postnihilism 10.09.12, 15:26 A co z pozwem wobec Kościoła Rzymskokatolickiego w sprawie tej historii z jabłkiem w raju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
virgil33 Re: Apple a sprawa polska. Koncern chce unieważni 10.09.12, 16:25 Chyba już niedługo nie będziemy mogli 'apelować'... Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie2 Patentowy obłęd Apple 10.09.12, 17:21 Zacytuję tekst z sieci: W ciągu ostatnich miesięcy prasa jest pełna doniesień nt pozwu skierowanego przez Apple Computers (obecnie już Apple Inc.) a to wobec restauracji, a to wobec firmy piekarskiej. Ostatnio wobec Samsunga, że ten ośmielił się złamać patent Apple'a na telefon komórkowy (tzw. smartfon) o kształcie prostokąta z zaokrąglonymi rogami. Nie tylko zaskarżyli, ale w amerykańskim sądzie wygrali...! Wierzyć się po prostu nie chce. To upadek nie tylko prawa, ale po prostu dobrych obyczajów. Bardzo się należy dziwić, że ktoś nie wpadł na trywialny sposób zbicia miliardów i nie opatentował koła. Albo telewizora o ekranie o kształcie prostokąta o poziomym wymiarze większym, niż pionowy (ew. też z zaokrąglonymi rogami). Ew. telefonu komórkowego wykorzystującego do komunikacji fale radiowe. Przypomnieć należy zwolennikom jadącej wciąż (nie wiadomo czemu, może ze względu na dziurawe dżinsy bezwzględnego rekina biznesu Jobsa) na famie kontrkulturowości, czy antykorporacyjności (to doprawdy dobry kawał) firmy Apple Computers, jak od 1978 roku była ciągana po sądach przez firmę Beatlesów - Apple Records z powodu ,,pożyczenia" nazwy firmy i logo (po niewielkiej przeróbce). Co się skończyło ,,ugodą" za cenę słonej (idącej w miliony) wpłaty na rzecz firmy Beatlesów i obietnicą Apple Computers, że nigdy nie będzie się mieszać do spraw rynku muzycznego. W 1991 Apple Comp. musiało wyłożyć kolejne miliony z powodu adaptacji swoich komputerów do odtwarzania (i nagrywania) muzyki. W 2003 roku wybuchł kolejny skandal - Apple Comp. uruchomiło sklep iTunes jawnie i bezczelnie łamiąc literę ugody z Apple Rec. Nowy proces trwał przez trzy lata, zakończył się w czwartym nową ugodą i ,,dotacją" Apple Comp. idącą w setki milionów dolarów. No i to by było mniej więcej (raczej mniej niż więcej) na temat mentalności menadżerów Apple Inc. - Kali ukraść - dobrze, Kalemu ukraść - b. nie dobrze. Zwłaszcza, że to, co Kalemu kradną, to ten prostokąt z zaokrąglonymi rogami - między nami mówiąc, skoro dochodzi do tak daleko idących uprecyzyjnień, na miejscu sędziego zażądałbym pokazania tego telefonu o kształcie prostokąta. Myślę, że przez najbliższe 10 lat Apple Comp. (Inc.) nie będzie w stanie czegoś równie płaskiego wyprodukować, a ciągane firmy jednak wyrabiają telefony o kształcie prostopadłościanów (nie prostokątów) z zaokrąglonymi rogami. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio A a sprawa polska. Chcą nam zakazać używania A? 10.09.12, 17:35 Jeszcze trochę i zakazane będzie używanie litery A. Już teraz pomyślmy, czym ją zastąpimy (potem przyjdzie czas na następne litery). Innym wyjściem jest obrona alfabetu. W prosty sposób: NIE KUPUJMY NIC U TYCH, KTÓRZY CHCĄ NAM CENZUROWAĆ ALFABET! Kiedy zbankrutują, przestaną istnieć, a tym samym awanturować się o SWOJE litery w każdej nazwie. (oc_nzurow_no)ozdr(oc_nzurow_no)wi(oc_nzurow_no)m p(oc_nzurow_no)rski_dzi(ocenzurowano)dzio Odpowiedz Link Zgłoś
arekonline Apple a sprawa polska. Koncern chce unieważnien... 10.09.12, 19:07 Boję się, że niedługo otrzymam podobne pismo od prawników firmy Apple. Prowadzę mały warzywniak w naszej gminie i wszystkie jabłka wyglądają podobnie do logo tej firmy. Jest iskierka nadziei, bo nie są ugryzione. Czy zakażą mi sprzedaży jabłek, czy też będę musiał płacić 5 $ od każdego jabłka?... zna ktoś dobrego prawnika, co się na tym zna i dużo nie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
joeshmoe Apple a sprawa polska. Koncern chce unieważnien... 10.09.12, 19:46 Kolejny (po sprawie z Samsung-iem) powod zeby nie kupowac produktow Apple. Zreszta kupilem mojej zonie dwa lata temu MacBook Pro bo taki chciala i ma teraz z tym komputerem wiecej problemow niz ja z moim Lenovo/Win7 (praktycznie zadnych). Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Re: Apple a sprawa polska. Koncern chce unieważni 10.09.12, 20:19 joeshmoe napisał: > Kolejny (po sprawie z Samsung-iem) powod zeby nie kupowac produktow Apple. > Zreszta kupilem mojej zonie dwa lata temu MacBook Pro bo taki chciala i ma tera > z z tym > komputerem wiecej problemow niz ja z moim Lenovo/Win7 (praktycznie zadnych). Bo każda laska chce mieć komórkę z klapką i terenówkę tyle, że potem kiepsko czuje si z tymi 'gadzetami'. I tu taka historia. Na działkę którą niedawno wstawiem (piękny teren niemal w centrum Krakowa, cisza, las, piękny widok tylko 6 km od Wawelu) przyjeżda pani wielką terenówką - pick upem Dodge Ram. Oglada i stwierdza, że ładna ale nie kupi bo... uliczka choć asfaltowa to za ciasna i nie zmieści się autkiem na zakręcie. :)))) Poleciłem rozległe tereny z bezpośrednim dostępem do obwodnicy ps. kto nie wie jak wygląda Dodge Ram zapraszam na google adfactoty@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Re: Apple a sprawa polska. Koncern chce unieważni 10.09.12, 20:21 lukilukk napisał: > adfactoty@o2.pl adfactory@o2.pl (to w ramach małej przerwy na reklamę) Odpowiedz Link Zgłoś