IP: 10.200.53.* 10.10.08, 17:37
Ja wole windows, ale moim zdaniem to najlepsza dystrybucja, nawet od Ubuntu.
Obserwuj wątek
    • Gość: vanilla.dream Re: Mandriva IP: 80.50.230.* 10.10.08, 18:18
      Pracuję na Mandrivie, gram na XP. To świetna dystrybucja, polecam.
    • Gość: Michał Re: Mandriva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:41
      Może byście dali linka do wersji One? LiveCD jest lepszym pomysłem na spróbowanie nowej Mandrivy, a i ściągania jest zdecydowanie mniej.
    • Gość: A Re: Mandriva IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 18:42
      zostane przy Ubuntu. A tylko ta roznica poza tym robie to co Vanlila. Praca na ubuntu, gry na XP. Problem z wirusami i aplikacjami do pracy z glowy. Grac w sumie tez mozna by bylo ale problem jakis zawsze jest chociaz linuxiarze ostro pracuja nad tym i coraz lepiej im wychodzi. Ale to nadal nie jest ten komfort. Zreszta laptop i tak nie pociagnie mi gier wiec na piecku gry na lapie work.

Polecam sprobować albo powyższego albo innej dystrybucji.
    • Gość: A Re: Mandriva IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 18:42
      @Michał: popatrz na linki po prawej masz tam One na liscie.
    • Gość: Michał Re: Mandriva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:54
      @A
      Dzięki , nie zauważyłem.
    • drugie_wcielenie Re: Mandriva 10.10.08, 19:26
      czy ktos z was testowal suse ?
    • Gość: xul Re: Mandriva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:33
      ja miałem Susła, ale pozbyłem się go szybciej niż zainstalowałem. Zostaję przy Ubuntu.
    • Gość: Stefan Re: Mandriva IP: *.icpnet.pl 10.10.08, 20:17
      Co to znaczy pracuje na linuk$ie? Pod warunkiem że nie jesteś adminem to co tam można robić???
    • Gość: dead_user Re: Mandriva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:29
      Można normalnie korzystać z systemu: napisać dokument, posłuchać muzyki, oglądać film, pograć.
      Swoją drogą, autor tej notki nie ma najmniejszego pojęcia o systemach GNU/Linux - Mandriva mieści się dopiero w okolicach 7 miejsca na distrowatch.com - bardziej popularna jest jedynie w Polsce.
    • Gość: Gość Re: Mandriva IP: *.ists.pl 10.10.08, 20:41
      Coś nie za bardzo z tym linkiem albo serwerem. Niby pisze jak WÓŁ 4GB a w oknie sciagania jest to 286MB. Czyżby ktoś miał bałagan w systemie?
    • Gość: k Re: Mandriva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:13
      Pod linuksem można napisać system dla elektrowni, czy też lepiej dystrybutora prądu, za kilkanaście baniek. Naprawdę, da się pod linuksem zarobić.
    • Gość: Soriano Re: Mandriva IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 21:32
      Świetny OS lecz pracuje na 2 Mandrivie i openSUSE. Oba dają wystarczająca funkcjonalność by przenieść się z Windowsa na Linuxa. Nie gram w gry więc problem ich kompatybilność w moim przypadku nie istnieje.
    • Gość: Kuba Re: Mandriva IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 22:15
      Zainstalowałem 2008.0 i 2009 nie będę instalował - wolę Ubuntu. Bardzo słaba stabilność, trudna aktualizacja do wyższych wersji i szybko "starzejące się" pakieciarnie (poza tym często nie aktualne dla wersji Free). Poza tym Ubuntu od razu wykryło mi Wi-Fi, a na Mandrivie męczyłem się tydzień. Radzę uciekać na Kubuntu!
    • moped26 Re: Mandriva 11.10.08, 00:33
      W linuksach grzebię się chyba od początku powstania linuksa, nawet mam propozycję wzięcia udziału w sympozjach Microsoftu ale nie skorzystałem z ich propozycji. Bardzo iinteresuje mnie natomiast "project Indiana". Fajna zabawka ale dla zaawansowanych ludzi
    • Gość: heh Re: Mandriva IP: *.silesiamultimedia.com.pl 11.10.08, 09:33
      @dead_user
      ale wiesz na jakiej zasadzie dziala distrowatch?

ciezko ocenic ilosc pingwinow, bo nie po liczbie pobran(kupa ludzi sciaga zeby sprawdzic), po odslonach tez nie(ja np blokuje reklamy, skrypty i ciasteczka), moze po UA?
    • Gość: strasznyfilm Re: Mandriva IP: *.146.236.1.ip.airbites.pl 22.10.08, 19:22
      Ludzie zrobcie jedna wersje Mandriva tylko jedna wersje moze byc platna ale tylko 1 tylko 1 tylko 1 tylko 1 a wiecie czemu ? bo kazda jest inna xD i to jest bez sensu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka