zajbel 07.03.10, 11:25 W mojej aptece otrzymałam kupon konkursowy. Można wygrać brylanty pod warunkiem że napisze sie co to znaczy być kobietą. No i w tym sęk. Bo właściwie co to znaczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dede43 Re: Być kobietą 07.03.10, 14:25 Zacytuj na początek piosenkę "być kobietą". To oczywiście żart. A tak właściwie, to dziś urobiona po łokcie z powodu popołudniowych gości - widzę same minusy, płynące z tego faktu. W inne dni jestem przeważnie zadowolona. Odpowiedz Link
bret.2 Re: Być kobietą 07.03.10, 14:37 zajbel napisała: > W mojej aptece otrzymałam kupon konkursowy. Można wygrać brylanty pod warunkiem > że napisze sie co to znaczy być kobietą. No i w tym sęk. Bo właściwie co to zn > aczy? < To znaczy:być prawdziwym wspanialym pięknym czlowiekiem. Posiadającym najwspanialsze cechy. Niepowtarzalny w naturze urok,madrosc życia,odwagę ,ta prawdziwa z pozycji słabszego, opiekuńczość,inspiracje twórcze dla artystów i twórców. A przede wszystkim te wspaniale cechy jakie posiada każda MATKA.Nie wspominaj-ac już o uniesieniach jakie potrafi dąć nam pierwotnym typom wojownika i zadufanego w swoja sile gladiatora życia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Być kobietą 07.03.10, 16:06 Moim zdaniem kobieta to Natura.Silna ,nieokiełzana ,nieprzewidywalna,dzika ,surowa ,zdolna do odradzania się ,dająca sobie radę w każdej sytuacji , to burza z piorunami i tęcza na niebie, to sztorm na morzu i kałuża na podwórku ze słońcem w środku. Kobieta to Natura ;słaba ,delikatna jak wiosenne kwiaty ,jak musniecie wietrzyku, jak ciepłe fale Morza Czarnego. Kobieta to wulkan i Niagara miłości . Kobieta to lwica broniąca swoje młode , to słonica ,która delikatnie pieści małe słoniątko. Kobieta to kryształowy wazon,który zdobi mieszkanie ,w którym promyki słońca rozbijają sie na miliony maleńkich tęcz . Kobieta to ciepły kominek a może ognisko gdzieś w dalekiej historii ,w grocie .To ciepło i widok ognia do dzisiejszego dnia skupiająca ludzi a swoim pobliżu.Kobieta to ja .aga Odpowiedz Link
pragata Re: Być kobietą 07.03.10, 17:10 ...Aga, napisałaś przepiękny,urokliwy wiersz tzw. białym wierszem. Podpisuję za jego przesłaniem.Pisz tak więcej... Odpowiedz Link
baska123 Re: Być kobietą 07.03.10, 17:23 Bardzo jest mi dobrze między Wami moje kochane superbabki. Pozdrawiam, w pełni identyfikuje się z Waszymi opisami "Kobiety". Baba-Baśka. Odpowiedz Link
pragata Re: Być kobietą 07.03.10, 18:23 ...Za zdrowie pań, na zdrowie, wypijmy aż do dna panowie... To dla nas na jutro... Odpowiedz Link
52ania Re: Być kobietą 07.03.10, 18:56 "Kobieta jest zaproszeniem do szczęścia" Charles Baudelaire Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Być kobietą 08.03.10, 10:57 I to jest to!Słucham i przegryzam pyszną czekoladką która dostałam od syna(o rety,mój cukier!!!) Odpowiedz Link
pragata Re: Być kobietą 08.03.10, 13:39 ....no i jeszcze raz... www.youtube.com/watch?v=Y57S_Wus5jg&feature=related kto nie kocha Igi Cembrzyńskiej i Krystyny Sienkiewicz?... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Być kobietą 09.03.10, 12:41 I co napisałaś w tej ankiecie na brylanty .Było by miło gdybyś wygrała .aga Odpowiedz Link