Dodaj do ulubionych

Pisanie o sobie

11.10.13, 14:41
Zaraz zwariuje. Muszę skończyć dzisiaj mój 'end year self assessment'. Szczerze tego nienawidzę - nienawidzę pisać o sobie, jaka jestem fantastyczna i ile osiągnęłam. Mam ochotę komputer za okno wystawić.
A jak to u Was wygląda? Też coś takiego musicie wypełniać? A może to lubicie?
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: Pisanie o sobie 11.10.13, 15:34
      u nas sie to wiaze z podsumowaniem nie tylko swoich osiagniec, ale tez zawsze wtedy gdy szefostwo nie ma pomyslu co zrobic z prowadzeniem biznesu :) Wtedy to pojawiaja sie dodatkowe pytania jak ulepszyc nasz biznes/ co stworzyc/wlasne pomysly. W tym roku raz probowalam ominac temat mowiac, ze kot podarl mi kartki do wypelnienia. Niestety, potem bylo spotkanie z menagerem wiec wypelnic musialam na miejscu. Bylo pytanie o Twoje wady i zalety:) Oczywiscie z wady nalezy zrobic zalete. Np jestem tak nadgorliwa i przejeta (praca) ze np przychodze wczesniej do pracy :) oczywiscie kosztem zycia rodzinnego. Cos w tym stylu, wiesz o co chodzi. W osiagnieciach bez ceregieli wpisuje osiagniecia. Oczywiscie u nas ta ankieta smiesznie wyglada i praca na swoj temat bo pracuje w hotelu na polowie etatu wiec specjalne osiagniecia jako pokojowka to nie wiem jakie mam miec...szybciej sprzatam niz 70-letnia kolezanka? To napewno :) Ja totalnie olalam temat. jako ze goscie to przewaznie starsze nobliwe angielskie malzenstwa wpisalam w rubryce co wprowadzic do biznesu pijama party :) No ale nie zawsze tak mozna podejsc, zalezy od szefostwa :)
    • e-vil Re: Pisanie o sobie 11.10.13, 20:21
      u nas jest prosto.. dali nam jak dla debili tabelkę gdzie samemu trzeba zaznaczyć jak siebie oceniamy ;) jest kilka linijek na własne uwagi i tyle :) tylko ja mam prostą pracę :P
    • podkocem Re: Pisanie o sobie 12.10.13, 15:56
      Nienawidzę :)
      Ale ja mam dwa razy do roku i to po kilkanaście punktów do opisania - robota na kilka godzin. Zazwyczaj piszę tydzień - codziennie po trochu. Co mogę kopiuję z poprzedniego roku, ale sporo się zmienia, projekty, cele. Eggh - przynajmniej w tym roku eoy mnie ominie :P
    • sfornarina Re: Pisanie o sobie 12.10.13, 16:55
      Ja mam na odwrót - bardzo to lubię.

Self assessment daje możliwość wypunktowania, czym i jak bardzo się przysłużyłam firmie, a więc za jednym zamachem stawiam solidne podwaliny pod prośbę o podwyżkę:)
      • podkocem Re: Pisanie o sobie 12.10.13, 19:10
        Ha, u nas są widełki i po 5 latach jestem już pod sufitem - nie dadzą mi więcej na tym stanowisku. Co najwyżej mogą dać czek z dodatkowym bonusem, ale żeby taki zdobyć trzeba stanąc na rzęsach. Chyba czas zmienić stanowisko na oczko wyżej :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka