Dodaj do ulubionych

Internetowe pułapki przy zakupie tanich biletów...

IP: *.chello.pl 16.09.04, 16:39
Zaczęła się nagonka. Ale nikt np. nie powie, że we Frankfurcie musiałem
dopłacić 100 euro (!) za nadbagaż (ok. 6kg). Drugie tyle chyba kosztował
bilet (do Warszawy, LOTem). A oni tu piszą, że 6 euro to wysoka cena...
Obserwuj wątek
    • Gość: raf takie sa zasady IP: 213.246.197.* 16.09.04, 16:54
      oplaty lotniskowe sa i tak tansze niz w tradycyjnych liniach
      a jesli chodzi o nadbagaz to ceny tez sa znane wczesniej
      mozna zwazyc sobie walizke przed odlotem

ja w wakacje bylem ryanairem w kilku miastach
      bilety po 1 euro czyli w 2 strony ok 40 euro z oplatami za ponad 1tys km lotu

czy ktos znajdzie tanszy autobus ?
      • Gość: tubu5000 Re: takie sa zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:32
        tak, tyle ze np. LOT przymyka oczy na pare kilo, a jak jest wiecej (np 10kg) to
        ci mowia zebys czesc przeladowal i zabral do samolotu. tanie linie sa
        maksymalnie chamskie w tej kwestii - nie ma przebacz
        • Gość: Indy Re: takie sa zasady IP: 80.51.255.* 17.09.04, 18:12
          to dziwne, bo ja na tych wakacjach dwa razy lecialem WIZZ AIRem, za kazdym
          razem przekroczylem (raz o 1 raz o 2 kilo) bagaz i nikt mi nic nie powiedzial
    • Gość: ja Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 16.09.04, 18:30
      jestem ciekaw jak autor artykulu zamierza oplacic rezerwacje karta debetowa visa
      electron. a szwejk niech nastepnym razem czyta warunki przewozenia bagazu, a te
      6 kg to mogles sobie w reklamowke wlozyc i do samolotu wziac.
      • Gość: allah akbar Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:52
        mozna, np visa electron intelligo. sprawdzone.
        • Gość: ;-) http://dont-fly-ryanair.efekt.katowice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:54
    • Gość: Insy a oto jak mnie wk..il WIZZ AIR IP: 80.51.255.* 16.09.04, 19:54
      zaplanowalismy z kolegami (w sumie 5 osob) lot do Mediolanu na mecz Milanu
      (poczatek listopada). W lidze wloskiej mecze sa albo w sobote albo w niedziele.
      Kiedy dokladnie, wiadomo na miesiac przed meczem. Zeby wiec nie przeleciec sie
      na marne, zarezerwowalismy bilety na sobote w WIZZ AIRZE. Wyszlo jakies 80 zl.,
      bo cena byla promocyjna - 5 zl, wiec w jedna strone zaplacilismy za same oplaty.
      Identyczne ceny byly w SKY EUROPE - wygodniej by bylo tymi drugimi liniami, bo
      mieszkamy w Krakowie, tylko ze oni nie latali w soboty.
      Powrot byl w WIZZ AIRZE i SKY EUROPE po tyle samo, 100 zl + oplaty.
      Zarezerwowalismy na poniedzialek w SKY EUROPE, zeby miec wygodny powrot.
      Plan byl prosty, przylatujemy w sobote, z soboty na niedziele spimy w schronisku
      (20 euro), z niedzieli na poniedzialek na jakiejs dyskotece przeczekamy do rana
      i wrocimy.
      Dzwoni dwa tygodnie temu pan z WIZZ AIR ze bardzo mu przykro, ale zmieniaja
      rozklad lotow - nie lataja do Mediolanu w soboty. Co wiec chce zrobic? Przeniesc
      na piatek, na niedziele czy kase wziac spowrotem?
      Czy mecz bedzie w sobote czy w niedziele (80% ze w niedziele) wiadomo na miesiac
      przed meczem. Zapytalem wiec czy za miesiac bede mogl sie zdeklarowac, ze lece
      albo w piatek albo w niedziele? Nie moglem... Kase moglem wziac, ale tylko z
      WIZZ AIRu. SKY EUROPE przeciez mi nie odda...

Jednak lecimy w piatek... WIZZ AIRowi zawdzieczac bede noc na dworcu i 40 zl w
      plecy za dojazd na lotnisko w Pyrzowicach...
    • Gość: ph Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 19:57
      Są to normalne zasady działania , znane mi od 5 lat jak intensywnie korzystam z
      usług tanich przewożników w Europie , ale u nas są to pułapki....
    • Gość: kotek Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.range217-42.btcentralplus.com 16.09.04, 20:01
      To nie pulapki, to sie nazywa regulamin, ktory trzeba czytac. wiadomo, ze jesli
      oferuja tanie bilety, to NIE beda przymykali oka na nadbagaz i nie
      bedzie "darmowej" kanapeczki i gazet. jak ktos za tym teskni, moze sie udac do
      LOTu albo innego BA.

tak na marginesie, Switch to karta debetowa, brytyjski odpowiednik Maestro.
      • Gość: www Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.blich.krakow.pl 16.09.04, 21:36
        Znowu jakiś LOT czy inny taki posmarował, żeby dzielny dziennikarz rozpracował
        tych podstępnych złodziei z tanich linii, którzy psują rynek.
      • Gość: miau Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.chello.pl 16.09.04, 22:33
        Dokładnie kotek, ludziom sie wydaje że za 10 zł to jeszcze śniadanie dostaną
        itp. Przecież wiadomo, że walka cenowa prowadzi do obniżenia jakości.
    • tomaz uwaga na kradzieże 16.09.04, 21:44
      Internetowe pulapki to jedno a okradanie bagażu podczas przeładunku do samolotu
      to drugie...nie latałem czesto i nie mam zbyt dużego doświadczenia...ale
      w "normalnych" liniach typu LOT; Berlin Air itp. nigdy nie zostałem okradziony.
      Zdażyło się juz przy pierwszej przygodzie ze Sky Europe na Okęciu że z bagażu
      nadanego do transportu ukradli mi w chamski sposób odtwarzacz MP3...nawiasem
      mówiąc i tak żadnego pożytku z niego nikt nier ma bo zostawili
      ładowarke...rzadki model wiec nie do zdobycia praktycznie...widać tanie linie
      zatrudniają "tanich" złodziei.
      • Gość: Szyszek Re: uwaga na kradzieże IP: *.server.ntli.net 16.09.04, 23:40
        Za przeładunek bagażu odpowiadają pracownicy firm z obsługo lotniska, a nie
        linii lotniczej, więc nie możesz winić pracowników Sky.
      • Gość: a W liniach amerykanskich tez kradna na potege IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 00:04
    • Gość: GOSCKKK Latam Ryanair i jest to najlepsza linia jaka latal IP: *.telepac.pt 16.09.04, 22:25
      em, super obsluga, jakosc znakomita, PUNKTUALNOSC 100 % !!!!!!!!!
      .
      SMIERC lot, AIR fRANCE I BA !!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Fritz Haber Latanie powinno być najdroższe! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.04, 22:33
        Kto lata tanimi liniami lotniczymi? Ja na pewno nie. Tylko kapitaliści, którzy
        żyją z naszej pracy. Ja bym gnojom podwyższył poprzeczkę. Niech płacą złodzieje
        jak najdrożej. Żyją z naszych odsetek za niewypłacone pensje.
        • Gość: piotrek wizz air nie najgorszy IP: *.cdif.cable.ntl.com 17.09.04, 02:23
          pierwszy raz w zyciu lecialem duzym samolotem ponad miesiac temu (wczesniej
          wilga tylko nad lodzia), i mam niejednoznaczne odczucia:

- pozytywne - lecialem do luton w sobote rano, nie bylo kompletu, bagaz
          rejestrowany mialem prawie 10 kg ciezszy niz dopuszczalny (dopuszczalny 20 kg,
          moj mial niecale 30 kg), nie wzieli zlotowki ode mnie (choc w regulaminie
          zapisano ze chyba 20 czy 25 zl za kazdy dodatkowy kg), wiec sie bardzo
          ucieszylem

- neutralne (te bardziej sie odnosza do ochrony lotniska) - w bagazu podrecznym
          mialem korkociag, nozyczki i maly gaz obezwladniajacy, pan przesiwetlajacy moj
          bagaz zapytal tylko o nozyczki i korkociag, korkociag przepdal, nozyczki po
          wyjazsnieniu i zademonstrowaniu ze maja zaokraglne koncowki i nie sa nie sa
          zdolne zadac rany przeszly, o gaz nikt nie spytal, mimo ze moglbym nim bez
          problemu obezwladnic cala obsluge samolotu i czesc pasazerow....

- negatywne - panie z obslugi "srednio" mile byly i angielszczyzna pozostawia
          wiele do zyczenia... skoro w wiekszosci przypadkow powtarzaja te same formulki,
          mogly by sie nauczyc poprawnej wymowy, nie zajelo by im to wiecej niz paru
          godzin cwiczen...

ale generalnie uwazam przedmowce na forum za oszoloma, bo wreszcie moglem sobie
          pozwolic na normalna podroz na wyspy, a nie 30-godzinna katorge w autobusie
          (miejscem docelowym nie jest londyn), i na pewno jeszcze wiele razy w ciagu
          roku skorzystam z tanich linii...(studiuje w uk)
    • Gość: mis www.elot.pl IP: *.szczecin.mm.pl 17.09.04, 19:39
      <a href="www.elot.plhttp://www.elot.pl/">www.elot.pl</a>
      POLECAM STRONKĘ
      zestawienie tanich linii lotniczych i opisy lotnisk (...)
      • Gość: qweq Re: www.elot.pl IP: *.szczecin.mm.pl 17.09.04, 19:41
        www.elot.pl
        POLECAM STRONKĘ
        zestawienie tanich linii lotniczych i opisy lotnisk (...)
    • Gość: mimi Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: *.telprojekt.pl 18.09.04, 00:31
      To straszne! Całe 5 lub - o zgrozo - 6,5 euro dopłaty za rezerwację biletu
      lotniczego! To zupełnie zmienia postać rzeczy! I nie wiedzielibyśmy tego gdyby
      nie nieoceniona Wyborcza! Gazeto, gratulacje wykrycia kolejnego przekrętu!
      • Gość: tete Re: Internetowe pułapki przy zakupie tanich bilet IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.09.04, 21:19
        NIech tropią. Zanim weszły tanie linie pisali, że teraz to parę Euro i to
        wszystko. Żadnej informacji o tym ,że jest tylko kilka takich biletów i , że im
        bliżej odlotu tym drożej. A wystarczyło spytać za granicą jak to działa.
        Zachowali się jak za przeproszeinem SE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka