Dodaj do ulubionych

Brak opisu strony w Google (description) Help!

01.12.06, 16:42
Witam,
zarejestrowałam stronę w Google, jednak
podczas wyników wyszukiwania przy mojej
www jest brak opisu. Meta tagi są prawidłowo
zapisane i pozamykane. Stronka jest wykonana
we flashu.
Proszę o pomoc. Jakie są przyczyny, że mój
opis strony nie jest wyświetlany?
Obserwuj wątek
    • reklamastron.pl Re: Brak opisu strony w Google (description) Help 01.12.06, 17:08
      Google ignoruje tworzone przez Ciebie tagi a jako opis pod wynikiem wyszukiwania
      podaje fragment tekstu, w którym jest poszukiwane słowo. Ty najprawdopodobniej
      masz całą stronę we flashu i Google nie jest w stanie znaleźć tam nic dla siebie
      ani dla osób szukających informacji. Pocieszające dla Ciebie jest to, że w ogóle
      dzięki meta jesteś znajdowany, bo gdybyś miał stronę bez tagów to byłaby ona
      bezwartościowa z punktu widzenia robotów Google.

Poszukaj w sieci informacji o pozycjonowaniu stron robionych we Flashu oraz o
      pozycjonowaniu ogólnie. Powodzenia.
      • m_buziaczek Re: Brak opisu strony w Google (description) Help 01.12.06, 17:33
        Dzięki za odpowiedź...
        jednak sam tag <meta description>
        chyba powinien być widziany i opisany.
        Już mi nawet nie chodzi o keywordsy.
        Pozdrawiam
        • reklamastron.pl Re: Brak opisu strony w Google (description) Help 01.12.06, 18:10
          Widziany jest - dlatego się pojawiasz w wynikach dla jakiegoś słowa. Pokazywany
          być nie musi - to widzą tylko roboty więc Google nie chce sugerować, że po
          wejściu na Twoją stronę użytkownik zobaczy coś takiego.
        • reklamastron.pl Przepraszam Panią za zmienianie płci 01.12.06, 18:15
          Nie wiem dlaczego byłem przekonany, że piszę do mężczyzny. Przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka