sunntech 30.04.10, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kretynofil Re: Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 10:19 No to kupa - jedyne przemyslane urzadzenie tego rodzaju i od razu w kibel. Wyglada na to ze jestesmy skazani na przerosniete telefony i przereklamowane ramki do zdjec. To ja w takim razie dziekuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 13:53 Wygladal faktycznie bardzo fajnie pytanie czy naprawde dzialal czy tylko istnial w wirtualnej rzeczywistosci gdzie wszystkie produkty M$ dzialaja i sie nie wieszaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 16:22 Jest to dziwna decyzja ktorej zupelnie nie rozumiem. Za kazdym razem gdy pojawiala sie notka o Courierze na engadget czy digg.com pojawiala sie masa bardzo pozytywnych komentarzy - ten produkt mial szanse byc innowacyjny, cos co tak rzadko pojawia sie od microsoftu. Zapedzili sie w projekcie? Stwierdzili, ze nie da sie zbudowac tego w oparciu o windows7? Pewnie bedzie tak samo jak z wyszukiwarka i sieciowymi aplikacjami - microsoft stwierdza, ze nie warto, a za kilka lat jak konkurencja odskoczy bedzie juz za pozno by na rynek wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 14:37 Szkoda. Był to jedyny naprawdę interesujący tablet z zapowiadanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 16:10 @von.g: A jakie produkty MS sie zawieszaja? Opowiesz nam o tym? I na marginesie - jak tam Ubuntu 10.4? Dziala toto czy jest nadal tak badziewne jak 9.10? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 17:08 @von.g: Nevermind - juz sprawdzilem temat. WUBI i jedziem ;) Poszlo calkiem niezle - juz pisze z Ubuntu 10.4. Fajne rzeczy ktore zobaczylem w trakcie instalacji: - pobieranie czasu z timeservera osiagnelo postep 374% (wow, mam teraz cztery razy wiecej czasu niz pod windows!), - mam monitor podpiety do laptopa - i tylko jego uzywam jako ekranu - oczywiscie dla Ubuntu to za duzo. O ile obraz na zewnetrznym monitorze byl poprawny, to wbudowany ekran laptopa pokazywal jakies straszne krzaki przez caly okres instalacji. Plus - kotu krzaki bardzo sie podobaly, - Po zakonczeniu instalacji wchodze w zakladke monitors (upiorna rozdzielczosc na obu monitorach), wylaczam ekran laptopa, ustawiam 1920x1200 na zewnetrznym monitorze. Poszlo! - Problem w tym ze obraz wyglada tragicznie - zupelnie jak 1600x1200 na LCD 800x600. Pewnie sterownik karty graficznej. Istotnie. - Wyskakuje powiadomienie o dostepnym zamknietym sterowniku. Instaluje. Konieczny restart. - Uruchamia sie ponownie, znowu z obrazem na laptopie, monitor nie dostaje sygnalu. - Odpalam "Monitors" i dostaje komunikat "Bardzo nam przykro - ale nie dzialamy ze sterownikiem, czy chcesz skorzystac z panelu NVidia?". Tak, chce. - Zmieniam ustawienia na oczekiwane i klikam "Zapisz do konfiguracji XOrg. - TAAADAAAM! Pierwszy komunikat o bledzie - w ciagu 2 minut od instalacji! Nie udalo sie przeparsowac XOrg.conf. Czy chcesz nadpisac? Nie. Restart. Kolejny. - Guzik, nie zadzialalo. Jeszcze raz. Teraz zgadzam sie na nadpisanie i restartuje. Udalo sie, dziala. - Panele GNOME sie rozjechaly - i teraz sa na srodku ekranu. Zmudnie nie przesuwam na bok (osiem klikniec, po co nie?) i jest git. - Instalujemy Google Chrome. Nie ma. Aaaaa, musi sie nazywac Chromium zeby bylo latwiej. Udalo sie. - Instalujemy Sun Java JDK. Nie ma. Jest tylko OpenJDK. A moze ja, ku*wa, nie chce OpenJDK, tylko Sun Java?! I tak dalej. Wersji Eclipse z repozytorium tez wybrac nie mozna. Ale dziala przegladarka - i wyglada tragicznie. Kiedy wreszcie te fonty poprawia?! Odpowiedz Link Zgłoś
sfann Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 20:55 to był artykuł o tablecie MS, czy o ubuntu, bo już nie łapię... ktoś pomylił forum? Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 22:31 szkoda, chcialem kupic :/ zapowiadal sie bombowo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bezy2008 Microsoft rezygnuje z Couriera? 01.05.10, 22:54 he he... kretynofil i spółka, to kiedy kupujecie ipada? :D Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 08:49 @kretynofil Loj nie wiedzialem ,ze dalej tak alergicznie reagujesz na slowa krytykiw wobec M$ :) Zwlaszcza ,ze tak uroczo nasmiewasz sie z fanboyow appla , sam bedac fanboyem M$ :) >A jakie produkty MS sie zawieszaja? Opowiesz nam o tym? Vista ktora mam przymusowo w pracy ... notorycznie min raz na tydzien :) >I na marginesie - jak tam Ubuntu 10.4? Dziala toto czy jest nadal tak badziewne jak 9.10? Nie wiem dalej uzywam 9.04 , uzywajac Linuxa odzwyczailem sie od notorycznego przeinstalowywania systemu co pare miesiecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 10:04 @sfann: Masz racje, sorry za offtop - po prostu chcialem sie podroczyc z von.g. @bezy2008: Nie kupujemy. Courier, w odroznieniu od srajpada, mogl sie do czegos przydac. @von.g: Alergicznie? Nie, po prostu dawno Cie nie widzialem, chcialem sie troche powyglupiac. Vista Ci sie wiesza? A co jej jest? A dzisiaj poznalem nowy "feature" Ubuntu - po wybudzeniu ze stanu uspienia mysza nie dziala. Trzeba ja odlaczyc i podlaczyc ponownie. Bomba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 11:21 @kretynofil Nic nie jest. Niebieski ekran to feature a nie bug :) A co do ubuntu to jak nie umiesz to nie uzywaj. Moja matka potrafi sobie z tym poradzic a Ty jakos nie. Linux nie jest dla kazdego. A wracajac do tematu to faktycznie ten tablet wygladal fajnie i szkoda ze go nie wypuscili. Mysle ze mozna by go postawic na rowni z innymi swietnymi produktami M$ jak myszki i klawiatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 11:54 @von.g: Jedziem dalej. JDK/GlassFishv3/Eclipse/GWT/GAE zainstalowane. Potrzebuje jeszcze Oracle 10g XE. Oracle nie udostepnia pakietu dla amd64. Szukam informacji na stronach Ubuntu - i znajduje to: help.ubuntu.com/community/Oracle10g So far so good. Niestety: sudo apt-get update (...) Hit oss.oracle.com unstable Release W: Failed to fetch oss.oracle.com/debian/dists/unstable/Release Unable to find expected entry main/binary-amd64/Packages in Meta-index file (malformed Release file?) E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead. --------------- Jak zwykle ;) Do zobaczenia w nastepnym wydaniu. I jeszcze takie pytanie - jak to jest ze w "najgorszym mozliwym" systemie operacyjnym MS moge bez najmniejszego problemu zainstalowac x86 pod x64 - a w "superfunkcjonalnym", "superstabilnym" i w ogole "supernajlepszym" linuksie - nie jest to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 11:55 @von.g: A mozesz mi wyjasnic, dziecie Neostrady, czego nie umiem? Bo naprawde chetnie sie dowiem co zle zrobilem zeby zobaczyc 374% postepu, co schrzanilem ze po wybudzeniu z uspienia mysza nie dziala - itd. Naprawde, oswiec mnie, co mialem zrobic inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 12:32 Hehe krecik wyluzuj troche idz na spacer. Czy ja wygladam jak help desk ? Nie umiesz nie dotykaj ile razy trzeba Ci to mowic. Co release "nagle" spontanicznie wpadasz w trans i instalujesz najnowsza wersje ktora oczywiscie nie dziala i znajdujesz problemy typu Google nazwal swoja przegladarke Chromium a nie Chrome. Faktycznie podly ten system :) System Cie faktycznie przerasta wiec pozostan przy windowsie i dalej nabijaj sie fanboyow appla jacy to sa zasciankowi i jakie maja wyprane mozgi przez Jobsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 14:19 @von.g: Hihihihi, widac komus "duch community" rzucil sie na glowe ;) Jak zwykle - masz problem z linuksem, probujesz sie czegos dowiedziec od rzekomo "zaawansowanych uzytkownikow" - a jedyne co dostaniesz to jakies glupie personalne wycieczki o mamie ktora sobie radzi, wyjsciu na spacer i wracaniu do windy. Oczywiscie wszystko jest wina pytajacego uzytkownika, ktory smial zaklocic samozadowolenie apostola linuksa ;) I co jest najsmieszniejsze - te glupie uwagi nie wynikaja one z tego ze dany user nie chce pomoc - on po prostu nie ma pojecia, wiec ucieczka w kpiny to jedyne co moze zrobic zeby ukryc swoja ignorancje. A teraz przeczytaj to trzy razy zanim znowu odpowiesz w "duchu community": NIE PYTALEM CIE, IDIOTO, DLACZEGO CHROME NAZYWA SIE CHROMIUM TYLKO DLACZEGO MOJA MYSZA NIE DZIALA PO WYBUDZENIU ZE STANU USPIENIA? I CO, TWOIM ZALOSNYM ZDANIEM, ZROBILEM ZLE ZE TAK SIE STALO? A tak na marginesie - dzieki, von.g, ze po raz kolejny udowodniles mi ze nie myle sie ani odrobine co do linuksa i jego uzytkownikow - bandy zakompleksionych sweterkow udajacych poweruserow, ktorych sila lezy tylko w hermetycznym kregu wzajemnej masturbacji i zaprzeczaniu istnienia swiata na zewnatrz. Milego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Microsoft rezygnuje z Couriera? 02.05.10, 15:35 Heheh wow i tak jestem pod wrazeniem ,ze dopiero w 6 poscie wyszla z Ciebie wioska :) Uwielbiam Twoje komentarze bo dokladnie to samo co piszesz u uzytkownikach appla doskonale pasuje do Ciebie. Tylko tyle ,ze Ty ustawiasz sie w kolejce po kazdego M$ Shita i masz na biureczku obrazek lysego szympansa w ramce zamiast Jobsa. Pozatym jestes identycznie zryty :) Jak inaczej nazwac wiesniaka ktory na wzmianke o wieszajacym sie windowsie instaluje Ubuntu tylko po to by pokazac ze nie dziala :) A tak juz od siebie to znajdz sobie troche zycia. Idz na spacer z zona , jesli ona wogle istnieje :) Odpowiedz Link Zgłoś