Dodaj do ulubionych

problem z outlook express

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 13:52
jestem komputerowym głabem
chyba zle ustawilam poczte przych i wych,teraz nie wiem jak to zmienic bo
nie moge wysylac wiadomosci........hhmmmmm
a wogole to skad ja mam wiedziec jaki jest moj serwer poczty wych i
przych???? pomozcie,pls
Obserwuj wątek
    • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 13:57
      informacje o serwerach poczty przychodzącej (pop3 lub imap) i wycodzącej
      (smtp) powinnaś znaleźć na stronie portalu, gdzie masz darmowe konto (jeśli
      masz darmowe). zawsze są podane w linku typu "konfiguracja programu
      pocztowego". napisz, gdzie masz konto, to pomogę
    • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:04
      Gość portalu: anka napisał(a):

> jestem komputerowym głabem
      > chyba zle ustawilam poczte przych i wych,teraz nie wiem jak to zmienic

Menu Narzędzia -> Konta -> zakładka Poczta -> podświetl swoje konto i wybierz z
      prawej strony przycisk Właściwości -> zakładka Serwery. Teraz musisz tylko
      podać ich prawidłową nazwę.
      • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:12
        konto mam w interii,
        i dzieki-jestescie kochani
        • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:16
          Serwer POP3 i SMTP taki sam: poczta.interia.pl
          • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:23
            Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez
            serwer. Odrzucony adres e-mail to: „agata_majka@op.pl”. Temat 'adn',
            Konto: 'POP3', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź
            serwera: '553 <agata_majka1@interia.pl>: Sender address rejected: not logged
            in as owner', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 553, Numer
            błędu: 0x800CCC79

własnie mam cos takiego,hhmmmmmm.........
            • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 14:30
              serwer poczta.interia.pl wymaga uwierzytelniania również przy wysyłaniu. we
              właściwościach konta zajrzyj na serwery i zaznacz pod "serwer poczty
              wychodzącej" "serwer wymaga uwierzytelniania", potem kliknij "zaawansowane" i
              zaznacz, zeby uzyl tych samych ustawien co dla poczty przychodzacej
            • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:42

> Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony
              przez
              > serwer. Odrzucony adres e-mail to: „agata_majka@op.pl”. Temat 'adn'

Eeee, Malutka! Napisałaś, że masz konto w Interii, a to (op.pl) mi wygląda na
              Onet!

POP3: pop3.poczta.onet.pl

SMTP: smtp.poczta.onet.pl
        • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 14:17
          w takim razie w obu polach (tam, gdzie podał piecyk) wpisz poczta.interia.pl
          • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:18
            ok,to działam
    • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:02
      Skasuj oba konta i skonfiguruj jeszcze raz (przycisk Dodaj -> Poczta). W
      Interii pamiętaj o uwierzytelnianiu.
      • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:25
        chyba dziala hurrrra!!!!!!!!!
        a co to jest to uwierzytelnianie????
        • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:28

> chyba dziala hurrrra!!!!!!!!!
          > a co to jest to uwierzytelnianie????

We właściwościach konta Interii (zakładka Serwery) zaznacz Serwer wymaga
          uwierzytelniania. Inaczej nie wyślesz poczty.
          • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:37
            wiecie co,ja naprawde jestem głabem.....hmmmm...
            nie moge znalezc w interii tej zakladki -serwery-
        • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 15:28
          to jest takie cuś, że teraz również przy wysyłaniu poczty program podaje Twoje
          hasło, żeby byle cieć nie wysłał z Twojego adresu maila, co jest możliwe bez
          uwierzytelniania ;)
      • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:29
        jeszcze jedno pytanie
        z tego komputera korzystaja inne osoby,czy moge zahaslowac swoje konto???
        • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 15:32
          w outlooku można zrobić tzw. tożsamości, które można "zahasłować". menu:
          Plik=>tożsamości=>dodaj tożsamość lub zarządzaj tożsamościami. tam
          klikasz "wymagaj hasła" i je definiujesz.
        • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:39
          sluchajcie,naprawde jestem głabem
          nie moge znalezc tej zakladki -serwery- w interii
          • Gość: antirobbie Re: problem z outlook express IP: 217.97.135.* 22.07.03, 15:45
            logujesz się, klikasz Pomoc (drugi przycisk od prawej), potem Konfiguracja i
            Konto bezpłatne i wybierasz wersję outlooka, którą masz (pewnie 4 lub 5)
            • Gość: anka Re: problem z outlook express IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 16:27
              dobra,zrobione
              powiedz mi teraz jak to sprawdzic czy dziala????
              • beata_ Re: problem z outlook express 22.07.03, 18:08
                Wyślij maila do siebie

Ps
                ja nie żartuję, też tak robię jak coś sprawdzam:-)
          • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 07:47

> sluchajcie,naprawde jestem głabem
            > nie moge znalezc tej zakladki -serwery- w interii

Menu Narzędzia -> Konta -> zakładka Poczta -> podświetl konto w Interii,
            wybierz -> Właściwości -> zakłada Serwery -> zaznacz Serwer wymaga
            uwierzytelniania.
    • astra18 Re: problem z outlook express 23.07.03, 14:45
      Ludziska kochane,mój outlook najpierw się zawieszał,potem znowu działał,potem
      nie działała skrzynka odbiorcza.
      W końcu wszystkie programy zostały wywalona/ taki zabieg kosmetyczny bo
      komputer już się turlał /,zamontowano mi nową wersję 6,o.
      Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją i .....nie działa NIC.
      Wychodzą następujące komunikaty :

- łączenie z serwerem nie powiodło się z powodu błędu łączy 10060

- nie można odnalezć hosta SMTP - błąd łączy 11001

- nie można odnalezć hosta POP3.interia.pl-ten sam błąd co wyżej

Wszędzie zrobiłam wymagane od niedawna uwierzytelnienia i nic.
      Czy mój dostawca może w tym maczać palce?Zgłaszała mu to ale poinformowano mnie
      że z ich strony jest ok.
      Wystarczy jeszcze komuś cierpliwości aby mi odpowiedzieć jakie kroki mam
      podjąć???

Z góry dziękuję za odpowiedz.
      • Gość: emen Re: problem z outlook express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 15:39
        interia.pl ma chyba takie same serwery pop3 i smtp i jest nim poczta.interia.pl
        sprobuj to wpisac zamiast smtp.interia.pl i pop3.interia.pl
        • astra18 Re: problem z outlook express 23.07.03, 16:53
          Gość portalu: emen napisał(a):

> interia.pl ma chyba takie same serwery pop3 i smtp i jest nim
          poczta.interia.pl
          >
          > sprobuj to wpisac zamiast smtp.interia.pl i pop3.interia.pl

Wpisane było wcześniej, i nic.
      • Gość: piecyk gazowy Re: problem z outlook express IP: *.visp.energis.pl 23.07.03, 20:56
        astra18 napisała:

> - nie można odnalezć hosta POP3.interia.pl-ten sam błąd co wyżej

Nie można odnaleźć hosta, bo takiego hosta w Interii NIE MA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka