lts 14.02.04, 13:48 Mam free firewall Outpost 1.0, który blokuje reklamy za wyjątkiem Flaszowych. Czy jest coś free, co służyłoby tylko do blokowania reklam Flash? Pzdr lts Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da.killa Re: Coś do zabicia reklam Flash - owych 14.02.04, 14:25 Zainstaluj sobie prawdziwą przeglądarkę - Mozilla Firefox :) Odpowiedz Link Zgłoś
lts Re: Coś do zabicia reklam Flash - owych 14.02.04, 20:50 Dzięki. Zastanowię się. A znasz moze coś pod IE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Coś do zabicia reklam Flash - owych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:28 Wypróbój AvantBrowser. Jest to nakładka na IE z mnóstwem ulepszeń. O blokowaniu flashów piszą tak: Flash Animation Filter: More than 85% of all flash animation on web pages is advertising. These flash files are pretty large, and normally take up to 90% of the size of the page you're visiting. With Avant Browser you can save this bandwidth by blocking the download of these flash files with just one easy click. Avant Browser also provides options to block downloads of pictures, videos, sounds and ActiveX components. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Coś do zabicia reklam Flash - owych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 07:51 Zobacz tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10637110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: Coś do zabicia reklam Flash - owych IP: 24.42.162.* 15.02.04, 07:56 z wyborcza nie wygrasz, flash to 1, ale szykuja sie reklamy duzoformatowe, takie ktore beda blokowac przegladarke na kilka sekund wymuszajac ladowanie strony. sadze, ze po tym jak msie bedzie blokowac popupy, to takie reklamy stana sie nagminne (biedni userzy msie, nie ma sie czego cieszyc, bo bedzie gorzej:) mozilla/firefox blokuje i popupy java script i takie flashowe paskudztwa. zainstaluj najlepiej. ciekawe czy bedzie mozna ominac duze reklamy flashowe, szczegolnie takie ktore nie daj mocy beda wymagac klikniecia by przejsc dalej (zdolni ludzie pisza mozille, cos wymysla:) ps. by zablokowac flasha na stale w moz wywala sie null plugin (wtedy nie wyswietla komunikatu o brakujacym pluginie), moze w msie da sie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lts serdeczne dzięki 15.02.04, 20:27 Zainstalowałem Mizillę Fajerberd. Własnie z niej piszę. Podczas instalacji nie zażyczyłem sobie Makromedia Flasz Plajera i teraz wszystkie czerwone płachy zniknęły. Nic mi nie miga przed moimi oczętami, nie ma żadnych latajacych dysków z niezbednikiem dla maturzysty. Super cool i w ogóle pzdr lts Dla wszystkich, którzy jeszcze meczą się z msie - skróćcie swe męki! Nie ma na co czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: serdeczne dzięki IP: 24.42.162.* 15.02.04, 23:24 jezeli chcesz miec flasha ale go nie ogladac to zainstaluj dodatek click to view. w miejsce flasha wyswietyla czerwona ramke, a sama animacje dopiero po kliknieciu. przydatne jest takze adBlock blokujace reklamy wg wzorca, mozna przefiltrowac bardzo prosto wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
lts adblock 16.02.04, 08:46 Adb;ocka juz zainstalowałem. Na forach przeczytałem, że trzeba go jakoś skonfirgurować wpisując adresy portali, i rozszerzenia plików reklamowych. U mnie odniosłem wrażenie, że adblock tak jaby sam sie konfiguruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: serdeczne dzięki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 18.02.04, 07:03 Czytajac te posty dostrzelem pewne nieporozumienie. Co innego jest blokawac reklamy w flash a co innego blokowanie flash. Jak mozna sie samemu przekonac w internecie macromedia flash kroluje na najlepszych stronach. Wrecz cale strony robione sa we flash. Niemal wszystkie wieksze kompanie tego wynalazku uzywaja. Zablokowanie playera flash to pozbycie sie najladniejszych efektow na stronach a nawet pozbawienie sie mozliwosci zobaczenia tych stron. Kilka przykladow: www.nike.com/main.html www.cocacola.com/flashIndex1.html www.mcdonalds.com/ i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: serdeczne dzięki 18.02.04, 07:18 hmm, brrr te strony to jest maksimum komercji minimum tresci, wedle zasady NIE MYSL TYLKO KUPUJ!:) jakbym chodzil w takich butach, to by mnie kobieta z domu wyrzucila, jakbym jadl w mc donalds to pewnie tez (chyba, ze by mi sie dostala jakas kasa z tego funduszu na walke przeciw otylosci:), no a od coca-coli wypadaja zeby!:) prawdziwy informatyk pije tylko kawe - mocna, w duzych ilosciach.. dzisiaj sie przyda, kawa + silna wola by nie znienawidzic uniksa:) jeszcze nie widzialem sensownego zastosowania flasha (ahh jest 1!, czaderska gra z pingwinem w glownej roli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: serdeczne dzięki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 18.02.04, 08:15 To moze strona mojej znajomej rodaczki z Toronto. members.rogers.com/cagreetings.canada/index.htm Skromniej ale tez ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: serdeczne dzięki IP: 24.42.162.* 18.02.04, 09:38 zeby jeszcze zgodnie ze standardami.. ale po co, kod i wyglad to wielkie jedno bagno. zamowilbys cos w firmie ktora nie potrafi zrobic ladnej www? a ta jest po bardzo amatorsko zrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: serdeczne dzięki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 18.02.04, 09:46 Bo ona robi pocztowki a nie strony. Ma zamowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurofabrika.com Olej wszystko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 21:22 Olej wszystko i ogladaj reklamy po to one sa, lub je pomijaj Nicola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vipmann.com Re: Olej wszystko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 21:23 tak to prawda. Markus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: Olej wszystko IP: 24.42.162.* 18.02.04, 00:06 och, z pewnoscia! nigdy nie przelaczacie tv na inny kanal bo akurat sa reklamy, albo nie wykorzysujecie tego momentu by zrobic herbate.. a moze macie tylko 1 kanal w tv?:) to by wiele wyjasnialo Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Olej wszystko 18.02.04, 00:18 Gość portalu: kell napisał(a): > to by wiele wyjasnialo Jeszcze więcej wyjaśnia wpisanie eurofabrika.com do przeglądarki: strona zaczyna się od "Reklama - Promocja - Marketing". To marketoid broniący banerów. da.killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: Olej wszystko IP: 24.42.162.* 18.02.04, 01:54 taaa, tez pomyslalem czemu maja takie dziwne 'nicki', a to sa po prostu spamerskie @^*$# .. eh, udowadniaja tylko, ze ludzie od reklamy nie maja ani jaj, ani tym bardziej honoru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurofabrika.com Re: Olej wszystko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 14:50 I telewizyji u nas niet. Siergiej - " karczek " --- Born to shoting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisi Re: Olej wszystko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 14:55 oj, oj a my was znajem i unikajem. Wolodia --- w.piwonski.webpark.pl/startfo.htm Odpowiedz Link Zgłoś