Dodaj do ulubionych

TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło

11.02.05, 17:08
Pier...lone MPAA zamknęło najlepszą stronę z torrentami. Nie tak dawno
zamknięto suprnova.org ale to mnie nie zabolało aż tak bardzo jak zamknięcie
lokitorrent.com.
Nie dość, że te kapitalistyczne chciwe świnie zarabiają dziesiątki milionów $
na filmie to jeszcze mają mało.
Jak znacie dobre strony z torrentami to podawajcie.
BTW: torrentsearch.com też coś ostatnio nie działa. Mam nadzieję, że to tylko
chwilowe problemy.
Obserwuj wątek
    • user0001 I co z tego? 11.02.05, 18:17
      Temperatura reaktora w normie: torrentreactor.net
      Flotylla wciąż stoi w zatoce piratów: thepiratebay.org
      A rój pszczół zabójców jest groźny jak zwykle: www.tv-swarm.com
      A to tylko wierzchołek góry lodowej.

Cytując ostatni odcinek SG:Atlantis (też obejrzany z torrenta)
      Starożytni (u nas *AA) mogli wygrać prawie każdą bitwę, ale nie wiedzieli jak
      wygrać wojnę.

W fazie testów jest już BitTorrent z rozproszonymi trackerami, dodaj do tego IRC
      jako narzędzie wymiany plikami .torrent ;-)
      • user0001 Korekta rój już nie bzyczy. 11.02.05, 22:11
        www.tv-swarm.com już nie odpowiada ;-( może ktoś wie co się z nimi stało?
        w między czasie: podobną zawartość ma www.btefnet.org
        • yzf-r1 Re: Korekta rój już nie bzyczy. 11.02.05, 22:54
          Wszystkie te strony są "o kant dupy rozstrzaskać". Lokitorrent był przejrzysty,
          konkretne seedowanie było i chodziło wszystko tip-top.
          • user0001 Re: Korekta rój już nie bzyczy. 11.02.05, 23:13
            Co jest w nich nieprzejrzystego? Według mnie są bardzo przejrzste, zwłaszcza gdy korzysta się z linksa ;-)

Musisz mieć strasznie nietypowe potrzeby, to co ja ściągam jest dostateczne seedowane. Ściąga się co najmniej tyle ile udostępniam, a zwykle dwa razy więcej niż udostępniam (ale zostawiam torrenta pracującego, aż share ratio 1.00).
    • Gość: Qrna Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:17
      Na osiolku jest sporo torrentow.
      • Gość: BarQ Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.PROJCOM / 62.233.219.* 12.02.05, 22:25
        MASZ !!! piratebay.org mam nadzieje ze MPAA moze im w tym kraju
        skoczyc!
    • kell99 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło 12.02.05, 22:58
      hmm, zamkniecie lokitorrent nie jest tragedia. to, ze mpaa polozyla lape na
      logach dostepowych do serwera - to jest tragedia. teraz uzytkownicy lokitorrent
      z usa moga spodziewac sie niemilych listow od mpaa.... :(

ale jest jeden pozytywny aspekt tej sprawy - wielu powazanych w srodowisku
      komentatorow jest zaniepokojona tym co wyprawia mpaa, nawet dalo sie przeczytac
      opinie, ze jest to atak na wolnosc w sieci (bo bt nie sluzy tylko do wymiany
      lewego materialu), a spotkalem sie tez z opinia, ze po tym co wyrabiaja, to "ma
      sie ochote samemu sciagnac jakis film"
      • Gość: gaga lokitorrent się sprzedał IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 10:50
        A czytaliście opinie, że supernova i lokitorrent się dogadały z MPAA za duże
        pieniądze. W gruncie rzeczy chodzi o przekręt, bo te serwery utrzymywały się z
        pieniędzy anonimowych darczyńcow. Więcej w artykułach na stronie
        www.torrentspy.com
        • yzf-r1 Re: lokitorrent się sprzedał 13.02.05, 13:08
          Lokitorrent sie nie sprzedał. Był wystawiony na aukcję ale nie sprzedano go.
          Dużo info (nie tylko o lokitorrent ale ogolnie o sieci BT) można znaleźć na
          www.torrent-news.com
          BTW: IMO torrentspy.com jest teraz najlepsza. Ciekawe kiedy ją zamkną i znów
          trzeba będzie szukać czegoś innego?
          • kell99 Re: lokitorrent się sprzedał 13.02.05, 18:04
            btw. ciekawe kiedy w polsce pojawia sie pierwsze procesy o "sciagnie" z p2p.
            wczoraj czytalem, ze zaiks jak lew domaga sie by fryzjerzy i taksowkarze
            odprowadzali podatek od "publicznie" odtwarzanej muzyki... ;) eh, cudowny swiat
            w ktorym liczy sie interes korporacji i ich lokalnych zombi.
    • Gość: tees44 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 02:22
      Hej ja polecam mininova.org calkiem niezle dziala i duzo torentow dziennie
      dodaja . BYla tez niezla polska strona ostatnia nazwa click-plick ale chyba tez
      padla . szkoda bo bylo duzo polskiej muzyki. Mowiac o muzyce moze ktos wie jak i
      gdzie sciagnac plyty ciechowskiego i kult'u .
      pozdrawiam
      • kell99 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło 14.02.05, 03:22
        bez przesady, sciaganie z p2p to co innego, ale jezeli cos lubisz, to idz do
        sklepu i kup. plyty z pl muzyka nie sa takie drogie, zal tobie 20-30zl?!
        jezeli bt sluzy tylko i wylacznie za jezyne zrodlo filmow, muzyki i softu, to
        nie sie co dziwic riaa i mpaa. troche umiaru ok?
        • Gość: tees44 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:40
          masz zupelna racje . tylko ja nie wiem ktora plyte obywatela gc chce kupic . a
          naprawde che kupic oryginalny krazek . wyszla ostatnio skladanka na ktorej sa
          wszystkie lepsze plyty niestety kosztuje 160 zl . mimo ze duzo sciagam muzyki to
          jezeli polska muzyke sciagam to tylko po to zeby potem isc i kupic oryginalna
          plyte . chce byc w jakis sposob pewny ze nie kupie jakiejs lipy .
          tak samo jest z ciechowskim , nie znam dobrze jego dorobku , plyt wydal z 20 ,
          fajnie by bylo wybrac najlepsza
          • kell99 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło 14.02.05, 15:38
            doskonale rozumiem co masz na mysli;) niektore rzeczy sa przesadnie przedrozone
            i nie jest to podyktowane jakimkolwiek zdrowym rozsadkiem. dlatego p2p jest
            swietne, np jako zrodlo seriali ktorych nie da sie inaczej obejrzec, albo beda
            za rok, muzyki czy czegos tam. bo wiele rzeczy jest drogich, a kazdy ma w jakims
            stopniu ograniczony budzet. ale wkurzaja mnie osoby, ktore musza miec wszystko i
            nie wydadza zlamanego grosza by cokolwiek kupic... eh
      • yzf-r1 Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło 14.02.05, 12:08
        click-plick.org (czyli dawna torrent.org.pl) to największa tragedia jaka się
        mogła zdarzyć. Nie dość że strona ładuje się za dziesiątym podejściem, to
        jeszcze mało seedów. Taka już jest polska mentalność, że po ściągnięciu ludzie
        od razu usuwają torrent i wyłączają komputer.
        • user0001 Ja się rodakom nie dziwię... 14.02.05, 15:00
          Polska to biedny kraj, pełno jest tutaj "budżedowych" komputerów no-name. Zwykle
          taki sprzęt jest potwornie głośny. Jak się chce spać to się wyłącza komputer.

Niewiele osób może sobie pozwolić na dedykowany komputer do ściągania (stojący w
          piwnicy lub na strychu). A jeżeli ktoś ma taki komputer, to woli nabijać sobie
          kredyty w osiołku, a nie udostępniać bezproduktywnie na torrencie.
          • kell99 Re: Ja się rodakom nie dziwię... 14.02.05, 15:28
            Polska to zupelnie biedny kraj. 20-30zl na oprogramowanie za duzo, gdy ktos
            siedzi na sieci to ustawia tak klienta p2p by przypadkiem czegokolwiek innemu
            nie wysylac (bo biedak sam mniej bedzie sciagal) - tak, ze emule najlepiej
            omijac z daleka gdy sie szuka czegos 'polskiego'... Bieda, moze onz jakas pomoc
            powinien wyslac...

Ale jak sie czyta, ze loki wykupil sie za pieniadze ze zbiorki i do tego
            przekazal logi serwerow to tylko wychodzi, ze nie mozna liczyc na uczciwosc od
            zlodzieja.. i tak samo jest z p2p i osobami ktore ustawiaja wysylanie na
            absolutne minimum albo chamsko odrzucaja polaczenia...
            • user0001 Re: Ja się rodakom nie dziwię... 14.02.05, 17:21
              kell99 napisał:

> Polska to zupelnie biedny kraj. 20-30zl na oprogramowanie za duzo

Jasne, że za dużo. Trudno jest znaleść program za 20-30zł, który nie miał by
              otwartego/wolnego odpowiednika. Jeżeli mam wybór, to wybieram otwarty, mniejsza
              szansa trafienia na malware. Poza tym wolę dać zarobić ciężko pracujący Polskim
              producentom i przetwórcom chmielu ;-)

> gdy ktos
              > siedzi na sieci to ustawia tak klienta p2p by przypadkiem czegokolwiek innemu
              > nie wysylac (bo biedak sam mniej bedzie sciagal)

Piszesz o anomaliach. Mam tylko 128down/64up kbit/s, więc torrent ma limit na
              upload 6KB/s (48kbit/s), oczko wyżej i zaczął by przeszkadzać w korzystaniu z
              sieci. Oczywiście mieszkańcom cywilizowanego świata 6KB/s uploadu wydaje się
              ogromnym skompieniem i sztucznym ograniczaniem przesyłu.

Udostępniam non stop, od ściągnięcia, do pojawienia się następnego poszukiwanego
              torrentu. Mogę to robić, gdyż ściągacz jest na strychu, z daleka od miejsca w
              którym śpię.
              • kell99 Re: Ja się rodakom nie dziwię... 14.02.05, 17:46
                > Jasne, że za dużo. Trudno jest znaleść program za 20-30zł, który nie miał by
                > otwartego/wolnego odpowiednika. Jeżeli mam wybór, to wybieram otwarty, mniejsza
                > szansa trafienia na malware. Poza tym wolę dać zarobić ciężko pracujący Polskim
                > producentom i przetwórcom chmielu ;-)

Zgadza sie, ale niektore rzeczy otwarte nie sa, a uwazam, ze jezeli cos sie
                bardzo lubi to warto za to zaplacic, chociazby by uszanowac czyjs naklad i
                czyjas prace. Producentow chmielu sponsorowac zamiaru nie mam, wole producentow
                dobrej kawy, chociazby dlatego, ze zyski i tak ida do firm zagranicznych
                ("polskie" piwa sa polskie juz tylko z nazwy).

> Piszesz o anomaliach. Mam tylko 128down/64up kbit/s, więc torrent ma limit na
                > upload 6KB/s (48kbit/s), oczko wyżej i zaczął by przeszkadzać w korzystaniu z
                > sieci. Oczywiście mieszkańcom cywilizowanego świata 6KB/s uploadu wydaje się
                > ogromnym skompieniem i sztucznym ograniczaniem przesyłu.

... bo na szczescie bt "zmusza" do dzielenia sie i jezeli ktos przytka wysylanie
                to i wiele nie sciagnie. mozna ustawic tak parametry, ze korzystanie z netu nie
                bedzie az takie ograniczone. poza tym, wydaje mi sie, ze sporo osob (o ile nie
                wiekszosc) ma jednak oczko wyzej niz 128/64. bardziej mialem na mysli emule (mam
                ustawione up 20kB/ down 80kB - mam 384kbps up) i o ile 80kB (ba zeby 40kB
                chociaz..) to rzadko kiedy osiagne, to 20kB zostanie zuzyte w kilka sekund po
                przylaczeniu do sieci.. a potem cos chcesz sciagnac i widzisz 200 zrodel, z
                ktorych 3/4 maja ciebie gleboko gdzies ("gubia" z kolejki), a reszta jest tak
                przytkana, ze ledwo cos sie da sciagnac... by cos zabrac to pierwsi, ale by cos
                dac innym, to juz nie. a to na tym polega wlasnie p2p
    • Gość: okrek Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 16:35
      Dlatego właśnie uwielbiam DC :]

Nawet jak zablokuja jakis adres to ustawiony jest drugi szybciutko i wszyscy są
      happy :]
    • Gość: molownik Re: TRAGEDIA!!! Lokitorrent.com padło IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.05, 22:10
      bi-torrent.com strona niczym suprnova

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka