Gość: kapitan IP: *.nat.student.pw.edu.pl 22.05.09, 17:15 LOL. dlaczego kontrolę poczty robi Urząd Komunikacji Elektronicznej?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ttt Dowalić 10 mln zł kary to może się sprężą. IP: *.chello.pl 22.05.09, 17:19 Byle Kowalskiego potrafią ścigać różne urzędy za kilka zł ale prawdziwych złodziei nikt nie ruszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksinski Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.chello.pl 22.05.09, 17:26 Dyżurny temat dla płaczków frustratów i lamenciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Sprzedajne liberały utrzymują monopol Poczty 22.05.09, 17:27 Pytanie tylko za ile judaszowych srebrników to robią. Ale i tak cud, że 100% listów nie trafia do kosza. Przy zapewnionym monopolu mogliby je masowo palić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Sprzedajne PiSy załatwiły monopol Poczty IP: *.chello.pl 22.05.09, 23:34 Trafiłeś kulą w płot !! Bardzo ! To Twój idol figurant Jar jako premier "Wywalczył" w Brukseli monopol do 2013 r. !! Tak, Kaczyńskiemu podziękuj !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Sprzedajne liberały utrzymują monopol Poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:45 sam się spal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 17:28 A ja dodatkowo ostrzegam na "Operatora pocztowego PAF" nie dostarcza przesyłek na czas, przesyłki są niszczone, a reklamacje nie uznawane - BADZIEWIARZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 96.31.74.* 22.05.09, 20:58 Tak z samej ciekawości .. co oni doklejaja do kopert ( PAF ) ? Nic jeszcze od nich nie dostałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? 23.05.09, 08:35 Doklejają obciążenie ponieważ poczta ma monopol na przesyłki do 50 gram. Dzięki obciążeniu(tekturka, blaszka) inpost i paf łamią ten monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adresat Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:49 zapewne blachy tak jak to robi in post Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanp Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 17:38 Ja tam jestem za przeniesieniem poczty do świata wirtualnego. Jest kilku chętnych www.lettrerecommandee.com/ w europie i www.erpoczta.com w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Pocztowy Polecony.com IP: *.w86-217.abo.wanadoo.fr 23.05.09, 07:23 albo jeszcze polecony.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 86.47.136.* 22.05.09, 17:42 Ja wczoraj dostałem potwierdzenie z Banku Pocztowego które wysłali 10 marca 2009 :) Więc pismo z podfirmy poczty szło do mnie 2,5 msc... Nieźle to o nich świadczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Poczta Gnije IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.09, 17:50 Problem poczty to struktury siedzące jeszcze w PRL, gdzie facet zwany listonoszem posiada swój nieodłączny atrybut jakim jest torba gdzie dźwiga paczki listy i emerytury. Natomiast konkurencja w przesyłkach jaką jest np DHL, UPS czy największy i najtańszy drobnicowiec InPost (obecnie przejął na wyłączność obsługę rachunkową TP SA) wymaga od każdego kuriera (listonosza) samochodu o odpowiednim standardzie. Każdy kurier z tych prywatnych firm jest tylko podwykonawcą będącym na własnym rozliczeniu (sam opłaca sobie ZUS itp) a więc od jego obrotności zależy ile zarobi (pojawiając się w punkcie otrzymuje paczki na przydzielony rejon i jedzie na listach przewozowych ma nie tylko napisane expres lecz dodatkowo godzinę dostarczenia jak nie zdąży to kara finansowa np w DHL 15 zł za każdą godzinę). W poczcie jest tak że kurierzy Poczteksu otrzymują samochody i etaty z Poczty i jeżdżą nie mając nic od paczki więc im się nie spieszy w celu dostarczania Poleconych Priorytetów podzielono ich na dwie zmiany 7-15 oraz 10-18 efekt jest taki że po 18 mają wolne podczas gdy w święta obrotni kurierzy np DHL potrafią dostarczyć paczkę nawet o 21 wysłaną rano o 9.00 bo im zależy na punkcie od którego kasują w zależności od gabarytu paczki (od ok. 2-3 zł wzwyż). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Poczta Gnije IP: 96.31.74.* 22.05.09, 21:08 Tak faktycznie opłaca sie pracować od 9 rano do 22 za 3 tys na rekę , może w urzędach dołoży sie z 500 zł i panie w UM czy US posiedza do 23 ? Oczywiście od rana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szun Re: Poczta Gnije IP: *.chello.pl 22.05.09, 22:10 tak przejeli rachunki i już tydzień na niego czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: Poczta Gnije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 22:01 Są bardzo obrotni. Niedalej jak wczoraj kurier z firmy dpd czekał na wydanie mi paczki za pobraniem ok 20 minut, aż pójdę do bankomatu i pobiorę potrzebną kwotę. Nic dziwnego, że doręczają przesyłki jeszcze o godz 21. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo Polska poczta to same zlodzieje IP: *.drs-tsi.com 22.05.09, 18:00 Do tej pory ginely wszystkie listy zwykle wysylane do mojej mamy z USA. Ostatnio zaczeli krasc nawet listy polecone i nie ma winnych. Po zlozeniu skargi, poczta odpowiedziala mi, ze listu nie znalezli. I wez udowodnij im, ze moj list dotarl do Polski, choc mam dowod, ze z USA list zostal wyslany. Rozwalic ten gnoj i stworzyc firme, ktora bedzie dobrze oplacac pracownikow, wiec nie bedzie im sie chcialo ryzykowac utraty dobrej pracy probujac krasc jak teraz. Chanba poczty polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Polska poczta to same zlodzieje 22.05.09, 18:36 BIMBO, Jeśli nastąpi ten dzień, kiedy zaczniesz używać polskich znaków i napiszesz "hańba" zamiast "chanba", uznam Cię za Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Polska poczta to same zlodzieje IP: 94.75.67.* 23.05.09, 02:17 Bo niepolakom można kraść? Po kiego mu twoje uznanie "za Polaka"? Tutaj on nie jest "Polakiem" tylko "okradanym" przez pracowników poczty. Zresztą tak, jak moja córka z urodzinowych przesyłek od babci. Jakiś pomiot poczciarza bawi się kradzionym i być może uczy "etyki pracowniczej". Poczta jest tu równie winna, bo nie ściga procederu. Państwo jest tu winne, bo wymusza na nas korzystanie z usług złodziei a więc przyczynia się do kradzieży. Państwo - paser. Ukraść i część oddać kościołowi i już sumienie czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: Polska poczta to same zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 22:06 Jaki człowieku masz na to dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 93.179.216.* 22.05.09, 18:12 Ja właśnie czekam na przesyłkę listem poleconym wysłaną 12.05.2009 (wierząc osobie wysyłającej, która podała numer nadania przesyłki). Minęło od tego czasu już 10 dni i ... nie otrzymałam jej. Mam nadzieję, że ją otrzymam, choć i ta iskierka powoli gaśnie. Po 14 dniach nadawca z dowodem nadania może złożyć reklamację, z której nie wiadomo co wyniknie. A ja skoro zapłaciłam za towar i przesyłkę, poproszę o zwrot pieniędzy na mój rachunek. Czasem otrzymuję przesyłki w błyskawicznym tempie (wysłane w piątek są już w poniedziałek). Nie wiem od czego to zależy - może od pracowników Poczty Polskiej na danej zmianie??? Kartki pocztowe wysyłane np. z okazji świąt czy urodzin (bo nadal takowe wysyłam pocztą i wypisuję ręcznie a nie smsy i kartki online) odpowiednio wcześniej zawsze trafiają na czas. Uwzględniam w danym czasie natłok różnych korespondencji od - do innych. Ot i nie ma o co psioczyć. Pozdrawiam panie listonoszki bardzo często dźwigające ciężary korespondencji do petentów/klientów. Życzę zdrowia zwłaszcza w obrębie kręgosłupa i nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Mnie bawi sytuacja z poczta zwiazana, ktorza przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 18:19 stawie pokrotce (autopsja), pocztowiec odbiera przesylke priorytetowa o 10-tej, o 11-stej jest pod moim blokiem, wrzuca awizo do skrzynki, a na nim widnieje data odbioru dzien nastepny. Bylem na poczcie z sugestia, aby gosc nie bral przesylki z soba, tylko awizo, a wieczorem zglosilbym sie po przesylke, pani w okienku powiedziala: niemozliwe, bo...bo...bo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Mnie bawi sytuacja z poczta zwiazana, ktorza IP: 96.31.74.* 22.05.09, 21:15 Odpowiedz jest prosta . Listonosz stawia sie do pracy na 7 , zanim posortuje pocztę i dostanie polecone jest 10-11 . Wyjeżdza w rejon czasem zaczyna pracę od 12-13. Roznosi listy .. kończy czasem o 18- 19 ..wraca na urzą ( byle przed zamknieciem ( 18-20 ) rozlicza się .Panie z ekspedycji zanim to wpiszą do ewidencji... tez troszke trwa. I upragniona chwila ... list trafia na okienko i tak nastąpił nowy dzień. ps. Ciekawa praca listonosza faktycznie z 12-14 godzin a płacą za 8 ( 1200-1400 zl plus napiwki ;) ). Fakt czasem się zdarzaja luzniejsze dni 6-8 godzin .. nieliczne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Mnie bawi sytuacja z poczta zwiazana, ktorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:39 Stary skończ pisać bzdury. U mnie w urzędzie o godzinie 14 już wszyscy listonosze są rozliczeni. Czasami tak ważne jest ich rozliczenie że okienko paczkowe jest zamknięte bo Paniusia musi rozliczyć listonosza a ty czekaj z paczką. Więc skąd Ci się wzięło to o 18?? I napisze prosto z mostu że te napiwki o których piszesz to drugie tyle co dostajesz od Poczty. Przy jakości twojej pracy to to co dostają listonosze od Poczty jest o wiele za wysoką kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmf Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 18:54 PP mentalnie i organizacyjnie tkwi dalej w komunie! Odpowiedz Link Zgłoś
sorek123 Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 19:04 z niecierpliwością czekam na totalną śmierć poczty polskiej-za ich butę i arogancję.olewanie petentów-sam wyraz twarzy urzędniczki za okienkiem napawa obrzydzeniem-nareszcie poczują jak to być z drugiej strony okienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Najgorsze są jednak kolejki do okienek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.09, 19:11 Praktycznie w kazdym urzędzie i o dowolnej porze trzeba odstać swoje. Od niepamiętnych czasów. Teraz jest chyba jeszcze gorzej, bo usługi pocztowe są jak dodatek do całej reszty. W każdej poczcie kram z rozmaitymi geszeftami i badziewiem. Jeszcze trochę a będą sprzedawać zapiekanki i dawać d*py na zapleczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Najgorsze są jednak kolejki do okienek IP: 78.131.137.* 22.05.09, 20:59 Łoj, obśmiałem się do łez... Ale wiele prawdy jest w Twoim poście :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.chello.pl 22.05.09, 19:13 Ostatnio otrzymałem przesyłkę z Warszawy wysłaną ekspresem poleconym za pośrednictwem InPost. Z centrum Warszawy do centrum Krakowa przesyłka szła 7 (tak - siedem) dni!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 96.31.74.* 22.05.09, 20:55 I to jest tragedia ? Na poczcie czasem wogóle nie dochodzą, albo z 2-3 tygodniowym " poślizgiem". Tydzień ma 5 dni pracy ( w soboty i niedzielę sie nie pracuje ), wiec jak rozumiem list wysłany w poniedziałek i otrzymany w nastepny ? Ja bym sie cieszył jakby " tak szybko" poczta do mnie by dochodziła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.tbcn.telia.com 22.05.09, 19:27 najlepsze jest to ze tylko co drugi zwykly list!! wysylany za granice wogole nie dociera!!!!!! ja w miejscu gdzie pisze sie nadawce pisze " Nie krasc listow".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz AWS (ZChN) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 19:35 Od kiedy Maniek dał w łupie politycznym Pocztę Polską ignorantom i uczciwym inaczej z ZChN-u (1997), ta instytucja zaczęła podupadać. I trwa to do dziś, bo i trochę ZChN-u zostało i standardy po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 22.05.09, 20:50 To jest najwieksza banda zlodzieji i mysle ze za niedlugo ni bedzie tej zasranej PP wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:52 w ciagu ostatnich 3 miesiecy na 20 listow poleconych (przesylki z allegro) poszta zgubila 2. Za jedną dostałam odszkodowanie (114zl) za druga lada moment dostane (po 3 tygodniach nie znalezli przesylki). Skandalem jest gubienie, ale w tym przypadku jesli dostaje odszkodowanie - to nawet sie oplaca ;) Z drugiej strony mam swietna poczte (wiem ze wyjatek) na ktorej prawie nigdy nie ma kolejki Z koleji w pracy pod Warszawa pani listonosz jest z reguly raz w tygodniu. Norma jest jak list idzie 2 tygodnie, w porywach do poltora... Poczta prywatnymi operatorami pocztowymi przychodzily przez jakies 3 miesiace po uwolnieniu rynku przesylek wiekszych niz 50(czy moze 100)g. Nie widzialam ich juz od roku. Wiec tez nie byly zadowalajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.chello.pl 22.05.09, 20:52 wcale nie lepiej w inposcie tam to dopiero patologia pełna geba amatorszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 96.31.74.* 22.05.09, 21:04 Ma pan racje panie naczelniku ;) ps. O ile wiem nie płaca premi za krytykowanie konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:22 Moja była żonka rozpatruje reklamacje w jednym z urzędów poczty, śmiech na sali te reklamacje, jak byliśmy razem śmiała się w domu że i tak większość trzeba odrzucać. Na rozprawie rozwodowej dowiedziałem się ile zarabia (jest kierownikiem któremu podlegają 2 osoby) - na rączkę 3800 miesięcznie, skandal. Od zawsze nie wychodzę z poczty zanim nie zwrócę uwagi paniom w okienku, dzięki kilkuletniemu epizodowi w życiu, wiem do kogo się zwrócić i wiem co powiedzieć :-D Odpowiedz Link Zgłoś
clough Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 21:22 Pocztą wysyłam już tylko kartki świąteczne. Nie nęcą pocztowca złodzieja. Wiele listów które otrzymuję, zwłaszcza tych grubszych, ma przycięty róg koperty. Prawdopodobnie to metoda wglądu do zawartości koperty. Nie reklamuję bo to walka z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirr Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:33 Ukradli mi paczkę, złożona reklamacja - czy mogę kradzież zgłosić na policję jeżeli odszkodowanie lub jego brak mnie nie zadowoli?? Tolerowanie kradzieży to też nie jest chluba.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirr5 Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 22:27 Wydaje się to logiczne - tolerują, a więc korzystają na kradzieżach! Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 21:33 Gdyby tak pozbyć się ww "firmy" to kto będzie dostarczał nierentowne przesyłki, listy do zapadłych dziur itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
mirr5 Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? 22.05.09, 21:38 ulanzalasem napisała: > Gdyby tak pozbyć się ww "firmy" to kto będzie dostarczał nierentowne przesyłki, > listy do zapadłych dziur itd.? Zdrowa konkurencja! Jedynie z dziur trudniej byłoby nadać (od czego tel.) ale dostarczyć można wszędzie ,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 96.31.74.* 22.05.09, 21:45 wystarczy postawić w centralnym punkcie na wsi skrzynki do odbioru poczty przez każdego mieszkanca , a na dostarczanie korespondencji zgłosza sie chętni . Może nie codziennie ale 1-2 razy w tygodniu jakaś firma dostarczy korespondencję . Czy prywatnemu operatorowi opłaca sie latać po wsi by wrzucać do kazdych przydomowych domów ( nie oznakowanych ) listy ? Wątpię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: *.nowydwor.mm.pl 22.05.09, 22:06 A zastanawialiście się co zrobic z 10 tys pracowników bo ,,rozwaleniu,, Poczty? Wyobrażacie sobie pracę sądów i całej administracji jakby prywatny operator przywoził pocztę 1-2 razy w tyg i tak samą ją odbierał? Odsetek zdarzeń o których piszecie jest wliczony w koszta. Wpadnijcie kiedyś na urząd w poniedziałek lub piątek jak przychodza raczunki za gaz, intenet albo telefon, jak urzędy wywala korespondencje podatkową i masz dziennie po 1 tys przesyłek lekko. 120 poleconych i 30 przekazów. Listonosz musi się w 8 (sic) godzin wyrobić. Może i ludzie kradną ale nie uogólniajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pocztowiec Re: Nie ma bata na Pocztę Polską? IP: 96.31.74.* 22.05.09, 22:27 "wpadałem " na urząd prawie 15 lat z tego ponad 10 jako listonosz . Takie ilości idą w miastach ( troszke przesady z tym 1 tys zwykłych , chyba że jakas masówka ). Zapytaj sie pierwszego lepszego listonosza wiejskiego czy by nie ułatwiło doreczanie poczty w jednym miejscu na wsi lub w mniejszych miejscowosciach . Troszke checi i myslenia ze strony sołtysów. ps. W miescie tez nie jest różowo przez domofony, kraty , czy inne utrudnienia w doreczaniu poczty. Co do 8 godzin ...hmm jeśli masz same wiezowce to sie nie dziwie ,że sie wyrabiasz w tym czasie. Co do pracowników PP , tylko udaje ,że pracuje. Niech "naprawdę" popracują. Odpowiedz Link Zgłoś
kontekst40 Dlaczego rzad nic nie robi z tym bagnem? 22.05.09, 21:59 Choć wydawało mi się, ze już nic nie może się w pracy Poczty Polskiej bardziej pogorszyć, to ostatnio zostałem zaskoczony, że jednak tak! Otóż we Wrocławiu już nie można kupić znaczków pocztowych nigdzie indziej jak tylko w urzędach lub agencjach pocztowych. Kiedyś były dostępne w każdym kiosku i można było je kupić bez stania w długich kolejkach. Teraz po to by wysłąć odkrytą kartkę pocztową lub zwykły list jest to niemożliwe jak się nie dysponuje znaczkiem wystanym w długiej często kolejce. Szlag by wreszcie trafił tych idiotów na dyrektorskich stanowiskach w tej przegniłej do cna instytucji! A nieudolny rzad oczywiście nie reaguje na takie ich działania, bo to pewnie kolesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczto Re: Dlaczego rzad nic nie robi z tym bagnem? IP: *.nowydwor.mm.pl 22.05.09, 22:07 bp pewni te kioski nie podpisały umowy z PP a tak to działa. Nie opłaca się poprostu i porezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Dlaczego rzad nic nie robi z tym bagnem? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 22.05.09, 22:10 > bp pewni te kioski nie podpisały umowy z PP a tak to działa. Nie opłaca się > poprostu i porezygnowali. Odwrotnie. To PP wymówiła umowy już sporo czasu temu, bo stwierdziła że ni eopłaca jej się płacić prowizji od sprzedaży znaczków. Czyli jak zwykle dupą do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Hmmm, handluję na Allegro od 10 lat i nie zdarzają IP: *.aster.pl 22.05.09, 22:06 mi się opóźnienia w dostarczaniu przesyłek przez pocztę. Po prostu nie zdarzają. Widać POjeby chcą położyć łapę na lukratywnym biznesie, jakim jest poczta, stąd wyniki "badań". Odpowiedz Link Zgłoś
mirr5 Re: Hmmm, handluję na Allegro od 10 lat i nie zda 22.05.09, 22:25 To się ciesz, a ja straciłem już kilka - nie mówiąc o wk.wiających opóźnieniach - i nie wstawiaj tu berecie polityki do rozmowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Skoro na próbie kilkunastu tysięcy przesyłek IP: *.aster.pl 22.05.09, 22:52 sprawdziłem osobiście że PP dostarcza przesyłki sprawnie i terminowo, to mówiąc delikatnie - wyniki "badań" UKE są dla mnie mało wiarygodne. A jak nie wiadomo o co chodzi, to zwykle chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Skoro na próbie kilkunastu tysięcy przesyłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:42 A jak to debilu sprawdziłeś osobiście wysłałeś się paczką. Skończ już z tym szczekaniem na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Hmmm, handluję na Allegro od 10 lat i nie zda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:41 "Poj**em" trolku to ty jesteś, ale widocznie to u ciebie rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś