jan.kran 30.05.10, 18:07 Wrzucam na dobry początek www.youtube.com/watch?v=wpcj2Ye15L0&feature=related www.youtube.com/watch?v=qpbcrvpg4bg&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Muzycznie VI 01.06.10, 09:54 Nawiedzenie muzycznie Juniora ma dobre strony. Mnie coraz trudniej jest odkryć nową muzykę która mi sie podoba. Junior pokazał mi kapelę mojego idola , Danny Elfmana który skomponował sporo muzyki filmowej w tym do filmów Burtona. www.youtube.com/watch?v=jItz-uNjoZA Idę poczytać i posłuchać choć w zasadzie jestem świetnie przeszkolona przez syna który mi przez dwie godziny , zanim poszedł do szkoły trzymał wyklad o wpływie kolejnych muzyków na Elfmana oraz kto z kim i kiedy oraz dlaczego grał i jaką miał koszule , gitarę i krawat Aspie ma zdecydowanie obsjesję muzyczną i wiadomości encykopedyczne które umie połączyć w sensowną calość ... mam nadzieję że uda mu się to wykorzystać praktycznie www.youtube.com/watch?v=_UbGtjnluyY&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 14.07.10, 18:58 A Junior lubi odtwarzacC TO swoim kolegom , niemeickimPp www.youtube.com/watch?v=WOmwf-K7I9I Próbuję Mu wytłumaczyć że nie wypada ale koledzy jeszcze się nie obrazili Odpowiedz Link
jan.kran Re: LP -----> CD-----> ? 02.06.10, 11:36 Ma problem. Wychowałam się w epoce czarnego krążka gdzie zdobycie porządnej płyty było wyzwaniem. W połowie lat osiemdziesiątych przesiadłam sie na CD. Na początku to była sensacja , drogie płyty i upolowanie niektórych nagrań na CD nie było proste. Kiedy osiem lat temu dzieliliśmy dobytek z ex on wziął samochód , ja dzieci i meble i tu byliśmy zgodni. Natomiast pożarliśmy się o znakomitą kolekcję CD 1500 płyt , jakoś tak , zbieranych starannie i miłością przez kilka lat. Mało się nie pozabijaliśmy ale ustąpiłam i nie żałuję bo razem z CD pozbyłam się exaP Zrobił mi kopie całej dyskografii Milesa i Coltrane, resztę sobie jakoś uzbierałam i mam kilkaset CD które leżą w kartonach i się kurzą. Wprawdzie mogę wrzucić do maka płytę ale mam iTune , genialny wynalazek gdzie mogę mieć wszystko. Junior wczoraj znalazl w ramach porządków pamięć zewnętrzną z kolekcja muzyki i co mu ojciec zapodał i tam jest tyle muzyki że głowa mała... Reasumując moje CD , takie uzbierane i wymarzone mogę sobie wsadzić w ucho bo na maku mam tyle muzyki że do końca życia i jeszcze dzień mi starczy. O Jutubie oraz o oszczędności miejsca nie wspomnę.... Nie wiem co mam zrobić z tymi CD ... wyrzucić szkoda , chyba zapakuję i wstawię do piwnicy... Refleksja mnie przy tym naszła jak w ciągu kilkunastu lat świat się zmienił... K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 12.06.10, 23:52 Tok FM podaje dziś Edith PiaF , właśnie w tej chwili) Bardzo miło:o) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 19.06.10, 13:41 Może nie muzycznie ale filmowo)) www.youtube.com/watch?v=comzxGqcoPs&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 21.06.10, 11:37 Nie muzycznie ale wyborczo: www.kciuk.pl/Jarku-Jarku-po-co-Ci-pianino-a16637 Odpowiedz Link
conquerll Re: Muzycznie VI 23.06.10, 09:24 od siebie polecam pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=ALg8UafPN0U Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 26.06.10, 20:16 Posłuchałam Conquerll Fajne. A teraz spokojny jazz na Tok FM Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 30.06.10, 15:37 www.youtube.com/watch?vgh3GjpS07k Junior wygrzebuje jakieś rosyjskie pieśni na Jutubie , generalnie jest zafascynowany rosyjskim punk ale to powyższe też Mu się podoba. A poniższe jeszcze bardziej www.youtube.com/watch?v=KO3irvgxlK4 A ja karmię Go Wysockim i sama się dziwię ile jeszcze rosyjskiego pamiętam. Mam w planie wysłać Go jak zaliczy maturę na kurs rosyjskiego ... Sama bym też chętnie zajrzała. Cudny język Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Muzycznie VI 30.06.10, 18:01 Podziękuj Juniorowi ), tyle słuchania będę miała.Pieśni rosyjskie towarzyszą mi od dzieciństwa. Mama śpiewała,w domu było dużo płyt. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 01.07.10, 00:26 Zajrzałam Napisz na wątku książkowym jak odebrałaś wspomnienia Mamusi... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 01.07.10, 00:41 www.youtube.com/watch?v=y-1QX2UGa6U&feature=related A to piosenka której szukałam od lat: www.youtube.com/watch?vBLWDk8q6Tc&feature=related I jeszcze : www.youtube.com/watch?v=S9TLI0ZBLBM&feature=related Moja prababka była Rosjanką, princesą zreszta , może stąd mam taką słabość to rosyjskiego))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 03.07.10, 18:30 Nie jestem fanką futbolu ale dziś jako niemiecka nacjonalistka mam banana na twarzy ... nie chcę zapeszyć ale mam dobre przeczucia jak chodzi o kolejnych mistrzow świata))) www.youtube.com/watch?v=YTlqoc4o-ps&feature=related www.youtube.com/watch?v=koFOz6gMgtU www.youtube.com/watch?v=wor5g6NSO5g&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 03.07.10, 18:41 www.youtube.com/watch?v=UjK0ZpCOca4 Dwa razy mi się wkleiła uroczej urody pieśń o Podolskim PP A chciałam załączyć powyższą... Niemcy powinni się zacząć uczyć wymawiać Ł, , poskie L i I bo niedługo ich zaokupujemy nie tylko sportowo))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 09.07.10, 16:11 Muszę lecieć na taśmę ale pozostawię wam kilka moich ulubionych niemieckich pieśni ludowych Junior jest od tygodnia u tatusia w niemieckim landzie. Nie mam z kim rozmawiac po niemiecku , bo Młoda się do mnei inaczej jak po polsku nie odezwie < via skype i tlf > a Juniora i Jego niemieckich kolegów nie ma. Niedługo sama ze soba będę mówiła w moim ulubionym języku)) www.youtube.com/watch?v=ie0sz9b_-Uw www.youtube.com/watch?v=ZfCLfbQJATI&feature=related www.youtube.com/watch?v=cxCRMyeX10E www.youtube.com/watch?v=FgxQSWJpPB8 www.youtube.com/watch?v=Yw6-2DEQCcI&feature=related www.youtube.com/watch?v=Cj-1x6S6W5w&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 10.07.10, 13:33 Chyba mnie wyrzucą z mieszkania bo mam muzę na ful Jestem gorsza i głośniejsza niż moja Młodzież której się inteligetne pozbyłamPPP Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 10.07.10, 21:53 www.youtube.com/watch?v=T26tpL-92KU&feature=related Piękne )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 11.07.10, 12:04 Dla niemieckojęzycznychPPP www.youtube.com/watch?v=9yWn08Dhv5E Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 14.07.10, 18:48 Mimo mojego germanofilstwa ile razy słucham TEGO to mnie wbija w glebę... www.youtube.com/watch?v=ZMVql9RLP34&feature=related Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Muzycznie VI 14.07.10, 21:22 Podobny wyraz oczu pojawił się (wrócił ze zdwojona siłą) u niektórych polityków. Zaczyna byc strasznie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 15.07.10, 00:20 No to na uspokojenie))))) www.youtube.com/watch?v=wMD7Ezp3gWc Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 17.07.10, 14:47 www.youtube.com/watch?v=dZaQQIsHRHc&feature=related Madko ale mi Popeye stare czasy przypomniał... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 17.07.10, 14:59 No to jeszcze w ramach wspomnień : www.youtube.com/watch?v=owRiUjdOSdU Moja córka powiedziała że ja to jestem niezły okaz bo mieszkając kilkanaście lat w Norwegii z trudem pamiętam jak się Król nazywa , nie wiem jaka partia rządzi i ogólnie mam minimalne pojęcie o norweskiej polityce... Ale żeby nie było to po norwesku mowię nieźle. Natomiast w małym paluszku mam polską i niemiecką scenę polityczną. Chyba się trzeba zdiagnozować)))))))) Dodam że im dłużej mieszkam w Norwegii tym bardziej lubię kraj i ludzi tylko kultura jakoś mi obca jest ... K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 22.07.10, 02:09 www.youtube.com/watch?v=yH1k-e6fhd8&feature=related To jest francuska pieśń ludowa jaką odśpiewałyśmy na dwa glosy w oryginale francuskim wraz z moją Ukochaną Podopieczną która kilka dni temu skończyla sto lat) Kładłam Ją do łóżka to trzeba było się czymś zająćPP Niemieckie piesni też ćwiczyłyśmy bo Ona zna i niemiecki i francuski i czyta non stop jakieś smaczne książki w róznych językach. Party z okazji stulecia było pokaźne , bo cała Rodzina Ją uwielbia więc została obsypana kilkudziesięcioma gośćmi i prezentami) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 22.07.10, 08:33 )))))))))) www.youtube.com/watch?v=aY8OrU6E4M0&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 22.07.10, 08:41 *** mimo że już dziadki ale grają lepiej od małolatów Komentarz pod powyższym video... Zgadzam się)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 22.07.10, 14:16 www.youtube.com/watch?v=_eGNLf3KUUQ Przygtowuję Młodą do pracy magisterskiej. Ona i tak sporo wie ale może powinna zrobić te pracę multimedialnie... Czerwony i brązowy totalitaryzm w słowie i obrazie))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 28.07.10, 11:05 www.youtube.com/watch?v=fDO8Z078pvo&feature=related Śliczne... przypominają mi się moje paryskie czasy , ponad dwadzieścia lat temu. Jednym sąsiadem moim paryskich przyjacioł był Manu Dibango a drugim Morison. Mieszkali na czteranstym piętrze z widokiem na Père Lachaise... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 31.07.10, 17:19 Grunt to się dobrze w życiu ustawićPP Siedzę przed makiem słuchając na iTunes TEGO: www.youtube.com/watch?v=-88V2T8wFUE A Junior lata po okolicy z mopem , ścierką i odkurzaczem uprzednio wykonał zakupy Ale ja tyle pracuję że też mi sie coś od życia należy Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 31.07.10, 18:24 www.youtube.com/watch?v=KT6mlW8NlCU&feature=related Jednak wywlokłam się sprzed maka i coś Juniorowi pomogłam w ramach sprzątania PPP W nagrodę mamm fajną muzykę , cytat powyżej)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 07.08.10, 14:35 www.youtube.com/watch?v=4j_o-F9Mv7Q www.youtube.com/watch?v=hoAW813xYuQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=hXgfgPF171E&feature=related www.youtube.com/watch?v=jIPN0Xza9Xo&feature=related www.youtube.com/watch?v=X0A5kL86dBk&feature=related www.youtube.com/watch?v=wnH1d4wh9tg&feature=related Przepraszam ale tak mnie naszło I jestem bardzo zadowolona że moja Modzież zna tę część polskiej kultury i podśpiewuje ze mną... A mnie się moja mlodość przypomina bo tę część polskiej kultury znam osobiście i fizycznie) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 10.08.10, 08:55 www.youtube.com/watch?v=-BppOWoK2Fc Zappa na śniadanie po niemiecku )))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 21.08.10, 23:16 Bardzo sympatyczna audycja ze standartami w stylu retro na Tok FM , polecam Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 21.08.10, 23:46 www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ Właśnie to dają w radio , odbywamy z dziećmi śpiewy chóralne na głosy Chyba sobie jutro zapuszczę powyższe DVD. Ogolnie ja i Młodzież uwielbiamy musicale < pomocy ... to jest po polsku ? > . Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muzycznie VI 24.08.10, 13:48 www.youtube.com/watch?v=f5B28w51ygQ&feature=browch www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1507914,1,drzwi-do-the-doorsow.read Odpowiedz Link