Dodaj do ulubionych

najgorsza poczta

20.02.07, 12:30
Typuje na wp. Miałam tam kiedyś konto, zrezygnowałam (dużo spamu wchodziło na
skrzynkę, ciagłe zakłócenia w odbiorze), a teraz chciałam powrócić
(przetestować) i okazuje się, że od 3 dni jakiś błąd (na serwerze?) i nie ma
możliwości wejścia (jescze nie skonfigurowałam na outlooka)

Kiepski filtr (na przekór reklamie) ma interia.

A jakie są Wasze doświadczenia?
Może zrobimy tutaj ranking bezpłatnych kont?
Obserwuj wątek
    • Gość: L4 Re: najgorsza poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:11
      Ależ proszę bardzo:
      1.najgorsze konto ma gazeta.pl , czasem działa jak poczta wewnętrzna,
      wiadomości z innych kont innych portali niekiedy wogóle nie dochodzą
      2.wirtualna polska - kupa reklam, słabe filtry, problemy z serwerami i z
      logowaniem się ale to portal tepsiarzy więc trudno się dziwić :>
      3.onet - podobnie jak wp
      4.interia taka sobie, ale w prównaniu z tymi powyżej... najbardziej mi
      przeszkadza dołączanie reklam pod tekstem przesyłanego maila, bez względu czy
      się korzysta z Otlooka czy www
      5.tlen/o2 - najlepsze jakie miałam do tej pory, w zasadzie stale używam od
      kilku lat, jako pierwsi udostępnili darmowo 1 GB pojemności skrzynki,
      niewiele reklam, serwery działają bez większych wpadek, listy dochodzą niemal
      natychmiast po wysłaniu.
      To tyle moich doświadczeń, chętnie poczytam innych.
      • zainteresowana16 Re: najgorsza poczta 20.02.07, 22:27
        Dzięki L4. Właściwie Twoja wypowiedź potwierdza moją wiedzę w temacie.
      • era77 Re: najgorsza poczta 20.02.07, 23:19
        "1.najgorsze konto ma gazeta.pl , czasem działa jak poczta wewnętrzna,
        wiadomości z innych kont innych portali niekiedy wogóle nie dochodzą"

Ciekawe. U mnie dochodzą.
        A na tlenie już ludziom skasowało sporo wiadomości z kont.
        • Gość: L4 Re: najgorsza poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 01:04
          Nie ma za co.
          Z tlenem to ciekawe nie spotkałam się z czymś takim... na szczęście. Poza tym
          większość kont ma przyjaźniejszy interfejs niż gazetowe. W zasadzie od dłuższego czasu konta z gazety używam wyłącznie do logowania na fora, jesli
          trzeba się logować. WP kiedyś miała najlepszą pocztę moim zdaniem ale to było
          daaaawno temu...
      • jaki71 Re: najgorsza poczta 21.02.07, 01:15
        > 4.interia taka sobie, ale w prównaniu z tymi powyżej... najbardziej mi
        > przeszkadza dołączanie reklam pod tekstem przesyłanego maila, bez względu czy
        > się korzysta z Otlooka czy www
        To jest dla mnie zagadka. Moge pojac ze majac darmowa skrzynke zgadzam sie za
        ja jej wlasciciel dostaje roznej masci i podlosci reklamy - w koncu mam ja za
        darmo. Ale co sa winni ci, do ktorych ja pisze ze dostaja reklamy zalaczone do
        moich listow? Podobna praktyke stosuje idea/orange. SMS z netu maja tyle reklam
        ze nie ma szansy znalezienia w nich wlaciwej tresci - kasuje przed czytaniem.

Generalnie darmowe skrzynki mam juz w glebokim powazaniu. Zalozylem nawet na
        gmailu ale trafilo mnie ze sie nie da skonfigurowac smtp pod thunderbirda.
        Zanim doszedlem ze jest blad w helpie zalozylem komercyjna skrzynke i nie
        zaluje. Gmaliowa zostala jako email do rejestracji i tyle, gazetowa tylko do
        dostepu na forum, a onetowa jest bo jest - nie chcialo mi sie wywalac jej z TB.
    • Gość: xxx Re: najgorsza poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:31
      Poczta Polska
    • new_machine Re: najgorsza poczta 21.02.07, 09:59
      Nagorsza poczta jest niestety gazetowa...
      Za swoja najlepsza place, wiec wszystko jasne, ale warto wywalic te kilka groszy
      i nie wiedziec co to spam i awarie ...
      • zainteresowana16 spam 21.02.07, 10:25
        Mnie jeszcze zastanawia ogromna ilość spamu. Miałam kiedyś zainstalowany filtr w
        outlooku i nie przepuszczał prawie nic. Natomiast poczty bezpłatne, mimo iż
        reklamują się, że mają dobre filtry (wielostopniowe), mimo odpowiedniego
        ustawienia zatrzymują stosunkowo niewiele. A jakie sa Wasze doświadczenia w
        przypadku płatnych?
        • new_machine Re: spam 21.02.07, 10:32
          Mi sie wydaje, ze to oczywiscie, ze jezeli kupuje konto mailowe (w moim
          przypadku do tego dolaczone jest jeszcze kilka innych uslug) to nie ma spamu
          wcale, czasem dostaje informacje od administratora np kiedy konczy mi sie umowa
          , zeby ja przedluzyc itp, a spamu zero.
    • Gość: sebifon Re: najgorsza poczta IP: *.toya.net.pl 21.02.07, 10:22
      Cytając posty na tym forum, to ciągle przewija się jeden temat- "poczta na onecie załamka"
    • monika_04 Re: najgorsza poczta 21.02.07, 11:14
      Na gazetę czasem narzekam ale ponieważ używam thunderbirda więc jej interferejs
      ani mnie ziębi ani grzeje. Zdarza się, że serwer jest niedostępny i ostatnio
      ciut więcej reklam przychodzi ale maila na ogół dochodzą do adresatów.
      Interia- za dużo spamu! No i z logowaniem się były kłopoty czasami
      Onet- nie miałam ale wiem, że maile nie dochodzą nagminnie
      Tlen- przyjazna i szybka, nie było większych problemów
    • Gość: eeeetaamm Re: najgorsza poczta IP: 213.134.181.* 21.02.07, 15:47
      ja używam już dobre kilka lat kont darmowych "internetowych" (tzn. logowanie się) : wp jest ok i onet teraz też jest ok w porównaniu z tym, jaki spam przyłazi na konto założone w firmie autocom...i pobieranie lub nie tego przez outlooka lub the bat-a (tak robi rodzinka) - to zdecydowanie wolę wp i onet

do interii moge miec jakieś tam zastrzeżenia jedank

a jak sie chce miec wszystko wspaniale to można sobie wykupic płatne konto, ja tam wolę darmowe - coś za coś..
      • Gość: eeeetaamm Re: najgorsza poczta IP: 213.134.181.* 21.02.07, 15:52
        acha - nie ściągam tego na koputer - tylko sprawdzam pocztę przez neta tak mi wygodniej...po co outlooki i inne takie..
        • Gość: zen Re: najgorsza poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:20
          Przed laty , jak zakładałem swoje pierwsze konto, to przy zaznaczaniu swoich
          zainteresowań robiłem to zgodnie z prawdą, zaptaszałem kilka. Wtedy nie mogłem
          opędzić się od spamu związanego z moimi zainteresowaniami, jaki lądował na tym
          koncie.
          Teraz zakładając bezpłatne konto, przeglądam liste do zaptaszenia i wybieram tą
          dziedzinę,jedną nie więcej, która wg mnie da najmniej spamu. Nie przyznaję się
          do moich zainteresowań.
          Wychodzę na tym b. dobrze nawet na niepopularnej tutaj poczcie gazetowej.
          To jest mój sposób na spam.
          Pozdrawiam. zen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka