Gość: gość IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 18.06.04, 13:26 mam pytanie. po czym mozna poznac czy ktos zablokowal odbieranie emaili od danego nadawcy. czy takie emaile wracaja pozniej z powrotem na skrzynke nadawcy czy nie da sie tego poznac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gray Re: blokowanie maili 19.06.04, 08:06 maile takie nie wracają ponieważ ich blokada jest ustawiona na kliencie poczty adresata, który to klient odbierając pocztę zwyczajnie taki list kasuje. możesz spróbować wysłać list z żądaniem potwierdzenia odbioru - jeżeli przyjdzie to znacz, że ktoś maila przeczytał ale wysyłanie potwierdzenia nie jest obowiązkowe i automatyczne - programy pytają czy wysłać potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: blokowanie maili IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 19.06.04, 10:20 dzieki za odpowiedz. a jaki powinien to byc program pocztowy zeby zawieral funkcje- potwierdzenie odbioru maili? bo nie sadze zeby bylo to mozliwe odczytac z darmowej skrzynki na onecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: blokowanie maili IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 19.06.04, 11:17 Jezeli wyslesz email z Outlook Express z wybrana opcja wymagania potwierdzenia odbioru przez odbiorce to oczywiscie bedziesz wiedzial czy ten ktos go otrzymal czy nie. Moze byc tez taka sytuacja ze odbiorca nie bedzie chcial tego potwierdzic ale to juz inny problem. Niemal kazda WEB poczte mozna skonfigurowac w Outlook Express. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wiarus Re: blokowanie maili IP: *.toya.net.pl 19.06.04, 11:17 Na przykład jeden z lepszych - darmowy Kurier z Mozilli. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: blokowanie maili 19.06.04, 11:21 ja używam the bat! można żądać potwierdzenia, można potwierdzać albo odmawiać potwierdzenia. można również wiele innych rzeczy dodatkowo całkiem bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan myie2.com Re: blokowanie maili IP: 83.168.96.* 19.06.04, 13:16 A ja do mailowania używam czegoś czego nie ma ani bat ani outlok. Wysyłającemu, mój automat przesyła tokena, do potwierdzenia wysyłki. Jeśli podałeś fałszywy adres i nie jesteś w stanie potwierdzić wysyłki maila - wtedy TWÓJ SPAM idzie w ..universe. Po prostu kicham na anonimowych spamerów. Odpowiedz Link Zgłoś