Dodaj do ulubionych

neostr? - help

21.06.05, 16:47
przepraszam, ze zawracam glowe.
jestem kompletnym laikiem. dostalam komputer i chcialabym w domu zalozyc
sobie jakis dostep do internetu.
chodzi o to zeby bylo jak najtaniej i jak najwydajniej. czy polecalibyscie
np. neostrade? ktory pakiet? z czym to sie wiaze (ten maly druk z kruczkami?)
HELP
pozdr
j
Obserwuj wątek
    • Gość: uzytkownikNEO Re: neostr? - help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:18
      nie ma kruczków:
      - musisz mieć abonament "tanie weekendy" - koszt 50 PLN/m-c
      - bulisz abonament NEO przez 12/24 m-ce - zależnie od umowy
      - rezygnujesz wcześniej=płacisz karę
      - zmnieniasz abonament NEO na tańszy=bulisz(w górę jest gratis)
      - masz limity na ilośc ściąganych danych

ja mam NEO128 płacę 59 PLN za NEO + 35 PLN abonament(bo miałem go wcześniej) +
      VAT22%
      limit 7GB/m-c w pół roku tylko raz przekroczyłem (ściągałem nowego Auroxa ponad
      4GB), wcześniej miałem przez rok NEO640 ale było za drogie
      • Gość: jamajka79 Re: neostr? - help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:26
        mi powiedzieli ze trzeba miec abonament standardowy cos kolo 45 z vatem a tak
        ogolnie to zalezy do czego ma ci słuzyc net ja rowniez mam neostrade128 i w tym
        miesiacu pierwszy raz przekrocze limit ale raczej mi mi te 7 giga wystarcza jest w
        miare szybka i jak narazie jest ok a sam abonament za neo128 wynosi 72 zlote z
        vatem. Przedtem mialam inernet radiowy i byla to jedna wielka klapa wolny jak
        nie wiem co i facet blokowal przez12 godzin siec p2p to znaczy ze nieszlo nic
        sciagac.
        Polecam neostrade.
        • Gość: uzytkownikNEO Re: neostr? - help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:48
          tylko ,że abonament standardowy (35 PLN + VAT) już zniknął z "oferty TPSA"
          posiadają go tylko ci co go juz mają (jak np. ja), ale nowi abonenci lub
          przechodzący z innych abonamentów nie moga już go mieć
    • Gość: Art Re: neostr? - help IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:57
      Do Neo zawsze byłem uprzedzony. Przykładowe ceny już ci podano. Ja korzystam z
      sieci osiedlowej i za 55 zł mam najczęściej szybkość 300-400, a czasem nawet
      600-800 kb\s. Mam też w bloku kablówkę i musiałbym zapłacić 59zł za 256 kb/s, a
      za 1Mb/s 84 zł. Rozumiem, że często jedynym dostępem są linie telefoniczne, ale
      jak masz możliwości zbliżone do moich to z nich skorzystaj, a nie z cenowej
      autostrady...
    • Gość: Art Re: neostr? - help IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:59
      Zapomniałem dodać, że te przykładowe ceny są już z wliczonym VAT-em.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka