hevraan 29.05.08, 13:47 Po każdorazowym wpisaniu zapytania (obojętnie, co by to nie było), pojawia się takie cudo: www.google.pl/sorry/?continue=http://www.google.pl/search%3Fhl%3Dpl%26q%3Dlakiernik%2Bchorz%25C3%25B3w%26lr%3D Ki diabeł?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad.w6 Re: Co się dzieje z Google? 29.05.08, 18:31 A to jest, że jesteś prawdopodobnie w osiedlowej sieci. Jeden z użytkownik nasyfił i Google zbanowało całą sieć. Gadaj z osiedlowym adminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiedlowy Admin Re: Co się dzieje z Google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 07:36 konrad.w6 napisał: > A to jest, że jesteś prawdopodobnie w osiedlowej sieci. Pewnie Aster w warszawskich slamsach. :))) > Jeden z użytkownik > nasyfił i Google zbanowało całą sieć. Nie inaczej ! > Gadaj z osiedlowym adminem. To raczej nie wpłynie na Google ale mordę moża mu obić. W końcu: "płacem i wymagam" - czy to nie wypada tak "wymagać" ? To takie NIE POLSKIE - wymagać tego za co się zapłaciło. Lepiej uszy po sobie i stękać po kątach - to jest typowo polskie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hevraan Re: Co się dzieje z Google? 30.05.08, 11:36 Heh, dzięki, ale to nie jest sieć osiedlowa... to sieć firmowa, hmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster w kosmos ! Re: Co się dzieje z Google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:03 hevraan napisała: > Heh, dzięki, ale to nie jest sieć osiedlowa... to sieć firmowa, Na jedno wychodzi. :) Firmowa to też takie same dziadostwo jak osiedlowa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Google leci w goomy IP: *.tpnet.pl 30.05.08, 23:54 To nie zadna sieć osiedlowa ani firmowa.Blokowanie to brednia.Tyle się zmieniło,że nie ma okienka do wpisywania i odblokowywania.Ci upierdliwi iluzjoniści teraz tak "informują" 1) www.wklej.org/id/af0314447e 2) sorry.google.com/sorry/?continue=http://www.google.com/search%3Fq%3Dabc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibol Re: Google leci w goomy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 10:30 Gość portalu: abc napisał(a): > To nie zadna sieć osiedlowa ani firmowa.Blokowanie to brednia.Tyle się > zmieniło,że nie ma okienka do wpisywania i odblokowywania. Bzdury piszesz ! U mnie nie mam i nie miałem nic takiego o czym tu piszą. Wpisuję w Google co chcę i nie mam żadnych komunikatów o jakich tu mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
otreb Re: Google leci w goomy 31.05.08, 22:18 Ja też w pracy w czwartek i w piątek miałem taki komunikat. Najpierw się zdziwiłem, nawet przeskanowałem komputer antywirusem i ad-awarem, ale jak u innych osób pojawiło się to samo, to przynajmniej upewniłem się, że to nie ja mam jakiegoś "syfa" ;) W czwartek po jakimś czasie to minęło, w piątek później nie sprawdzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Google leci w goomy 31.05.08, 22:54 Ja też od paru dni zaczęłam dostawać takie komunikaty z możliwością odblokowania po wpisaniu hasła z Captcha. Zdarza się tak tylko przy niektórych zapytaniach, wydaje mi się, że przy tych, które wpiszę do okienka wyszukiwarki w Firefoksie (zamiast ze strony głównej Googla), ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: Google leci w goomy 01.06.08, 00:54 Google coś się za mundre zrobiło - samo wie lepiej co chcę zobaczyć. Wprawdzie tego komunikatu nie miałem ale na jakieś strony przez nie wyszukane mnie nie wpuszcza i pisze że te strony są niebezpieczne. Pyta się czy jestem pewien że chce tam wejść. Mimo ze odpowiem ze tak to dalej nie wpuszcza. Paranoja jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dozorca Re: Co się dzieje z Google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 08:53 Naprawdę dziwię się, że macie jakieś problemy z GOOGLE. Ja ich nie mam i czytam z otwartymi ze zdziwienia ustami to co wypisujecie. Co do tych osiedlowych czy firmowych sieci to jest tak, że jak antywirus nie znalazł niczego na twoim komputerze to nie znaczy, że nie ma jakiegoś śmiecia na innych komputerach w sieci - przecież nie skanujesz antywirusem wszystkich komputerów w sieci. A GOOGLE prawidłowo reguje na ataki tych śmieci z sieciowego komputera, gdzie wszystkie komputery korzystają z tego samego łącza. To normalna reakcja systemu ochronnego. Prywatna, mała firma po takich atakach na swój serwer z waszych sieciowych komputerów od razu by zablokowała dostęp wszystkim komputerom z waszych sieci. I słusznie by zrobiła. GOOGLE daje wam jeszcze szansę i z tego się cieszcie. A swoją drogą to administratorów tych waszych osiedlowych/firmowych sieci wysłałbym do zabawy w piaskownicy a nie dawał im uprawnienia do administrowania siecią. Nie dają sobie rady z wirusami a być może i sami je rozsyłają - tak dla zabawy lub zwykłej ciekawości. A wy za te ich zabawy płacicie będąc w sieci osiedlowej. W firmie wyrzuciłbym ich na zbity pysk i podał do sądu o odszkodowanie za zainfekowanie komputerów i niezgodne z umową wykorzystywanie firmowej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś