Gość: MAMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 08:21 Rozmiar placu zabaw przy przedszkolach prywatnych mnie poraża. Niejednokrotnie bez piaskownicy, malutki teren wciśnięty między płot a budynek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E. Re: Prywatne_przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 14:30 A dziecko tez jest porazone tym rozmiarem? Dziecko sie skarzy na plac zabaw? W niedalekim Berlinie dzieci czesto maja do dyspozycji jedna sale - w tzw. domowym przedszkolu. Tam czesto widac dzieciaczki siedzace na plytach chodnikowych przed ta sala lub na stopniu wejsciowym do salki w kamiennicy. Plac zabaw domowego przedszkola, to najczesciej plac zabaw publiczny, wiec dzieciaki ruszaja na spacer z opiekunem, zeby pobawic sie na osiedlowym placu zabaw. Czesto jestem w Berlinie i nie widzialam nieszczesliwie wygladajacych dzieci z tego powodu, wrecz przeciwnie dzieciaki machaja do przechodniow i nie spedzaja dnia w zamknietej instytucji. Nie szukaj problemow tam gdzie ich nie ma. ;-) Tlumy na malej przestrzeni w Europie to sa w Holandii lub Belgii, dwoch najbardziej zaludnionych krajach UE. :-) PS. piaskownice do zabawy mozesz miec nawet na balkonie lub w bawialni/salonie/pokoju dziecka. Zamykana, zeby kot nie nasikal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Prywatne_przedszkole IP: *.162.c66.petrotel.pl 05.09.11, 21:48 Daj dziecko do państwowego przedszkola - będziesz miała dużo terenu, zieleni i nie rzadko "krzaczorów" takich, że nic nie widać. A wracając do Twojego postu - skoro decydujesz się na prywatne przedszkole, to wybierz takie, które będzie Ci odpowiadało w 100@%. Plac zabaw widać, zanim wejdzie się do placówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamazuzy Re: Prywatne_przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 08:49 zawsze wydawało mi się że najważniejsza jest kadra pedagogiczna i warunki LOKALOWE - plac zabaw masz przy każdym blokowisku (tylko się pewnie wychodzić sprzed telewizora nie chce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Prywatne_przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 10:56 to oderwij swój tyłek od kompa i rusz zadek na plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamazuzy Re: Prywatne_przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:00 nie muszę biorę komputer do ogródka przy domu z bujaczkami, zjezdzalnią i piaskownicą :-O)) Odpowiedz Link Zgłoś