Dodaj do ulubionych

Nowy webmail w Interii

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.11.04, 23:04
Widzieliście? Naprawdę robi wrażenie. Do złudzenia przypomina Outlook
Expressa. (Ale i tak Hoga ma bezkonkurencyjnego webmaila).
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 00:08
      .. a ja glupi myslalem, ze dzisiaj gmail wyznacza standard;)
      • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 07:56
        Jeśli kogoś to interesuje, a nie ma skrzynki w Interii, podaję link do zrzutu
        ekranu: img121.exs.cx/img121/4512/interia.jpg

W sumie nie lubię Interii, bo ma słaby serwer, który wolno chodzi. Hogi
        (komercyjna), która ma najlepszego webmaila na świecie chyba, też nikomu nie
        polecam ze względu na wiele błędów (drobne ale jednak; do niedawna zdarzały się
        też częste zwisy serwera) i milczenie adminów po zadaniu "niewygodnego" pytania.
        • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 08:04
          Wlasnie mialem ciebie o to prosic.. i stwierdzam, ze wyglada OBRZYDLIWIE! Brrrrr..
          Oczywiscie filtry antyspamowe dalej nie potrafia odfiltrowac informacji reklamowych?
          ps. co cechuje najlepszy webmail? potrafisz stresic? potrafi archiwizowac
          automatycznie informacje wiadomosci przeczytane przez pop i przesylac na pop
          poczte ktora wysylam z webmaila? ma rozszerzenia do przegladarek, ktore
          powiadamiaja o nowej poczcie? sama zbiera informacje o osobach z ktorymi
          korespondujesz (dopisuje do ksiazki adresow tylko te osoby, np bez niechcianych
          kontaktow).. hmm, skoro najlepszy na swiecie, to ciekawe co maja inni?
          oczywiscie mozesz przeszukiwac archiwum swoich wiadomosci, nie tylko po
          naglowkach, ale tez w tresci. hmm co jeszcze ma ten?
          • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 08:29
            Oczywiście pisząc, że Hoga ma najlepszego webmaila na świecie przesadziłem, ale
            ja lepszego nie widziałem.

kell99 napisał:

> Wlasnie mialem ciebie o to prosic.. i stwierdzam, ze wyglada OBRZYDLIWIE! Brrrr
            > r..

Kwestia gustu. Nie wiem na ile jest ten webmail funkcjonalny, ale pierwsze
            wrażenie było piorunujące. ;-)

> Oczywiscie filtry antyspamowe dalej nie potrafia odfiltrowac informacji reklamo
            > wych?

Ze spamem w Hodze jest fifty-fifty. ;-) Na szczęście nie dostaję dużo. M.in.
            dlatego nie bawiłem się w definiowanie reguł.

> ps. co cechuje najlepszy webmail? potrafisz stresic? potrafi archiwizowac
            > automatycznie informacje wiadomosci przeczytane przez pop i przesylac na pop
            > poczte ktora wysylam z webmaila? ma rozszerzenia do przegladarek, ktore

Nie wnikałem, może, nie korzystam z pop.

> powiadamiaja o nowej poczcie? sama zbiera informacje o osobach z ktorymi
            > korespondujesz (dopisuje do ksiazki adresow tylko te osoby, np bez niechcianych
            > kontaktow).. hmm, skoro najlepszy na swiecie, to ciekawe co maja inni?

Nie ma takiej opcji, sam nie dopisuje (chyba że o czymś nie wiem).

> oczywiscie mozesz przeszukiwac archiwum swoich wiadomosci, nie tylko po
            > naglowkach, ale tez w tresci. hmm co jeszcze ma ten?

Przeszukiwanie wiadomości jest. Dla mnie najciekawszymi opcjami w Hodze są
            możliwość WYSYŁANIA poczty ze zdefiniowanej dodatkowej skrzynki (a nie tylko
            ściągnia poczty z innych skrzynek) oraz pełny odczyt forumatu Outlooka (mogę
            ściągnąć całą wiadomość wraz z załącznikami i zapisać jako *.eml). Więcej nt.
            webmaila jest tutaj poczta.hoga.pl

Ze względu na wiele błędów, które co jakiś czas wyłażą w trakcie użytkowania tej
            skrzynki (moim zdaniem niedopuszczalne w skrzynce, za którą się płaci), nikomu
            nie polecam Hogi.
            • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 08:32
              > Oczywiście pisząc, że Hoga ma najlepszego webmaila na świecie przesadziłem, ale
              > ja lepszego nie widziałem.
              mam niewykorzystane zaproszenie do gmail. chcesz?;)

ps. racja, ale na widok tego paskudnego niebieskiego ekranu mnie odrzucilo.
              pierwsza rzecza jaka zawsze robie w win xp przy ktorym musze pracowac to
              przelaczenie na klasyczny styl;) wszystko inne niz szarosci jest okropne;)

ps. reklamujesz poczte i pokazujesz, ze dostales spam. to tak jak na wybiorczej,
              reklamuja sie jako super poczta bez spamu, a ciagle sa jakies cholerne
              informacje reklamowe.
              • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 08:49
                kell99 napisał:

> mam niewykorzystane zaproszenie do gmail. chcesz?;)

Nie, sądzę, że ktoś inny lepiej je wykorzysta. ;-) Nie jestem niecierpliwy,
                poczekam aż ruszy serwis.

> ps. racja, ale na widok tego paskudnego niebieskiego ekranu mnie odrzucilo.
                > pierwsza rzecza jaka zawsze robie w win xp przy ktorym musze pracowac to
                > przelaczenie na klasyczny styl;) wszystko inne niz szarosci jest okropne;)

Ja robię tak samo. :-) Dodatkowo wyłączam jeszcze wszystkie animacje,
                przeźroczystości itp.

> ps. reklamujesz poczte i pokazujesz, ze dostales spam. to tak jak na wybiorczej
                > ,

Reklamuję? Ale którą? ;-) Nie reklamuję. Zobaczyłem nowego webmaila i chciałem,
                żeby inni (ci, którzy zechcą) też zobaczyli. Jeśli jest to odbierane jako
                reklama, niech Nudzisz (pozdrawiam! :-) tnie!

> reklamuja sie jako super poczta bez spamu, a ciagle sa jakies cholerne
                > informacje reklamowe.

Informacje reklamowe Gazeta może wysyłać, bo ma to zastrzeżone w regulaminie.
                Fakt, że zachodzi tu pewna sprzeczność - ma chronić przed spamem, a sama
                spamuje, ale trzeba się z tym pogodzić.
                • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 08:52
                  Tia i dlatego nie znosze darmowych kont (haha z jednym wyjatkiem, przyznaje,
                  porzucilem wszystkie inne dla tego JEDNEGO!;) To gazetowe jest potrzebne tylko
                  po to by sie logowac na forum.. Jakos tak entuzjastycznie wyskoczyles z tym, ale
                  rozumiem, poniedzialek rano;) Pozdrawiam!
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 09:06
                    kell99 napisał:

> Tia i dlatego nie znosze darmowych kont

Tia!... A widziałeś webmalia w płatnej skrzynce w Home.pl ? Tam nie ma
                    praktycznie NIC (chyba że się coś zmieniło). Pierwsza z brzegu darmowa skrzynka
                    ma lepszego.

Pozdrawiam. :-)
                    • mariuszr_77 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 09:11
                      Jak to nic? Ma wszystko co jest potrzebne do życia a filtry antyspowe działają
                      całkiem miło i sympatycznie:

www.mr.internetdsl.pl/home01.jpg
                      www.mr.internetdsl.pl/home02.jpg
                      • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 09:19
                        Nie chcę być złośliwy (dla Ciebie), ale według mnie webmail Home'a jest
                        śmieszny.
                        • mariuszr_77 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 09:48
                          :) Ja też nei chciałem być złośliwy ale według mnei korzystanie z poczty przez www jest nie wygodne, bez względu na to jak wypasiony był by panel administracyjny.
                          • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 09:50
                            A to już kwestia gustu, potrzeb, przyzwyczajeń itd. ;-)

Pozdrawiam! :-)
                      • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 09:20
                        a to moj ideal:
                        www.cs.yorku.ca/~cs993373/gmail.png
                        od kiedy moj dostawca netu "odsprzedal" zarzadzanie poczta do yahoo to brrr
                        koszmar. poczta via www ma spore mozliwosci konfiguracji (mozna dopasowac strone
                        do swoich potrzeb), ale logowanie cholernie niewygodne (nie ma np jednego ciacha
                        ktorego mozna uzywac przez 2 tygodnie non stop), to nie wiem po co mi program tv
                        i prognoza pogody gdy chce sprzwdzic poczte..
                        uwielbiam prostote, a teraz wszystko stawia na wodotryski nie oferujac nic z
                        funkcjonalnosci...
                        • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 09:30
                          Właśnie chciałem pokazać zrzut swojej skrzynki, ale po wejściu na stronę
                          poczta.hoga.pl pojawia się napis "Service Unavailable", he, he, he.

Ot dlaczego nie mogę tej skrzynki nikomu polecić i nie polecam.
                          • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 09:32
                            Znam ten bol, dlatego tez nie uzywam na codzien swojego konta 'outsourced' do
                            yahoo (a moze i do yahoo india;)...
                            • Gość: piecyk gazowy Re: Nowy webmail w Interii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 09:35
                              OK, tylko że ja za swoją skrzykę płacę! :-)
                        • Gość: ls Re: Nowy webmail w Interii IP: *.pl / 80.51.250.* 22.11.04, 20:31
                          Sprawę logowania można łatwo rozwiązać - Opera ma menedżera haseł...
                          • kell99 Re: Nowy webmail w Interii 22.11.04, 20:52
                            A jak ktos nie chce sie logowac? Po to sa 'cookies' by z nich korzystac. W FF
                            mozna ustawic zywotnosc ciacha, np nie pamietam kiedy ostatni raz logowalem sie
                            do amazon, ale zawsze mnie rozpoznaje.
                            Tak samo trzebaby zrobic na forum, wiekszosc forumowiczow uzywa tego samego
                            komputera, po co sie wiec logowac na sile?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka