Dodaj do ulubionych

czy jest na hali jakaś Maria?

11.12.09, 15:23
sie pytam, sie...
Obserwuj wątek
    • Gość: JanMariaWojewódzki A dlaczego? IP: *.cust.tele2.de 11.12.09, 15:25
      po co Ci?
    • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria? 11.12.09, 15:47
      drzejms-buond napisał:
      bo sie chciałem o cos spytać, sie...

• Gość: ;) Re: czy jest na hali jakaś Maria? IP: *.cable.smsnet.pl 11.12.09, 16:32
        Tylko nie pier.dolisz, bo w ryja dać mogę dać. Ja też w ryja dać mogę dać.
      • urodzony_dzisiaj Re: czy jest na hali jakaś Maria? 12.12.09, 11:27
        Jezus Maria James!
    • thorgal_aegirsson Re: czy jest na hali jakaś Maria? 12.12.09, 18:25
      Maria wyszedła...

...za mąż.
      • Gość: vandulka Re: czy jest na hali jakaś Maria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:40
        Marycha czy może być, czy?
        • Gość: Marynia Re: czy jest na hali jakaś Maria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:53
          pasę... na hali łobecnie łowiecki pasę...
          • Gość: verso Re: czy jest na hali jakaś Maria? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 00:08
            w grudniu???, po południu???
            • Gość: Marynia Re: czy jest na hali jakaś Maria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 21:52
              Marynia jest kobietą pracującą i pracy o ŻADNEJ porze się nie boi.
              • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria? 14.12.09, 10:58
                Zdrowaś Mario?
                • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria? 14.12.09, 11:02
                  A Drzejms od rana o ... Maryni
                  • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 12:28
                    a nie zastanawiało was nigdy jak się Jezusek rodził?
                    Bo mnie to trapi od dzieciństwa.
                    -Ile ważył po urodzeniu.
                    -Kto i czym przecinał pępowinę?
                    -i czy bardzo bolało a jeśli tak - co wtedy krzyczała Maria?

takie tam rzeczy...
                    księża nie wiedzą wiec chciałem u źródeł spytać.
                    • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 12:37
                      Księża twierdzą, że Maryi czternastolatki nic a nic nie bolało.

Zważywszy, że w grę wchodziło in-vitro - żaden ksiądz nie zajmie stanowiska.
                      • Gość: ksionc Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: 208.85.242.* 14.12.09, 12:46
                        > Zważywszy, że w grę wchodziło in-vitro - żaden ksiądz nie zajmie stanowiska.

dlaczego? Chetnie zajme:)))))))))
                        • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 12:50
                          czekamy więc..
                          ;-/
                        • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 12:51
                          No wiem, wieeem :))))
                          • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 13:07
                            (to do ksionca było)
                            • Gość: ksionc Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: 208.85.242.* 14.12.09, 13:18
                              wiem wiem, ale coz moje dziatki! Jestem taka sama owieczka jak wy i niezbadane
                              sa dla mnie meandry sciezki Pana, ktore dla Niego sa prosta w boskim zamysle
                              Jego Opatrznosciowego Planu Bozego. Pan zna przeszlosc i ogolny zarys
                              przyszlosci coby nie klocilo sie to z wolna wola, wasza jest wiara w cudowne
                              poczecie czego wam odbierac nie chce i nie mam zamiaru...

Ozeszkur..opatwa, kto mi na masce mojego merola nabazgral "balwan"? pieprzony
                              snieg, opony zimowe takie drogie a przeca jutro biskup przyjezdza...
                              • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 13:25
                                A propos Bożego Planu.

Na kulowskiej teologii moja rodzona była uczona Bożego Planu Zbawienia.
                                Ksiądz profesor nauczał. A skąd on wiedział, co Pan Bóg planuje...?
                                • Gość: ksionc Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: 208.85.242.* 14.12.09, 13:45
                                  odpisalbym na odczepnego, ze palil niezly weed:)
                                  Nie, to pewno byly dysputy o tym co wie kazdy ze swiat zmierza ku dobru
                                  ostatecznemu i nawet Bog nie zna szczegolow Planu prowadzacych do Celu. Tak,
                                  wszechmogacy a nie zna. Bo gdyby znal to nie byloby wolnej woli a jedynie
                                  predesytnacja, vide - kalwinizm i prekapitalizm. Stad cale to zlo ktore wykoleja
                                  na jakis czas proby ale Planu nie zniszcza. Amen

Na dzis koniec rekolekcji moje dziecko, Szczesc Boze, niech sciezki Pana wioda
                                  Cie prosto do celu!
                                  • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 15:05
                                    Ale ksiądzu? Ksionc tak fascynująco wykłada... Czy mogę liczyć na jakieś
                                    rekolekcje? Piliiiiz.
                                    • Gość: ksionc Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: 208.85.242.* 14.12.09, 16:07
                                      lejesz miod na moje serduszko, dziecino:) Ale ja tu tylko wyjatkowo dzis z
                                      duszpasterska wizyta, nie musze Ciebie nawracac albowiem cieplem swym ogrzewasz
                                      to forum za dwoch totez jam tu jest niepotrzebny. Pan z Toba trusiuu:)
                                      • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 14.12.09, 16:11
                                        Ale, proszę księcia...
                                        ja serio...
                                        :(
                                        poszedł sobie?
                      • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 15.12.09, 10:11
                        trusiaa napisała:

> Księża twierdzą, że Maryi czternastolatki nic a nic nie bolało.
                        >
                        > Zważywszy, że w grę wchodziło in-vitro - żaden ksiądz nie zajmie stanowiska.

zaraz, zaraz. ona miała 14 lat?
                        to ile miał Józef skoro śpiewają , ze był stary?

czy tylko ja widzę tu pewne deżawuu?
                        • Gość: ksionc Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: 208.85.242.* 15.12.09, 10:16
                          synu moj, buondzisz! Pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze trusiaa sercem swym
                          wskaze wlasciwa sciezke zagubionemu chlopieciu..... Ameno.
                          • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 15.12.09, 10:46
                            błądzę, przyznaję stąd miano me
                            ale błądzić pragnę zaprzestać
                            jeno życie nie pozwala

Mistrzu poprowadź mnie doliną wiedzy, której się nie ulęknę!
                          • trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 15.12.09, 11:16
                            Ksionc... jest wśród nas :)

Drogi nasz duszpasterzu, gdyby moje serce było z piernika - Buond wodziłby za
                            mną zamglonym wzrokiem i na krok nie zszedł z jedynie słusznej ścieżki, a tak -
                            szkoda gadać proszę ksionca.

• trusiaa Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 15.12.09, 11:17
                          Ona 14, a Józef jakby tu powiedzieć... tyle co Wy, Drzejmsie. :))))))
                          • drzejms-buond Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 15.12.09, 12:40
                            21?
                            jesli nawet to i tak ...prokurator wchodzi na takie dictum
                          • Gość: 3,14-Roman Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania IP: *.146.247.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.12.09, 00:52
                            Józef Stary... założę się, że miał 18 lat, czy coś koło tego.
                        • viking2 Re: czy jest na hali jakaś Maria?pytania 17.12.09, 03:43
                          drzejms-buond napisał:
                          > to ile miał Józef skoro śpiewają , ze był stary?
                          >
                          > czy tylko ja widzę tu pewne deżawuu?

Opamietaj sie! Przeciez wyraznie stoi napisane: JOZEF, a nie ROMAN...:)
      • nuova Re: czy jest na hali jakaś Maria? 17.12.09, 09:52
        thorgal_aegirsson napisał:

> Maria wyszedła...
        >
        > ...za mąż.
        >
        ...czyli zaraz wroci
    • vitamineyox Re: czy jest na hali jakaś Maria? 15.12.09, 12:58
      :))) jo sie tyz pytom gdzie jet ten gornik z kopalni Bytom :))))
      • nuova Re: czy jest na hali jakaś Maria? 17.12.09, 09:54
        :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka