Dodaj do ulubionych

Neostrada a jej zasieg...5km

IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 13:16
okazalo sie ze jestem "szczesliwcem" i moja centrala obsluguje usluge
Neoangin i...jednak problem jest..bo pan od crossowania linii uznal, ze ode
mnie do centrali jest okolo 6 km..a nie magicznych 5km..czy to oznacza ze
napewno nie bede mogl uruchomic tej uslugi czy po prostu bedzie wolniej
chodzila???
Obserwuj wątek
    • gray Re: Neostrada a jej zasieg...5km 06.05.04, 13:40

oto kawałek ze strony informacyjnej tpsa
      www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=co_to_jest_neostrada_technika_adsl :

Parametry ADSL

Protokół ADSL jest - zgodnie z nazwą - asymetryczny, tzn. teoretycznie
      dopuszczalna maksymalna prędkość transmisji od operatora do abonenta (8 Mb/s)
      jest inna niż maksymalna prędkość od abonenta do operatora (640 Kb/s).
      Rzeczywiście osiągane i stosowane prędkości transmisji są jednak zwykle niższe,
      bowiem zależą od właściwości kabla - między innymi od jego długości i
      przekroju. Maksymalną prędkość można uzyskać zwykle na liniach o długości do
      ok. 3 km; na linii pięciokilometrowej prędkość transmisji spada do 2 Mb/s.
      Wartości te są jednak tylko orientacyjne, w rzeczywistości bowiem na maksymalną
      prędkość transmisji wpływa charakterystyka częstotliwościowa kabla, a ta zależy
      od wielu różnych parametrów, takich jak przekrój, rodzaj i grubość izolacji i
      inne. Ponadto operator może dodatkowo ograniczyć stosowane prędkości
      transmisji, aby dostosować je do swojej strategii marketingowej oraz możliwości
      technicznych sieci szkieletowej. Dla potrzeb usługi Neostrada TP przyjęto
      przepustowość do 640 Kb/s.

skoro na 5km są 2Mb/s to na 6km powinno być niewiele mniej ale być może w grę
      wchodzą "inne parametry". a być może pan z tpsa nie chciał robić sobie
      niepotrzebnej roboty? któż to wie...
      • Gość: Szpaku Re: Neostrada a jej zasieg...5km IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 13:49
        wlasnie tam wczesniej zajrzalem i logicznie rzecz biorac to chyba powinno byc
        tak jak mowisz..dla mnie nawet 300kb stalego polaczenia to dopust bozy..skoro w
        srodku lasu nie mam co marzyc o laczu radiowym a na satelite mnie nie stac:((
        • broch Re: Neostrada a jej zasieg...5km 06.05.04, 15:02
          Pewnie idzie facet na latwizne ale jesli w Twojej okolicy linie sa z czasow
          wojny to nie oczekiwalbym nawet zasiegu 5km.
          • Gość: Szpaku Re: Neostrada a jej zasieg...5km IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 15:12
            Dzieki za informacje
            Facet ma to crossowac..ale kazal mi przetestowac i ostrzegal ze moze nie
            dzialac...
            ale linia jest bardzo swieza..moze nie z wczoraj, ale mysle ze niezla
            wiec wezme i przetestuje moze cos pojdzie??
          • Gość: Szpaku Re: Neostrada a jej zasieg...5km IP: *.direcpceu.com 13.05.04, 10:14
            no i chodzi...na 6 kilosach i zero zwalniania..tylko na poczatku rwala sie
            synchrozacja
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka