bywales 24.05.06, 06:33 hej! zalozylem sobie wireless router a po polaczeniu komp rzucil mi komunikat ze informacje moga byc widoczne dla innych i ze powinieniem zabezpieczyc siec. jak to zrobic? dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigstrand Re: bezpieczny wireless internet 24.05.06, 10:15 musisz ustawic w routerze WPA -rodzaj szyfrowania informacji w sieci wireless, ustawic odpowiednie ustawienie w kompie w instrukcji obslugi routera jest napisane jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: bezpieczny wireless internet IP: *.acn.waw.pl 24.05.06, 11:40 Ustaw co najmniej WEP (z hasłem 128-bit) lub najlepiej WPA (bezpieczniejsze, ale nie wszystkie karty i routery wifi obsługują ten standard). Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: bezpieczny wireless internet 24.05.06, 15:51 bywales napisał(a): > zalozylem sobie wireless router a po polaczeniu komp rzucil mi komunikat ze > informacje moga byc widoczne dla innych i ze powinieniem zabezpieczyc siec. > jak to zrobic? Polaczenie bezprzewodowe nie jest nigdy w 100% bezpieczne. Zastosuj sie do rad innych i ustaw klucze. Zawsze jednak istnieje mozliwosc, ze ktos uparty (i umiejacy korzystac z google) sie do twojej sieci podlaczy. Ryzyko, jak wiele innych;) Gdy nie musisz, nie korzystaj z wifi, bo polaczenie przewodowe mimo ze niewygodne dla uzytkownikow laptopow jest bez porownania bezpieczniejsze i niezawodne. Odpowiedz Link Zgłoś