Dodaj do ulubionych

co to jest?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 14:51
Disc Soot sector is to be modified. Type "Y" to accept, any key to abort.
Award Software, Inc.
własnie zainstalowałam windowsa i wierzyłam ze wszystki jest oki. chyba
troszke za wczesnie. co to jest? dlaczego mnie to niepokoi? pomóshcie! czy to
moshe miec cos wspólnego z kontrolerem dysku twardego? panel sterowania mi
krzyczy, ze jakis 'primary IDE controller (dual fifo)' jest niepoprawnie
zainstalowany. skąd mam do niego wziąść sterowniki, skoro nie ma ich na
płycie z windowsem?
Obserwuj wątek
    • gray Re: co to jest?! 24.07.04, 14:57
      Gość portalu: Marta:) napisał(a):

> Disc Soot sector is to be modified. Type "Y" to accept, any key to abort.
      > Award Software, Inc.

kiedy pojawia się ten komunikat?
      • konrad-85 Re: co to jest?! 24.07.04, 15:27
        Ja tez jestem ciekawy co to za komunikat i dlaczego wyskakuje. Jakis czas temu
        robilem format dysku (w dosie) u kolegi gdy pokazalo sie 100% wyskoczyl wlasnie
        ten komunikat i pc speaker zaczal piszczec. Wyciagnalem baterie cmos i wlozylem
        po kilku minutach ponownie i juz tego komunikatu nie bylo. Ale nadal nie wiem
        dlaczego on sie pojawil. A na tym komputerze kolegi to wogole cuda sie dzieja
        caly czas.
        • Gość: Marta:) Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:22
          hm... moshe u mnie tsh zadziała... tylko jeszcze uswiadomcie mnie, co to jest
          ta bateria cmos... nie tylko u twojego kolegi dzieja sie cuda. chyba kompty tak
          jak loodzie - niektóre bywają niewyobrazalnie złosliwe;)
      • Gość: Marta:) Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:20
        włacza sie przy uruchamianiu kompa jeszcze w dosie. jakies pomysły albo
        sugestie?;)
        • Gość: mgregor Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 11:37
          Jak w BIOS wylaczysz BOOT VIRUS DETECTION (czyli blokade zapisu do boot sectora)
          to przestanie Ci sie to pojawiac. Nie wiem jaka masz plyte glowna i nie bardzo
          wiem gdzie to bedzie u Ciebie. Musisz poszukac ew. podac model pl. gl. to Ci to
          znajde. A sterowniki mozesz albo sciagnac z internetu (ale musisz znac model pl.
          glownej) albo wgrac z plyty CD dolaczonej do plyty glownej.
          • Gość: Marta:) Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:24
            oki... jakby wam to wytłumaczyc... nie mam cd do płyty głownej...:] powiedzcie
            mi, gdzie mam szukać modelu płyty gł.? ja wiem, ze moje braki w omawianej
            dziedzinie są tak uderzajace, ze pofinni mi w ogóle zabronic siadac w promieniu
            3 m od kompa, ale dorwałam go, i jush nic tego nie zmieni. na szczescie
            jestescie:*
          • Gość: Marta:) Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:25
            hm.. szukałam w tych papierkach od kompa i znalazłam tylko jedną rzecz, której
            nie potrafie dopasować. mysle ze to chyba pofinna byc ta płyta głowna.
            Systen Board AK74-SC/SU Rev. A+. powiedz mi, ze to jest to...:))
            • Gość: mgregor Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:56
              No brawo Jasiu! ;-) Oto chodzi! To teraz tak:

wchodzisz do biosu wciskajac DEL przy starcie. Potem wchodzisz w Advanced BIOS
              Features, najezdzasz belka na Virus Warning a potem PgUp/PgDown ustawiasz ta
              opcje na Disabled. Potem ESC (raz) najezdzasz belka na Save & Exit setup, dajesz
              ENTER, potwierdzasz zapis Yes i jeszcze raz Enter. Tak zalatwilismy ten
              upierdliwy komunikat. Jesli chodzi o sterowniki to juz szukam...
              • Gość: Marta:) Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:35
                jak nie wróce tutaj podziekowac ci, tzn ze poległam w biosie...:)
            • Gość: mgregor Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:01
              Sciagnij to: us.dfi.com.tw/Upload/Driver/MB055DSP.ZIP , rozpakuj i
              uruchom. Jak nie pomoze to daj znac.

P.S.: Twoja plyta nazywa sie DFI AK74-SC/SU (zapisz to sobie - moze sie kiedys
              przydac).
    • Gość: piecyk gazowy Re: co to jest?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 15:34
      Gość portalu: Marta:) napisał(a):

> skąd mam do niego wziąść sterowniki, skoro nie ma ich na
      > płycie z windowsem?

Z CD dołączonej do płyty głównej lub ze strony jej producenta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka