Gość: internauta IP: *.zanet.pl 14.08.02, 00:04 Chciałbym wysłać plik większy niż dopuszczalna norma (konta darmowe). Słyszałem, że można zrobić to przez Outlooka. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonad Re: Jak podzielić plik? 14.08.02, 00:13 Gość portalu: internauta napisał(a): > Chciałbym wysłać plik większy niż dopuszczalna norma (konta darmowe). > Słyszałem, że można zrobić to przez Outlooka. Proszę o pomoc. Pomoc to zawsze F1 :)) ---------------------------------------- Aby wysyłać duże wiadomości Wiele serwerów poczty e-mail i grup dyskusyjnych ogranicza rozmiar odbieranych i wysyłanych wiadomości. Zazwyczaj to ograniczenie jest równe jeden megabajt (1 MB) dla jednej wiadomości wraz z załączonymi plikami. Program Outlook Express umożliwia jednak wysyłanie dużych wiadomości lub plików na serwery poczty e-mail i grup dyskusyjnych mające ograniczenia rozmiarów, dzieląc wiadomości na mniejsze. Po odebraniu grupy takich wiadomości program do obsługi poczty e-mail łączy je ponownie w jedną wiadomość. W menu Narzędzia kliknij polecenie Konta. Na karcie Poczta lub Grupy dyskusyjne kliknij przycisk Właściwości. Na karcie Zaawansowane zaznacz pole wyboru Podziel wiadomości większe niż x KB, a następnie wprowadź maksymalny rozmiar pliku dopuszczalny dla danego serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: wycofuję tamten post :) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 20:13 Przepraszam że nie w temacie... ale witam fankę Leca :) i pozdrawiam ogólnikowym (broń Boże żadnej dedykacji!): "Głupota nie zna granic, gdzie nie wdepnie tam jej teren :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona też ogólnikowo :)) IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.08.02, 20:29 Gość portalu: qq napisał(a): > Przepraszam że nie w temacie... ale witam fankę Leca :) i pozdrawiam > ogólnikowym (broń Boże żadnej dedykacji!): "Głupota nie zna granic, gdzie nie > wdepnie tam jej teren :)))) Jestem szczerze wzuszona, że nieuczesane myśli Leca budzą takie emocje na forum :)) Jesteś kolejnym emocjonalnym forumowiczem :) I na koniec kolejna nieuczesana (broń Boże żadnej dedykacji!) **Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: też ogólnikowo :)) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:39 co prawda nie zauważyłem takiego entuzjazmu ale (broń Boże żadnej dedykacji!) "różne myśli chodzą po głowie. Niektóre nawet ją opuszczają". Cóż... należy prowokowac intelekt , nie intelektualistów... :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Persil Re: Jak podzielić plik? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 15:38 Gość portalu: internauta napisał(a): > Chciałbym wysłać plik większy niż dopuszczalna norma (konta darmowe). > Słyszałem, że można zrobić to przez Outlooka. Proszę o pomoc. Nie wiem czy mozna to zrobić w Outlooku. Ja bym wykorzystał program np. Windows Commander. W nim z menu Pliki wybiersz "Pdziel plik" ustawiasz wielkość plików docelowych i OK. Wadą tego rozwiązania jest przesyłanie plików na raty tzn. następny wysyłasz dopiero po odebraniu, zapisaniu załącznika i skasowaniu (przez odbiorcę) poprzedniego. Po odebraniu wszystkich kawałków korzystamy z wincmd, kopiujemy wszystkie częśći i plik kontrolny do jednego katalogu i wybieramy "Scalaj pliki" Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś