aneska77 23.07.09, 08:12 wiadomo, że w Płocku jest problem z dostaniem sie dziecka zarówno do publicznego przedszkola jak i do żłobka...Moje pytanie, czy jest w Płocku prywatny żlobek, który może przyjąć pod opiekę dziecko zaraz po macierzyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andzia Re: prywatny żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 09:37 O prywatnym żłobku w płocku nie słyszałam, ale moja koleżanka zapisała swoje dziecko do Klubu Dzieci Misiek. Tam opiekują się maluchami od 6 miesiąca życia. Więcej informacji znajdziesz po wpisaniu w google Klub Dzieci Misiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: prywatny żłobek 26.07.09, 18:21 Żłobek to placówka medyczna i jako taka wymaga takiej ilości dostosowań SANEPIDu, że głowa mała... Płockie żłobki nawet nie docierają do listy obecnych wymagań, ale nikt ich nie rusza, bo pierwsza kontrola zamyka wszystkie (np. brak windy dla niepełnosprawnych lub podjazdów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: prywatny żłobek IP: *.095.c73.petrotel.pl 27.07.09, 10:15 bardzo bardzo długo zastanawiałam się co mam zrobić, ponieważ pod koniec sierpnia wracam do pracy, a moja mała ma 6 miesięcy. Pytałam wśród znajomych o nianie, może jakaś znajoma bo bałam się wziąć kogoś tak poprostu "z ulicy". Oj nasłuchałam się o nianiach dużo i postanowiłam wybrać się do tego Klubu Misiek i popytać jak tam jest i wogóle... Super właścicielka, fajne podejście do dzieci i do tego co robi, stwierdziłam że spróbuję tam. Zapisałam małą no i zobaczymy. Nie ukrywam, iż trochę to kosztuje, dużo więcej niż państwowy żłobek ale mam złe doświadczenia z pierwszą córką w żłobku. Nie wiem czy robię dobrze, ale cóż ... tego pewnie nikt nie wiem ... pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś