Dodaj do ulubionych

ceny poloznych

IP: 178.56.151.* 12.01.11, 13:22
witam ile trzeba dac poloznej za opieke przy porodzie tel od znajomych i czy na winiarach robia obowiazkowa lewatywe czy trzeba miec swoje
Obserwuj wątek
    • Gość: Antosia Re: ceny poloznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 14:31
      Zapytaj położnej ile chce. Lewatywa jest obowiązkowa niezależnie od szpitala. Małą golą i wysyłają do przedszkola
      • Gość: majeczka81 Re: ceny poloznych IP: *.plock.mm.pl 12.01.11, 16:59
        słyszałam że lewatywy nie musi jak podpisze że wytrzyma i nie zes.ra się
        • Gość: Antosia Re: ceny poloznych IP: *.class99.petrotel.pl 12.01.11, 20:08
          Powiedz zwieraczom, żeby nie puściły, tlko dobrze trzymały
        • Gość: gosc Re: ceny poloznych IP: *.cdma.centertel.pl 13.01.11, 12:07
          glupszych odpowiedzi nie mieliscie
          • Gość: normalna Re: ceny poloznych IP: *.151.c71.petrotel.pl 13.01.11, 14:03
            rozmawiałam z położną , nie jest to obowiązkowe ale ja zrobiłam , czułam się bardziej komfortowo . i nie jest to nic strasznego . ceny położnej - no cóż dwa lata temu 400 zł .
          • Gość: Antosia Re: ceny poloznych IP: *.022.c93.petrotel.pl 14.01.11, 23:18
            i tak są za mądre
    • Gość: M. Re: ceny poloznych IP: *.011.c68.petrotel.pl 14.01.11, 11:23
      Witaj.
      Ja również chciałam miec swoją położną, czułam się po prostu lepiej. Rodziłam na Winiarach 30.10.2009 i płaciłam położnej już po wszystkim 300zł. I byłam bardzo zadowolona.
      Lewatywy nie miałam robionej, bo często jest tak, że przed porodem organizm sam się czyści i przygotowuje (poczytaj sobie na innych forach).

Pozdrawiam, Magda.
      • Gość: doświadczonamama. Re: ceny poloznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:46
        Coś mi się wydaje że to położne same sobie robią tu darmową reklamę jak można w godzinach pracy brać jeszcze prywatnie pieniądze (a co na to URZĄD SKARBOWY) opamiętajcie się drogie mamy - jeśli już macie tak dużo pieniędzy to pomóżcie bardziej potrzebującym niż te położne które przecież mają płacone za to że przy was są podczas porodu i nie robią żadnej łaski a jeśli już są tak bardzo nie przyjemne że nie można wytrzymać to porozmawiajcie z nimi tak jak na to zasługują przecież znacie swoje prawa .
        Zróbcie to choćby dla tych mam które nie stać na to co was i jest im bardzo przykro z tego powodu bo wiecie jak te położne potrafią to ........... pozdrawiam i zdrowego rozsądku życzę.
        • Gość: necia Re: ceny poloznych IP: *.110.c93.petrotel.pl 14.01.11, 15:09
          dokładanie tak,
          jedna z drugą da pare złociszy za to, za co położna ma już zapłacone w pensji
          ale i tak znajdzie się kretynka, która będzie płaciła haracz
          • Gość: normalna Re: ceny poloznych IP: *.151.c71.petrotel.pl 14.01.11, 17:26
            trzeba było wczesniej rzucic palenie , to może byś wyskrobała na położną .
            ja zrobiłam tak jak uważałam , czułam sie lepiej i za 5 mieś zrobie tak samo....
            • Gość: necia Re: ceny poloznych IP: *.100.c68.petrotel.pl 14.01.11, 17:29
              pudło, ja nie palilam i nie palę
              rób jak uważasz, niech cię doją jak chcą...
              a skrobać to możesz sobie łyżką w swoich garach :P
        • Gość: gość Re: ceny poloznych IP: *.146.127.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 11:19
          Tu się mylisz. Moja opłacona położna nie była w czasie swojego dyżuru tylko na czas porodu przyjechała ekstra i za to miała zapłacone.
    • Gość: eellaa Re: ceny poloznych IP: *.182.176.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 00:25
      witam

jestm swiezo upieczona mama i moze troche nie na temat, bo w ogole o sensownoci oplacania poloznych, ale sie wtrace.
      sama mialam dylemat czy oplacac polozna czy nie (od razu zaznaczam, ze byl to szpital sw trojcy) tym bardziej ze to jest moje pierwsze dziecko, a na szkole rodzenia chodzic nie moglam, wiec wiedze mialam czysto ksiazkowa.dodatkowo nie mialam tam nawet lekarza prowadzacego. stwierdzilam jednak, ku zaskoczeniu i wrecz oburzeniu innych, ze nie bede brala.nie dlatego ze mnie nie stac (chociaz rodzina tak myslala i nawet chciala mi oplacic;-)) tylko dla samej zasady,ze nie bede placila za cos, co mi sie nalezy!!!!!zapewnienie opieki rodzacej to nie przywilej!!to obowiazek poloznej!!wydaje mi sie ze czasy, kiedy polozne podchodzily do rodzacej jak do zla koniecznego, juz dawno minely. ale nasluchawszy sie opowiesci, jak to kobiety sa okropnie traktowane, nastawiona bylam dosyc bojowo. i co???okazalo sie ze calkowicie niepotrzebnie!!polozna byla w 100% profesjonalna, caly czas mi asystowala, wybierala dogodna pozycje(boze, chyba wszytskie przeszlam;-))moglam korzystac z pilek, wanny itp (cale szczescie nawet nie zdazylam;-)), tak wiec z perspektywy czasu wydaje mi sie, ze bylby to zbedny wydatek, Dziewczyny lezace ze mna na sali takze nie oplacaly poloznej i kazda byla bardzo zadowolona, tak wiec moj pozytywny przypadek chyba nie jest wyjatkiem. niestety opieka po porodzie:TRAGEDIA!!!!czesto bylam w szpitalu, na roznych oddzialach i na zadnym nie spotkalam sie z takim podejsciem do pacjena!!!tutaj niestety czas sie chyba zatrzymal..

to moje zdanie ale oczywiscie staram sie zrozumiec kobiety ktore wola oplacic polozna.
      • Gość: Amebka Re: ceny poloznych IP: *.118.c72.petrotel.pl 15.01.11, 16:53
        Witam. Masz rację- opieka po porodzie na położnictwie na kościuszki to PORAŻKA!!!!!! tego szpitala
    • kk7367 Re: ceny poloznych 19.01.11, 11:58
      Rodziłam na Kościuszki, miałam opłaconyporód komercyjny, SUPER. Dziewczyny z sali nie miały swojej położnej i były zadowolone, więc chyba jednak warto zaoszczędzić. Ja po pierwszym traumatycznym porodzie po prostu się bałam. Co do opieki po...... Koszmar, koszmar i dno. Tyle mogę napisać. A Pan Ordynator taki wymagający i co????? Co do opieki nad dziećmi. Panie OK, ale nie wszystkie. Lekarze, - zlewka totalna, pan Ordynator nawet się nie zatrzymał jak zadałam pytanie, a był problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka