kicia2409 21.03.08, 10:45 Witam!!Czy ktos z was zna firme Attika???czy ktos juz jechał przez ta firme posrednicza do Grecji???Poniewaz jestem zainteresowana ich ofertami.Prosze o POMOC!!!!!POZDRAWIAM :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-r5 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.05.08, 16:38 Nikt :) Nie ma jej w spisie agencji pracy, co można sprawdzić tutaj www.kraz.praca.gov.pl, poza tym te ogłoszenia pojawiają się w dziesiątkach serwisów, traktujących o pracy tymczasowej i nie tylko. Napisałam do nich maila, zadałam właśnie przed chwilą pytania, na które rzetelne biuro pracy odpowie w sposób wyczerpujący, jeśli tylko sie czegoś dowiem od razu napiszę. Poza tym nie mają i nie podają siedziby w Polsce, a numery kierują tylko do Grecji. Ostrożności nigdy za wiele, a zatem...cierpliwości, z pewnością napiszę co i jak :) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
aga-r5 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.05.08, 18:25 oto co dostałam w mailu: "Witam, prosze Pania prosimy przeslac CV wraz ze zdjeciem oraz data do kiedy moze Pani pracowac w Grecji. Po otrzymaniu tych informacji odpowiem na wszystkie pytania oraz zaproponuje charakter pracy. Nasze biuro nie pobiera oplat za posrednictwo od Pani tylko od pracodawcy. Zalaczamy kilka zdjec z naszego biura. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Biuro Attika" a tu są zdjęcia, które weszły razem z mailem :) img.wklej.org/v.php?id=85650Ĺéęüíá 013 for www.JPG img.wklej.org/v.php?id=28551P1010042 for www.jpg.JPG Pozdrawiam i poinformuję co i jak, dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
deedee1111 Re: Kto zna firme ATTIKA 04.06.08, 18:49 w ubieglym roku korzystalam z posrednictwa tego biura i nie moge napisac zlego slowa na nich. Wlascicielem jest grek i ma polke sekretarke znajduja prace w ciagu 1-2 dni, pomagaja z dojazdem i w razie jakis problemow z pracodawca zawsze mozna do nich dzwonic nie zleznie od pory dnia, zawsze pomogą. Szczerze polecam. Znalezli mi prace na wyspie i w tym roku wracam w to samo miejsce. A za posrednictwo pobieraja ok 100 euro, tylko slyszalam ze niektorzy pracodawcy odciagaja za to z Twojej pensji ja takj na szczescie nie mialam . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taghtsa Re: Kto zna firme ATTIKA 18.06.08, 21:55 hej deedee, moglabys napisac gdzei dokladnie pracowalas, i mozesz na 100 potwierdzic ze attika to wiarygodne biuro? i jak wogole wygladaja warunki mieszkaniowe??? moj mail champion_17@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anabananana Re: Kto zna firme ATTIKA 08.06.08, 13:52 hej. ja sie wybieram do pracy do grecji za posrednictwem tego biura! wszystko wyglada mi na wiarygodne. dodatkowo poczytalam dosc duzo pozytywnych opinii na forach internetowych. juz wraz z przyjaziolka kupilysmy bilet i lecimy na 3 miesiace d pracy na wyspach :D zobaczymy co bedzie dalej :) pozdrawiam i MOZE do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
natii691 Re: Kto zna firme ATTIKA 17.06.08, 22:04 Hejka Ja i moja koleżanka tez wybieramy sie do pracy za poTabletka gwałtu, pigułka gwałtu lub koktail gwałtu dnictwem tej firmy wydaje mi sie że jest oki na wszystkie zadane pytania bardzo szczegółowo nam odpowiezdziano.wyjazd planujemy na początek lipca tak że może dozobaczyska!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taghtsa Re: Kto zna firme ATTIKA 18.06.08, 21:56 hej, mozna wiedziec kiedy dokladnie lecicie??? i jak z umowa? podpisujecie ja w w atenach dopiero? champion_17@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
taghtsa Re: Kto zna firme ATTIKA 18.06.08, 22:03 hej, ja tez dostalam oferte od attiki i sie zastanawiam czy warto jechac, moze bysmuy razem sie dogadaly moje gg 7965147 e-mail champion_17@op.pl odpisz , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stefa87 Re: Kto zna firme ATTIKA 19.06.08, 15:16 Czesc:) Razem z kolezanka rowniez wybieramy sie do pracy na wyspach za posrednictwem tej agencji. szczerze mowiac usilowalysmy ja sprawdzic na rozne sposoby (policja, znajomi w biurach turystycznych, konsulaty) i nikt nie moze nam udzielic zadnych informacji, tylko tyle ze takie biuro istnieje:) no coz... Ma ktos moze jakies lepsze informacje na ten temat?? dziewczyny a kiedy dokladnie lecicie i jakie linie? moze sie spotkamy juz w drodze?? my 2 lipca easyjetem z berlina... Odpowiedz Link Zgłoś
idunia181 Re: Kto zna firme ATTIKA 23.06.08, 13:22 hej! ja też sie wybieram z tego biura..może jakoś sie zgadamy??? ja sama jade...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
beata.vaal Re: Kto zna firme ATTIKA 25.06.08, 10:35 IDUNIA.. ja tez jade sama, moze sie jakos umowimy ??? napisz do mnie, vaalkhart2085@hotmail.com :) Odpowiedz Link Zgłoś
aldix02 Re: Kto zna firme ATTIKA 30.06.08, 19:39 Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad wyjazdem do pracy w Grecji. Jednak mam pewne wątpliwości.... czytałam opinie o różnych biurach. Najpewniejsze wydaje mi sie Attika. Proszę napiszczie opinie na ten temat i kiedy wyjeżdzacie. Ja bym się pisała na połowę lipca. Moj e-mail: aldix02@wp.pl gg: 4141133 Odpowiedz Link Zgłoś
ja-gregor Re: Kto zna firme ATTIKA 24.06.08, 08:19 Zabierzcie mnie z sobą!!!!!!Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
godblessnutella Re: Kto zna firme ATTIKA 24.06.08, 12:36 Hejo! Ja mam zamiar wyjechac do Grecji za ich posrednictwem w okolicach 6/7 lipca:) Reflektuje ktoś?:D Odpowiedz Link Zgłoś
lydee Re: Kto zna firme ATTIKA 24.06.08, 20:35 hej:) od dluzszego czasu przgladam oferty pracy w Grecji i na nic ciekaweko sie nie natknelam. jezeli masz jakies informacje na temat tej agencji to prosze napisz: lydee_s@yahoo.com Jestem chetna na wyjazd z poczatkiem lipca,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
godblessnutella Re: Kto zna firme ATTIKA 25.06.08, 11:29 Dzwoniłam do ambasady w Atenach i wiem tyle, że jest to agencja legalna, czytałam też na forach wypowiedzi osób, które wyjeżdżały za jej pośrednictwem i nie narzekały - co w przypadku greckich agencji jest osobliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
suhak Re: Kto zna firme ATTIKA 30.06.08, 20:41 ja reflektuję:) tzn jeszcze sie z nimi nie kontaktowałam ale jutro napisze do nich i jesli wszystko pójdzie ok, to pewnie do tygodnia bede gotowa do wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
aldix02 Re: Kto zna firme ATTIKA 30.06.08, 21:25 Ja tez się piszę na wyjazd. Jednak oferta tego biura jest najbardziej wiarygodna ze wszystkich i ze złą opinią się niespotkałam. Ale warto spróbować bo kto nie ryzykuje ten nic nie ma;) Ale mam prośbę jakbyś mogła się ze mną skontaktować na gg 4141133 lub przez e-mail aldix02@wp.pl jak juz będziesz coś konkretnego wiedziała o wyjeździe bo ja już im wysłałm swoje cv i teraz czekam na odpowiedź, a jakoś nie usmiecha mi się tak samej lecieć....może razem bysmy się zgadały??? Odpowiedz Link Zgłoś
natii223 Re: Kto zna firme ATTIKA 01.07.08, 11:32 Hejka Ja wraz z koleżanką wyjeżdzam 07.07 z krakowa Firma jest Oki na wszelkie pytania uzyskałam wyczerpujące odpowiedzi. To mój numer GG 7701308 Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ola16666 Re: Kto zna firme ATTIKA 01.07.08, 14:33 hej!ja z koleżanka wybieramy sie do pracy własnie z tego biura i mamy zamiar leciec w podobnym czasie.tyle ze my nie mamy jeszcze biletów? mam jeszcze prośbe jak wiecie jeszcze cos wiecej na temat tego biura napiszcie prosze!! troche sie obawiamy tej pracy róznie to bywa zagranica??moje gg 5771140 lub 12296851 prosze o kontakt??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mopka20 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.07.08, 10:33 a czy jedzie ktos w okolicach 17 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
aleen23 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.07.08, 17:43 hej ja z kolezanka wybieramy sie kolo 15 - 16 lipca - jeszcze nie rezerwowalysmy biletow ale mamy zamiar to zrobic dzis lub jutro Odpowiedz Link Zgłoś
mad123 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.07.08, 18:33 a moglabys napisac cos wiecej? moje gg 6866291 Odpowiedz Link Zgłoś
aleen23 Re: Kto zna firme ATTIKA 03.07.08, 19:51 na razie sama niewiele wiem - jak bede znac jakies konkrety to sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
madziaszpila Re: Kto zna firme ATTIKA 03.07.08, 20:42 Hej my jestesmy z Łodzi i chcemy jechac w przyszlym tyg, rowniez za posrednictwem ATTIKI. Szukamy takze informacji, prosilybysmy o kontakt do osob, ktore juz byly. Piszcie cos! Czasu nie ma hehe:D pozdro:) kontakt do nas: 3175588 lub 846700 >gg Odpowiedz Link Zgłoś
aleen23 Re: Kto zna firme ATTIKA 05.07.08, 15:49 my wyjezdzamy tzn wylatujemy 16 lipca - podaje nr gg jakby znalazl sie ktos kto wylatuje w tym samym terminie - gg 3958623 :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasioonka Re: Kto zna firme ATTIKA 04.07.08, 09:47 hej ja tez chce jechac 17 lipca, musze tylko zarezerwowac bilet. jade z biura ISA. moj nr gg 1540436. piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasioonka Re: Kto zna firme ATTIKA 06.07.08, 15:27 hej:) kto chetny na wylot do Aten 18 lipca z warszawy? zbieramy ekipe!! pisac szybko gg:1540436 albo kaska92@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziaszpila Re: Kto zna firme ATTIKA 08.07.08, 19:07 My z koleżanką wyjeżdżamy 19 lipca z Łodzi. Czy ktoś jedzie też w tym dniu? Pozdrawiamy. nr gg: 846700 Odpowiedz Link Zgłoś
dirtmat Re: Kto zna firme ATTIKA 09.07.08, 19:36 Witam! Ja z kumplem mamy troche inny pomysl na dojazd do Aten:) A mianowicie POCIAGIEM:D przygoooda;) Wroclaw-Katowice-Budapeszt-Tesaloniki-Ateny Wyjazd prawdopodobnie 19Lipca, Z Aten promem na Rodos:D Jedzie ktos?:> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0merkana Re: Kto zna firme ATTIKA 10.07.08, 10:22 hej może zebralibysmy sie wieksza ekipa i wyjechali zawsze to razniej. a tak poza tym to w ciagu ilu dni odeslali wam umowe zaakceptowana i potwierdzenie ze praca jest i mozna przyjechac ]pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziaszpila Re: Kto zna firme ATTIKA 10.07.08, 14:57 Nam odpisali w ciągu kilku godzin. Zapraszają i oczekują:) Odpowiedz Link Zgłoś
dirtmat Re: Kto zna firme ATTIKA 10.07.08, 23:24 Kurde nam Attika nie odpisuje od 2 dni nie wiem dlaczego? Może dlatego ze napisaliśmy maila po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
0merkana Re: Kto zna firme ATTIKA 12.07.08, 18:37 halo halo niestety nie moglam sie wczesniej zebrac czy jest ktos chetny na wyjzazd 23 lipca z Warszawy bilet w dwie strony (powrot 23 wrzesnia kosztuje) okolo1100PLN . ktos zaiteresowany prosze piszcie gg 7978826 lub meil merkana@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0merkana wyjazd kto chetny? 12.07.08, 18:38 niestety nie moglam sie wczesniej zebrac czy jest ktos chetny na wyjzazd 23 lipca z Warszawy bilet w dwie strony (powrot 23 wrzesnia kosztuje) okolo1100PLN . ktos zaiteresowany prosze piszcie gg 7978826 lub meil merkana@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
justyn-a1985 Re: wyjazd kto chetny? 13.07.08, 22:30 Hey! A sprawdziłaś biuro? Jesteś pewna, że nie czeka Cię tam jakaś niespodzianka? Ja mogę jechać dopiero kolo 27 lipca, ale dopiero dzisiaj znalazłam ich ogłoszenie wiec muszę je sprawdzić, moje gg 5841865 Odpowiedz Link Zgłoś
isztar87 Re: Kto zna firme ATTIKA 13.07.08, 19:16 Hej. Jedzie może ktoś 17 lipca z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
justyn-a1985 Re: Kto zna firme ATTIKA 13.07.08, 22:26 Czy ktoś ma jakieś informacje na temat biura ATTIKA? Czy ktoś już wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
justyn-a1985 Re: Kto zna firme ATTIKA 13.07.08, 22:33 Można się z Tobą skontaktować jak będziesz już w Grecji, Twoja opinia byłaby bardzo cenna... Pozdrawiam! Justyna gg 5841865 telefon: 510-80-50-90 Odpowiedz Link Zgłoś
mad123 Re: Kto zna firme ATTIKA 14.07.08, 19:02 hej ja jade 17 lipca ale z bielska. Odpowiedz Link Zgłoś
0merkana Re: Kto zna firme ATTIKA 15.07.08, 12:09 zbierzmy sie wieksza ekipa zawsze to razniej ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziusss Re: Kto zna firme ATTIKA 15.07.08, 14:58 ja chce jechac z kolezanka pod koniec tego tygodnia! czy jest ktos chetny zeby jechac wieksza grupa?? moje gg 4644858 Odpowiedz Link Zgłoś
la-vissenna Re: Kto zna firme ATTIKA 16.07.08, 19:34 www.ang.pl/ELPIDA_praca_w_Grecji_34592.html - tu mozecie poczytac na temat tego biura i innych takze... ja bylam zdecydowana jechac z Attiki, ale po tym co tu przeczytalam to jednak rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mad123 Re: Kto zna firme ATTIKA 17.07.08, 10:16 czy ma ktos jakies konkretne informacje od osob ktore wyjechaly? Odpowiedz Link Zgłoś
aleen23 Re: Kto zna firme ATTIKA 19.09.08, 11:38 wczoraj wrocilam do polski po dwoch miesiacach pracy w grecji... attika jest ok wywiazali sie ze wszystkiego odebrali nas z lotniska zawiezli do biura ZNALEZLI PRACE pomogli dojechAC DO portu kupic bilet na prom... naprawde biuro jest ok koles ktory tam pracuje jest ok - nawet mily i zabawny pracuje dla niego Polak - tez mily ktory nAS odebral z lotniska, zadnych oszustow i przekretow, od poczatku wiedzialysmy ze bedziemy pracowac 7 dni w tyg, po 9-10 godz, w sirpniu zdazralo sie i 12 godz ale raczej rzadko no a koniec sierpnia i 2 tyg wrzesnia pracowalam po 8 godz. Poczatki byly ciezkie ale nasz szef byl w miare normalny. Ogolnie mi sie podobalo ale jak ktos nastawiony na duza kase i na duzo wolnego czasu lepiej znalezc inna prace a raczej inny kraj ;). Za tpo ludzie na wyspie bardzo przyjazni i mili, mam wiele milych wspomnien :). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi6666 Re: Kto zna firme ATTIKA 21.07.08, 21:58 ty glupia idiotko nie strasz ludzi!!!!!!!!!! a poza tym pisze tam o biurze elpida a nie attika Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_only Re: Kto zna firme ATTIKA 05.08.08, 12:09 Hje.Ja nzma bylam w pracy w Grecji przez nich.Niestety praca jest na czarno.No i coz pracuje sie po 7 dni w tygodniu .J apracowalam nawe 12 h za marne pieniadze,takie same jak Cie co pracowali mniej.Niestty w Grecji chodza inspektorzy pracy i coz takich tez i ja spotkalam,a raczej facet ktory mnie wzial do pracy i musisla zaplacici podobno kare 500euro.Ogolnie Grecy są dziwni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Kto zna firme ATTIKA 17.08.08, 02:31 Jeśli ktoś już wrócił i może coś konkretnego napisać o tej firmie to proszę bardzo. Druga sprawa, kiedy młode dziewczyny zrozumieją że praca w Grecji to nie wakacje w Grecji. Że pośrednicy w Grecji działają na innych zasadach niż w Polsce. Tam pobieranie kasy jest legalne. W polsce bedą ci mydlić oczy na różne sposoby bo wiedzą że jak juz pojedziesz to nie masz odwrotu i musisz pracować jak ci będa kazać. Bo za co wrócisz? Autostopem? Za dużo czasu spędziłam w Grecji by wierzyć w te bajeczki. Nie ma żadnej rożnicy jakie to biuro cię wysyła. Zależy gdzie cię wysyła, a tego ci nie powiedzą w polsce abyś sobie sprawdziła pracodawce. A ci zazwyczaj wykozystują nas ile wlezie. Praca 7 dni na okragło to standart i nie ma komu się poskarżyć. Watpię aby Attika była inna. Tyle osób pojechało z tego co tu widać i prawie wszystkie sprawdziły to biuro że jest cacy. Zobaczymy jak przyjadą co napiszą. Zacytuję gościa z mojej strony: Grecja cywilizowany kraj? Żyjecie kochani grecy przeszłością. Cywilizacja to u was była 2000 lat przed naszą erą. Obecnie to jesteście 100 lat za murzynami albo i lepiej. Ludzie żebyście widzieli jak w tym cywilizowanym kraju się jeździ samochodem. Na skrzyzowaniu ten ma pierszeństwo kto pierwszy zatrąbi. Samochody mają lampy i zderzaki przywiązane na druty albo i wcale nie mają. A policja grecka nic sobie z tego nie robi. A jak zaobaczą auto na polskich numerach to zaraz kontrolka. Uważajcie też w kawiarniach lub pubach bo grecy lubią podrzucać polakom narkotyki i nasyłać policje. Znajdą u ciebie w kurtce i jesteś chłopie ugotowany. Do pracy jechać to już ktoś musi być desperat albo naiwniak. Pracowałem na budowie, na poczatek miałem 20 euro na dzień. Po roku miałem już 30 euro dniówki. Śmieszne ale prawdziwe. Uważać też trzeba na albańczyków i rumunów. Oni trzymaja sie razem a nie tak jak polacy że jeden na drugiego patrzy wilkiem. Greckie dziewczyny są bardzo grube, te szczupłe to zadkość ale są niezłe laseczki. Lubią polaków. Kobiety w grecji nie mają w zasadzie nic do powiedzenia. Ogólnie to porażka ta cała grecja. Pozdrowienia dla administratorki za fajną stronke. Ja żebym wiedział to co teraz 4 lata temu to napewno bym tam nie pojechał. No chyba że na wakacje. Ceny są konkurencyjne, a dlaczego? Bo polki robią za pare groszy. Odpowiedz Link Zgłoś