pewność komunikacji i niewielkie wymagania
      sprzętowe. Zdaje się, że to GG strzeliło sobie w stopę.

• wodny Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w 17.12.09, 17:23
        > Siłą GG było do tej pory duża pewność komunikacji

Nieprawda.

> i niewielkie wymagania sprzętowe.

Nieprawda.
        • maruda.r Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w 17.12.09, 21:08
          wodny napisał:

> > Siłą GG było do tej pory duża pewność komunikacji
          >
          > Nieprawda.
          >
          > > i niewielkie wymagania sprzętowe.
          >
          > Nieprawda.

A właśnie, że prawda.

• wodny Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w 18.12.09, 03:06
            Pewność komunikacji:
            - GG nie szyfruje komunikacji
            -
      • paastj Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w 18.12.09, 00:06
        maruda.r napisał:

>
        > "Podobnie dzieje się w przypadku innych popularnych programów komputerowych
        > (jak np. edytory tekstu, pakiety biurowe) - producenci wprowadzają nowe
        > funkcje, systemy, wymagają one aktualizacji. Tak też dzieje się z
        > komunikatorem Gadu-Gadu. Stare wersje komunikatora nie rozumieją wysokich
        > numerów" mówi Pełnomocnik Zarządu GG Network S.A.

Często gęsto nie chodzi o nowe funkcje, tylko o wymuszenie zainstalowania (kupienia) nowszej wersji, która tym tylko różni się od poprzedniej, że ma wyższy numerek przy nazwie, czy opcjonalnie jeszcze więcej "zaciemniaczy interfejsu" (jak w przypadku gg).
    • Gość: joanna sosnowska Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.agora.pl 17.12.09, 16:55
      @ zloty.strzal

Fakt, niefortunne sformułowanie. Mea culpa.
    • Gość: czytacz Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: *.tktelekom.pl 17.12.09, 17:04
      to gg 10 to wogóle jakieś nieudane jest, ciągle mi sie wiesza, i musiałem
      zmienic na gg 7
      • Gość: aretzky Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: 94.75.91.* 17.12.09, 17:14
        szkoda tylko, ze gg10 nie hula na win2000... co rbily wszystkie dotychczaswe
        wersje...
      • Gość: mrgm Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.home.aster.pl 17.12.09, 17:49
        zgadzam się 10 wersja gg, to tragedia i te oczojebne reklamy.
        • tomek_byd Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w 17.12.09, 19:45
          Co za problem pozbyć się reklam? Jak ktoś by nie wiedział trzeba do pliku np. w
          XP C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts wpisać 127.0.0.1 adserver.gadu-gadu.pl.
          A jak komuś przeszkadzają reklamy z innych serwisów wystarczy znaleźć
          odpowiednią nazwę domeny i dopisać. Tylko trzeba uważać żeby sobie za dużo nie
          zablokować. Oczywiście jest dużo innych metod ale do tej wystarczy tylko notatnik.
    • dawid.pakula Od ponad godziny nie działa poczta na gazeta.pl!!! 17.12.09, 17:26
    • Gość: Waldi Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: *.static.xcore.pl 17.12.09, 17:34
      lepiej przyznali by się ze chcą wcisnąć g... w ładnym papierku. od wersji 6 gg
      jest coraz gorsze, wolniejsze, pełno w nim niepotrzebnych rzeczy a do tego
      coraz bardziej wypakowane reklamami. Mało kto potrzebuje nowych gorszych
      wersji to zmuszają do używania nowej wersji chociaż w ten sposób
    • joankb Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... 17.12.09, 17:38
      Za 10-tkę dziękujemy, za dużo syfu.
      Z nowymi znajomymi trzeba będzie komunikować się przez nie-GG (jeśli nie mają
      starego numeru).
    • Gość: oo Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 17:44
      nie zgodze sie z tym.. mialem tlena, i ze wszystkimi pisalem, wszyscy pisali
      do mnie, bez jakich kolwiek zarzutów
    • Gość: Tlen, ICQ.... Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: 188.33.194.* 17.12.09, 17:53
      Korzystajcie z komunikatora TLEN i innych kompatybilnych. Olejcie GG10.
    • Gość: dgd gg10 komercyjny szit IP: 194.126.165.* 17.12.09, 18:01
      nieda sie nanim pracowac wrocilem na gg 7
      • Gość: hitt Re: gg10 komercyjny szit IP: 212.244.210.* 17.12.09, 18:19
        z kolei na GG7 po każdym uruchomieniu wyskakuje komunikat o niekompatybilnosci z wysokimi numerami. jak się tego pozbyć?
      • Gość: gabrielle Re: gg10 komercyjny szit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:29
        Po co mi gg10, skoro na viscie działa mi tylko od razu po zainstalowaniu. Po
        próbie ponownego włączenia wyskakuje błąd. Przez pewien czas działało na XP, ale
        też przestało.

Odkopałam z czeluści dysku gg7 i bardzo to sobie chwalę.

Jeśli firma zrobi coś, dzięki czemu program będzie działał, to się przesiądę na
        nowszą wersję.
    • Gość: Petrusz GG to jakieś dziwne, polskie przyzwyczajenie IP: *.centertel.pl 17.12.09, 18:28
      Toż windowsowy Messenger jest o niebo lepszy, ma wszystko czego
      potrzeba i jest bardzo popularny. Tylko nie w Polsce...
      • zat4ra Dokladnie 17.12.09, 19:36
        Pod Windows uzywam tylko tego i jestem bardzo zadowolony -
        elegancko, sprawnie, bez reklam, a do tego jakosc rozmow audio
        duzo lepsza niz przez Skypa. Do tego znacznie mniejsze zuzycie
        zasobow systemu. To swietny komunikator, a w Polsce prawie nieuzywany.
    • Gość: nikt Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: 217.98.39.* 17.12.09, 18:35
      To moze naprawia gg10? Bo skoro gg7 dzialalo i dziala do tej pory, to gg10
      jest zabugowane.
    • Gość: User wykopu Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:48
      Pokazywarka została zrobiona na potrzeby wykopu miedzy innymi , więc
      jak piszą wykopu - Jest poprawnie .

Pozdrawiam .
      PS . Zapraszam na DiabloTrade.pl
    • obywatel_tomek Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... 17.12.09, 19:07
      CO ZA SCIEMA!! BEZCZELNIE BLOKUJA BY WYMUSIC PRZESIADKE NA TO
      NAJNOWSZE GOWNO SLUZACE OGLADANIU REKLAM. ZENADA,
    • Gość: macuser Nie dla wszystkich IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.09, 19:24
      Na macach wciaz nie mozna zainstalowac gg
      • paastj Re: Nie dla wszystkich 17.12.09, 23:52
        na maca to jest Adium, o niebo lepszy:
        1. opensource
        2. brak jakichkolwiek reklam
        3. to co można zrobić z wyglądem jest naprawdę imponujące
    • ceght Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... 17.12.09, 19:41
      Problemem GG jest ich serwis glownie, w d.... maja uzykownika koncowego i tyle...
    • Gość: Marek Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.09, 20:00
      Szczerze mówiąc, jeżeli nowe wersje GG nie będą miały ustawień
      pozwalających na prosty i skromny interfejs uzytkownika,
      przypominający, albo identyczny jak stare GG - to gdy stare GG
      przestanie działać w sieci, przestane je w ogóle uzywać. Zaczynam
      lubieć Skype, który ie "napastuje" mni nowościami na które nie mam
      ochoty i nie zajmuje mi polowy ekranu jak "Nowe GG".
    • Gość: Mario Gadugadu to niszowy program, szkoda czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:35
      Gadugadu nie ma absolutnie nikt na świecie, dlatego szkoda czasu się
      tym wynalazkiem zajmować. Jedynie Skype daje prawdziwą wolność.
    • Gość: Michał Jabłoński Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych wer... IP: 188.33.148.* 17.12.09, 20:40
      Ostatnio niechcący zainstalowałem natywnego klienta gg (10) i mało się nie
      shaftowałem. Między popupami nie mogłem znaleźć listy kontaktów. Niech mi ktoś
      poleci jakiś dobry klient dla windows, proszę. Używam Mirandy, ale jestem
      niezadowolony.
      • Gość: szczeppan Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.09, 22:59
        kadu, naprawde dobry. Prosty, czytelny interfejs i zadnych reklam. I masz do
        tego sporo fajnych modulow (plug-in'ow)
        • Gość: nimrood Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 23:39
          również polecam Kadu
      • Gość: uprzejmy Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: *.ilabs.pl 17.12.09, 23:27
        A ja proponuje AQQ. Naprawde swietny program, z wieloma ciekawymi skorkami (np. motyw gg) i opcjami. Poza tym mozna w tym programie uzywac kont z Jabbera, Tlena, i Google Talka. Polecam!
        • Gość: MJ Re: Blokada wiadomości z GG10 do wcześniejszych w IP: 89.108.214.* 18.12.09, 00:09
          Dziękuję, w wolnym czasie potestuję. Kadu używałem przez ileś tam lat na
          Linuksie i była rewelacja. Nie wiedziałem jednak, że jest port na Windę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka