aga-kosa 27.02.09, 20:50 przyniósł mi dziś emeryturę.W lutym miałam 594 dziś 634,68.Ile to w procentach to jestem za leniwa żeby wyliczyć.Jedno jest pewne - do pierwszego wystarczy.aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoagata Re: był listonosz 27.02.09, 21:11 To masz cienko chyba jeszcze dorabiasz czy szanowny,, ma dużo?? Odpowiedz Link
anoagata Re: był listonosz 27.02.09, 21:15 To z takiej kwoty to i tak jest dużo ,bo kilka lat temu to były podwyzki około 2 zł. Odpowiedz Link
super222 Re: był listonosz 28.02.09, 08:20 aga-koso - Witaj raniutko. Tak się wczoraj przejęłam wysokością twojej emerytury, że miałam trudności w zaśnięciem. Wcale się nie dziwię, że byłaś *leniwa*, by obliczyć wysokość podwyżki w procentach. <Do pierwszego wystarczy> - piszesz, a mnie coś ściska za gardło. Co ty robiłaś w życiu zawodowym? Starałam się policzyć procent: od 634.68 odjęłam 594,00 = 40,68 634,68 x 6,4 = 40,61 Z mojego wyliczenia wynika, że podwyżka wynosi 6,4 procent. Nic nie rozumiem - powinno być 6,1 , co daje 36,23 zł. Pomylili się w ZUS-sie, czy jak?... )) )) Odpowiedz Link
dede43 Re: był listonosz 28.02.09, 08:55 Nawet nie przypuszczałam, że jestem taka bogaczką. Co robiłyście w życiu dziewczęta, że macie takie niziutkie świadczenia (bo wiem, że aga-kosa nie jest jedyna)? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: był listonosz 28.02.09, 09:36 ważne dla mnie było wychowanie dzieci i nigdy nie szukałam dużych pieniędzy kosztem rodziny, kolejny powód w 48 roku życia operacje i renta na stałe.Maż ma 1700 z groszami i grzeszyłabym narzekała.Jest ni tak dobrze, że dobrze nmi tak.Duże poczucie humoru i jest OK.aga Odpowiedz Link
anoagata Re: był listonosz 28.02.09, 09:45 No i okej tak powinno być i tak myślałam że szanowny mąż musi coś mieć i zarobić na rodzinę u mnie jest odwrotnie ale też okej. Odpowiedz Link
anerim Re: był listonosz 28.02.09, 10:19 Mam wrażenie, że Aga jest bogatsza od niejednej z nas, którym się wydaje, że są"bogate". Odpowiedz Link
dede43 Re:anerim 28.02.09, 10:26 Mówiłam o kieszeni, a nie duszy. Zresztą jeśli bysmy wzięli pod uwagę kieszeń pary, to aga nie wypada źle. Odpowiedz Link
julinka601 Re: był listonosz 28.02.09, 11:23 Moze te pare groszy wiecej to obniżona zaliczka na podatek? ja tez nie zdawałam sobie sprawy ,ze mogą byc aż tak niskie emerytury.Również gratuluję Ci Aguniu postawy zyciowej i pogody ducha. Odpowiedz Link
anerim Re: do dede 28.02.09, 11:39 Tak, wiem dede, tylko że ciało i dusza to nieodłączna para, dlatego powiedziałam o tym drugim aspekcie. Dobrze mieć pieniądze, pewnie, przydałyby się, szczęścia jednak nie dają i nie wszystko można za nie kupić. Jednak prawda, że brak ich to straszna niewygoda Odpowiedz Link
super222 Re: do dede 28.02.09, 11:59 Ja to się cieszę, że na waciki wystarczy. Ale...ja się cieszę z byle czego. )) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: do dede 28.02.09, 12:43 Dziewczyny nauczyłam się ,że nie od kasy zależy szczęście.Idzie wiosna ,rower już sprawny , wszyscy zdrowi, dzieci mają pracę, mamy ogródek, przyjaciół ,plany na wakacje /kolejny spływ kajakowy za śmieszne pieniądze, noclegi pod namiotem lub w stogu siana ...No, powiedzcie czego chcieć więcej.Jak mówił w Modlitwie Okudżawa ...rozumu nie odbieraj mi...aga Odpowiedz Link
anoagata Re: ?? 28.02.09, 12:49 Super nie wiem na jakie waciki ale cieszę sie że wlasnie ty cieszysz się z byle czego ja tez tak mam no i do Agi tak trzymaj Odpowiedz Link
52ania Re: ?? 28.02.09, 18:23 Aga,uważaj na to siano.W sianku można zasnąć "zdradliwym snem". Odpowiedz Link
aga-kosa Re: ?? 01.03.09, 09:47 i w czym problem ,każdy kiedyś musi .A takie zaśnięcie po radosnym powiedzeniu światu ;dobrej nocy i dziękuję ci Boże za piękny dzień . AGA Odpowiedz Link
zajbel Re: ?? 06.03.09, 21:36 Przepraszam że dopiero teraz ale mam zaległości i czytam co na forum przez tydzień sie działo i odpisuję. Podwyżka ta wynika nie ze wskaźnika a z ustalenia nowej kwoty najniższej emerytury i renty oraz innych świadczeń. Kwoty sa dostepne na stronie ZUs lub gazety prawnej. Odpowiedz Link