Dodaj do ulubionych

Idea zmieni nazwę na Orange

19.04.05, 12:51
Głupie to. Przecież marka Idea jest wypromowana. Po co ładować kasę w nową nazwę? Acha. Rozkaz z góry :-) Po francusku :-) Tymczasem Pomarańczowe to nam się kojarzy z Ukrainą. Kto chce ukraiński telefon?
Obserwuj wątek
    • Gość: phantomas Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:55
      Śmiać mi się chce, jak czytam takie banialuki jak "dostęp do nowych usług". A
      chodzi tylko i wyłącznie o ordynarny transfer pieniędzy za granicę do
      francuskiego bankruta. Policzcie ile to jest 1,6 % z 5,6 mld złotych obrotu
      tzw. opłaty licencyjnej. W artykule nie jest napisane co ile będzie ta
      licencja płatna: co rok, czy może co pół?
      • Gość: miki O co Wam chodzi? IP: *.etel.net.pl 19.04.05, 16:11
        • Gość: tres Prosty sposob na transfer zyskow do Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:10
          Zamiast "usług konsultingowych" itp wystarczy prowincje obłozyć "daniną" za uzywanie marki Orange i juz problem transferu zyskow rozwiazany. W PL France Telekom (Idea TP) moze miec straty, wazne zeby syski byly we Francji. Zwłaszcza ze FT to firma panstwowa.
          • Gość: cors Podejscie do klienta sygnalizuje juz samo nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:15
            prezesa Orange: Ahuja
            • Gość: wykidajło Re: Podejscie do klienta sygnalizuje juz samo naz IP: 195.150.89.* 20.04.05, 12:52
              Rzeczywiście! Pewnie sam nawet o tym nie wie
      • Gość: miki O co Wam chodzi? IP: *.etel.net.pl 19.04.05, 16:16
        FT kupiło sobie TP SA płacąc rządowi po 36 zł za akcje a wcześniej wpompowało
        kupę kasy w Centertela. To jest ich własność. Tak samo jak Orange - zapłacili
        za to własną kasą. Mogą sobie z tym zrobić co tylko dusza zapragnie. Żyjemy w
        kapitalistycznym państwie. W dobie globalizacji wolą mieć widocznie już dziś
        jedną globalną markę z myślą o tym, co będzie za 10, 20 lat. Ludzie, ochłońcie.
        I Francuzi i FT często mnie drażnią ale uszanujcie cudzą własność. Komuna
        skończyła się 16 lat temu.
        • Gość: wojtek Re: O co Wam chodzi? IP: *.mat.univie.ac.at 19.04.05, 16:51
          Gdyby kupili 100% to zgoda, ale z tego co jest napisane w artykule to kupili
          mniej niz 50%.
          • Gość: operator Re: O co Wam chodzi? IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:14
            widocznie kupili wystarczajaco duzo zeby podejmowac decyzje
            • carnivore69 Re: O co Wam chodzi? 19.04.05, 18:24
              O to nam chodzi, ze nie jest jasne czy:

- nie jest to dzialanie na szkode mniejszosciowych akcjonariuszy (podejmowanie
              decyzji strategicznych niezgodnych z ich wola to jedno, a dzialanie na szkode
              spolki to drugie),

- transfer zysku (do ktorego owa oplata sie sprowadza) nie sluzy zanizeniu
              zobowiazan podatkowych wobec naszego fiskusa (transfer zyskow nawet wewnatrz
              firmy miedzy krajami Unii nie musi wszedzie legalnym procederem; oczywiscie od
              tego sa prawnicy i ekonomisci, zeby decydowac o ich zasadnosci w watpliwych
              przypadkach).

Pzdr.
          • Gość: sztymbr Re: O co Wam chodzi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 00:19
            prawo weta zniesiono w Polsce już jakiś czas temu - mamy demokrację i rządzi ten
            co ma większość (w tym wypadku największy pakiet) a nie wszystko...
        • Gość: | Re: O co Wam chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:55
          sugerujesz, ze sprzedaz jednego panstwowego monopolisty drugiemu panstwowemu
          monopoliscie ma cos wspolnego z kapitalizmem i prywatyzacja?

> Komuna skończyła się 16 lat temu.
          czyzby?
        • rodzina_adamsow Re: O co Wam chodzi? 20.04.05, 16:10
          >Komuna kończyła się 16 lat temu.

Gdzie ty ta komune widziales?
          W Polsce bylo cos co udawalo socjalizm a teraz jest
          ustrój anarchistyczno-religijno-oligarchiczny :)
          GA
      • Gość: metalurg Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 195.136.10.* 27.04.05, 14:34
        po co maja zmieniac nazwe .Nazwa idea sie dobrze kojarzy a nazwa jedynie
        zniszczy wizerunek firmy bardzo dobrze prosperujacej na polskim rynku!!!!!!!!!!
        Jestem oburzony ta decyzja niech francuzi wsadza sobie ta nazwe w cztery litery
    • Gość: Zenon Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 81.210.121.* 19.04.05, 12:57
      worldpl napisał:

> Głupie to. Przecież marka Idea jest wypromowana. Po co ładować kasę w nową
      nazw
      > ę? Acha. Rozkaz z góry :-) Po francusku :-) Tymczasem Pomarańczowe to nam się
      k
      > ojarzy z Ukrainą. Kto chce ukraiński telefon?

No - to teraz się zacznie. Żabojady nie takie głupie jak się wydaje. Za
      obowiązkowy "rebranding" (czyli nowe logo, w tym prxzypadku wzorowane na
      francuskim), TPSA zapłaciła gruuube miliony. Teraz też będzie podobnie. Do tego
      dojdzie koszt zmiany całego CI i miliony pójdą jeszcze większe. Ale
      zapłacą "abonamenci".
      • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:13
        zmin operatora jak CI sie ten nie podoba
        • ziggystardust Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 17:48
          Bardzo dobry żart. W Polsce niestety demonopolizacja sektora
          telekomunikacyjnego, polegała na sprzedaniu dużego, państwowego monopolisty
          jednej, duzej firmie zagranicznej.
          Wiedz więc operatorze, ze nie podoba mi się TPSA, ale jedyne co mogę zmienić, to
          postanowić, że nie będę korzystał z telefonu stacjonarnego.
        • Gość: Ewa Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:31
          Gość portalu: operator napisał(a):
          > zmin operatora jak CI sie ten nie podoba

JA ZMIENIE. Nie chce logo ORANGE
        • asiula40 Zmień operatora? 20.04.05, 16:16
          No dobra - zmieniam operatora. Ale Orange dalej mnie napastuje reklamami.
          Kierując się Twoją impertynencką "poradą" nie powinienem słuchać radia, włączać
          telewizora i nie kupować gazet i zamykać oczy przed bilbordami.
          Oczywiście problem nie dotyczy jedynie Idei- Orange, Codziennie zewsząd
          jesteśmy atakowani od rana do wieczora: promocjami komórek, taryfami,
          biznesami, promocjami cyfrówek z megapikselami,samchodami za pół ceny bez watu,
          Madonnami i innymi REnirem Lupezami wciskającymi nam na cham w życie, do domu,
          do samochodu i do pracy.
          I kto k... mówi, że jesteśmy wolnymi ludżmi????????????????

• Gość: Mike Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.bbs.hik.se 19.04.05, 13:01
      Odpowiedz brzmi, aby mozna bylo pompowac kase do Francji w ramach oplaty
      franchisingowej. France Telecom potrzebuje kasy na splate swoic dlugow!
      • Gość: Zenon Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN IP: 81.210.121.* 19.04.05, 13:05
        • Gość: DJ Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN IP: 195.117.164.* 19.04.05, 13:06
          89,6 mln rocznie!!
          • Gość: ASD Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.04.05, 13:52
            89,6 mln rocznie przez 10 lat!!!
            • Gość: wsx RWPG IP: *.eranet.pl 19.04.05, 17:00
              To jak kiedys w RWPG: PRL wysylal do ZSRR zboze, a w zamian ZSRR bral od nas
              wegiel ;/
              • Gość: olo Re: RWPG IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 12:31
                :))))))
            • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:16
              o mij boze jaki majatek ile glodnych dzieci mozna by za to wykarmic
              • job_twoju_mac Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN 20.04.05, 08:03
                i co to da że wykarmisz darmozjadów? jak te dzieci sie odwdzięczą dla
                społeczeństwa, jaki ono będzie miało z nich pożytek? robić dzieci łatwo tylko w
                jakim celu?
                • k_r_m Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN 20.04.05, 09:59
                  aby pracowały na twoja emeryturę, darmozjadzie!
                  • job_twoju_mac Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN 20.04.05, 15:14
                    jak one beda pracowaly jak od dziecka maja wszystko za darmo podtykane przez
                    rodzicow a zainteresowania to mają tylko telewizja i gry komputerowe? toz jak
                    sie go posadzi przed monitorem w miejscu pracy to on sie rozpłacze i ucieknie
            • Gość: Bruno Re: Idea zmieni nazwę... za jedyne 89,6 mln PLN IP: *.BIATEL.COM.PL / *.biatel.com.pl 19.04.05, 17:34
              Ale zapominacie że trzeba zmienić wystrój wszystkich salonów sprzedaży a to ok.
              70 000 PLN za jeden salon...
      • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:15
        a jak twoj bank przesyla kase z jednego odzialu d odrugioego to tez podnosisz
        taki raban??
        • Gość: czlowiek Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.lodz.mm.pl 20.04.05, 12:40
          Zly przyklad. Jeżeli mój bank zmienia sobie logo, a zeby pokryc koszty operacji
          podnosi mi oplate za prowadzenie konta, to ja taki bank serdecznie chr...
    • Gość: DS Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.nagler-company.com 19.04.05, 13:05
      Niekoniecznie takie głupie. Jeśli Idea staje się częścią większej firmy
      telekomunikacyjnej, to też więcej osób chętniej będzie korzystało z roamingu w
      ramach tej firmy. A to znaczy ociupinkę więcej pieniędzy z roamingowców.
      Większość podróżujących nie ma na tyle czasu, ochoty lub inteligencji, żeby
      wybrać najkorzystniejszego usługodawcę roamingu i najchętniej wybiera tego,
      który ma taką samą nazwę jak jego macierzysty operator. A w przyszłości może
      będzie to oznaczało korzystniejsze roamingi w ramach tej samej firmy ... ech,
      dosyć marzeń.
      • Gość: terminus Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:47
        Mam pytanie i moze ktos zna odpowiedz. Czy idea zmieniona w orange bedzie miaBa
        takie ceny jakie sa w europie i nie bedzie roamingu? Wtedy bedzie to ta sama
        siec. A moze ja cos zle rozumiem. Prosze o odpowiedz "Wiedzacych".
        • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:19
          nie
          przynajmniej na razie
        • Gość: G Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 06:43
          O Boze, w Londynie Orange to najbardziej dziadowska siec, zasieg do bani, ceny
          tez. I z czym oni chca wyjsc do ludzi?
      • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:18
        oczywiscie ze docelowo znikna oplaty roamingowe i w ramch tej samej seici
        bedzie mozna rozmawiac w calej europie za taka sama stawkke a komorki wymusze
        potanienie rozmow miedzynarodowych a VOIP zbije to do mniej niz 1 gr za minute
        w ciagu kilku lat
    • Gość: Kuba Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.artnet.com.pl 19.04.05, 13:06
      Szkoda mi starego logo. Było fajne
      • Gość: DS Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.nagler-company.com 19.04.05, 13:08
        > Szkoda mi starego logo. Było fajne

Będziesz musiał sobie kupić telefon z kolorowym wyświetlaczem, he he. A Wy
        twierdzicie, że Idea na tym tylko straci ...
    • Gość: Czytelnik Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.crowley.pl 19.04.05, 13:08
      Teraz zapłacą około 90 mln zł, bo opłata licencyjna za korzystanie z marki
      Orange ma wynosić 1,6 proc. obrotu PTK Centertel (w zeszłym roku obroty
      wyniosły 5,6 mld zł).
      Jakie to proste: można zwolnić około 3000 pracowników TPSA (bo po co zwalniać
      we France Telecom) i jeszcze dodatkowo wytransferować 90 mln zł.
    • Gość: jurek sposob na wyprowadzenie pieniedzy zTelek.Polskiej IP: *.dialup.mtu-net.ru 19.04.05, 13:11
      1,6% za frajer to calkiem niezle. Marka "orange" jest w Polsce nieznana, w
      przeciwienstwie do "Idei" wiec argument o wzroście klientow jest robieniem wody
      z mozgu!
      • Gość: marek Re: sposob na wyprowadzenie pieniedzy zTelek.Pols IP: *.rlan.pl 19.04.05, 16:29
        nawet się nie wysilili na wiarygpodny komentaż. wyprowadzanie szmalu i nawet
        się nie kryją
        • Gość: operator Re: sposob na wyprowadzenie pieniedzy zTelek.Pols IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:23
          lo Jezusicku nie ma bola a Ty sie tluamczysz jak wybierasz pieniadze z konta?
    • Gość: seb Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.stacje.agora.pl 19.04.05, 13:14
      Opłata licencyjna to jedno ale trzeba będzie zmienić loga w całej Polsce -
      dostawcą może być jakaś francuska forma bo w Polce pewnie się nie da zrobić
      odpowiedniego baneru itp
    • Gość: wodzu Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 19.04.05, 13:14
      no, TP płaci 70 mln za znaczek TF, IDEA zacznie płacić 90 mln, w ciągu paru lat
      cytrynki (pomarańczki) będą wyciskane do ostatniej kropli. Ale co tam, zwolni
      się jeszcze trochę ludzi i zatrudni paru ekspertów z Francji...
    • cop_ernic Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 13:15
      "Centertel oczekuje, że wprowadzenie nowej marki będzie miało pozytywny wpływ
      na jego wyniki, bazę klientów i wzrost przychodów oraz rentowność spółki".
      Przeciez jeszcze nie tak dawno, bo przed przetargiem na UMTS mowili, ze czwarty
      gracz nie jest potrzebny, bo rynek juz sie nasycil. A tu jednak maja
      oczekiwania co do wzrostu przychodow i powiekszenia bazy klientow!
    • Gość: Mr Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 145.4.198.* 19.04.05, 13:26
      Ciekawe, czy zrobia tak jak Orange w Holandii - telefony na karte - waznosc bez
      ograniczenia.
      • Gość: Cellcom karty - waznosc bez ograniczenia IP: *.ser.netvision.net.il 19.04.05, 13:39
        Wiele firm na swiecie to stusuje. Wiedza, ze nie utraca klientow, a raczej
        trzymaja ich w ten sposob i ciagle dodaja jakies nowe oferty. Nie wiem, czy
        moja polska karta w Plusie, ktorej nie uzywalam z poltorej roku, jeszcze
        dziala, ale jak bylam za granica, przed wyjazdem do Polski zaladowalam sobie
        konto i po ponad 3 miesiacach (mozna i po roku) po powrocie moglam sobie smialo
        z niej korzystac... :)

Nie, ma jak polskie zdzierwsto... ;) Duszenie cytrynki, jak ktos wspomnial... :)

A co do przyciagania potencjalnych klientow - to jasne, moze byc boom,
        wszystkich zagranicznych gosci, studentow, ktorzy "znaja te marke" - bo kto w
        Polsce ja zna, jak nie byl za granica? :)
      • Gość: G Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 06:56
        Sluchajcie - Orange posiada Idee juz dawno, tyle ze dopiero teraz doszli do
        wniosku, ze jednak zmienia nazwe. Dlatego tez nie sadze, zeby cokolwiek sie
        zmienilo w sposobie funkcjonowania Idei a zwlaszcza w cenniku.
    • Gość: Maciass Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:26
      "Ze Frencz" uważają, że wszystko co mają jest najlepsze - język, jedzenie,
      wino, tradycje, kulturę itd. i jako naród dbający o cały świat chcą aby wszyscy
      żyli w jednej wielkiej Francji.
      Może i oni chcą, ale ja nie za bardzo. Już się przyzwyczaiłem do mojej Idei
      raczej zmienię operatora niż będe dzwonił z pomarańczy!
      • makary21 Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 13:35
        spadek oplat za roaming nie musi wcale byc zwiazny z laczniem firm. Instytucje
        europejskie juz od pewnego czasu zarzucaja duza wysokosc tych oplat wiec one
        same z siebie i tak mialy spadac.
        Interesuje mnie jedno. Czemu dano procent od obrotu a nie od dochodu?
        toc moze sie zdazyc ze firma majaca straty bedzie musiala zaplacic.
        i co to za nowe uslugi maja byc dostepne?
        jak podaja statystyki wiekszosc osob korzystajaca z komorek chce poprostu
        rozmawiac wysylac sms-y czy wiadomosci multi mediale i czasami miec dostep do
        gprs-u. A to chyba mamy.
        wiec jak w takim razie to polaczenie ma wplynac na zwiekszenie bazy klientow?
        • Gość: aaaa Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 23:24
          łatwiej manipulowac księgowo dochodem niż obrotem, wiec uzaleznili kase od
          pewniejszej wartosci
      • cooba75 Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 13:46
        Gość portalu: Maciass napisał(a):

> "Ze Frencz" uważają, że wszystko co mają jest najlepsze - język, jedzenie,
        > wino, tradycje, kulturę itd. i jako naród dbający o cały świat chcą aby wszyscy
        >
        > żyli w jednej wielkiej Francji.
        > Może i oni chcą, ale ja nie za bardzo. Już się przyzwyczaiłem do mojej Idei
        > raczej zmienię operatora niż będe dzwonił z pomarańczy!

Tylko bedziesz mial do wyboru:

T-mobile, Voodafone, Orange, Hatchison. Co wybierasz?
        • Gość: Maciass Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:15
          No cóż, faktycznie zapowiada się tragedia! A tak na serio to po prostu
          przyzwycziłem sie do Idei i nie mam zbytniej ochoty zmieniać sieci.
          A teraz zupełnie z innej beczki: zastanawia mnie jedno - jaki będzie następny
          patent "Ze Frencz" na drenaż kassy? Może Polska powinna płacić im za prawo do
          uzywania logo UE?
      • Gość: kko Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.04.05, 15:01
        Zmiana operatora nic Ci nie da, bo przemianowanie pozostalych operatorow to
        kwestia miesiecy. Era to przyszly T-Mobile, a Plus to Vodafone
      • Gość: operator Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 63.239.134.* 19.04.05, 17:25
        dzieki bogu synku idz i nie wracaj a njalpeiej to zazcnij dzwonic dzwoneczkami
        bo wkrotce plus i era tez zmienia nazwy
      • Gość: czlowiek Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.lodz.mm.pl 20.04.05, 12:52
        To zdaje sie tak samo jak Amerykanie, nie? I Polacy, następny naród wybrany i
        najwspanialszy na swiecie. Przyganial kocioł garnkowi.
      • Gość: bush Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.65.27.* 20.04.05, 15:39
        glupi francuzi..a swiat mowi po angielsku, pieje nasz coca cole, je w donalds
        etc...
    • Gość: orange Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.ser.netvision.net.il 19.04.05, 13:29
      Oh, well... Tu raczej chyba chodzi o te "swiatowosc"... 18 krajow juz korzysta
      z uslug "Orange", a zatem badzmy 19... :) Oj, glupi Polacy... Ja wole nasza,
      polska, ale Idee...

Choc tak naprawde i tak Plus jest najlepszy... ;)
      • Gość: Piochu Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.dpolska.pl 19.04.05, 13:38
        trzeba być debilem by twierdzić że plus lepszy plus tylko dla idiotów
        • Gość: Anka Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.ser.netvision.net.il 19.04.05, 13:40
          Od czego gorszy? od Idei??? Chyba nic nie jest w stanie byc gorsze...
          Szczegolnie jak masz Pre-Paid Card...
    • Gość: stanislaw Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:29
      KoLEJNY PRZEKRĘT. Wolę korzystać z Idei!!! Za darmo możnaby zmnienić nazwę na
      po polsku "oranż", chociaż nie widzę potrzeby. Kolejna sprawa którą powinna
      zainteresować się prokurator. TAK WYPROWADZA SIĘ PIENIĄDZE Z POLSKI, LEPIEJ
      GDYBY OBNIŻYLI CENY, Z TEGO BYŁBY POŻYTEK!!!
      S
    • Gość: adam81w a co z Idea Ekstraklasa pilkarska ? teraz bedzie O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:29
      range ekstraklasa ? jak to bedzie co ?
      • Gość: Czarek Re: a co z Idea Ekstraklasa pilkarska ? teraz bed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:33
        Francuzi maja lige pilkarska ORANGE to i my mozemy (poziom pilkarski i tak sie nie zmieni). Mam nadzieje ze ceny spadna, na zachodzie Europy orange jest chyba tanszy niz idea w Polsce.
    • tomekjot Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 13:30
      A ja właśnie rezygnuje z ideei, nie dalej jak wczoraj próbowali mi wcisnać
      przedłuzenie umowy na kolejne dwa lata i jakies inne bajery, ale sie nie dam.
      Radze innym zrobic to samo.
      • Gość: terminus Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:54
        ja miaBem to samo z ERA. Tez chcieli mi wcisnac swoje kity. Era to firma, która
        kradnie w bialy dzien patrzac "petentom" w oczy. Uciekajcie jak najdalej od
        tych zlodzieji. Wszystko jest lepsze: orange, idee i inne Tmobile od Ery. Nie
        dajcie im sie oszukiwac.
    • syphon Re: Idea zmieni nazwę na Orange 19.04.05, 13:30
      Matko, to jest już tak ordynarne pompowanie kasy, że aż zatyka. Później się
      Francuzi dziwią skąd mają taką złą prasę w Polsce. Złodziejstwo w biały dzień.
    • Gość: Bart hihi 90mln zł to dopiero początek dojenia Tepsy... IP: *.net.autocom.pl 19.04.05, 13:31
      policzmy: na początku Franca kazała sobie płacić kilkadziesiąt mln zł za
      jakiegoś pokręconego robala w logo tepsy. Potem były słynne "usługi doradcze i
      konsultingowe" płatne 1000$/godz. oczywiście dla ekspertów Francy. Teraz zmiana
      koloru w logo Idei płatne 90 mln zł w tym roku, w przyszłych latach dużo więcej
      (na skutek wzrostu przychodów, a i te 1,6% to tylko na początek, żeby zbytnio
      nie wzbudzić niechęci, potem się podwyższy). Oczywiście trzeba się spytać
      ekspertów francuskich, jak zmienić logo, jak narysować nowe banery na POK-ach
      itp. A france chętnie doradzą - za 1000$/godz. No cóż, Franca Telekom ma 5 mld
      euro zadłużenia, z czegoś to trzeba spłacić. Dzisiaj akcje tepsy -2%, przy
      odbiciu rynku. Uważam że to i tak za mała kara, powinno być -10%
      • Gość: księgowy71 Re: hihi 90mln zł to dopiero początek dojenia Tep IP: *.rlan.pl 19.04.05, 16:35
        Szkoda, że to dojenie odbywa się kosztem pracowników. Podobno jest celem
        wywalania ludzi (restrukturyzacji) jest polepszanie wyników grupy. Jak widac
        cel jest troszeczke inny - "francuzy" ciągną kasy jak tylko się da. Witamy w
        globalnej wiosce i swiecie wolnego kapitalizmu
    • Gość: xxx TO JEST DOPIERO PRZEKRET!!!!!!!!!!! IP: 194.150.97.* 19.04.05, 13:31
      ...za zmiane nazwy francuska TPSA wydoi z Polski 5,6miliarda zlotych rocznie przez minimum 10lat.
      Chyba przerzucie sie na Rydzyka. No bo przeciez to sie w pale nie miesci!!!!!!!
    • Gość: artur Ucieczka od podatku w Polsce IP: *.grupalotos.pl 19.04.05, 13:32
      Ot tch 100 mln zł za logo podatek dochodowy tą metodą zostanie zapłacony we
      Francji zamiast w Polsce. Ponieważ dojda inne transfery (np za konsultacje
      5000Euro dniowka) to z Polski wycieknie ładny pieniądz.
      • Gość: Czarek Polsko-Francuzka wojna gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:38
        Zabojady placza ze nie moga konkurowac z "drapiezna" Polska gospodarka i firmy od nich do nas uciekaja... Ta zmiana nazwy to "akcja odwetowa". ;-)
    • Gość: ls Orange ekstraklasa IP: 5.5R* / 193.194.132.* 19.04.05, 13:38
      Ciekaw jestem, jak będzie się nazywała I liga piłki noznej, obecnie Idea
      Ekstraklasa. Czyżby Orange Ekstraklasa???
      • Gość: Orange Re: Orange ekstraklasa IP: *.ser.netvision.net.il 19.04.05, 13:42
        Nie, no co ty?! zmienia se sponsora... ;)
    • Gość: stanislaw KOLEJNY PRZEKRĘT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:41
      KOLEJNY PRZEKRĘT. Wolę korzystać z Idei!!! Za darmo możnaby zmnienić nazwę na
      bardziej polski "oranż", chociaż nie widzę potrzeby. Kolejna sprawa którą
      powinna zainteresować się prokurator. TAK WYPROWADZA SIĘ PIENIĄDZE Z POLSKI,
      LEPIEJ GDYBY OBNIŻYLI CENY, Z TEGO BYŁBY POŻYTEK!!!
      stanislaw
    • Gość: Klimek Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.160.172.* 19.04.05, 13:43
      A zwróciłeś jaki haracz pobierze fracuz????
      Ile sary wyprowadzi z kraju???
      Ten sam motyw zastosowali przy zmianie loga TP na &
      Banda złodziei
    • mlasskacz Tak się wyprowadza kaskę... 19.04.05, 13:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka