agata-52 13.12.08, 20:18 www.poradopedia.pl/swieta-i-zwyczaje/ustawienie-choinki-wg-feng-shui,621.html W moim domu duża choinka zawsze stała na tarasie, a w domu były tylko akcenty świąteczne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Gdzie postawić choinkę? 13.12.08, 21:01 *Agato-52 dzieki za linka, skopiowalam i do ksiazki schowalam. uzupelniam brakujace wiadomosci. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Gdzie postawić choinkę? 13.12.08, 21:17 W/g feng shui: " Naszą choinkę ustawiamy idealnie w części południe." U mnie od południa jest okno a pod oknem grzejnik, a choinkę mam zawsze naturalną z lasu, no i co? Po dwóch dniach będzie się sypać! Także muszę stawiać od zachodu a to problemy zdrowotne: astma, alergie, bóle zębów. I tak źle, i tak niedobrze ( Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Gdzie postawić choinkę? 13.12.08, 21:51 Mam okna od wschodu,a pod oknem grzejnik.Choinka wytrzymywała tydzień,chociaż miała mokro w nogi.Potem kupowałam w donicy mniejsze,ale od zeszłego roku tylko stroik.Wnuki mają u siebie dużą choinkę i też od wschodu.Teściowa się do mnie nie wtrącała Odpowiedz Link
52ania Re: Gdzie postawić choinkę? 13.12.08, 21:51 Nasza choinka zawsze stoi w części południowej salonu.Przed laty stawialiśmy choinkę w części północny zachód, bo taki był układ pokoju. Zastanawiam się czy moje nadciśnienie spowodowane jest tym,że tak niefortunnie ustawiałam choinkę. Odpowiedz Link
zajbel Re: Gdzie postawić choinkę? 14.12.08, 13:52 Jak sie ma takie mieszkanie jak ja to ciężko znaleźć idealne miejsce dla choinki , ale w ubiegłym roku stała w części południowej, nie wiem czy idealnie ale tak pi razy. Sprawdze z prostej ciekawości zanim w tym roku choinke ustawię. Niestety bedzie stała tak jak w roku ubiegłym bo gdzie indziej nie ma miejsca. Muszę jednak powiedzieć że mijający rok był dla mnie łaskawy i wiele zamierzeń znalazło swój szczęśliwy finał. Odpowiedz Link
filomena1 a propos choinka 15.12.08, 12:50 Punktualna? prawdziwa? czy sztuczna? ttp://www.wiadomosci24.pl/artykul/punktualna_choink a_83863.html Odpowiedz Link
52ania Re: a propos choinka 15.12.08, 13:36 Ja mam zawsze prawdziwą choinkę.Po przyniesieniu do ciepłego mieszkania pięknie pachnie i dlatego jeszcze nigdy nie mieliśmy sztucznej.Wiem,wiem, nie jestem ekologiczna. Odpowiedz Link
filomena1 Re: a propos choinka 15.12.08, 13:52 Ania 52 chyba nie przeczytałaś bo właśnie jesteś bardziej ekologiczna niż Ci się wydaje. przerpaszam www.wiadomosci24.pl/artykul/punktualna_choinka_83863.html Odpowiedz Link