Dodaj do ulubionych

Oferta Netii dla abonentów Neostrady

19.01.07, 22:41
Mam neo 512 na 2 lata . Pierwszy rok za 33 zł drugi za 66 zł. Netia chce za 24 m-ce i za 1 Mbit łącze 55 zł bez limitów. Podobno (!!!) wystarczy podpisać umowę z nimi tj. Netią,a wypowiedzenie do tepsy i resztę załatwiają za nas.
Tylko czy warto przechodzić? Forsa faktycznie mniejsza ale jak z jakością i pewnością połączenia z netem?
Wasze opinie na ten temat?
Zapraszam do dyskusji.
May czas do 15 lutego na decyzję.
Obserwuj wątek
    • mike68 Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady 19.01.07, 22:53
      a to ciekawe , mam i netie i tepse a w niej 512 i jeszcze 9 miesięcy umowy za
      86zł brutto , może czas zabrać zabawki z tepsy ??
    • Gość: gość Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.ertel.com.pl 19.01.07, 23:12
      Właśnie dzisiaj to odpaliłem i jest ok.
      - jedyne udziwienie ( może coś nie tak ustawiłem) jest to że muszę ręcznie odpalać połączenie przez moje połączenie sieciowe ( ale odpala po sekundzie z zapamiętaniem hasła )
      Zastanawiam sie wedle jakiego protokołu działa to połączenie typu BSA ( TPSA , czy Netti ? )
      chciałbym postawic router i zastanawiam się co powinienem kupić by nie było problemu......
      • Gość: mc Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:17
        no wlasnie , tez sie zastanawiam , to znaczy juz czekam na kuriera z netii , tylko mam nadzieje ze bedzie mi dzialal router dlinka do neo (annex a) ale chyba tak skoro standardowe zabawki na usb od tepsy dzialaja. jak ktos moze sie wypowiedziec na temat jakosci w netii to bardzo prosze , bo oferta jest naprawde dobra , szczegolnie jezeli wezmie sie pod uwage brak limitow( ja wlasnie przekroczylem 15 gb i net dziala mi gorzej niz przez modem wrrr)
        • Gość: gość Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.ertel.com.pl 19.01.07, 23:46
          - w pudełku z modemem jest informacja (reklamówka)że po przejściu z TPSA zachowujesz swój dotychczasowy modem z wyjątkiem ,,livebox tp".
          więc powinno chodzić ( u mnie net 24 chodzi na speedtouch net 24).
          może ktoś napisze jak jest naprawdę

-szczególnie jak jest z routerami!!!
          • Gość: kamyk Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 01:18
            A ja mam pytanie o IP czy dają stałe czy dynamiczne?
            • Gość: stalewiak też chce przejsc z neo na netie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:13
              mam umowe do czerwca tego roku posiadam neo 256 kb/s za chyba 75 zł porażka a u
              nich 1 mb za 66 zł i to z umową na rok!!!!!! ponoć wystarczy zadzwonic do neti
              0801802803 i tam wszycho powiedzą:) uciekać ludzie z neozdrady!!! hihi :)
              pozdrawiam :)
          • Gość: marek Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:22
            > -szczególnie jak jest z routerami!!!

W routerze zmieniasz tylko login i hasło na te z netii. Tu sobie poczytaj:
            www.netia.pl/files/dom/uslugi/instrukcja_net24_tpsa.pdf
            • Gość: Gość Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.ertel.com.pl 20.01.07, 11:27
              To potwierdza że to powinno chodzić na wszyskich modemach ( z wyjątkiem
              wymienionych).
              na routerach powinnobyc tak samo....
              - ja jednak planuje kupno nowego routera i prosiłbym o informację o modelu na
              którym to gładko poszło i jest w rozsadnej cenie.
      • Gość: ilona Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:38
        jak sie sam nie łaczy prponuje program autoconet super działa jak nie masz to
        daj znac to wysle iknoli@tlen.pl
      • Gość: gość portalu Re: Chodzi bardzo dobrze..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:57
        ustawiałem to na pentagramie adsl i połączenie się poszło j....
        • przykopa Re: Chodzi bardzo dobrze..... 22.01.07, 15:35
          - niby wszystko było dobrze ,ale nie załapało połączenia automatycznie.
          W instrukcji instalowania jest napisane ,,na dołączonej płycie CD znajdziesz
          program ADSL Modem Utility którym bez problemu ustawisz połączenie....
          - tylko że na płycie nie ma programu , tak samo nie ma na stronie
          www.pentagram.pl.
          więc cerberus się wyłozył i przy okazji grzebiąc netię , której nie mogę
          uzyskać nawet na modemie z netii....
    • dziuunia Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady 20.01.07, 15:11
      Tu jest więcej na ten temat:
      forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=11345 jednak jeszcze nie
      przeczytałam całości ;)
    • jaki71 Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady 20.01.07, 15:40
      Moglbys podac jakiegos linka do promocyjnego cennika bo ten co ja znalazlem to
      taki tylko troche atrakcyjny :(
      www.netia.pl/files/dom/uslugi/cenniki/net24_bsa.pdf
      A ten promocyjny tez nie do konca ok:
      www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html
      Jedyny plus to brak limitow :(
      • Gość: andy Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:02
        Witam,mam pytanie do osób,które skorzystały z promocji Netii: czy teraz
        będziecie otrzymywac 2 faktury,od Netii za internet a od TP SA za telefon?
        • radiotrwam Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady 20.01.07, 21:10

Z rozmowy z agentem netii wynika że 2......
          u mnie
          - telefon faktura dla żony.
          - internet faktura wspólna dla małżonków

www.e-kabaret.pl/biblioteka/docs/ziobro.mp3
          • Gość: andy Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:29
            ano właśnie,dalej płacimy haracz tepsie
            • Gość: ext czytać prawdy sie dowiecie :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:35
              - do 14.02.2007 można zrezygnować z neostrady tp bez ponoszenia jakichkolwiek
              konsekwencji (kar pieniężnych itd.);
              - w Netii nie ma miesięcznych limitów pobranych danych;
              - można zadzwonić na 0801 802 803 i tam dowiedzieć się wszystkiego;
              - polecam do poczytania www.netia.novem.pl/ oraz
              www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html i naprawdę dokładne wczytanie się;
              - nie ma żadnych haczyków, naprawdę - cała idea (wszystko dzięki Ani
              Streżyńskiej) polega na tym, że można mieć abonament telefoniczny (nawet plan
              socjalny tp za 28 zł) od Telekomunikacji Polskiej S.A., natomiast dostęp do
              internetu od Netii S.A. (polecam np. Net24 Optimum+ 1 Mbit/s za 64 zł przy
              umowie na rok albo Net24 VIP+ 6 Mbit/s za 130 zł też na rok - przy umowie
              dwuletniej ceny wynoszą odpowiednip 55 i 124 zł);
              - jeżeli masz modem od TP S.A. (np. SpeedTouch albo Thomsona) i zdecydujesz się
              na Net24, to możesz go sobie zostawić i wtedy masz w pierwszym miesiącu rabat
              90% na abonament za internet;
              - jeżeli masz tylko telefon w TP S.A. to też możesz skorzystać z promocji - zaś
              ci, który nie mają w ogóle telefonu stacjonarnego, muszą niestety zapłacić więcej.
              • osman71 A co mnie doradzicie?? 21.01.07, 22:05
                Ja to mam już całkiem popieprzoną sytuację. Mam telefon z abonamentem w TP,
                umowę na połączenia z Tele2 i Neo 128 w TP. Co tu można zrobić? jaki
                najkorzystniejszy ruch? Wszyscy kuszą wiadomo do siebie, np mogę przenieść
                abonament za tel.do tele2 albo pozostać w TP? Mogę zgodnie z pismem TP
                zrezygnować z Neo, ale co dalej? Chciałbym w sumie mieć dalej Neo bo ma
                bezprzewodowy router z TP i jak na razie nie narzekam tylko na korzystniejszych
                zasadach, tych z aktualnych promocji. Czy mogłbym zerwać umowę i zawrzeć na żonę
                nową na nowych warunkach? A może tele2 też ma net w ofercie?? doradźcie proszę
                bo czas ucieka!
                • Gość: (gość portalu) Re: A co mnie doradzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:41
                  neo128 i router ? co tu dzielić....
                  1.wypowiedzieć umowę na neo w zwiazku ze zmianą regulaminów w TPSA.
                  2.zamówić net24 (lub dialnet - juz niedługo)
                  3.Wypowiedzieć tele 2 ( po co to komu)
                  4.zmienić taryfę telefonu na socjalny !!! za ok 30zł z darmowymi impulsami (15)
                  - jest to lepsze od opłaty za utrzymanie lini za 36zł
                  5.alternatywa pkt 4 jest zawieszenie lini telefonicznej ( tu coś koło 26 zł-
                  nie jestem pewien) i korzystanie z komórki....
                  • osman71 Re: A co mnie doradzicie?? 22.01.07, 12:07
                    Sorry, ale się nie zrozumieliśmy. Ten net nie jest jakoś specjalnie dzielony,
                    raczej wykorzystuję ten router do bezprzewodowego dostarczenia sygnału do
                    laptopa w całym domku. Z pewnych względów raczej nie wchodzi w rachubę też
                    rezygnacja ze stacjonarnego telefonu, raczej przeniesienie abonamentu do Tele2,
                    tylko wtedy aby mieć Neo chyba musiałbym opłacać w TP opłatę za łącze? Krótko
                    mówiąc chodzi mi raczej o to jak zmienić Neo w TP na korzystniejszą opcję? Coś
                    słyszałem że mają sami dźwigać podobno stałym abonentom prędkość, czy to prawda?
                    • Gość: Gigaset Re: A co mnie doradzicie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:53
                      Mieli podobno podnosić prędkość, tak jak piszesz, ale wycofali się z tego
                      jeszcze zanim na dobre zaczęli całą imprezę.
                      W sumie nawet nie tyle mieli podnieść prędkość, co zdementowali plotki, które
                      krązyły na ten temat.
      • Gość: manhu Re: Oferta Netii dla abonentów Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 15:35
        jaki71 napisał:
        > Moglbys podac jakiegos linka do promocyjnego cennika bo ten co ja znalazlem to
        > taki tylko troche atrakcyjny :(
        > www.netia.pl/files/dom/uslugi/cenniki/net24_bsa.pdf

NO WŁAŚNIE!!!
        Nie jest jak tu pisze "ext", że nie ma haczyków. Owszem są, bo cenników ta Netia ma od groma i jak sobie je poczytacie to są lepsze niż w TP, ale nadal kaszaniaste! Np. 134 za 1mega, gdy w TP 138. Wygląda to tak samo jak w TP-nowi wchodzą "za darmo", a starzy są dojeni skandalicznie (np.neo1024 za 28 a potem 56), gdy ja mogę to mieć za 138.

Co ja na to? Przechodzę do Netii, a po 2letniej umowie, wracam do TP. Skoro cenią tylko nowych klientów, to będę zawsze "nowy"
        • Gość: stalewiak dla tych co dzwonią do neti 0801802803 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:41
          czekałem 15 minut az ktos odbierze .nie dziwcie sie ze tak długo trzeba cekac
          maja nawał ludzi ja poczekałEM I SIE DOCZEKAłEM,TYM BRADZIEJ ZE KOSZT połączenia
          JEST TYLKO ZA 1 IMPULS I TO NIEWAŻNE ILE SIE ROZMAWIA.MOJA SUGESTIA WARTO CEKAć
          AZ KTOS ODBIERZE JA SIE PRZEPISAłEM I CZEKAM TERAZ NA PAPIRY OD NETI :] ADIJOS
          SEPSA:):)
          • Gość: marek Re: dla tych co dzwonią do neti 0801802803 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:16
            Ja tez czekalem, ale w koncu mnie rozlaczylo :( Dziwne, ze kiedy zadzwonilem na
            022, to polaczylo mnie bez czekania...
    • Gość: Zaloguj sie W ustawieniach modemu jest telecom Belgium..... IP: 87.205.44.* 24.01.07, 07:25
      widac że netia wychodzi na swiat z belgii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka