Gość: mama_paulina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 20:34 Muszę iśc z dzieckiem 3letnim do psychologa -dziecko ma bardzo duże problemy z mową, chcę go zdiagnozowac. Poleccie kogoś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz Re: Psycholog dla dziecka 3letniego,szukam IP: *.023.c83.petrotel.pl 27.09.10, 10:10 Dziecko nic nie mówi? Miało badanie słuchu? Skontaktuj się może najpierw z jakimś neurologiem dziecięcym, niekoniecznie w Płocku. Pewnie poprosi Cię o badanie EEG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do Pauliny IP: *.021.c78.petrotel.pl 27.09.10, 14:59 myślę że powinnaś zbadać dziecku wzrok sprawdzić czy dobrze słyszy może ma jakiś niedosłuch co powoduje problemy z mową póżniej udać się do neurolog dziecięcego jak zdążyłaś się już rozeznać jest w Płocku 1 DR.Wideńska a jesli chodzi o psychologa logopede itd to nie ma potrzeby oddzielnie chodzić na wizyty udaj się do poradni psychologiczno-pedagogicznej tam zrobią dziecku testy i potrzebne orzeczenie otrzymasz poradnie są 2 w zależności od rejonu zamieszkania twego jak pójdzie dziecko do przedszkola może mieć dodatkowe spotkania z logopedą ale do tego wszystkiego potrzebne są te orzeczenia z tej poradni możesz z dzieckiem chodzić na zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju dziecka dla dzieci w wieku od 0do6lat sorrki rozpisałam się jak masz jakieś pytania to pisz postaram ci się pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta dla pauliny IP: *.021.c78.petrotel.pl 27.09.10, 15:01 forum.gazeta.pl/forum/w,37021,116179886,116190468,Re_por_pedagogiczno_psychologiczna_.html tu masz link tych poradni te 2 pierwsze zadzwoń i dopytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:47 chodziłam do poradni nr. 2 z synem w styczniu tego roku. Byłam na dwóch spotkaniach, były to zajęcia ogólnorozwojowe dla dzieci. Przed pierwszymi zajęciami, rozmawiałam z psycholog i szczerze? Rozczarowałam się cholernie. Nie zaproponowała nic więcej poza tymi zajęciami, na których były dzieci z opóźnieniem ruchowym, a mój syn? Ruchowo sprawny ponad przeciętną, a z mową zero, i spodziewałam się pomocy w tym kierunku.Więc chyba wybiorę się do poradni nr. 1 . Chętnie poszła bym prywatnie bo szybciej pewnie. Ale najpierw zadzwonie do publicznej nr. 1 i się dowiem, a jak nie to zadzwonie do prywatnej ,,Zielona dolina'' . Muszę do września dowiedziec się co jest z moim dzieckiem bo od września muszę go posłałac do przedszkola, a z diagnozą będę wiedziała czy do integracyjnego czy zwykłego..Podobno warto też iśc do neurologa, zbadac słuch. Myślisz żeby zrobic to od razu czy moze najpierw isc do poradni, pogadac i jesli bedzie trzeba to oni to polecą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Pauliny IP: *.021.c78.petrotel.pl 28.09.10, 19:49 Paulinko jak ja trafiłam do poradni z dzieckiem to już miałyśmy za soba badanie słuchu i wzroku myślę że powinnaś się tam wybrać nie czekając na poradnię moje dziecko miało badane słuch na winiarach ale zanim tam dostałą skierowanie to musiałyśmy być na wizycie u foniatry która takowe dała czekałam na wizyte u foniatry 2 tygodnie bo poprosiłam przez telefon że chodzi mi o konsultacje nie o leczenie dzięki temu było szybciej a po foniatrze miesiąc na badanie słuchu będąc na spotkaniu w poradni miałam właśnie zadawane pytanie czy badany był słuch itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.oliwier marta 13.10.10, 21:40 jesli przeczytasz, bo dosc dawno odpisalas, ale z 3miesiecznym niemowlakiem i 3latkiem nie mam czasy;) daj namiar do foniaty, moja tesciowa pracuje na winiarach wiec badanie sluchu zalatwi bez tak dlugiego czekania. powiedz mi jak to badanie sluchu wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta paulina IP: *.021.c78.petrotel.pl 17.10.10, 21:06 poradnia foniatryczna 024/364-62-64 póżno ale mam nadzieje że ci się przyda dopiero odczytałam wiadomość od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Psycholog dla dziecka 3letniego,szukam IP: 178.56.20.* 20.10.10, 22:09 ja polecam panią robakiewicz w centrum terapii siloe - dobry specjalista, szybko postawiła diagnozę, jesteśmy teraz w terapii, już widzę postępy. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś