Dodaj do ulubionych

przedszkole Modrzewiowa

21.12.10, 18:59
proszę o opinię o przedszkolu na Modrzewiowej. może ktoś z Was zaprowadza tam swoje dzieci, głównie chodzi mi o kadrę pedagogiczną, słyszałam ze pracują tam głównie młode nauczycielki? to chyba dobrze, jak sądzicie? a może lepsze inne prywatne przedszkole? na modrzewiową mam najbliżej dlatego najardziej mnie interesuje
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczycielka Re: przedszkole Modrzewiowa IP: 46.113.188.* 21.12.10, 20:48
      Witam. Jestem nauczycielką, pracuję w przedszkolu. Zastanowiło mnie jedno Twoje stwierdzenie, gdzie stwierdzilas, że chyba dobrze, że nauczycielki są mlode. Podsumowując pewnien okres pracy w swoim zyciu stwierdzam, że im jestem strasza tym mam większą cierpliwość do dzieci. Tak naprawdę zaczęłam Je naprawdę rozumieć jak sama urodziłam i zostałam matką.Jeszcze babcią nie jestem ale kocham te maluchy coraz bardziej i coraz więcej Im ,,wybaczam" Pozdrawiam.
    • Gość: dase Re: przedszkole Modrzewiowa IP: *.class98.petrotel.pl 21.12.10, 23:55
      Ja jako nauczycielka - na wyższym etapie edukacji - i z 11 stażem pracy - mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że z roku na rok jestem bardziej doświadczona, biorę udział w szkoleniach i warsztatach i bezustannie zmieniam swoje metody pracy. Ale też kiedyś musiałam zacząć pracę w szkole jako "młoda" i niedoświadczona nauczycielka i wtedy opierałam się na tym co nauczyłam się na studiach. Osobiście nie dzieliłabym opiekunów na "starszych" i "młodych" - wszystko zależy od zaangażowania oraz tego czy lubi się swoją pracę, bo tylko wtedy i wykonuje się ją z prawdziwą pasją i poświęceniem.
      Pozdrawiam

a jeżeli chodzi o pytanie odnośnie przedszkola, to niestety, ale nie pomogę...
    • Gość: do majuni Re: przedszkole Modrzewiowa IP: *.plock.mm.pl 22.12.10, 16:58
      Słyszałam, że masz dziecko sprawiające trudności wychowawcze i zawsze szukasz zwady. Wstyd paniusiu!
    • majunia81 Re: przedszkole Modrzewiowa 22.12.10, 17:50
      niebardzo wiem o co ci chodzi...
      z pozostałymi paniami zgadzam się, również uważam że kobiety które mają dzieci mają jednocześnie więcej doświadczenia i pewnie wzbudzają więcej zaufania. a tak naprawdę to pewnie nie ma reguły. Mi zależy na tym by ta pani która będzie zajmować się moim dzieckiem luiła tę pracę, nie musi być specjalistą- pedagogiem i błyszczeć wiedzą merytoryczną
    • agnes3131 Re: przedszkole Modrzewiowa 27.12.10, 18:46
      Witaj, tak to prawda, że pracują tam głównie młode Panie, a czy to lepiej... nie wiem... myślę, że zależy od charakteru osoby. Czasem lepiej bo nowym nauczycielkom bardziej się chce bawić z dziećmi, a nie tylko ich pilnować, a z drugiej strony mają mniejsze doświadczenie i pewnie i mniej cierpliwości, jeśli nie mają swoich dzieci. Takie jest moje zdanie. No i jak w każdym przedszkolu są panie bardziej i mniej lubiane przez dzieci i zależy do której grupy dziecko trafi. Ogólnie jest ok, moje dziecko chodzi drugi rok, ale były okresy kiedy nie chciał chodzić do przedszkola. Nie wiem co konkretnie Cię interesuje.
      • majunia81 Re: przedszkole Modrzewiowa 29.12.10, 19:31
        z tego co wiem to każde dziecko prędzej czy później ma kryzys związany z chodzeniem do przedszkola, na to przynajmniej wskazują doświadczenia moich znajomych których dzieci już chodzą do przedszkola jakiś czas. o przedszkolu na modrzewiowej słyszałam kilka dobrych opinii, chciałam się upewnić, chociaż pewnie nie da dogodzić się wszystkim. mam tylko nadzieję ze moje dziecko trafi na fajną nauczycielkę:)
    • Gość: Aga Re: przedszkole Modrzewiowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 10:13
      Witam- moje dziecko uczęszcza do Przedszkola Modrzewiowa od 2 lat.My osobiście jesteśmy bardzo zadowoleni z tej placówki. zanim jednak dziecko zapiszecie trzeba zapoznać się z programem , który jest tam realizowany. Dziecko uczy się samodzielności. Przede wszystkim po zajęciach moja córka stała się samodzielna, bardziej odważna, ale i rozsądna. łatwiej jej się skupić na danej czynności, ale również kiedy ma ochotę uruchamia wyobraźnię i bawi się w swoim świcie.
      Kadra w przedszkolu też jest ok. Panie są w wieku około 30 lat. Pomoce wychowawcy są troszkę młodsze. Ja myślę, że wiek kadry nie ma znaczenia. Jeżeli ktoś kocha swoją pracę i lubi to co robi to naprawdę wiek nie ma żadnego znaczenia.
      plusem jest to , że jest tam rodzinna atmosfera. Ja naprawdę jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecić to przedszkole. Tylko proszę pamiętać, że zanim zapiszecie tam dziecko należy zapoznać się z metodą wychowania Marii Montessori.
      • Gość: żaba Re: przedszkole Modrzewiowa IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.14, 12:02
        Moje dziecko kończy w tym roku przedszkole Modrzewiowa. Jestem bardzo zadowolona z postępów jakie poczyniło przez trzy lata pobytu w tej placówce. Stało się bardzo samodzielne i nauczyło wielu czynności z życia codziennego. Starszy syn chodził do przedszkola publicznego i właściwie niewiele się w nim nauczył. Nauczycielki w grupie są miłe, rozsądne, zawsze służą pomocą i dzieciom i rodzicom. Natomiast góra... wolę przemilczeć.
    • blata_83 Re: przedszkole Modrzewiowa 15.03.11, 00:29
      Już od września 2011 roku rusza nowy punkt przedszkolny
      Góra Małych Smoków ul. Osiedlowa 1, os. Góry, 09-401 Płock

Serdecznie zapraszamy dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat!

www.goramalychsmokow.ugu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka