Dodaj do ulubionych

Internet radiowy - pytanie.

11.08.08, 15:23
Witam. Od kilku dni mam Net radiowy - jedyny dostępny w miejscu gdzie mieszkam. Zewnętrzne IP, 1024, antena na dachu, kabel do routera i z routera 2 kompy po kablach sieciowych. Mam wątpliwość czy wszystko OK bo zdarza się, że strony www wczytują się dość wolno a raczej szybko ale po odświeżeniu strony - czasem kilkukrotnym. Poza tym nawet jak strona się otworzy to bardzo długo Firefox sygnalizuje, że ciągle ją pobiera - takie kręcące się kółeczka na zakładkach. Prędkości sprawdzone na speedtest.pl są chyba dość OK - np. 966 download, 244 upload. W praktyce - ściąganie plików przebiega też ok - zwykle max prędkości łącza. Filmiki z youtube, radio/tv internetowe śmigają aż miło - przez kilka godz. bez żadnych zakłóceń. Pingi - sprawdzone przez ping onet.pl -t - w granicach 8-25 ms - większość wartości. Chyba te parametry są w miarę ok, jednak czasem działanie www mnie jednak niepokoi.
I jeszcze jedno - goście, którzy zakładali mi Net, jak się okazało zabezpieczyli router hasłem - nie mogę się z nim połączyć, sprawdzić siły sygnału itd. Czy jak go zrestartuję to są tam jakieś parametry do wpisania bez których nie będę mieć Netu? Czy dostawca Netu powinien mi udostępnić hasło do routera?

Sorki za lamerskość - na sieciowych sprawach się nie znam...
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka