Dodaj do ulubionych

Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona...

26.06.09, 14:22
Akurat! posady internetu się chwieją...?!
Routery jak działały tak działają, kable transmitują tę samą ilość danych,
maile dochodzą, usenet działa, połączenia P2P działają, nadal mogę przesłać
koledze dane FTPem. Protokół IP ma się dobrze.

Straszny problem, że jakiś serwis "mikroblogowy" się zapchał na kilkadziesiąt
minut! Albo jedna z wyszukiwarek newsów - google news (nie google "właściwe")
była przeciążona.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciamciak Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.09, 14:24
      ciekawe sformułowanie:

"To oznacza, że śmierć Jacksona stała się przynajmniej równie popularna jak
      ostatnie protesty w Iranie"
      • Gość: bbc = zero Re: Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona IP: 66.230.230.* 26.06.09, 18:12
        bbc osiagnela poziom gwnianej.
        kiedys napisali na internet idzie 10% swiatowej energii
        angole kombinuja by wdrozyc orwella
      • Gość: 3k iran IP: *.finemedia.pl 27.06.09, 02:52
        co za koszmar: robisz rewolucje, walczysz o wolnosc, liczysz na pomoc albo przynajmniej na nie-anonimowosc w czasie swojej smierci a smierc jakiegos zwyrodnialca jest dla ludzi wazniejsza niz to.
    • Gość: divvy Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 26.06.09, 14:41
      taaak,a u mnie śmiga jak zawsze,nie przesadzajcie!!!
      • Gość: tyle w temacie Re: Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:53
        Ale jesteś nieudacznikiem na zmywaku jak zawsze.
    • bezy2008 Pffff...... 26.06.09, 14:53
      Czy 90% informacji dnia musi być poświęconych M.J.??!!Porażka.
    • meerkat1 Po to mamy Internet2 26.06.09, 15:15
      zeby przynajmniej te 100Mb/sec miec.

No, ale tam M. Jacksonem malo kto sie interesuje.
      • tlenek_wegla Re: Po to mamy Internet2 26.06.09, 15:19
        ja mam 24 mb/sec i tez o jakimkolwiek MJ nie slyszalem. Net hula, jak zwykle.
        • Gość: Annonim Re: Po to mamy Internet2 IP: *.chello.pl 26.06.09, 17:26
          Faktycznie, przy 24 milibitach na sekundę, to hula aż miło :D
          • tlenek_wegla Re: Po to mamy Internet2 26.06.09, 17:40
            MEGA BITACH chlopczze
            • Gość: gosc Re: Po to mamy Internet2 IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 18:30
              Mb - Megabajty
              mb - milibajty

chlopcze ...
              • Gość: taki jeden Re: Po to mamy Internet2 IP: *.chello.pl 26.06.09, 18:53
                > Mb - Megabajty
                > mb - milibajty
                >
                > chlopcze ...

Mb - megabity
                mb - milibity

MB - megabajty
                mB - milibajty

1 bajt = 8 bitow

chlopcy.
                • Gość: ketonal Re: Po to mamy Internet2 IP: *.globalconnect.pl 27.06.09, 00:00
                  Dziewczynki koniec kłótni i sio z piaskownicy do domków!
                • Gość: cm Re: Po to mamy Internet2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:50
                  mb - metr bieżący

pl.wikipedia.org/wiki/Metr_bie%C5%BC%C4%85cy
                  chłopcy i dziewczynki
                  • Gość: nudziarz Re: Po to mamy Internet2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 10:07
                    chwdp
    • gogg Biograf MJ! 26.06.09, 16:01
      Każdy może zostać biografem MJ! Masz wspomnienia? Pisz...
      --
      biografix.pl/profil/michael-jackson
    • Gość: cze Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: 193.201.167.* 26.06.09, 16:18
      Internet zwolnił
      Dziennikarzy półanalfabetów-na-stażu zwolnić.
      To już drugi taki artykuł ostatnio przez obamę "internet zwolił"
      Praca w gw to "plama na cv"
    • Gość: Marduk Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.mtm-info.pl 26.06.09, 16:45
      "prawda, że żyjemy w czasach, gdy śmierć jednego gwiazdora pop może stać się
      dla najważniejszym wydarzeniem na świecie" Ktoś mi może wytłumaczy o co
      chodziło autorowi tego zdania ?? o.O
    • Gość: meg Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: 86.46.52.* 26.06.09, 16:51
      To przykre jak niektórzy nikim i niczym nie interesuja sie poza czubkiem
      włkasnego nosa :/
    • Gość: Radek Żenujące IP: *.jmdi.pl 26.06.09, 17:02
      Dla mnie cała ta szopka jest żenująca. Nagle sobie wszyscy przypomnieli o
      zapomnianym dziwaku tylko dlatego, że umarł. Przestało mieć znaczenie, że gość
      żył w odrealnionym świecie, robił dziesiątki operacji plastycznych żeby
      zamaskować, że jest murzynem (a jeden z jego hitów to It Doesn't Matter if
      You're Black or White), straszył ludzi odpadającym nosem, zachowywał się jak
      duży dzieciak, narobił gigantycznych długów pomimo, że miał ogromne dochody,
      itd. Teraz jest Wielki. News obiegł cały glob i ludzie rozpaczają po jego
      śmierci. Wszyscy się podniecają nie wiadomo czym. Wszystkie portale podają po
      kilka newsów na jego temat. Wypowiedzi Aleksandra Kwaśniewskiego, który nagle
      okazuje się wielkim autorytetem odnośnie Jacksona i innych polityków, którzy też
      nagle okazują się autorytetami nie tylko politycznymi. Jak kto przeżył tę
      informację, gdzie kto był, czy umie stepować, itd. Wielka szopka. Szkoda że
      prezydent nie ogłosi żałoby narodowej (gdyby Jackson był Polakiem i o dziwo
      odniósł taki sam sukces, żałoba z pewnością by była). Na forach porównania ze
      śmiercią papieża (zgroza) i dyskusje o tym, kto z nich lepszy. Wszyscy nagle
      szukają informacji o Jacksonie. Poszukajcie pod adresem www.żenada.pl
      • Gość: andrew Re: Żenujące IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 20:28
        Dokładnie !
      • Gość: Ola Re: Żenujące IP: *.chello.pl 27.06.09, 16:47
        Chłopcze, nie wiem ile masz lat, ale sądzę że niewiele, gdyż pewnie czytasz
        plotki na Pudelku albo na innej gó...anej stronie, że mówisz coś takiego o
        wielkiej legendzie. Mam dla ciebie radę- wróć do pierwszej klasy, pograj sobie w
        jakąś grę i nie myśl za wiele, (bo może cie rozboleć głowa) skoro nie wiesz kim
        był Michael Jackson i czego dokonał w historii muzyki.
    • cover_w Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... 26.06.09, 17:22
      Dobrze że ziemia nie zwolniła bo to by dopiero było.
    • Gość: ziom Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.053.c83.petrotel.pl 26.06.09, 21:54
      I tak go nie lubiłem może on był gwiazdą ale cóż stało się
    • Gość: ja Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.mas.abpl.pl 26.06.09, 22:54
      durne polglowki sie wypowiadaja wielcy panowie informatycy w okularach jak denka
      od jabola jedyne co widzicie to tylko bit i bajty lecace przez wasze pseudo
      routerki i podniecacie sie byle nowinka techniczna

siedzicie w tych swoich pseudo serwerwoniach albo w domach gdzie macie zapewne
      lacze z jakiejs kablowki albo innego shita i wydaje wam sie ze jestes panami
      swiata a router dla was to zapewne jakis komputerek z linuxem - wielcy panowie
      macherzy

pora wyjsc z tych zapyzialych domkow i przestac sie niezdrowo podniecac czytajac
      poradniki heliona, najwyzsza pora dowiedziec sie ze poza waszymi komputerkami,
      routerkami jest jeszcze jakis swiat - gdzie ludzie ktorych na swiecie sa miliony
      sluchaja jacko

wy zapewne nawet nie wiecie kto to bo wasza ignoracja jest do tego stopnia
      olbrzymia ze jedyne wiadomosci ktore czytacie to pewnie linuxnews

wypowiedzi w stylu padlo tylko google news a nie samo google to mega zen...
      kolego rozumiem ze google news stoi na pojedynczym kompie jak twoj domowy
      serwerek i nie dziwiota ze to padlo amrykancom no nie...

bo 20mln wejsc w ciagu dnia to dla twego zaj....ego routera zaden problem...

no comment dla pseudo panow informatyko

rip michael jackson
      • Gość: $ru Re: Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona IP: *.chello.pl 27.06.09, 16:53
        Masz rację, zgadzam się w 100% :)
    • danny_boy A co to jest Twitter? 26.06.09, 23:39
      Od 1995 roku mam Internet, ale dzisiaj pierwszy raz zobaczyłem tę
      nazwę.
      • Gość: qbanez Re: A co to jest Twitter? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 00:00
        Też pierwsze słyszę... A myślałem, że widziałem już wszytko... Dziwne, conajmniej...
      • kotek.filemon Re: A co to jest Twitter? 27.06.09, 00:11
        Taki mikro-blogging. Jak pierdniesz za krzakiem o 13:15 i uznasz, że pół świata musi o tym wiedzieć, to dajesz notkę na Twittera...
      • Gość: zbyszko Re: A co to jest Twitter? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 06:09
        też siedzę w sieci od początku, a nazwe twitter znam tylko i wyłącznie ze
        słyszenia, widocznie nie jest do niczego potrzebny
      • herkson Re: A co to jest Twitter? 20.09.10, 13:42

Rozjaśni Twój problem ten tekst:
        www.twojaera.pl/artykul,749,twitter_rewolucja_czyli_ewolucja_mikroblogu,technewsy,20.html
    • Gość: wsz Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: *.dream.net.pl 27.06.09, 08:43
      a ja tradycyjnie sram wam wszystkim w ryj - zadowoleni?
    • Gość: aballada Internet zwolnił po śmierci Michaela Jacksona... IP: 188.33.66.* 27.06.09, 09:46
      To mi zakrawa na cud, ja z JP2? na swietego go!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka