iizabelka 07.03.09, 10:40 Witam Za 3 tygodnie będę miała CC na Winiarach. Proszę o informację jak to wygląda w tym szpitalu. M.in. jak długo leży się "po" i po jakim czasie "dają" dzidzię? Z góry dziękuję za każde info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as.iak Re: CC na Winiarach 07.03.09, 12:40 Witam jeżeli jest wszystko ok po cc to leży się 6-7 dni 5-6 dnia zdejmują szwy generalnie lepsze cc niż sn:) wg mnie. I nie masz się czego bać, maleństwo dostajesz 2-3 dzień po cc. Wcześniej położna przywiezie Ci pokazać na sale, lub mąż:) później możesz sama iść zobaczyć, a nawet jak czujesz się lepiej wziąć od razu ze sobą na salę a sam zabieg hmmm... wiozą Cie na sale, dają znieczulenie, wyjmują dzidzie, zaszywają i wiozą na pooperacyjna, następnego dnia na położniczy. Powiem Ci tylko tyle rodzilam 8 godz sn, ale synkowi zaczelo zanikac tetno i zdecydowali sie na cesarke, mi sie wydaje, ze niedalabym rady urodzic sn, gdybym miala nastepna ciaze takze rodzic sn nigdy juz bym nie zaszla w ciaze, a chce miec troje dzieci, na szczescie po pierwszym cc moge miec i drugie cc:) pierwsze wstanie po cc jest ciężkie, ale później idzie coraz lepiej, a szwy ciągną przez pierwsze 4 dni, później już jest wszystko ok, generalnie krócej boli niż pozszywane krocze... życzę powodzenia a i jeszcze dodam, że w czasie zabiegu jakbyś się patrzyła na lampe to środek działa jak lustro i dokładnie możesz wszystko obejrzeć, ale to raczej nie dla każdego:) a co do samego szpitala, ja osobiście uważam, ze opieka na Winiarach jest lepsza i podczas swojego pobytu w tym szpitalu nie mam powodu do narzekań pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcianos1978 Re: CC na Winiarach 12.03.09, 12:31 tak jak pisaała poprzedniczka, w lampach wszystko widać, ja nie mogłam patrzec bo zaczęło mi ciśnienie spadać, chyba zaczęlam odlatywać. Cała operacja krótko trwa najdłużej potem zszywanie, ja miałam cc robione przez Panka. Na pooperacyjnej leżałam ponad dobę bo na położnictwie nie było wolnych łóżek. Samo wsztanie na początku koszmar, ale po dwóch trzech dniach już było znacznie lepiej. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: CC na Winiarach 16.03.09, 23:25 ja patrzyłam... jak ja rodziłam z kolei było duzo cesarek i szybko przewozili na położniczy Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: CC na Winiarach 16.03.09, 23:23 :) wiec bez nerw a po wszystkim napisz jak było:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś