baska123 07.04.09, 18:46 Gniazdo orłą.Transmisja. www.wvec.com/cams/eagle.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Cud przyrody. 08.04.09, 15:23 Nie pamiętam juz w jakim piśmie, ale czytałam bardzo niepochlebną opinię o orłach (jako gatunku ptaków).Moze znajdę ten artykuł -wynikało z niego że w żadnym razie orzeł nie powinien byc symbolem odwagi,męstwa itp,itp a w zwiazku z tym autor dziwił sie ze orzeł został godłem Państwa.A takie są piękne,majestatyczne... Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 08.04.09, 17:05 Zawsze znajdzie się jakaś(iś) gnida, dla której nie ma ani autorytetów, ani niczego godnego podziwu. Takie osobniki z reguły są na "nie". Dla mnie to potworki-życiowe nieudaczniki, w kosmosie wszystko możliwe. Orły na szczęście nic sobie z takich opinii nie robią i cieszą oczy moje. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody. 09.04.09, 09:23 Tak kamerka się wyłączyła i trzeba dokupić licencję. Odpowiedz Link
waliakon1 Re: Cud przyrody. 09.04.09, 15:28 Gdy oglądałam wczoraj, w gnieździe były trzy nie ruszające się orlątka. dziś kliknęłam na link i rzeczywiście jest czarny ekranik, ale odczekałam chwilkę i ukazało się gniazdo z białogłową orliczką i poruszającymi się orlątkami. Odpowiedz Link
anoagata Re: Cud przyrody. 09.04.09, 15:41 zazdroszczę wam że nie macie większych problemów. Odpowiedz Link
anoagata Re: Cud przyrody. 09.04.09, 20:04 Stało się bo kamerka sie wyłączyła nic nie widzą a ptice w ilości sie nie zgadzają no i.... Odpowiedz Link
waliakon1 Re: Cud przyrody. 10.04.09, 00:04 Agatko przestań szczypać. Nie lubisz pticów? Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 09.04.09, 20:08 Wszystko w porządku. Maluszki w gnieździe, mama poleciała po papu. Do obserwowania przyrody trzeba cierpliwości. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody. 10.04.09, 10:13 Baśka może wiesz w których godzinach ta kamerka się włącza? Tylko dwa razy mi się udało. Raz jak ptica była i raz jak jedno małe. Odpowiedz Link
waliakon1 Re: Cud przyrody. 10.04.09, 10:33 Było tylko jedno? Chyba te dwa zżarłaś, bo ja widziałam wczoraj trzy i orlice. Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 10.04.09, 18:31 Wilczyco. Jest 18-ta minut 20 (w ogrodzie z gniazdem 12-ta minut 20) Są trzy pisklaki, orlicy czy orła (nie wiem kto karmi maluszki) nie ma. Długo się otwiera ta strona, ale nagroda za cierpliwość wielka. www.wvec.com/cams/eagle.html Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody. 10.04.09, 19:23 13:10/19:20/są trzy młode,samica karmiąca największego//tylko ten zostanie a rodzeństwo zeżre ///i samiec siedzący na skraju gniazda. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody. 12.04.09, 18:40 Dzisiaj były karmione rybą. Ten jeden nic nie dostał. Właściwie tak, dziobnięcie przez "brata". Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody-bociany kujawsko-pomorskie. 13.04.09, 10:35 Bardzo dobrze wszystko widać ale najlepiej na powiększonym ekranie. www.bocianyonline.pl/index.html Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody-bociany kujawsko-pomorskie. 20.04.09, 19:46 Orły podrosły.Może cała trójka się wychowa.Widać jedzenia maja pod dostatkiem. Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 14.04.09, 20:51 Dziwne te orły. Jest godz 14.30 w USA.Obok stosunkowo blisko widać przechodzących ludzi.Nie jednego ale kilku ludzi .Orły jakieś oswojone? Odpowiedz Link
natla Re: Cud przyrody. 15.04.09, 01:15 Podkradłam Ci Basiu orły. Jeżeli Masz coś przeciw, to oddam. Są cudne. Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 20.04.09, 19:58 Ja ogladam codziennie, zachwyca mnie ich kultura i higiena, żeby się tych elementów dopatrzyć, trzeba dłuuuuugo im się przyglądać. bociany w Przygodzicach mają już pięć jajek do wysiedzenia. Do nich też zaglądam kilka razy dziennie (już czwarty rok). www.ittv.pl/bociany/aplet/ Odpowiedz Link
super222 Re: Cud przyrody. 20.04.09, 20:02 W Przygodzicach już byłam. Byłam także w Tarnowskich Górach. (byłam = widziałam). Gdzie jeszcze można popatrzeć? Ale bez linka - proszę. Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 21.04.09, 08:30 Super ty idź się leczyć kobieto albo kup sobie linkę taką prawdziwą.Tak mnie w......Co to znaczy nie mogę kliknąć w niebieski. Przepraszam ,że do kobiety w ten sposób ale sierota zamazana jesteś i tyle a udajesz wielką nowoczesna damę.Więcej uwag na tym forum ,ani do Twoich postów, ani do Ciebie nie zobaczysz.Idź się leczyć.To jest albo jakaś mania urojona albo fiksacja funkcjonalna.Do-wi -dze-nia! Odpowiedz Link
super222 Re: Cud przyrody. 21.04.09, 13:02 Cortyzolu - ja bardzo ciebie lubię czytać, i dlatego nazwanie mnie *sierotą zamazaną*, tylko z powodu awersji do linków, stało się depresyjne na cały dzisiejszy dzień. Twoją niechęć do mnie - wierz mi - przeżywam w sposób niewyobrażalnie smutny. Ani jeść, ani spać, ani nic takiego, co by mnie trochę uspokoiło. Pewność z jaką poruszasz się na forach, obrażanie forumowiczek (wspominam na 60-tkach "uyu" z dalekich Czech), podczas tego właśnie waszego sporu starałam się wasze wzajemne kąśliwe uwagi jakoś obracać w żart, przez co także zostałam tam obśmiana - to wszystko drogi cortyzolu - świadczy, że nie ja powinnam się leczyć, lecz osoba, która twoim nickiem się posługuje. Bywa, że jesteś tak nieznośny i tak do mnie nastawiony po chamsku, że nic a nic już mnie zadziwić nie może. Obiecałeś mi to na początku naszej wymiany postów. ------------------- W sprawie gniazd bocianich zwróciłąm sie do adminki,. Jesteś asystentem, awansowałeś na p.o. adminki? Jak to jest? Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 21.04.09, 16:58 I znów z tematu "cud przyrody" pokrętnie uczyniono "szambobzdury". super222 jak się postarasz to też możesz mi poasystować. Ale Ty wolisz zawieruchy. Nie lubisz niebieskich a ja Twoich nieaktywnych czarnych sznurków i tego co pod nimi smarujesz. Nie mieszaj mnie w awanturki , wczytuj się w sens tytułów wątków i trzymaj się sensu. Odpowiedz Link
super222 Re:szambobzdury - sio! 21.04.09, 17:38 Zgodnie z tematem wątku przerzucam się na bociany w Przygodzicach. Też ładne. Odpowiedz Link
super222 Re:szambobzdury - sio! 21.04.09, 18:12 Znalazłam: Ustroń - bociany mają 5 jajek. 17.54 - widzę 5 jajek, odkryła i stoi. 17,55 - przyleciał - pewnie to On. Usiadł ten ON na jajkach (???). Żadnych scen drastycznych, a ostrzeżenie jest! -- Przygodzice: Projekt realizowany przy współpracy: "The project carried out in corporation with" Transmisja strumieniowa. Kalendarium 19 kwietnia (21,54) 5.jajko (!) - wykrzyknik od nich. -- i tam i tutaj po 5 jajek. Umówili się czy jak? ----------- Te kreski czarne wprowadziłam żeby były oddzielone myśli (moje i czytających), ale jeżeli i one przeszkadzają, to już nigdy... słowo. ----------- Może nie jestem taka sierota zamazana (), skoro bez linków potrafię znaleźć to i owo. A cortyzol na ten przykład - nie może. Odpowiedz Link
baska123 ptaszki to jest to coś mmmmmm 21.04.09, 18:51 sokół w Pałacu Kultury. www.webcam.peregrinus.pl/pkin-warszawa.htm czy z linka czy z klawiaturki. czy zaznacz, wytnij i wklej, tak samo sokoli. Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 21.04.09, 19:13 Czaple zapraszają. www.wdfw.wa.gov/wildwatch/heroncam/video_kiwanis.html Odpowiedz Link
cortyzol Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 21.04.09, 19:54 Baska powiedz ,czy tylko u mnie w głośnikach jest taki duży szum oprócz pięknego śpiewu ptaków przy czapli.Ogromne dzięki za linki .Zaznacz je może jakimś pogrubieniem. Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 21.04.09, 20:37 cortyzol. Ja też mam podgląd z podsłuchem. Ale radocha co? Odpowiedz Link
super222 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 09:06 W Ustroniu jest pięć jaj w gnieździe bocianim. Wykluwanie za 19 dni! Odpowiedz Link
52ania Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 10:57 W Warszawie sokół siedzi na jajkach,czy ma już małe,bo dokładnie nie widać? Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 19:03 kamerka w PKN pokazuje, jest w gnieździe jedno sokole pisklątko. Odpowiedz Link
jagodajna Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 19:48 W tej chwili sokolica/sokół podaje kolacje swemu pisklęciu - myszkę rwie na kawałki i.... w dzióbek dla małego - cudnie to wygląda )) A dźwięki jakie przy tym.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 20:00 Coś mi tak długo otwiera...Skoro o ptaszkach:wrobelek ptaszyna niewielka ale niesamowicie ciekawska i wszędobylska.Wchodzę dziś do łazienki a tam wróbelek (mam łazienkę z oknem)Wyciągalismy juz wróbelka z kominka,usmolonego jak nieboskie stworzenie. Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 25.04.09, 21:31 Niesamowite są widoki i odgłosy transmisji z gniazd czapli modrej, link już podawałam w tym wątku. Jeśli zaczniecie oglądać ~13-ej to siedlisko upiornie wygląda bo różnica czasu aż 9 godzin (tam jeszcze ciemno). Ślepka ptaków połyskują jak latarki. Zachęcam do oglądactwa. Odpowiedz Link
super222 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 27.04.09, 09:49 Oglądactwo uprawiam w Polsce. Ustroń, godz. 9,44. W gnieździe poranna toaleta. Para stoi, 5 jajeczek się wietrzy. Wykluwanie za 18 dni. Odpowiedz Link
jagodajna Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 27.04.09, 18:25 Wrzuciłam orły, sokoły i czaple na pasek - świergolenie,piski,wszystkie możliwe odgłosy ptactwa mam w pokoju z kompa)) Jak coś głośniej się robi tzn. że karmienie albo rodzic przyleciał - niesamowite cudo)) Odpowiedz Link
jagodajna Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 27.04.09, 19:27 Uwaga do mego wpisu poniżej - jak mamy na pasku te stronki "świergolące", to net chodzi jak "żółw", bo one zabierają duuuużo pasma, przynajmniej u mnie tak jest )) Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 27.04.09, 19:38 A wiewiór i króliczki robią swoje w normalnym tempie. Ja już czwarty rok tak się zabawiam jak jagodajna pisze, słucham dzwonów kościoła w Przygodzicach, a za parę dni będzie w gnieździe krzk głodomorków. W tym roku doszły orły i czaple, nie ma pustułek z NOMA2, jest za to sokół z PKiN. Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 27.04.09, 20:12 pusto jakoś u pustułek: www.gniazdo.noma2.pl/ Odpowiedz Link
super222 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 29.04.09, 08:49 W gnieździe w Ustroniu: ona siedzi, on stoi. Za 15 dni wykluwanie. 5 jajeczek i 5 małych bocianiątek. Ale będzie radość. Dzieci tak lubią bocianki... Odpowiedz Link
jagodajna Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 04.05.09, 19:29 Orlątka już jakie duże....www.wvec.com/cams/eagle.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 04.05.09, 22:41 To nie jest wielka rewelacja-za oknem mojej wnuczki co roku ,w tym samym gnieździe gołębica wysiaduje pisklęta.Nie byłoby moze nic dziwnego - poza tym ze gniazdo jest bardzo małe,ona ledwie sie w nim miesci.Kiedys byl dosc silny wiatr i tak miotało tym ptakiem... Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 05.05.09, 19:09 Jeszcze jedno gniazdo. Właściwie 4-y gniazda z jerzykami. Podglądajmy-to wygasza złe emocje. www.jerzykionline.pl/?transmisja,23 Odpowiedz Link
cortyzol Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 07.05.09, 20:40 Baska coś z Twoimi czaplami nie gra ! Odpowiedz Link
baska123 Re: ptaszki to jest to coś mmmmmm 07.05.09, 21:33 No widzisz cortyzol, ktoś napsocił, nie ma obrazka z czaplami. One nie są moje, one są bardziej z Ameryki. Pilnuj ptasiego interesu bo ja tutaj bywam sporadycznie. Przeważnie latem udzielam się na wsi, mam lornetę i patrzę na żywe niebo, i na te, co nade mną latają takie różne pierzate. I na czaple też co brodzą po stawach. Pozdrawiam. Polecam jerzyki w sypialniach, miłość nie do opisania, ale one przylatują do gniazdek jak się zrobi ciemno. Potem, jak jajeczka będą wysiadywać to będzie cały dzień i noc do ogladania. Odpowiedz Link
cortyzol Re:Baska 08.05.09, 09:53 Ba,żona się nie zgodzi na jerzyki w sypialni.......... Odpowiedz Link
baska123 Re:cortyzol 12.05.09, 21:14 Jak żonka popatrzy na te ptaszki, to nie daruje Ci tej nocy..... www.jerzykionline.pl/?transmisja,23 One są od wieczora do ogladania do rana. Dzisiaj w dwóch sypialniach po parce. Odpowiedz Link
baska123 Re:cortyzol 13.05.09, 12:31 Nie widzę związku Twojej cienkiej kasy z tym o czym w tym wątku. I teraz ja się zastanawiam-o co chodzi? Odpowiedz Link
cortyzol Re:cortyzol 13.05.09, 18:58 Chodzi jak zwykle o to samo ,czyli o dwie rzeczy albo alternatywnie jedną z nich. Odpowiedz Link
super222 Re: Cud przyrody. 07.05.09, 11:56 Każdy lubi *swoje* środowisko. >najbardziej podobają mi się orły< napisał cortyzol... W *moim* gnieździe jest 5 jaj. Wylęganie za 7 dni. x x Odpowiedz Link
super222 Re: Cud przyrody. 09.05.09, 19:45 W gnieździe w Ustroniu, pięć jaj pod czułą opieką bocianicy. Za pięć dni wykluwanie. Bocianka często wstaje na nogi, widać zmęczona, ale jajek nie opuszcza. Nie spotkałam sytuacji, by nie było jej w gnieździe. Nie mogę się doczekać. Radość w Ustroniu będzie ogromna. Odpowiedz Link
super222 Re: Cud przyrody. 09.05.09, 19:58 I to dopiero będzie cud natury! Jak chcesz szóstek, to za parę minut program na polsacie, gdzie o szóstki będą walczyć. Może się zdarzyć nawet superszóstka i wówczas wszyscy się cieszą... <Pan cortyzol napisała, że bocianiątkom wyrosną szóstki>. Ale się szczerze uśmiechnęłam, widząc ten post. Udało ci się @@ # Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 10.05.09, 18:48 Teraz cholera orły się zacięły. Przyjechała jak co dwa tygodnie moja nusia i chciała zobaczyć jak podrosły a tu . Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 12.05.09, 21:45 Zastanawiam się czy Ty Baska też jesteś takim cudem przyrody? Odpowiedz Link
baska123 Re: Cud przyrody. 12.05.09, 22:05 Każdy człowiek jest cudem, tylko niektórzy ludzie mają "dar" samodestrukcji i zbrzydzania wszystkiego co natura dała. Więc już daj sobie spokój z tym zastanawianiem. Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 14.05.09, 19:06 Oglądałem przed chwilą młode orły. Rosną jak na drożdżach.Takie małe efy. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Cud przyrody. 22.05.09, 09:49 Och co się stało z nasza Baską.Fakt mnie też troszkę nie było.Ale dziewczyny dzielnie się spisują. Orły jakie duże. No spadam. Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cud przyrody. 05.06.09, 20:13 Zdaje się ,że orły też wyfrunęły na działkę. Cześć ! Odpowiedz Link