Gość: rozrusznik Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:00 Opera działa u mnie bardzo powoli - muli się. Dlatego używam IE. A Operę wypróbowałem na dwóch komputerach, nie najszybszych ale i nie były to komputery z procesorem 486 (Pański LINK - mówiący o możliwościach) - działania na takim procesorze, praktycznie sobie niewyobrażam jeśli chodzi o tą przegladarkę. Takie są moje doświadczenia. Po za tym Opera faktycznie jest "przyjemniejsza" od IE. Jednak ze względu na szybkość działania, wybrałem IE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.04.07, 16:12 następny duży minus , opera wiele stron nie otwiera poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarex Re: dlaczego Opera a nie IE? 10.04.07, 17:56 być może dlatego, że strony nie są projektowane zgodnie z standardami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.07, 08:16 masz rację tylko jaki ja mam na to wpływ , żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: dlaczego Opera a nie IE? 11.04.07, 08:37 > tylko jaki ja mam na to wpływ , żaden. niemały osiolki.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
p.m Re: dlaczego Opera a nie IE? 11.04.07, 10:55 Ponieważ Opera jest szybsza. W IE najbardziej mnie zawsze denerwował powrót do poprzedniej strony. I ten pasek postępu na dole ekranu, który pokazuje że coś sie dzieje, a w rzeczywistości nic się nie dzieje i po 30s oczekiwania wyświetla że nie może otworzyć strony.. Poza tym zintegrowany klient pocztowy to duży plus. to fakt że niektóre strony nie otwierają się poprawnie, że są napisane to jedynej słusznej przeglądarki... ale zawsze można zainstalować dodatkowo firefoxa np w wersji portable-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.07, 12:34 skoro uważasz że opera jest szybka to sobie sprawdź operę, firefox , IE na stronie: www.numion.com/YourSpeed3/ a zobaczysz że latency w operze jest o 50% większe niż w pozostałych przeglądarkach które wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.m Re: dlaczego Opera a nie IE? 11.04.07, 16:28 No i mi wyszło w operze mniej niż w IE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.07, 17:14 gratulacje bo jesteś jedyny , a tu masz pozostałych którzy mają odwrotnie. my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=183324 gratuluję twojej operze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 07:56 szarex napisał: > być może dlatego, że strony nie są projektowane zgodnie z standardami A jakimi standardami ? Żadna przeglądarka - Firefox, Opera, IE i inne - nie odczytuje wszystkich standardów prawidłowo i tym samym zrobienie strony internetowej prawidłowo odczytywanej w każdej przeglądarce jest niemożliwe. :) Jak ustalisz w CSS parametr odczytywany prawidłowo przez Firefox to Opera i IE nie odczyta go prawidłowo i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
gvint Re: dlaczego Opera a nie IE? 11.04.07, 13:12 opera nie grzeszy prędkością - IE jest zintegrowany z windowsem, więc w chwili uruchomienia win mamy w zasadzie uruchomione IE :) a co za tym idzie, IE jest przez windows dużo lepiej 'traktowane', jeśli chodzi o przydział zasobów, niż opera. IE ssie, bo jest niebezpieczne. IE ssie, bo rżnie żywcem z innych rozwiązania takie jak np. taby. IE ssie, bo nie można go samodzielnie rozwijać ani tworzyć użytecznych widgetów. IE ssie, bo jest dostępne tylko dla jednej platformy. IE ssie, bo krach IE może doprowadzić do krachu systemu. A Opera jest nieco wolniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
r0ger Re: dlaczego Opera a nie IE? 12.04.07, 15:43 Nie wiem co wy wszyscy z tą powolnościa Opery? U mnie jakoś chodzi szybciej niż IE, czy FF. Dodatkowo popatrzcie sobie na zużycie zasobów przy 5-6 otwartych stronach. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
gvint Re: dlaczego Opera a nie IE? 14.04.07, 00:02 r0ger napisał: > Nie wiem co wy wszyscy z tą powolnościa Opery? korzystam z konquerora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |_| Re: dlaczego Firefox a nie IE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 16:12 Firefox jest lepszy :] Po zainstalowaniu wtyczek, FF rządzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebii Re: dlaczego Firefox a nie IE? IP: *.toya.net.pl 12.04.07, 17:16 Problem polega na tym że w operze nie trzeba nic instalować, bo masz to w "standardzie" i dużo więcej.Jest po prostu wygodniejsza, obsługuje się ją jak "dobrą brykę" - wszystko jest intuicyjne i proste.Wystarczy ją troche lepiej poznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romcio Re: dlaczego Firefox a nie IE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:02 Gość portalu: |_| napisał(a): > Firefox jest lepszy :] Po zainstalowaniu wtyczek, FF rządzi :-) Może u ciebie rządzi ale na świecie to jednak Internet Explorer rządzi - jest najpopularniejszą przeglądarką używaną przez internautów na świecie i nic tego nie zmieni - nawet żebyś sobie zainstalował po 10 razy Firefox. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: como Re: dlaczego Opera a nie IE? IP: *.238.221.98.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 19.04.07, 19:46 Opera ma byc szybka, ale jest niemiłosiernie zwarjowana dyktująca swoje zachowania. IE jak i cały mikrosoft jest szpiegiem. Korzystam z FireFox, który za pomocą JackThis wyrzuciłem z mojego logu wszystko z yahoo, nsm i chyba też IE. Z kopnfiguracją logu trzeba uważac, nawet zrobic beckup. Ostatnio ściągnęłem slimBrowser ( tylko 2,2Mb) i to pracuje dobrze. Aha! FireFox nie pisze mi polskiej litery zmiękczonego "c" (c z kreską). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś