Dodaj do ulubionych

Dokumenty drukowane vs oryginały

14.01.26, 13:11
Mam wysłać dokumenty potwierdzające adres. Jak wiadomo, teraz wszystko jest online. Jak z dokumentami drukowanymi w PDF, z logo firmy itd. Są one akceptowane jeżeli jest prośba o oryginały a nie kopie? Zadzwonić i zapytąć- to ja wiem, tylko że to jest długie oczekiwanie na polączenie a myslę, że to popularny problem, więc może ktoś coś wie.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Dokumenty drukowane vs oryginały 14.01.26, 17:02
      Niestety zalezy od osoby, ktora te dokumenty bedzie ogladac. Bo jedna zaakceptuje wydrukowany pdf (poniewaz "wszystko jest online"), ktory wyglada tak samo jak oryginalny wyciag z konta, albo rachunek za prad, a inna bedzie musiala miec oryginal, ktory mozesz zamowic w banku/u dostawcy. Plus musza byc odpowienio "swieze" (czyli wystawione w ciagu ostatnich x miesiecy - rozne daty dla roznych rachunkow np rachunek za prad - 3 miesiace, council tax - 12 miesiecy).
      • lisa_56 Re: Dokumenty drukowane vs oryginały 14.01.26, 23:35
        Dzięki. Council Tax akurat mam papierowy ale nie jest wymieniony jako ew oczekiwany dokument.
        • glasscraft Re: Dokumenty drukowane vs oryginały 15.01.26, 10:10
          www.gov.uk/government/publications/proof-of-identity-checklist/proof-of-identity-checklist#proof-of-identity-checklist-for-individuals

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka