Dodaj do ulubionych

Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego dwu...

• cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:00
      Zresztą niespecjalnie ma to znaczenie, bo tematem tego forum jest 20 lat linuxa, a nie zboczenia. Zastanawiam się dlaczego znów dajemy sobie narzucic temat przez kretynofila, który dzień w dzień szydzi (jak sam się przyznał) z linuksa rzadko kiedy przytaczając jakieś sensowne argumenty poza radykalną niechęcią do pewnej części garderoby. Fetysz jakiś?
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:05
      @kretynofil:

nie znam, ale to że nie znam, nie znaczy że można coś na tej podstawie uogólniać, albo raczej - że twoje uogólnienie będzie cokolwiek warte

>Tak, tylko że zwróć uwagę - ten artykuł nie wspomina o "konferencjach IT" w ogólności, tylko o konferencjach FOSS konkretnie. A dlaczego? Prawdopodobnie dlatego że w odczuciu kobiet które się tam wypowiadały na konferencjach FOSS takie zjawiska są częstsze.

ja wiem, to była dygresja. nawet jestem w stanie uwierzyć że to prawda, bo wiem jakich ludzi przyciągają środowiska, które głoszą takie hasła jak "walka o wolnośc waszą i naszą". ale w takich spędach ważny jest dużo bardziej przywódca, niż mięso armatnie
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:06
      @absurd.goni.absurd:

"Jednak Twoje wywody i komentarze pod każdym newsem, który dotyka Linuxa są infantylne."

Serio? Jaki był Twój pierwszy trop?

;)

"Każda taka osoba w Twoim mniemaniu jest klasycznym sweterkiem"

Nie. Sweterkiem dla mnie jest ktoś taki jak von.g - niekompetentny ignorant który nie rozumie IT/biznesu, żyjący teoriami spiskowymi, typowy szczekający neofita.

Nie mogę krytykować każdego kto używa linuksa, bo sam go używam a Kretynofil, jak wiadomo, jest nieomylny.

Czy muszę tutaj wstawiać emoticona, czy domyślisz się ze puszczam do Ciebie oko?

"A wracając do tematu, cieszy mnie to że Linux nadal się rozwija, bo może kiedyś deweloperzy także dostrzegą możliwości tkwiące w tym systemie, i zaczną wydawać swoje komercyjne programy także na pingwiny."

Miłego czekania. Może za kolejne 20 lat. Albo raczej 40. No, bliżej 60...

@cin1977:

Czy możesz mi wyjaśnić jaka to preferencja seksualna o której rzekomo pisałem? Bo ja pisałem coś o zboczonych nerdach - ale to nic nie mówi o niczyich preferencjach.

@von.g:

"Popatrz na siebie i pomysl kogo windows przyciaga."

Inteligentnych, przystojnych, ludzi sukcesu?

"A jesli uwazasz , ze takie rzeczy dzieja sie tylko na konferencjach open sourcowych to masz niepokoleji w glowie."

Kolejna rzecz, której nie napisałem. Dzieją się na nich częściej, przynajmniej w odczuciu kobiet których wypowiedzi zostały zacytowane.

"W stanach pelno jest procesow o molestowanie w korporacjach."

Pewnie w działach rozwoju linuksa w HP/IBM/Intelu ;)

"Oczywiscie przyczepiasz sie do daty , tylko nie pomyslisz , ze Ci sami ludzie dalej tam siedzia (np lysy szympans)"

Ale może już się tak nie zachowują.

Wiesz, normalni ludzie już w wieku 5 lat wyrastają z miłości do estetyki "płonących płomieni" - a linuksiarze nadal tworzą na poważnie takie koszmarki:

ubuntusatanic.org/wallpapers/SE-Flames.jpg
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:07
      @cin1977

to wolny kraj, możesz poruszyć temat bardziej rzeczowy, ale treść artykułu raczej nie rokuje na to (bo nie ma tam nic poważnego nad czym możnaby dyskutować - np o tym czy M$ przetrwa na rynku smartfonów czy nie - artykuł jest raczej mało techniczny)

ja tam lubię pyskówki z kretynofilem
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:10
      @kretynofil

tylko dzieciom przeszkadza, że niektórzy nie wyrastają ze swoich dziecinnych przyzwyczajeń i gustów ;)
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:14
      @turbo_wesz:

"tylko dzieciom przeszkadza, że niektórzy nie wyrastają ze swoich dziecinnych przyzwyczajeń i gustów ;)"

True, true :)
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:20
      @turbo_wesz
      "ja tam lubię pyskówki z kretynofilem"

Fakt, z psychologicznego punktu widzenia to ciekawy przypadek, żyjący w swoim świecie , w "oblężonej twierdzy", i przekopujący internet w poszukiwaniu najmniejszej nawet wzmianki świadczącej niekorzystnie o jego odwiecznym wrogu - "sweterkach". CIA by tego lepiej nie wyłapała. Co więcej, w swych poszukiwaniach musi natrafiać też na informacje pozytywne, aczkolwiek jego funkcjonująca w poczuciu ciągłego zagrożenia przez "sweterkowy" spisek psychika chyba nie chce przyjąć ich do wiadomości.
      A może to po prostu mistrz czarnego PR - u przez niedopatrzenie tylko nie przyjęty do sztabu wyborczego PiS - u ?
    • wiktor.sztrum Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:22
      Milczenie oznacza zgodę. Kretynofil przyznał, że jest sweterkiem. To już coś hehe.
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:23
      @kretynofil

>Inteligentnych, przystojnych, ludzi sukcesu?

Najczesciej ludzie ktorzy tego najbardziej potrzebuja najglosniej sobie to powtarzaja. Ja bym bardziej powiedzial o Tobie impertynentcki wanna be expert , ale to mogloby zaburzyc przebieg Twojej terapii :)

>Nie. Sweterkiem dla mnie jest ktoś taki jak von.g - niekompetentny ignorant który nie rozumie IT/biznesu, żyjący teoriami spiskowymi, typowy szczekający neofita.

Dziekuje , w Twoich ustach to komplement. Zawsze sie ciesze gdy partacze uwazaja mnie za niekompetentnego. Gorzej jakby uwazali ,ze jestem rownie dobry jak oni. :)

>Tak, tylko że zwróć uwagę - ten artykuł nie wspomina o "konferencjach IT" w ogólności, tylko o konferencjach FOSS konkretnie. A dlaczego? Prawdopodobnie dlatego ...

podziwiam zdolnosc logicznego myslenia. Czyli jak francuska gazeta pisze o morderstwach we Francji to oznacza , ze ich nie ma np w Niemczech , a mordy sa typowe dla Francuzow. Boskie. Hmm ciekawe czemu lwn.net ktore jak samo o sobie pisze jest "news site dedicated to producing the best coverage from within the Linux and free software development communities." koncentruje sie na problemach FOSS.

@turbo_wesz

>ja tam lubię pyskówki z kretynofilem

Ja tez. Fajnie sie posmiac z "rzeczowych" argumentow :)
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:26
      @cin1977

Ktoras osobowosc Kretynofila w przyplywie szczerosci przyznala kiedys , ze nalezala do sekty. Pomysl jakie umysly dolaczaja do takich grup oraz co sie tam z nimi dzieje. Jemu sie wydaje , ze z tej sekty zrezygnowal a w rzeczywistosci przylaczyl sie do innej i teraz jest na krucjacie przeciwko "sweterkom".

Niedloogo zacznie sie podpisywac "za wolnosc wasza i nasza"
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:27
      @wiktor.sztrum:

"Milczenie oznacza zgodę. Kretynofil przyznał, że jest sweterkiem. To już coś hehe."

Nie, przegapiłem Twojego posta, a Ty nie doczytałeś tego co napisałem w jednym ze swoich:

"Nie mogę krytykować każdego kto używa linuksa, bo sam go używam a Kretynofil, jak wiadomo, jest nieomylny."

@von.g:

"Dziekuje , w Twoich ustach to komplement."

Widzisz, i od razu Internet jest bardziej kochany :)
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:30
      @von.g

"Ja też. Fajnie się posmiac z "rzeczowych"argumentów :)"

Poza tym kretynofil przy ich pomocy tworzy idealny stereotyp ograniczonego zwolennika polityki i tworów pewnego koncernu, krytykującego coś, czego pewnie nie zna tylko dla samego faktu i potrzeby dowartościowania sie.
    • kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:32
      @von.g:

Znowu manipulujesz faktami.

"Ktoras osobowosc Kretynofila w przyplywie szczerosci przyznala kiedys , ze nalezala do sekty. Pomysl jakie umysly dolaczaja do takich grup oraz co sie tam z nimi dzieje."

Zapomniałeś tylko wspomnieć, że nie dołączyłem się do tej sekty sam, zostałem tam niejako "zaimportowany" przez rodziców - sam nie miałem nic do gadania.

"Jemu sie wydaje , ze z tej sekty zrezygnowal a w rzeczywistosci przylaczyl sie do innej i teraz jest na krucjacie przeciwko "sweterkom". "

Nie pochlebiaj sobie, dziecko.

Jeśli znajdę ciekawsze zajęcie na forum to w mig zapomnę o sweterkowie ;)

"Niedloogo zacznie sie podpisywac "za wolnosc wasza i nasza""

Misiu, to Ty pisałeś o wyzwalaniu z niewoli microsoftu. Już nie pamiętasz?
    • m4t Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:47
      Rozumiem, że jak 1 kobieta pojawia się na after-party z 300 facetami to będzie się czuć molestowana...

Tak poważniej na tym agregatorze blogów nie jest to tematem wiodącym:
      planeteria.org/wfs/
    • warrsteiner Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:52
      20 lat, i ciągle nie dogonili zwykłej windy... może pora się wycofać?
    • cvbyui Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 13:53
      Z okazji dwudziestolecia ujawniono kody źródłowe w oparciu o które bez zmian od 20 lat działa Linux Foundation!

int rok = 1991;
      while (!usrana_smierc())
      {
      printf("Rok %d będzie rokiem Linuksa!\n", rok);
      rok++;
      sleep(31536000);
      }
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:00
      lepszy jest dowcip o LISPie:

haker na dowód że włamał się do pentagonu, opublikował ostatnie 32 linijki kodu:

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      .....
    • franek.h Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:01
      Kretynie, to Ty byłeś w sekcie? Wreszcie rozumiem dlaczego Twoje posty są na tym samym poziomie rozwoju co posty obrońców krzyża przed pałacem. Idź na terapię, serio. Każdy na tym forum widzi, że ta sekta nie wyszła z Ciebie ani trochę.
    • malvision Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:08
      "Nie mogę krytykować każdego kto używa linuksa, bo sam go używam a Kretynofil, jak wiadomo, jest nieomylny."

To już od dawna się leczy np. w Warszawie w instytucie na Sobieskiego. Znowu na przepustce?
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:19
      czasami mam wrażenie że komentarze piszą (w 90% przypadków) ludzie, którzy nie potrafią nawet najprostszej ironii wychwycić...
    • von.g Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:25
      @turbo_wesz

Fajny dowcip. A slyszales jak wygenerowac prawdziwie losowy ciag znakow?

Posadzic nowego urzytkownika przed VI i kazac mu z niego wyjsc.
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:26
      Yep. kretynofil to wręcz chodząca ironia...
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:30
      @von.g

oba dowcipy mają długą i siwą brodę - słyszałem :)

albo ten (z czasów ie6):
      - do czego służy internet explorer?
      - do przeglądania internetu z twojego komputera i vice wersa
    • cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:46
      A' propos ostatniej wiadomości o współpracy M$ z Toyotą

technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9390917,Microsoft_wzniesie_samochody_Toyoty_az_do_chmur.html

- Kowalski,Nowak, znów spóźniliscie się do pracy
      - Złapałem gumę, panie kierowniku.
      - A ty Nowak?
      - Złapałem bluescreen'a...
    • turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:53
      apropos bluescreenów:

spotyka sie dwóch warszawiaków:
      - widziałeś bleanscreena na billboardzie na Marszałkowskiej (czy gdzie tam są duże tablice w wawie - nie byłem tam z 7 lat chyba)
      - ta, wieczorem
      - a, wieczorem to widziałeś wczorajszego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka