Gość: ja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.11.04, 01:17 Hmm, czyli do tej pory operatorzy po prostu zdzierali skórę z abonentów i wprost się do tego przyznają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abonent Polkomtel to krwiopijcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 01:27 niech tylko się skończy moja umowa. niedoczekanie! nigdy więcej chamstwa! tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:22 nie jest jeszcze źle w tej branży za sam gaz płacę mniej niż za abonament w rachunku to powinno być ścigane przez prokuraturę z urzędu!!! abonamenty powinny byc zabronione !! ........... http:/openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uciemiężony Plus to przechowalnia kolesiów z LSD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter Sam kierownik sekcj w DOK to zięć Pęczaka IP: 212.191.80.* 29.11.04, 14:13 Kierownik sekcj Działu Obsługi Klienta to zieć posła Pęczaka Ciekawe jak sie tam dostał ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były prac. Plusa Pęczak->Miller->Pachowski->itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:widac czechy poradzilysobie nietylko z biezpiek IP: 195.136.193.* 30.11.04, 14:19 ale rowniez z lichwa postkomuny i globalnego spekulanta powiazanego z rodzima zydokomuna chyba jej nie mieli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeluść Re:widac czechy poradzilysobie nietylko z biezpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:38 Widać, za mało było jaj w cieście i blade jest. Ale dobrze wyrosło. Miotacz Ognia Piekielnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borch Re: Plus to przechowalnia kolesiów z LSD IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 30.11.04, 14:21 masz na myśli, że cały czas tam ćpają lsd, czy przejęzyczyłeś się w swoim zacietrzewieniu i miałeś na myśli SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: potwierdzam IP: *.wmgalicja.krakow.pl 29.11.04, 13:06 > to powinno być ścigane przez prokuraturę z urzędu!!! > abonamenty powinny byc zabronione !! otoz to!!! wybor powinien byc zabroniony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: potwierdzam IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:20 A co z milionami abonentów tepsy? Prokuratorzy sami musieliby się ścigać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez komentarza Re: potwierdzam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 29.11.04, 15:23 Precz z Plusem!! Tfu. Bylem we wszystkich siaciach juz i ta jest najgorsza!!! Szczegolnie dobre maja promocje dla stalych klientow :] po 3 latach dostalem 10 minut :] buaaahahahahahah!!! CHWDPlus :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: potwierdzam IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 15:41 Skoro byłeś we wszystkich sieciach to widocznie wcześniej tez byłeś niezadowolony - zacznij od nowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zim1 Re: potwierdzam IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 17:12 U innych operatorów jest gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5 LAT W plusie !!! Re: Polkomtel to krwiopijcy - i debile IP: *.wireless.as15758.net 29.11.04, 23:52 mam tez abonament, jak sa traktowani klienci abonamentowi to wiadomo. Miesiac temu zadzwonila do mnie glupia ci.. z Polkomtela i powiedziala ze ma dla mnie specjalna oferte - juz sie ucieszylem - moze nalicznie sekundowe bez DODATKOWYCH oplat (duzo rozmawiam)??? nic z tych rzeczy ale za to dodakowy pakiet tzw. DARMOWYCH SMS-ow. Glupia dupa nawet nie zadala sobie trudu zeby sprawdzic ze nawetych tych co mam w abonamencie to nie wykozystuje. Obnizam abonament do najnizszego a po skonczeniu umowy URYWAM SIE ZE SMYCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoAutora"Polkomtel Re: Polkomtel to krwiopijcy - i debile IP: 195.245.222.* 30.11.04, 11:42 Dla Twojej informacji Laiku ludzie, którzy tam pracują wykonują swoją pracę i tyle, tak więc Oszczędź sobie tego typu teksty pod Ich adresem.. to raz! A po drugie, skoro Ty sobie Wybierasz abonament, w którym są SMSy, a z Nich nie Korzystasz, to jedynym dupkiem w tym wszystkim Jesteś Ty!!! Najpierw się zastanów do czego Ci komórka, a później Ją Sobie Kup!!! Żal mi Takich jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpaku Re: Polkomtel to krwiopijcy - i debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:24 nie wiem czy jestes klientem Plusa, ja juz jestem u nich od 99 i cierpliwosc moja dobiega konca,... niedlugo dla udogodnienia wprowadza oplate za billingi..tak jak teraz wprowwadzili specjalnie dla nas klientow oplate za rozmowe z konsultantem. nie szanuja klienta-a nawet ten wydajacy 50-60 zlotych jest klientem a nie utrapieniem (ja wydaje wielokrotnie wiecej)... ale coz..prawa rynku, o prepaidowcow trzeba walczyc bo w kazdej chwili moga odejsc, a ci od postpaidu to sa trzyamni smyczami..taaa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Polkomtel to krwiopijcy - i debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:40 Może język Polkomtela nie był przepiękny, ale niestety miał baaaardzo dużo racji. Ja również nie życzę sobie, żeby ktoś do mnie dzwonił i proponował bezsensowne oferty, a to ostatnio zdarza się coraz częściej! I faktem jest, że te panie, niezależnie zresztą od sieci jak przypuszczam, bo ja jestem w innej, nie zadają sobie ani trochę trudu, żeby sprawdzić, czy ich propozycja jest w najmniejszym choćby stopniu atrakcyjna dla klienta, któremu wszakże często przeszkadzają w pracy. Przykro mi, ale uważam, iż marketing agresywny to chybiony pomysł, a już marketing agresywny na własnych klientach, to kompletne dno. Nie jest żadnym usprawiedliwieniem, że oni wykonują swoją pracę. Niech oni ją wykonują dobrze, sprawdzając przynajmniej, czy to co chcą powiedzieć warte jest pięciu cennych minut ich klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Polkomtel to krwiopijcy - i debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:40 Bo pić, Rysiu, też trzeba umieć. A nie nie umieć! Zbigniew Kozioł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasek Re: Polkomtel to krwiopijcy IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 30.11.04, 18:32 potwierdzam i podpisuje się pod tym. idea i era wprowadzily tanie taryfy dla starych uzytkownikow, a polkomtel nie i nie zamierza jak powiedziala "pani z BOK". A zeby wymienic aparat musisz miec rachunki z ostatniego roku srednio 80 zl juz niedlugo im bede placil abonament [prawie byly]klient polkomtela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owczarz Re: Polkomtel to krwiopijcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:37 wszędzie dobrze ale w Grudziądzu nie. Owczarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostatnie dwa Re: Wojna komórkowa IP: *.tinet / *.tinet.pl 29.11.04, 05:57 Jeszcze 2 miesiące i Plus bye-bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhg Ja też mam ostatnie 2 tygodnie w Plusie; hura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Ja też mam ostatnie 2 tygodnie w Plusie; hura IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:16 i co dalej? Telefon na kartę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Ja też mam ostatnie 2 tygodnie w Plusie; hura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:42 Na karte, jest najlepszy, mam plik kart takze dla pracowników i musza sie pilnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Ja też mam ostatnie 2 tygodnie w Plusie; hura IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:49 Gratuluję mądrego wyboru. Rozmowy między użytkownikami Simplusa (do 7 osób) to najtańszy sposob komunikowania się. Taniej jest tylko w taryfach abonamentowych max Profit dla firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoltar Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:39 A w dupie mam dupy. Zoltar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustang Re: Wojna komórkowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.11.04, 06:32 Wszystko byłoby OK ale dziwi mnie dlaczego autor artykułu skupił się najbardziej na dwóch operatorach: Erze i Plusie, wspominając jednak wzmiankowo o Idei? Czyżby artykuł pisany był na zamówienie? O ile mi wiadomo Idea ma teraz najlepszą ofertę na rynku, a jakoś o tym nie jest zbyt głośno co potwierdził powyższy artykuł. Może to również p oczęsci wina samego operatora, których reklama jerst zbyt mizerna i jakaś nieekspansywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: Wojna komórkowa IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 29.11.04, 09:50 A ja mam własnie odwrotne wrażenie. Wydaje mi się, że trąbią o Idei a po prawdzie gdyby nie Heyah to jeszcze długo byśmy czekali na obniżkę cen, albo w ogóle byśmy się jej nie doczekali przed wejściem 4 operatora. A teraz z niecierpliwością czekam na nową ofertę Ery po nowym roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek Re: Wojna komórkowa IP: *.net.pl 29.11.04, 07:31 no niby wszystko ładnie , jednak dotąd mogli znas żdzierać na maxa i było wszytko OK , a tłumaczyli sie że taniej nie można ! Jeszcze tylko mnie w***wia abonament w TPSA - złodzieju , 43 zeta za friko ! Może jeszcze im się dobiorą do dupska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Ukryta reklama w tekście IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.11.04, 08:05 Mało obiektywny artykuł. Odnoszę takie wrażenie jakby tekst był pisany na zamówienie i promował tylko jednego operatora. Żeby nie robić kryptoreklamy to nie powiem o jakiego opa chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ukryta reklama w tekście IP: 212.160.172.* 29.11.04, 09:07 Dochodzę do wniosku, że przesłaniem tekstu jest również: kupujcie ludzie komóry, bo wszyscy mają ich więcej, nawet bratankowie! A co, na Węgrzech i w Czechach nie ma "martwych dusz"? i każdy ma telefon tylko jednego operatora? jeśli tak, to z pewnością swojej komóry nie mają tylko niemowlęta i sędziwe staruszki. Nieudolna próba manipulacji, panie Autorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Ukryta reklama w tekście IP: 195.117.104.* 29.11.04, 11:22 A ja powiem o największego złodzieja Idee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu Wiadomo, o Ere i dobrze. Dzięki jej za Heya. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:39 A twooja siec nadal sie tuczy i tak padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wiadomo, o Ere i dobrze. Dzięki jej za Heya. IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:43 Należę do krona szczęśliwych klientów Plusa, siedzi najbardziej rozwinietej technologicznie (n.p. działający UMTS). Jeśli coś się tuczy to szybko nie padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja zawiasa to naganiacz do Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: zawiasa to naganiacz do Plusa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:57 A Ty jesteś naganiaczem do Ery i Idei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: zawiasa to naganiacz do Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:03 zgadłeś Era mi płaci za naganianie do Idei, a Idea za naganianie do Ery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: zawiasa to naganiacz do Plusa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:16 Zazdroszczę Ci. To jak podwójny agent. Mnie płaci ZUS bo jestem na rencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: zawiasa to naganiacz do Plusa IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 10:58 ZAWIASA TO BURAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Po rozum do glowy IP: 57.66.193.* 29.11.04, 08:16 Mniej wiecej od kilkuset lat wiadomo, ze o wiele wieksze zyski przynosi posiadanie wiekszej liczby klientow, i nizszych cen, niz odwrotnie. Domorosli polscy menadzerowie dopiero teraz zaczynaja to dostrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pad Pożegnajmy Plusa IP: *.intermedia.com.pl 29.11.04, 08:52 Ja mam zamaiar rozstać się z Plusem.Mam u nich 3 telefony na firmę od 6 lat,płacę średnio 500zł miesięcznie czyli około 36 TYSIĘCY ZŁOTYCH zostawiłem w Polkomtelu!!! Kiedy pytam czy muszę nadal płacić 18zł za naliczanie sekundowe co miesiąc to szlag mnie trafia bo słyszę,że SAM podpisałem TAKĄ umowę i muszę dopełnić jej warunków.Ja dopełnię,jeszcze przez 3miesiące.W Plusie starych klientów traktują jak niewolników;odradzam wszystkim tego najdroższego operatora, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzwolony Re: Pożegnajmy Plusa IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 29.11.04, 10:20 Potwierdzam że Plus tratuje dotychczasowych klientów jak niewolników, drożyzna i jeszcze raz drożyzna. Na szczęście już tylko miesiąc i baj, baj Plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętliwy miejsce Plusa jest na śmietniku historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: miejsce Plusa jest na śmietniku historii IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:20 Era i Idea już tam sa od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Plus to przeszłość IP: *.faith.pl / 80.51.255.* 29.11.04, 16:00 Jest to najgorsza sieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Plus to przeszłość IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 17:55 Wiecej konkretów, z czym masz, miałeś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zim1 Re: Pożegnajmy Plusa IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 17:22 Dowiedz sie jaką masz ofertę przedłużeniową i o nowych taryfach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Pożegnajmy Plusa IP: 62.29.137.* 30.11.04, 10:40 A jak myślisz, jak dotychczasowych klientów traktuje ERA? Inaczej? Eksploatując dwa numery od prawie 5-ciu lat moge sporo powiedzieć. Podobno tylko Idea (choć za opłatą) pozwalała na przejście na nowo wprowadzoną taryfę, ale nie wiem, bo Idea jest wciąż dla mnie operatorem, z którym nie miałem doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Pożegnajmy Plusa IP: *.238.122.225.adsl.inetia.pl 29.11.04, 11:29 Mająć firmę możesz przecież zmienić na bardzo korzystną taryfę efekt plus, gdzie naliczanie sekundowe jest darmowe. może lepiej znależć czas na zmianę taryfy a nie na pisanie głupot na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca zawiasie, sam piszesz głupoty albo sprzedajesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: zawiasie, sam piszesz głupoty albo sprzedajes IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:23 Co jest głupotą według Ciebie - konkrety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca taryfa Efekt Plus powinna nazywać się Defekt Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: taryfa Efekt Plus powinna nazywać się Defekt IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:33 Proszę o konkrety, chetnie wyjaśnię i rozwiążę Pńskie problemy dotyczace tej taryfy. Jakie w/g Pana są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja już nie jak używasz Efekt Plus to sam masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: jak używasz Efekt Plus to sam masz problem IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:46 Jestem bardzo zadowolony mnie nie przepadają niewykorzystane minuty z abonamentu tak jak to jest w Erze, nie przepłacam za telefony tak jak to jest w Idei itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanitariusz największą rozkosz w Plus masz jak nie dzwonisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:50 bo wtedy w Plusie jest bardzo tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisky007 Re: jak używasz Efekt Plus to sam masz problem IP: *.21.pl / 213.199.204.* 29.11.04, 15:30 hmmm ... to dziwne ... mam nowa era moja 40 i jakos minuty mi przechodza na nastepny miesiac. wlasnie podpisalem z nimi nowa umowe i aktualnie za 70 minut (dodali mi 30), naliczanie sekundowe i jeden tani numer (placisz tylko 1% kosztow polaczenia) place ok. 30 zlotych brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: jak używasz Efekt Plus to sam masz problem IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 15:52 Przecoodzą ale tylko na jeden miesiąc i to w najbardziej niekorzystny sposób czyli najpierw minuty z abonamentu a potem niewykorzystane z poprzedniego miesiaca. Natomiast w Plusie najpierw wykorzystujesz najstarsze minuty max. te których nie wykorzystałeś cztery miesiące wcześniej, potem kolejne miesiące a potem abonament. Upraszczając - jeśli w grudniu nie przegadasz listopadowego abonamentu to w styczniu już go nie wykorzystasz, natomiast w Plusie dopiero w marcu. Wniosek ERA=zdziERA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek_gburek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pożegnajmy Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:06 Niestety ja to samo mogę powiedzieć o Erze :-( Jeszcze miesiąc i karta. Nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Po rozum do glowy IP: *.wmgalicja.krakow.pl 29.11.04, 13:10 > Mniej wiecej od kilkuset lat wiadomo, ze o wiele wieksze zyski przynosi > posiadanie wiekszej liczby klientow, i nizszych cen, niz odwrotnie. > Domorosli polscy menadzerowie dopiero teraz zaczynaja to dostrzegac. to dziwne, bo mnie ostatnio czego innego uczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Po rozum do glowy IP: 57.66.193.* 29.11.04, 13:42 Nie tylko ciebie zle uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Po rozum do glowy IP: *.wmgalicja.krakow.pl 30.11.04, 20:55 to dziwne, bo zle mnie uczyli i w liceum (przedsiebiorczosc... nie wiem czy ten przedmiot jeszcze istnieje) i na studiach (ekonomia) a jak jest dobrze w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Po rozum do glowy IP: 62.233.140.* 29.11.04, 18:43 A słyszałeś o czymś takim jak skimming? Nie zawsze najniższa cena i duża liczba klientów to najlepsza strategia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ75 Re: Wojna komórkowa IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 09:15 Wszystkim, którym zależy na minimalizacji kosztów rozmów telefonicznych ( dotyczy TPSA ) posiadającym stałe łącze od innego dowolnego operatora – kablówka, łącze radiowe itp.… polecam „telefon internetowy”. Za cenę miesięcznego abonamentu w TPSA ( 42,70 zł ) mam prawie 400 minut połączeń ( 11 groszy / min ) lokalnych i międzymiastowych z 30 sekundowym naliczaniem a nie z 3 min!!! Działa to jak prepaid, zasilam swoje konto kwotą 15,00 zł ( do wykorzystania przez 30 dni) lub 50,00 zł ( do wykorzystania przez 90 dni) z banku internetowego ( nie płacąc za przelew!!!). O tym, że dzwoniąc np. do USA płacę „aż” 13 groszy za minutę lub Anglii 12 groszy nawet nie wspominam….( stawki 8-10 razy niższe niż z TPSA). Podane stawki obowiązują przez całą dobę nie ma znaczenia czy dzwonię do 18.00 czy po 22.00 . I na koniec dodatkowa informacja za 5,00 zł rocznie ( podkreślam ROCZNIE) mogę wykupić numer telefoniczny i wtedy mój komputer funkcjonuje jako telefon stacjonarny i można się do mnie dodzwonić z każdej sieci ( stacjonarne i komórkowe) z całego świata… Pozdrawiam TPSA ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telefon Re: Wojna komórkowa IP: *.aster.pl 29.11.04, 10:05 Czy mowa o SkypeOut? Pozdrowienia za inicjatywę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ75 Re: Wojna komórkowa IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 10:35 Nie, od tygodnia mam telefon internetowy z www.easycall.pl z Skype Out miałem problem z płatnością z Inteligo ( canceled ), ale oczywiści mam Skype do rozmów w gronie znajomych posiadających Skype i jestem z tego faktu bardzo zadowolony ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Wojna komórkowa IP: 195.117.104.* 29.11.04, 11:26 czy komputer musi być cały czas włączony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq75 Re: Wojna komórkowa IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 11:59 Kmoputer działa jak telefon podłączony do sieci, jeśli go wył. to nikt się do ciebie nie dodzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal to zależy od słuchawki IP: *.bg.am.poznan.pl 29.11.04, 12:37 z tego co się orientuję, to są też wersje samodzielne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: to zależy od słuchawki IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:40 Tak można kupić same aparaty bez simlocka np. w Media Markt i chyba w KMPiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq ech zawiasa zawiasa.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 03:09 nie dosc ze naganiacz Plusa, to jeszcze niezyciowy - "KMPiK" od jakichs 10 lat nazywa sie po prostu "Empik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Wojna komórkowa IP: *.wmgalicja.krakow.pl 29.11.04, 13:16 a nie lepiej korzystac z darmowego programu do rozmawiania przez mikrofon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:31 na stronach poświęconych sprawom telefonów i rozmów są porównania takich usług. Niestety nic nie jest za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Wojna komórkowa IP: 62.29.137.* 30.11.04, 10:45 A co to za wynalazek? Garść szczegółów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:16 Plus GSM no more. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech ja też no more Plus GSM; na pohybel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: ja też no more Plus GSM; na pohybel IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:18 Powrócisz tuuuuuuuuuu....... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Plusa UWAGA ! niejaki "zawiasa" to sprzedawczyk z Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: UWAGA ! niejaki "zawiasa" to sprzedawczyk z P IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:29 Nie jestem sprzedawczykiem tylko osobą dla ktorej tematy zwiazane z z GSM to HOBBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acja twoje hobby to naganianie do Plusa? niezwykła dewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:43 pójdź na terapię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: twoje hobby to naganianie do Plusa? niezwykła IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:55 Nie naganiam do Plusa, staram sie pomagać udzielając informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek naganianie do Plusa? niezwykła dewiacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:09 nigdy nie uzyskałeś żadnych korzyści od Plusa albo dilerów Plusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: naganianie do Plusa? niezwykła dewiacja IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:24 Korzyścią dla mnie jest to, że za to że jestem w Plusie prawie 4 lata i regularnie płacę rachunki dostaję w programie lojalnościowym 5PLUS punkty które wymieniam na darmowe telefony (ostatnio dostałem profesjonalną NOKIĘ 6310i). Warto w PLUSIE być solidnum klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ś. zawiasa:bierz kasę za to włażenie w d. Plusowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:41 nie bądź fujara darmowy aparat raz na cztery lata i tak ci nie ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: zawiasa:bierz kasę za to włażenie w d. Plusow IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 14:47 Telefon,jak każdy abonent PLUSA który tego chce dostaje co dwa lata. Doradź co zrobić aby dostać kasę od Plusa tak jak to sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
torrino Re: naganianie do Plusa? niezwykła dewiacja 29.11.04, 18:04 Gość portalu: zawiasa napisał(a): > Korzyścią dla mnie jest to, że za to że jestem w Plusie prawie 4 lata i > regularnie płacę rachunki dostaję w programie lojalnościowym 5PLUS punkty które > > wymieniam na darmowe telefony (ostatnio dostałem profesjonalną NOKIĘ 6310i). > Warto w PLUSIE być solidnum klientem. Ręczę Ci, że to co wydałeś przez te 4 lata na zawyżonej cenie abonamentu i połączeń to równowartość 10 takich telefonów. Troszkę się oszukujesz człowieku zejdź na Ziemię. Pozdroowka od Torrino :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: naganianie do Plusa? niezwykła dewiacja IP: *.238.123.197.adsl.inetia.pl 29.11.04, 18:23 Nie tlumacz mi rzeczy oczywistych telefony nie są darmowe i wiem, że płacąc abonament spłacam telefon. chodzi mi tylko o sposób traktowania klienta. Ja na razie czuję sie dobrze traktowane, bo rozumiem i wykorzystuję możliwości jakie dają mi możliwość dostosowania taryf do swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: UWAGA ! niejaki "zawiasa" to sprzedawczyk z P IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:31 Autor postu "były klient plusa to wielokrotny morderca"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Strummer Re: Wojna komórkowa IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 29.11.04, 09:46 Jestem(jeszcze)abonentem Plusa,do tej pory płacilem okolo 100-120zeta miesiecznie za rozmowy w tym abonament.Za 2 miesiace kończe umowe,a Plus przysłał Mi taką propozycję przedłużenia umowy,że śp.Bareja miałby temat na film.Dlatego KOMÓRKOWYM SKRYTOŻERCĄ MÓWIMY STANOWCZE-NIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Wojna komórkowa 29.11.04, 10:05 Ja miałem przez 3 lata telefon "na kombatanta" - czyli płaciłem połowę abonamentu, zachowując darmowe minuty oczywiście. Ale postanowiłem zacząć "pracować" na własny rachunek i w Idei dowiedziałem się, iż za przepisanie numeru zapłacę 100 zł (było to w maju br.). Oczywiście taniej, o jakies 95 zł jest wysłanie smsów do znajomych o info o zmianie nr telefonu. Ale zdecydowanie lepiej potraktowała Idea moją narzeczoną, która ma już 6 lat tam telefon. UWAGA MEGA ABSURD!!!. Jej też się w maju skończyła umowa i chciała kupić sobie nowy telefon za grosze, no i oczywiście za wierność firmie otrzymać jakiś bonus w abonamencie. Okazało się, że mogą jej zaoferowac, przy poziomie płaconych rachunków 100 miesięcznie, przez pół roku po 15 minut - po prostu śmiechu warte. Więc namówiłem narzeczoną, by rozwiązała umowę, po 5 minutach podpisała następną jako nowy abonent z nowym nr telefonu, wzięła telefon w promocji i dostała przez rok 50% zniżki na abonament. Potraktowano ją jak zło konieczne, a nie jak zasłużonego klienta, który płaci co miesiąc regularne niemałe przeciez jak za kilkadziesiąt minut rozmowy rachunki. Teraz zaoferowali w Idei fajną promocję, ale ja już wiem, że jest to ostania z jakiej korzystamy jako abonenci. Tak więc drodzy operatorzy, gratuluję bezmózgowia, wasze działania spowodują masowy odpływ abonentów i zmianę płatności na pre-paidy. niby to niewiele zmienia, ale jak się dokładnie przyjrzeć, to widać jak na dłoni, że pre- paidowcy szybciutko zmieniają operatora, nawet gdy cena drgnie o 1 grosz, zresztą co wcale nie dziwi. Ich to nic nie kosztuje. A abonenci nie zapłacą ok. 1000 za zerwanie umowy. Zamiast ich szanować i traktować z należytym szacunkiem, olewa się ich. Ale zrozumienie, że większy zysk przynosi więcej klientów i mniejsze opłaty niż mniej klientów i większe ceny zajęło kilka lat. Ciekawe ile lat zajmie zrozumienie, że przywiązany klient jest wart dużo więcej niż kilku takich, co zmienią sieć, gdy konkurencja obniży ceny nawet o 1 grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Wojna komórkowa IP: 62.148.92.* 29.11.04, 10:23 Nie tylko do tej pory. Nadal to robią, pomimo obniżek. W cywilizowanych krajach minuta rozmowy kosztuje połowe tego co u nas w tej chwili, a bywa nawet mniej. Zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę zarobki. Np. jakie są zarobki w Wielkiej Brytanii? A minuta rozmowy np. 5 pensów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dito Re: Wojna komórkowa IP: 82.177.81.* 29.11.04, 10:30 tylko do 17 stycznia !!!! NIGDY WIĘCEJ PLUS GSM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko25 Bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:50 Gdzie wy widziscie obniżki w abonamentach? Jeśli juz cokolwiek jest taniej to tylko i wylacznie dla nowych! Stare dojne krowy są traktowane goorzej niż źle. Operatorzy robią cp mogą by wywalone w kosmos ceny utrzymywały się jak najdłużej. Worek prezentów w Plusie - dla nowych - starzy nadal płąca po 2 zł za minutę panie Rożyński!!!!!!!!!W Erze-taryfa jedyna dla nowych- ile płacą starzy za dokładnie to samo z taktem co minutę - to lepiej nie wspominac panie Rożyński - nie pisz pan BZDUR Z ŁASKI SWOJEJ. Spośród 3 krwiopijców wyłamała się Idea- dała możliwość skorzystania z tych opcji starym. A co reszta? Otoż nic... Era - w miejscu stoi, Polkomtel od 15 ppażdziernika zafundował klientom nowe opłaty o których nie było mowy w momencie podpisywania umowy- płatne połączenie z konsultantem, krowie opłaty za spoźnione rachunki- wprowadzone lekką rączką i bezceremonialnie. Abonencie tego Plusowi nie darują. Zaliczam się do nich. Przedłuzenie umowy? To są kpiny jakie warunki proponują starym iw iernym abonentom , których znają a to co proponują nowym. Nie ma pan pojęcia o rynku telefonii komórkowej, więc niech pan o niej nie pisze przekłamując znacznie obraz tego co jest.Czwartego to moglibyśmy mieć dawno - tylko ,że nasze sieci bronią się przed wpuszczeniem wirtualnego operatora jak przed diabłem. Heyah nie jest zadną łaską - było nieuniknionym, bo prędzej czy później musieliby wpuścić. Heyah to sztuczny zapychacz rynku, ss to samo. Cicha zmowa operatorów by nie dzielić się rynkiem. Chory polski oligopol podany publiczce jako troska o biedniejszego klienta. Bzdury, bzdury , bzdury.Moze niech pan poczyta troche nizależnych opinii ekonomistów polskich i zagranicznych przygladającym się naszemu rynkowi i mówiącym jedno - MAMY CHORY OLIGOPOL.Jednak pan karmi się papką odoperatorską - przetworzył pan podane na tacy bzdury. Tracę szacunek do waszek gazety dzięki takim artykułom jak pański. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re:artykuł okłąmuje nas tak samo jak operatorzy IP: 195.117.104.* 29.11.04, 11:19 Idęa wyłamała się ale po to aby jeszcze bardziej okraść starych ,bo ja do tej pory płacę ok. 36 zł za abonament a mam tylko w/g tej zmiany możliwość wzięcia nowego abonamentu za 50zł i do tego jeszcz płacąc za to "dobro : 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość2 Re: Wojna komórkowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 10:56 Gość portalu: ja napisał(a): > Hmm, czyli do tej pory operatorzy po prostu zdzierali skórę z abonentów i wpros > t się do tego przyznają? Oczywiście. Przynajmniej od kilkunastu lat jest to standardowy model prowadzenia interesów - co nie znaczy, że mi się to podoba, ale jednak jest faktem. Niestety jest wynikiem przyśpieszenia "cykli", a co za tym idzie skrócenia dlugofalowości planowania zysków. Dawniej "cykl życia" usługi czy wyroby planowano na długie lata, jeżeli nie dziesiątki lat. I w takiej skali czasowej planowano też zyski. Teraz czas życia usług i wyrobów często liczony jest góra w pojedynczych latach, a nierzadko w miesiącach. No i w takim czasie one się muszą zwrócić i dać zysk. Oczywiście teoretycznie klienci powinni się w tym zorientować, wkurzyć i pójść do firm, ktore tak nie postępują. Ale jest jeden problem - takich firm już nie ma. Zostały albo wyparte z rynku, albo zmuszone do zmiany reguł, przez firmy, działające zgodnie z zasadą "szybkiego strzału". I to wcale nie dotyczy tylko telefonii, dotyczy także motoryzacji, sprzętu AGD i bardzo wielu innych dziedzin. Pośrednim skutkiem takiej polityki jest ustawiczny spadek jakości oferowanych towarów i usług, co z kolei najlepiej widać w mediach, gdzie jest coraz mniej intteresująych pozycji, a ich poziom mediów fatalnie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wojna komórkowa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.11.04, 14:32 Tak się zastanawiam, czy menażeria operatorów straci pracę. Mieli zapewniać jak największe zyski, ale tego nie robili poprzez zaporowe ceny połaczeń. Ekonomiści są w firmie po to, aby ustalić cenę w sposób gwarantujący najwyższy zysk. Cena nie ma być maksymalnie wysoka, bo w tedy mało ludzi płaci duże rachunki, ale tak wysoka, aby dużo ludzi płaciło niewygórowane kwoty, które sumuja się do ogromnych. Nie chodzi o to, żeby złapać 100 banknotów stuzłotowych, ale żeby złowić milion monet jednozłotowych. Ale menażeria uparła się na wyśrubowanie średniego rachunku, zamiast końcowego zysku całej firmy. Ich działania eweidentnie były szkodliwe dla firm - co właśnie widać: ceny maleją a zyski rosną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Wojna komórkowa IP: 62.29.137.* 30.11.04, 10:32 true,true.. to znak naszych czasów - spirala konsumpcji Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Mnie jako klienta to tylko cieszy. 29.11.04, 10:56 Jeszcze ciągle ceny połaczeń są zbyt wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: z Daleka od Idei IP: 195.117.104.* 29.11.04, 11:08 Idea najgorszym operatorem.Najszczęsliwszym dniem będzie ten w którym pożegnam się z nią .Jak to możliwe ,że teraz płacąć abonament w wysokości nieco powyżej 36 zł proponują mia za dopłatą 25 zł abonament za 50zł .To zwykli złodzieje . Z daleka od Idei trzeba się trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek Re: z Daleka od Idei IP: *.net.pl 29.11.04, 11:26 to idż facet do Plusa , zbaczysz tam złodzieji-cfaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: z Daleka od Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:37 Dlatego ja zrezygnowałam z ich usług jeszcze tylko 2 dni i uciekam do Ery. Tam przynajmniej dostałam porządny telefon a nie jakieś badziewie proponowane przez ideę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: z Daleka od Idei IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 14:13 Zanim przejdziesz do Ery upewnij sie czy w Erze (możesz więcej) zapłacic za to samo zważywszt, że plus ma wiekszy wybór i to tańszych telefonow a poza tym w Erze przepadają w nasępnym miesiacu niewykorzystane minuty z abonamentu, w plusie dopiero po czterech miesiącach. W Plusie tez rozmowy na stacjonarne są tańszre tj. 0.37 gr/min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawias Re: z Daleka od Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:46 kiedy bedzie mozliwosc zmian taryf starych na max profit w plus dla małych firm. jeśli ten plus nie zmieni swojej polityki to wszyscy uciekają od tej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: z Daleka od Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:04 Sprawdz jeszcze jakosc polaczen. Bo sie bardzo zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: z Daleka od Idei IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 11:15 NIKT CI NIE KAŻE ZMIENIAĆ TARYFY - IDEA POZWALA TYLKO CI PŁACIĆ MNIEJ ZA ROZMOWY I TYLE. 25 ZŁ JEST TO JEDNORAZOWA ZAPŁATA ZA ZMIANĘ TARYFY , GDZIE ZAMIAST 2 ZŁ. BĘDZIESZ PŁACIŁ 0,75 ZŁ. GDYBYŚ BYŁ W PLUSIE CZY ERZE NIE MIAŁBYŚ TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: z Daleka od Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:03 Przeciez nie musisz nic zmieniac. Nie chcesz, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza nastolatka Re: Wojna komórkowa IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.11.04, 11:25 "Dojrzałam" do zakupu komórki. Proszę o radę w sprawie wyboru. Chcę komunikować się ze swoją filipinką, której również muszę kupić telefon. Moje wymagania są skromne. Duży ekran, wyraźna trzcionka, mały ciężar, wygodne przyciski. Może być aparat cyfrowy i korzystne warunki finasowe. Proszę Was o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.122.225.adsl.inetia.pl 29.11.04, 11:45 Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą to taryfy max profit w PLUS GSM są w tej chwili najbardziej korzystne a telefony najtańsze. Idea ma b.drogie telefony a era ma najstarsze taryfy gdzie niewykorzystane minuty z abonamentu przepadają po miesiacu (w Plusie są do wykorzystania przez pół roku) Jeśli chodzi o telefony to radzę przyjrzeć się Nokii, ogromny wybór aparatów równiez takich jak opisujesz. Jesli potrzebujesz wiecej informacji pisz na qpiec@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza nastolatka Re: Wojna komórkowa IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.11.04, 11:51 Jak przeglądam te oferty, to się gubię. Podrzuć mi gotowy pomysł. Przyznam, że również skłaniam się do Plusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:04 Chetnie Ci pomogę, niewielu abonentow wie jak nallepiej dla siebie wykorzystać to na co pozwalaja taryfy kazdego z operatorów. Pisz na qpiec@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza nastolatka Re: Wojna komórkowa IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.11.04, 11:51 Niestety nie mam firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:08 Napisz ile możesz miesięcznie wydać na abonament ilu i w jakich sieciach masz najwiecej przyjaciół a takze do czego (oprócz rozmów bedzie Ci służył telefon qpiec@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Do nastolatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:39 I mieć nie będziesz - ktoś kto pisze trzcionka zamiast czcionka to chyba do łopaty się nawet nie nadaje.Trochę inteligencji idiotko - nawet z prymitywnego word pada zainstalowanego w każdym windowsie byś tę wiedzę wyniosła... Widocznie wypowiedzi pisemne są Ci obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:39 używam Sony Ericsson T630 z ery jestem bardzo zadowolona fajny telefon i nie drogi obecnie już od 1zł w taryfie za 57zł abonamentu płaci się teraz 49zł netto za ten aparat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Wojna komórkowa IP: *.chello.pl 29.11.04, 11:38 W plusie mam dwa telefony w tym jeden numer od 96 roku. Na szczeście w jednym umowa właśnie mi sie skończyła a drugą niestety jeszcze jestem związany. ale już nie długo żegnajcie frajerzy... Jeszcze chwila i bedziecie musieli mi przenieść numer do dowolnej sieci... przegieliście pałę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:01 Ciekawe gdie przejdziesz bo wszedzie jest gorzej. A numer Ci przeniosą jesli słono (podobno) za to zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Wojna komórkowa 29.11.04, 12:02 pare dni temu zadzwoniła do mnie pani z ERY ze wspaniałomyslną ofertą obniżenia o płowe abonamentu kosztu rozmów, darmowym naliczaniem jednosekundowym i numerem do ery z kosztem połączenia (nie czasu) 1gr. Oczywiście musiał bym podpisać na rok, a zbliża mi sie koniec dwuletniej umowy. Teraz widzę, że dobrze zrobiłem odrzucając propozycje - w styczniu ERA whcodzi z nowymi abonamentami.. I jak wtedy gdy już nie będ emiał obowiązującej umowy nie będ emógł podpisać umowy na nowych (korzystniejszych warunkach) + dostać nowego telefonu za powiedzmy 50zł to odchodze po 4latach z siecie. Dbanie tylko o nowych i 'kartowych' troche mnie mierzi, bo akurat mnie najbardziej ogałacają z pieniędzy. I takie telefony i promocje debilne, gdy wiedza juz o styczniu uważam za chamskie!! Ps. nowa sieć, przynajmniej przez pierwsze dwa lata przyjmie mnie z otwartymi rękoma i dobrymi propozycjami telefonu i abonamentu.. a po dwóch latach i tak mogę wymienić, a potem nawet numer zachować. Narazie najwyżej będzie to koszt kilkudziesięciu SMSów z powiadomieniem o nowym numerze komórki. (zawsze można posłać z netu hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:15 Rzeczywiście operatorka z ERY nie popisała się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro mam farta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:02 mam farta, umowa mi sie właśnie kończy. Jaka sieć wg was jest najlepsza, jestem w idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: mam farta IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:13 Jeśli chcesz mieć nowy tani telefon to Plus takie oferuje. gdy prowadzisz działalnośc to z Plusa możesz dzwonić na stacjonarne za 12gr/min. czyli tyle co ze stacjonarnego, nie wydajac 43 na abonament jak w tepsie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: mam farta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:30 jedyne co jeszcze sieciom w głowie to abonenci biznesowi. Tez złodziejstwo tylko odrobine mniejsze - ale jakie dochody z tego mniejszego złodziejstwa. Miałam 4 abonamenty w Plusie. Trzymało mnie to co wszystkuch - "przywiązanie do numeru". W końcu zdecydowałam - rezygnuję. "Poszły" już dwa, żadnych dużych problemów - chwile trzeba temu poświęcić i nowy numer dociera do wszystkich. Pozostałe dwa - jeszcze tylko trzy miesiące. Nie wrócę na pewno, koszty na tych dwóch spadły wyraźnie. Dzwońcie sobie sami, państwo plusowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: mam farta IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:37 Wielu abonamentowców takze w Idei i Erze kupuje karty do telefonów lub rozwiązuje umowy. Mam nadzieję, że na początku roku będzie normalniej czyli abonamentowcy znów będą mieli najtaniej. Co myślisz o nowych taryfach Plusa Max Profit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mam farta IP: *.proxyplus.cz / *.toya.net.pl 03.12.04, 23:47 zawiasa nie zaśmiecaj forum dyskusyjnego. Daj innym wyrazić swoją opinie. Najwyrażniej jesteś płatnym etatowym naganiaczem operatora zdziercy "plusa".Jeżeli jesteś tylko hobbistą telefonii to jest przykre że nie wiesz że:taryfy PROFIT -to są taryfy tymczasowe dla nowych , o pozostałych twojch wiadomościach na temat operatorów to aż szkoda dyskutować na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczedny Re: mam farta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:54 To weź sobie choćby popa, telefon masz,nawet simlocka nie musisz zdejmowac. Ale ja mam Heye i uwazam żę jej oferta jest jasna i tania. Jezeli nie masz firmy to 50 zł nie "wygadasz", a mozesz kupowac karty np.po 20 i miec w portfelu, lub doładować z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: mam farta IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:04 Przykro mi, że masz hejah, simplus a szczególnie 'swojaki' są w tej chwili najtańsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalat Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:07 No tak, ale żeby nie Era i Heyah to przełomu by nie było. ZTrzeba troche odwagi na tym rynku, jak widac nie każdy sie odważa by przełamać stagnacje. Na szczęscie to już za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Wojna komórkowa IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 12:32 Oczywiscie ze mozna tym "zlodziejom i krwiopijcom" nie placic abonamentu ale dla wyrownania za aparat prosze bardzo zaplacic przykladowo 1000zl zamiast zlotowki. Na tym polega przeciez m.in. zaleta abonamentu, ze w zamian za dwuletnia umowe dostaje sie fajny aparat. Dla osob, ktore nie chca sie wiazac z firma na 2 lata oferowane sa telefony na karte. A i te sa tansze w ofercie niz kupione osobno, czego cena jest chociazby simlock, ktory po dwoch latach mozna odblokowac. Ale niektorzy to by najlepiej chcieli miec wszystko za darmo, na zasadzie "niech inni placa, inzynierowie pracuja za darmo, siec sie sama zbuduje a ja sobie bede za darmo rozmawial". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 12:37 Gwidon jest przykładem tego,że można w sposób jasny i spokojny przedstawiać swój punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:14 w styczniu kończy się umowa mojej firmy z z PLUSEM, 'numer mam ju 7 lat rachunki misiecyne 400 - 500 zl. Biuro obslugi k. to kompletne dno. Maze o przeniesieniu nr . Jakie to moga byc koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.197.adsl.inetia.pl 29.11.04, 18:17 Wysokość rachunków tłumaczy Twoje oburzenie. Ten problem dotyczy wszystkich abonamentowców którzy zorienyowali się, że rozmowy ztelefonow na kartę są tansze. Operatorzy dopiero zastanawiaja się jak problem przechodzenia klientów rozwiazać do decyzji jeszcze daleko. wszystko wskazuje,że po Nowym Roku wydarzy się wiele co dotyczy abonamentowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu Jestes widze "fachowcem", to dlaczego w Czechach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:58 ..przy tej samej mniejwiecej cenie telefonów ceny sa 4 x nizsze, byc moze ukształtowanie terenu sprzyja niższym kosztom budowy sieci, ale czy tylko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Jestes widze "fachowcem", to dlaczego w Czech IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:13 W Czechach jest więcej użytkowników telefonow w zwiazku z tym operatorzy muszą bardziej starać sie o klientów m.in. obniżajac ceny. pocieszajace jes to,że nasi operatorzy bedą mieli z czego opuszczać ceny. Warto być wiernym jednemu operatorowi bo za to dostaje sie profity w postaci tanich aparatów lub tańszych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot-prawdziwy Re: Jestes widze "fachowcem", to dlaczego w Czech IP: *.ids.pl 30.11.04, 20:20 ale pieprzysz....za lojalnośc dają tylko w dupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Jestes widze "fachowcem", to dlaczego w Czech IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 14:15 Raczej powiedzialbym, ze uksztaltowanie terenu jest bardziej korzystne gdy teren jest plaski. A co do cen? Coz... popyt i podaz ida zawsze w parze. Gdybym mial swoja firme i klient placilby mi dwukrotnie wiecej niz w sasiednim kraju to znaczy to, ze tez mam obnizyc cene? Jak zaoferuje moim klientom taka sama jakosc za nizsza cene to wtedy bede sie martwil, zgadza sie? Coz.. jesc trzeba ale rozmawiac przez telefon niekoniecznie. Dlatego tez istnieje wiele instytucji charytatywnych serwujacych jedzenie dla bezdomnych ale rozdajacych za darmo karty telefoniczne jeszcze nie spotkalem. Tak wiec dzwoni ten, kogo na to stac. A kogo nie stac - nie dzwoni i tez zyje. A przede wszystkim jak juz dzwoni to czyta umowe przed podpisaniem a nie bluzga na firmy, ze wymagaja spelnienia jej warunkow. Wracajac do tematu, to raczej wbrew pozorom wieksza siec jest tansza niz mniejsza. Ilosc stacji bazowych i innych elementow infrastruktury jest mniej wiecej proporcjonalna do ilosci uzytkownikow sieci. Inaczej z oprogramowaniem i jego nowymi wersjami - cena jest mniej wiecej na tym samym poziomie dla wszystkich ale w wiekszej sieci koszty rozkladaja sie na wiecej osob. Wieksze firmy dostaja tez wieksze upusty itd. Za to w zamian bardzo czesto oferuja lepsza jakosc uslug. Czemu w Czechach taniej? Coz... wolny rynek, prywatyzacja, nie wtracanie sie panstwa w sprawy dotyczace gospodarki, nizsze podatki itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Gwidon, odmawiasz wolności słowa krytykom Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Gwidon, odmawiasz wolności słowa krytykom Plu IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 14:43 Masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Gwidon komentował wypowiedż krytyków istnienia abonamentów bez wymieniania nazwy a więc i tpsa, rtv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Gwidon, odmawiasz wolności słowa krytykom Plu IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 14:55 Mniej wiecej zawiasa. Dzieki za wsparcie w kazdym razie. :-) A poza tym nikomu nie odmawiam wolnosci slowa. Kazdy ma prawo do krytyki, nawet jesli jest to krytyka niewykraczajaca w swym subiektywizmie poza czubek wlasnego nosa. Dopoki jest kulturalna to ewentualna dyskusje chetnie podejme. Mam lekkie rozeznanie w temacie telefonii komorkowej, rowniez od strony tych znienawidzonych operatorow. Zaznaczam, ze nie w Polsce, i stad rowniez moje spojrzenie nie jest az takie tendencyjne w stosunku do tego czy innego operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja zawiasa nie pomagaj jak nie umiesz; z logiki pała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:12 Gwidonowi nie podoba się, że ktoś się ośmiela narzekać po podpisaniu umowy (że niby wcześniej mógł ją sobie przeczytać). Ty twierdzisz, że ta uwaga odnosi się równie dobrze do rtv i tpsa. Jeżeli tak naprawdę myślisz to jesteś matołem. Jeżeli ktoś ci dawał do przeczytania umowę na abonament rtv przed kupnem telewizora to chyba jesteś kolesiem pudernicy Waniek. rtv i tpsa to przypadki monopoli. Ja się upominam o prawo do krytykowania Polkomtela nawet po podpisaniu umowy. Więcej: właśnie szczególnie po podpisaniu umowy! Zbójeckie prawo Polkomtela to doić swoich klientów. Klienci za to mają prawo mówić co o tym myślą. Ty możesz wciskać swój kit. Na tym polega wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:49 Dobra, dobra, Niestety przez te wszystkie cud propozycje, namnożyło się tylko złodziei aparatów i swoim aparatem za ciężkie abonamentowe pieniądze cieszyłam się pół roku. Oczywiście Era się na mnie wypięła, co zresztą teraz jest ogólnie przyjęte. Jeśli kiedykolwiek jeszcze zgodzę się podpisać umowę, to jedynie w takiej sieci, w której dostanę gwarancję otrzymania choćby najsłabszego aparatu z chwilą przedstawienia zaświadczenia o zgłoszeniu kradzieży. Inaczej telefon na kartę jest zdecydowanie bardziej opłacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:19 24 (miesiące)x 50 (abonament)=1200 a oni za ten aparat płacą producentowi ok100 maxymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy wyjasnijcie mi prosze IP: *.wmgalicja.krakow.pl 29.11.04, 12:35 "- W końcu przyszłego roku na 100 mieszkańców powinno być u nas 70 proc. użytkowników telefonii komórkowej ..." a na 200 mieszkancow jaki wiec bedzie procent:>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: wyjasnijcie mi prosze IP: *.n4u.krakow.pl 29.11.04, 13:07 Banalne! 140%! a ceny zamiast wzrosnac o 100% spadna o tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: wyjasnijcie mi prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:19 :-))) To przecież jasne: 35%! I postuluję wprowadzić naliczanie nanosekundowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tilda1 Pocieszajace w tym wszystkim jest jedno!!!! 29.11.04, 12:58 Jesli ceny komorek spadną do poziomu bliskiego TP to bedzie mozna rzucic haracz za TP i zrezygnowac ze stacjonarnego!!! I to jest w tym wszystkim najpiekniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Pocieszajace w tym wszystkim jest jedno!!!! IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:10 Już dawno to zrobiłem. Jeśli podzielić wartość abonamentu tepsy tj. 42.50 przez cenę rozmów na stacjonarne lokalne z telefonu PLUS GSM (strefa plus) tj. 0.37/min to daje ponad 114 minut rozmów !!! I co na to sfrustrowani użytkownicy innych sieci? W taryfach dla firm koszt rozmowy spada do 0.12 gr brutto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Wojna komórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:02 Nigdy wiecej nie zaufam ERZE. ERA to ZŁODZIEJE!!!! ja mam ere i po prostu abonament mnie wykancz, kikakrotnie poza tym doliczali mi pieniadze nie wiadomo skad(do rachunku) mam ich dosyc, jak mi sie skonczy umowa zminiam na IDEE,albo na karte chociaz abonentem ERY jestem ponad 3 lata, to miarka sie przebrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:15 Współczuje, na szczescie mamy jeszcze (na razie) dwóch operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkuletni PLUS Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:16 jasne ze plus to dno. skoro ja mam siez X to pozostale sa dnem. A jak nosze dres to jeansy sa do dupy!!!!! Ludzie jakie wy macie argumenty!!!!!! I pewnie jeszcze czytacie FAKT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.123.135.adsl.inetia.pl 29.11.04, 13:28 Dziekuję za rzeczowe argumenty. P.S. W imieniu niektórych w/w - to są inne gazety niż Fakt!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkuletni PLUS Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:36 kobieto bądź mężczyzno!!! (mam na myśli zawiasa) . Muszę widze wyjasnic ci!! chodzi o to ze niektorzy ludzie przytaczaja tutaj takie argumenty ze krew zalewa!!! ja mam juz chyba 6 lat plusa i jestem zadowolony. jak kazda siec ma minusy. dlatego mam tez jeszcze prepaida. umowe nie przedluzam i biegnie swobodnie. w kazdym momencie moge zrezygnowac. Tyle ze musze przyznac ze przegieli z oplata za polaczenie z konsultantem. Ale ciekawi mnie tez twoja "bezinteresowna" obrona plusa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 14:07 Wszystko mozna załatwić poprzez elektroniczne biuro obsługi klienta istniejace w internecie.Klienci dzwonia do konsultantów z byle głupotami. Pocieszę Cię, ze Idea też wprowada lub już wprowadziła opłate za takie polączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkuletni PLUS Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:15 tyle tylko ze eboklub serwis smsowy nie poda wszystkich konsekwencji zwiazanych np z obnizeniem abonamentu. Ja wiem ze to kosztule bo sie dobrze w tym wszystkim dobrze orientuje ale zwykły śmiertelnik nie jest tego swiadomy i doznaje szoku widzac oplate za zmiane taryfy na rachunku.inna sprawa jest taka ze jesli place za obonament to cos mi sie nalezy. tylko nie pisz ze mam wymiane aparatu bo to co zaproponowali to.... dno!!! wstyd wyjść na miasto. A co dopiero gdzies na swiecei jak jestem marynarzem!!!! Poprostu nie wiem kto siedzi tam w tym dziale marketingu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 14:33 Nokie 6310i dostałem za darmo dwa lata temu i był a w opinii wielu jest nadal najlepszym telefonem. Jeśli telefon w/g Ciebie służy do chodzenia po miescie to wybacz ale wole wygodne buty. Wskaż mi inny telefon który trzeba ładować co 2-3 tygodnie i ma tak znakomite parametry jakości rozmów. Chyba, że dla Ciebie jedyne kryterium to bajerne melodyjki i kolorowy ekran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkuletni PLUS Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:49 ja rowniez mam 6310i. tyle tylko ze teraz chcialem zabrac ja jeszcze raz. mam abonament okolo 55 zl brutto, ale rachunki bardzo zronicowane. i zaproponowano mi ten telefon za... chyba 300 lub 400 zl. jesli nie, to znizke na abonament. Ile tej znizki??? 20% . to w porzadku z szesc lat lojalnosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 15:11 W końcu stycznia bedę miał ten sam problem - co dalej? Myślę o następcy Nokii 6310i tj.6230. Zobaczymy co mi zostanie zaproponowane przed wygasnięciem umowy. Ale do tej pory sie na Plusie nie zawiodłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KILKULETNI PLUS Re: Wojna komórkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:53 wŁASNIE DZWONILEM I SIE OKAZUJE , ŻE TELEFON nokia 6310 I JEST JUZ WYCOFANY ZE SPRZEDAŻY. W INNYCH SIECIACH TEZ Z RESZTA. I co?? mam sobie kupic jakiegos nastepce z tymi badziewiastymi polifonicznymi dzwonkami????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiasa Re: Wojna komórkowa IP: *.238.120.106.adsl.inetia.pl 29.11.04, 17:54 Mozna Cie tylko pochwalić za trzeżwe podejście to kwaestii telefonow. Nieliczni podobnie jak Ty używają telefonu do dzwonienia inni traktują telefon jako żródło wodotrysków całkowicie zbędnych za to zużywających w zastraszającym tepie baterię. Ja swoją Nokię 6310i ładuję co 2-3 tygodnie a telefon zwany następcą tej Nokii to 6230 wymaga już ładowania w czasie krótszym niż tydzień czasem co 3-4 dni ale ma dżwięki polifoniczne, aparat foto. radio odtwarzacz mp3 itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter Realny koszt 1 min rozmowy to 8 rgoszy IP: 212.191.80.* 29.11.04, 14:09 Wiem bo na szkoleniach pracowniczych jeden z trenerów podzieli sie taką informacją Były pracownik PLUSA Wszystkich chetnych i porezebujących korepetycji Zapraszam www.sigma.lodz.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Realny koszt 1 min rozmowy to 8 rgoszy IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 15:07 Monter, ja troche takim "realnym wyliczeniom" srednio wierze. Czy to z vatem czy bez? Czy zawiera w sobie rowniez koszty licencji umts, wyplaty dla pracownikow z dzialu planowania sieci 10 lat naprzod (o ile taki dzial w ogole istnieje). Co zostalo wziete pod uwage przy tym wyliczeniu? Czy dlugoletnie kontrakty na wydzierzawione od tpsa linie przesylowe tez sie wlicza? Ciocia kuzynki znajomego sprzataczki w Erze mowila ze to bedzie 7,4grosza i nie wiem komu wierzyc bo nie ma monet 0,4gr ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Gwidon, to wg ciebie Plus jest pralnią pieniędzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:27 jakie znów linie przesyłowe od TPSA? a potem TPSA od Plusa? i tak 5 razy? jakie planowanie sieci na 10 lat na przód? pogięło cię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Gwidon, to wg ciebie Plus jest pralnią pienię IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 15:46 1. Coz... jesli polaczenia kablowe miedzy kontrolerami stacji czy tez centralami operatora nie sa dzierzawione od TPSA czy tez swiatlowody od posiadacza rurociagu a wszystko odbywa sie na drodze radiowej to w porzadku. Nie znam polskich sieci to nie wiem jak to jest rozwiazane ale nie wierze w rozwiazanie 100 radiowe. Swoich kabli operatorzy komorkowi w polaczeniach miedzy centralami nie klada gdyz po pierwsze i najwazniejsze nie oplaca im sie to. A jesli sie dzierzawi to sie placi w zaleznosci od dlugosci i pojemnosci miesiecznie a wtedy nie sa te koszty wcale male. 2. Co do planowania 10 lat naprzod to moze faktycznie troche przesadzilem. W koncu narod mamy spontaniczny to i planuje sie z dnia na dzien ;-) 3. nie pogielo mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Gwidon, to wg ciebie Plus jest pralnią pienię IP: 5.5R* / 195.233.250.* 29.11.04, 15:48 errata: 100% radiowe a nie 100 radiowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Wojna komórkowa IP: *.znadwilii.lt 29.11.04, 14:15 Moim zdaniem operatorzy mogliby zmniejszyc ceny w roamingu...wiem,ze to nie od nich zalezy,ale mogliby sie wysilic...tym bardziej,ze jadac na bratnia Litwe w POPie place za minute rozmowy az 10 zlotych!a za glupiego smsa az 2 zlote! dlatego kupilem karte na LItwie w sieci Omnitel...tak jest taniej, a mimo wszystko wolalbym pozostac przy Idei:/ Odpowiedz Link Zgłoś