Dodaj do ulubionych

otwieranie linków

IP: *.katowice.pik-net.pl 24.10.03, 08:38
Kiedy będąc w necie klikam na linka to IE 6 ( z 5.5. miałem tak samo) otwiera
mi się tylko w małym paseczku gdzieś na ekranie i czasem mam problem aby to
odnaleźc... Co mogę zrobić aby otwierał się "większym" oknem?
Mam Win ME. Próbowałem ręcznie powiększac, zamykać itd. Bez skutku... po
ponownym uruchomieniu kopmpa wciąż to samo...
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: otwieranie linków IP: 64.75.243.* 24.10.03, 09:10
      IE zapamietuje swoj wyglad w momencie zamykania go. Te informacje przechowuje
      w rejestrach.
      Zrob probe. Powieksz to okno i je zamknij, nastepnie otworz, powinien byc tej
      samej wielkosci jak przed zamknieciem.
      Jezeli nie to znaczy ze jakis inny program zmienia te ustawienia.
      • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.pik-net.pl 24.10.03, 10:27
        a więc jak powiększam okno, zamykam i znowu powiększam to jest tej samej
        wielkosci jak przed zamknięciem ale jak klikam na dowolnego INNEGO linka to
        znowu klops :(
        • Gość: JP Re: otwieranie linków IP: 64.75.243.* 24.10.03, 11:08
          Sprobuj zrobic tak. Otworz jakas stone internetowa i nacisnij ctrl + N.
          Jakiej wielkosci bedzie ta druga strona? Jezeli mala to powieksz ja i zamknij.
          Teraz probuj otwierac inne strony. Jaka bedzie ich wielkosc.
          • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.pik-net.pl 24.10.03, 11:37
            ok, dzięki, wypróbuję w domu bo to na tamtym kompie
            Pozdr.
          • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 15:30
            niestety, pomimo operacji któą sugerowałeś inne okienka cały czas otwierają się
            paseczkiem :(
            • Gość: 90533 Re: otwieranie linków IP: *.router.media-com.com.pl 24.10.03, 16:52
              Pocieszę Cię, od paru dni mam to samo.Niby drobna rzecz, a denerwuje.:(
              • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 18:55
                już mi raźniej ;) a co zrobiłeś na kompie że tak się stało? Może poznanie
                przyczyn pozwoli to usunąc?
                • Gość: JP Re: otwieranie linków IP: 64.75.243.* 24.10.03, 23:38
                  Jeszcze jedna proba.

- Otworz jakas strone z linkami. Stan mysza na jakims linku i prawym PM
                  wybierz Otworz w nowym oknie.
                  - Po otwarciu nowego okna zamknij to poprzednie.
                  - Zmien rozmiar tego nowego okna stojac kursorem myszy w kornerze i przsuwajac
                  mysza np powieksz to okno do duzych rozmiarow. Nie klikaja na znak
                  powiekszania strony do maksimum.
                  - Teraz trzymajac klawisz kontrol ctrl kliknij mysza na zamkniecie strony.

Jezeli to nie pomoze musisz zresetowac standartowe wymiary okna IE w
                  rejestrach.
                  Podaje ci tu link do programu ktory to zrobi.
                  mvps.org/winhelp2002/ResetWindowPlacement.reg
                  Po sciagnieciu klikij prawym przyciskiem myszy (stojac na nim) i wybierz
                  przylacz (pierwsza pozycja od gory).
    • Gość: JP Re: otwieranie linków IP: 64.75.243.* 26.10.03, 03:46
      Drogi abc i 90533,
      Bylbym rad gdybyscie raczyli odpisac czy wam pomoglem czy nie.
      Ta ostatnia moja porada jest wynikiem godzinnego poszukiwania.
      • iskierka8 Re: otwieranie linków 26.10.03, 04:34
        Gość portalu: JP napisał(a):

> Drogi abc i 90533,
        > Bylbym rad gdybyscie raczyli odpisac czy wam pomoglem czy nie.
        > Ta ostatnia moja porada jest wynikiem godzinnego poszukiwania.

WLASNIE - to samo mysle - tyle pomocy stad a czasem nawet dziekuje ktos nie da.
        Smutne:(((
        • Gość: JP Re: otwieranie linków IP: 64.75.243.* 26.10.03, 05:30
          ale buduje to, ze sa tacy ja ty ))))
          dzieki
          • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 11:30
            żeby nie łaczyć problemów postanowiłem odpowiedzieć na raty.
            A więc primo:
            Pisuję na tym forum pod kilkoma nickami starając sie pomagać ludziom - niestety
            nie zawsze jest to odbierane pozytywnie stąd wielośc nicków. Tym niemniej też
            przeważnie cieszą mnie odpowiedzi :) Problem w tym że tylko w pracy mam łacze
            stałe (za to żadnych problemów np. z niniejszym tematem). W domu skazany jestem
            na modem i pakiet TPSA a jak nietrudno zauważyć zbliża się koncówka miesiąca no
            i niestety godziny dostępne w ryczałcie radykalnie stopniały... dlatego po
            pracy względnie w czasie weekendów rzadko bywam w necie stąd też moje czasowe
            milczenie co nie oznacza bynajmniej lekceważenia uczestników forum, tematu itd.
            Wręcz przeciwnie lubię poznawać przyczyny problemów i ich rozwiązania stąd
            często bywam męczący w drążeniu tematu a nie zaspokajam się pierwszą z brzegu
            odpowiedza byle tylko ktoś nie poczuł się urażony moimi powątpieniami ;)
            Tak więc Iskierko cieszy mnie Twoje zaangażowanie ale pomyśl że czasem postawy
            wynikają z problemów innych niż przypuszczane przez Ciebie :)
            Secundo: JP, dzięki - za chwilę przetestuję Twoje rozwiązaniai napisze o
            rezultacie...
            • Gość: abc Re: otwieranie linków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 11:37
              jeszcze raz secundo: przepis pomógł :) dzięki! Tego programu nie musiałem
              ściągać... Pozdr.
      • Gość: 90533 Do JP IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 11:59
        Naprawdę mi głupio.:(:(:( Ja po prostu wtrąciłem swoje trzy grosze do tego wątku i więcej tu nie zaglądałem, bo właściwie to nie ja szukałem tym razem pomocy tylko abc... Tak czy siak przepraszam i oczywiście dziękuję. Mam nadzieję, że następnym razem, gdy będę mieć problem, to nie zrażony tym moim małym faux-pas, ruszysz z natychmiastową odsieczą:):):).
        Co do istoty sprawy:
        1.Zrobiłem to co proponowałeś w pierwszej części postu z 24.10.03 23.38 i jak na razie O.K., choć nie wiem czy nie chwilowo.
        2.Zainstalowałem Operę (choć i ona do ideałów nie należy).

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka